5 Personal Branding-tips die elke ondernemer moet weten om het groot te maken

In de digitale wereld van vandaag betekent slagen als ondernemer het bouwen van een zichtbaar, impactvol sociaal merk. Een persoonlijk merk wordt gedefinieerd als het toekennen van geldwaarde aan een persoon in tegenstelling tot een bedrijf, dienst of product. Wanneer het persoonlijke merk van een ondernemer voldoende is ontwikkeld, is dit echt thought leadership. Combineer dat met social media marketing, en dat persoonlijke merk wordt invloedrijk.

Dus, wat kun je doen om jezelf te profileren als een invloedrijke leider? Hier zijn vijf personal branding-tips die voor elke serieuze zakelijke bouwer gunstig zijn gebleken.

1. Bepaal je focus.

Te veel ondernemers die ik ben tegengekomen, missen focus, wat, zoals we weten, de exacte eigenschap is die je moet aanscherpen als je durft te dromen van een eigen bedrijf. Als je bijvoorbeeld een startup aan het vormen bent -- of het nu gaat om de volgende beste lijn van technische mode, de nieuwste en beste app op de markt, de volgende Facebook, een opvallende hipsterbakkerij of de nieuwste oplossing voor collaboratieve kantoorruimte -- en je wilt om dat uit te breiden tot kopjes, mokken, speelgoed, tijdschriften, enz. . . . niet doen. Om als ondernemer en als persoonlijk merk te slagen, is de eerste taak om precies te bepalen waar je je op gaat richten op het bouwen. Vervolgens beantwoord je elk wat, waarom, hoe en wanneer in verband daarmee.Hetzelfde geldt voor de persoon die aan dat bedrijf bouwt, en dat is waar het persoonlijke merk om de hoek komt kijken. Wanneer een persoonlijk merk goed is ontwikkeld om de naamsbekendheid van een bedrijf te versterken of om specifieke professionele doelen te bereiken, is er goed doordacht in waar de focus zal liggen. Veel ondernemers komen bijvoorbeeld bij personal branding als een vraagteken omdat ze gesplitste vaardigheden en aandachtsgebieden hebben. Moeten ze zich concentreren op hun expertise in de ene of de andere branche? Moeten ze zich concentreren op specifieke kennis in het ene industriegebied of onderwijs en invloed opbouwen in een ander? Voordat u uw persoonlijke merk voor u kunt laten werken, moet u uw focus definiëren.

2. Denk goed na over uw persoonlijke merkpositie en bezit deze vervolgens.

De focus zet voor jou de toon om na te denken over jouw marktpositie als merk. Dit betekent dat waar je je als bedrijf ook voor inzet, je je als leider ook in je eigen focus aan moet committeren. Dit wordt gedaan zodat wanneer u leiding geeft aan en standpunt inneemt over inhoud en commentaar rond uw expertise, dit ondersteunt waar uw bedrijf voor staat.

Een van mijn favoriete voorbeelden is Richard Branson, want de man is echt het merk van Virgin. Wat vertegenwoordigt Virgin? Voor mij vrijheid, verkenning, luxe, entertainment en het nemen van risico's. En wie is Sir Branson, zo niet de belichaming van al die mensen? Op LinkedIn en andere bronnen schrijft hij over zijn pad, waarom hij altijd geloofde in het nemen van risico's en tot het uiterste gaan om kansen voor uitbreiding, risico en succes te testen. Hij denkt er anders over. Zijn bedrijf en zijn divisies (Virgin Airlines, Virgin Entertainment, Virgin Tech, Virgin Travel) functioneren anders in de manier waarop ze streven naar ongeëvenaarde klantenservice en altijd proberen om nieuwe grenzen te doorbreken. Als je Branson ziet, is hij over het algemeen op reis, met zijn klanten en medewerkers, en leidt hij innovatie. Hij bezit zijn merkpositie en heeft een imperium opgebouwd rond zijn visie en, je raadt het al, zijn persoonlijke merk. Oh, en als je zijn Forbes-profiel wilt bekijken, zorg er dan voor dat je zijn opleiding controleert, voor het geval je meer bewijs nodig hebt dat de man alles te maken heeft met het doorbreken van barrières.

3. Leer delegeren.

Een van de dingen die je moet doen om een ​​persoonlijk merk van invloed te worden en echt te floreren, is leren delegeren. Dit is meer dan alleen timemanagement. Delegeren als ondernemer betekent eerst de juiste middelen vinden en ze vervolgens hun werk laten doen. Om groot te worden als persoonlijk merk, probeer je niet alles te doen, noch een micromanager te zijn. Delegeren vereist het bouwen en opleveren van een systeem. Het systeem moet voor u en uw bedrijf werken.

Stel je voor dat je op het punt staat het podium op te gaan om een ​​toespraak te houden of in een panel te gaan zitten. Je komt erachter dat geen van het voorbereidende werk is gedaan, je staat voor een menigte waar je niets vanaf weet, je website is uit de lucht, je hebt een klant die op je wacht in je kantoor omdat niemand zijn of haar bezoek heeft verzet, enzovoort. Als je je eenmaal hebt verplicht om een ​​persoonlijk merk van invloed te zijn, moet je bereid zijn om 100 procent te gaan voor directe media-interviews, toespraken, panelkansen, ontmoetingen met nieuwe investeerders en alles daartussenin.

4. Ken, begrijp, houd van en hecht aan uw persoonlijke merkstijl.

Hoewel de manier waarop je je kleedt en presenteert, belangrijke facetten van branding zijn, komt er zoveel meer bij kijken -- vooral hoe je communiceert. Dit betekent in welke taal je communiceert, waar je wel en niet mee weg kunt komen in termen van je beoogde publiek (humor, op feiten gebaseerd, intellectueel, gemoedelijk, enz.). Eenmaal gedefinieerd, wordt uw stijl uw merk. Denk aan mensen als Mark Zuckerberg, Oprah, Richard Branson, Bill Gates en hun leeftijdsgenoten. Hoe kleden en communiceren ze? Waar 'hangen' ze als het ware rond op sociaal vlak? Pas deze vragen vervolgens naar binnen toe: Met wie spreek je? Wat moeten ze verwachten? Waar is uw comfortniveau en waar moet u uitbreiden?

5. Zorg voor een marketingplan voor uw persoonlijke merk.

U denkt misschien dat een marketingplan bedoeld is voor een bedrijf, maar een strategisch marketingplan voor een persoonlijk merk betekent het verschil als het gaat om het behalen van resultaten, geen kostbare tijd verspillen en de thought leader worden waarin u als persoonlijk merk investeert .

Bij een marketingplan voor een persoonlijk merk draait alles om het blootleggen van uw specifieke sterke punten, focus, concentratiegebieden voor inhoud - of deze nu oorspronkelijk is gemaakt of gedeeld - en een toezegging doen om proactief te zijn bij het creëren, bewaken en beheren van alles wat daarbij komt kijken. Dit betekent dat u zich moet concentreren op het bereiken van uw persoonlijke merkdoelen en op een manier om deze te bereiken en hun succes te meten.

Als in wezen een eendaagse planningssessie, denk na over en beantwoord:

Online, offline of allebei? Welke kanalen, indien van toepassing?

Hiervoor raad ik u ten zeerste aan om een ​​gedetailleerd gebruikersprofiel aan te maken. Richt je je op B2B, B2C of beide? Leeftijdsgroep? Inkomen? Opleidingsniveau? Schooltype? Werk geschiedenis? Welk type inhoud gebruiken ze het meest? Wie betuttelen ze en waarom? Wat geven ze uit aan gerelateerde producten en diensten?

Deze is van cruciaal belang, aangezien een persoonlijk merk draait om het creëren van een verbinding met uw publiek, of het nu één-op-één of één-op-veel is, dus u moet begrijpen met wie u een relatie wilt opbouwen en waarom.

Wat is uw beoogde inkomstenstroom? Sluit het direct aan bij uw bestaande bedrijf? Nieuwe zaken? Hoe meer u uw verwachte inkomsten en uitgaven voor dit merk nauwkeurig kunt definiëren, hoe realistischer uw ondernemerssucces wordt.

Dit is de kern van personal branding voor ondernemers. Het gaat erom het vakgebied te kennen waarin je de meeste ervaring, informatie en passie bezit. Hoe penetreer je invloed door de ontwikkeling en levering van thought leadership-stukken? Hoe zullen ze eruit zien? Een reactie? Een blogbericht? Een artikel? Een e-boek? Een video? Een pr-stunt? Hoe vaak ga je bijdragen en waar? Begin met het maken van een lijst van plaatsen waaraan u wilt bijdragen. Weet dit door te onderzoeken waar uw publiek is en wat voor hen belangrijk is.

Om je op weg te helpen, heb ik een checklist voor personal branding gemaakt die je kunt downloaden. Als je dit nuttig vond, laat het me dan weten. Wat doet u vandaag om invloed te genereren via uw persoonlijke merk? Wat heeft gewerkt? Wat niet? Hoe kan ik helpen? Ik kijk uit naar uw vragen, opmerkingen en inzichten.

Jasmijn Sandler

Jasmine Sandler, CEO van Agent-cy Online Marketing en meer dan 15 jaar digitale marketingstrateeg voor wereldwijde merken, staat bekend om haar werk als B2B-expert op het gebied van sociale media en personal branding-professional. Ze adviseert, schrijft en spreekt met e...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

7 tips voor succes bij machinaal leren

Een uitgebreide machine learning (ML)-strategie gaat over veel meer dan algoritmen. Lees dit om te begrijpen waarom.

Politie scant het gezicht van elke fan tijdens de Champions League-finale

Een gezichtsherkenningstest in de Champions League kan helpen bij de beveiliging, maar wekt angst voor privacy.

Uber onthult persoonlijk vliegtuigontwerp, plant tests in 2020

Het elektrische vliegtuig zal verticaal kunnen opstijgen en landen, en Uber hoopt tegen 2020 een vloot van 50 klaar te hebben om getest te worden in Dallas en Dubai.

Uitslapen en miljoenen verdienen: waarom je niet om 5 uur 's ochtends wakker hoeft te worden

Slaapminnende miljonairs delen de geheimen van hun succes.

6 Personal Branding-regels om populair en winstgevend te zijn

Regel #3: bind jezelf niet vast aan te veel regels.