5 mega-succesvolle ondernemers die introvert zijn

Introversie en extraversie zijn kenmerkende eigenschappen die gewoonlijk bepalen hoe een persoon zijn of haar tijd het liefst doorbrengt. Introverte mensen hebben de neiging om de voorkeur te geven aan stille, eenzame en introspectieve ervaringen, terwijl extraverte mensen de voorkeur geven aan een energieke, samenwerkende en sociale omgeving. Het is duidelijk dat geen van beide inherent beter is dan de ander, maar voor introverte mensen kan ondernemerschap bijzonder uitdagend zijn.

Betekent dit dat introverte mensen geen ondernemers kunnen zijn?

Absoluut niet. Er zijn zelfs enkele baanbrekende voorbeelden van introverte mensen die een van de meest succesvolle bedrijfseigenaren in de geschiedenis werden.De benarde situatie van de introverte

Waarom worstelen introverte mensen in een ondernemerspositie om mee te beginnen? Om te beginnen doen ondernemers het meestal beter als ze charismatisch zijn, een eigenschap die meestal wordt geassocieerd met extraversie. Charisma helpt je om meer connecties te maken, je medewerkers te inspireren, sneller vertrouwen te winnen en je publiek te laten groeien. Sociaal en extravert zijn helpt je ook om nieuwe mensen te ontmoeten op netwerkevenementen (of zelfs bereid te zijn om ze bij te wonen); en de ondernemerslevensstijl is over het algemeen chaotisch en lawaaierig - iets waar maar weinig introverte mensen van genieten.
Dus, hoe kunnen introverte mensen niet alleen overleven, maar ook gedijen? Kijk eens naar deze ondernemers en hoe ze hun introversie hebben kunnen gebruiken om te slagen:

1. Larry Page

Larry Page was samen met Sergey Brin mede-oprichter van Google -- en we weten allemaal hoe dat verhaal eindigde. Page was tot 2001 de CEO van Google en nam de positie vervolgens in 2011 weer op (tot 2015, tijdens de migratie van Google naar Alphabet).

Destijds zagen velen de benoeming van Page als een vreemde keuze, omdat hij zeer gereserveerd is, en zoals je je kunt voorstellen, nerd. Maar de rustige, intellectuele aard van Page stelde hem in staat een innovatief nieuw product te creëren en een uniek merk te creëren dat nog steeds overleeft als een van de beste voorbeelden van bedrijfscultuur in het land.

2. Bill Gates

Je herkent Bill Gates waarschijnlijk als de oprichter van Microsoft, en iemand die nu miljarden dollars waard is. Gates begon als een eenzame introvert, maar hij gebruikte de mensen om hem heen om zijn eigen sterke en zwakke punten aan te vullen.

In zijn eigen woorden: als je slim bent, kun je leren de voordelen te krijgen van introvert zijn, bijvoorbeeld bereid zijn om een ​​paar dagen weg te gaan en na te denken over een moeilijk probleem, alles lezen wat je kunt, duw jezelf heel hard om aan de rand van dat gebied te denken. Als je dan iets bedenkt. . . je kunt maar beter leren wat extraverte mensen doen, je kunt maar beter wat extraverte mensen inhuren en gebruik maken van beide sets van vaardigheden.

3. Warren Buffet

Warren Buffet, de oprichter en CEO van Berkshire Hathaway, is een van de rijkste mensen ter wereld en een prominent figuur op het gebied van beleggen. Hij staat ook bekend om zijn nuchterheid, intellectuele doorzettingsvermogen en kritisch denken. Hij is van nature introvert, maar leidt nog steeds een van de meest vooraanstaande bedrijven van het land.

Hij brengt die intellectuele nuchterheid in zijn communicatiestijl en laat zijn introverte neigingen dienen als een ondernemerskracht.

4. Mark Zuckerberg

Facebook-oprichter en miljardair Mark Zuckerberg werd ooit door COO Sheryl Sandberg beschreven als verlegen en introvert, en hij lijkt vaak niet erg warm voor mensen die hem niet kennen, maar hij is warm. Zuckerberg heeft charisma weten op te bouwen door zijn introversie, hoe tegenstrijdig dat ook mag klinken.

Hij omringt zich met teamleiders die zijn sterke punten aanvullen, waardoor hij Facebook heeft kunnen uitbouwen tot het bedrijf dat het nu is.

5. Elon Musk

Het is misschien vreemd om te denken dat een man die wordt beschreven als de volgende Steve Jobs ooit een gereserveerde, introverte ingenieur was - maar Musk zelf is open over dat verleden.

Ergens langs de lijn zag Musk de kracht die hij kon uitoefenen door middel van communicatie en socialisatie en herijkte hij zijn persoonlijke reserve opnieuw om zijn ideeën te laten bloeien in een omgeving die traditioneel de voorkeur geeft aan extraverte mensen.

Belangrijkste lessen

Welke lessen kunnen andere introverte mensen leren van deze geweldige leiders?

  • Introversie dicteert je gedrag niet. Alleen omdat je introvert bent, wil nog niet zeggen dat je niet kunt socializen. Maak aantekeningen van Elon Musk of Warren Buffet en werk voorbij je introversie door jezelf te ontwikkelen tot een meer communicatieve, charismatische figuur.
  • Er zijn enkele voordelen aan introversie. Wees trots op je introversie voor wat het is. Introverte mensen zijn doorgaans meer contemplatief en grondiger denkers, dus gebruik die voordelen om betere oplossingen voor uw bedrijf te bedenken.
  • De natuur voorspelt geen succes of mislukking. Noch extraverte, noch introverte mensen hebben gegarandeerd succes in de zakenwereld. Uw succes wordt bepaald door de acties die u onderneemt, niet door wie u bent als persoon.
  • Je kunt je zwakke punten altijd goedmaken. Het is mogelijk, maar onverstandig om te proberen alles zelf te doen, vooral als je introvert bent. Als je weet dat je niet extravert bent en niet graag met anderen omgaat, zoek dan teamgenoten die die neigingen kunnen compenseren.

Introvert zijn betekent niet dat ondernemerschap voor jou onmogelijk is, en het betekent niet eens dat het moeilijk moet zijn. Het betekent alleen dat je andere vaardigheden en een andere instelling hebt waarmee je rekening moet houden bij het opbouwen van je team en je bedrijf.

Ken uw eigen sterke en zwakke punten en pas deze dienovereenkomstig aan of compenseer ze; met deze aanpak zul je succesvol zijn, hoe je ook bent begonnen.

Jayson DeMers

Jayson DeMers is oprichter en CEO van AudienceBloom, een SEO-bureau in Seattle. Hij is de auteur van het e-boek, The Definitive Guide to Marketing Your Business Online.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Google Voice krijgt eerste update in 5 jaar

Verbeteringen op het gebied van berichten duwen de oorspronkelijke innovaties van de service uit de schijnwerpers.

Hoe effectief is het ouderlijk toezicht van Luma?

Luma's wifi-thuissysteem is eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en het wordt zelfs geleverd met basis ouderlijk toezicht waarmee u ongepaste inhoud van uw kinderen kunt blokkeren terwijl ze op internet surfen. Maar het heeft enkele ... kanttekeningen.

10 ondernemers delen faalveilige strategieën voor effectievere vergaderingen

Meer focussen. Luister meer.

10 mensen die uw bedrijf zullen vernietigen

Wees op uw hoede voor degenen die over geld of contant geld beschikken, maar niet uw belang in gedachten hebben.