5 manieren om te weten of je het DNA van een ondernemer hebt

Het lijkt erop dat je als ondernemer in de huidige samenleving een soort rockster bent. De titel zelf heeft een aantrekkingskracht waardoor iedereen met een idee zichzelf ineens ondernemer wil noemen.

Maar een echte ondernemer zijn is geen gemakkelijke weg. De meeste ondernemers hebben geld verdiend - en geld verloren. Het is normaal om worstelingen en successen te hebben gehad. De vraag is of je het DNA hebt om het door te zetten, of dat je je gedwongen voelt om vast te houden aan een veilige kantoorbaan zodra je eerste ondernemingsidee mislukt. En eerlijk gezegd is daar niets mis mee -- ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd.

Hier zijn vijf indicatoren die u zullen helpen bepalen of de moeilijke weg van het ondernemerschap geschikt voor u is.1. Je hebt moeite om te leren zonder praktische ervaring.

Een veel voorkomend thema dat ik in mijn ondernemersnetwerk heb gevonden, is dat de overgrote meerderheid van de ondernemers leert door te doen. Dit is waarom je hoort over succesvolle ondernemers die niet naar school gaan. Niet omdat ze een punt wilden bewijzen, maar omdat de schoolomgeving hen niet diende. Ze leerden niets van iemand anders die tegen hen praatte.

De noodzaak om je handen vuil te maken is een cruciale eigenschap van een ondernemer.

2. Je bent geduldig ongeduldig.

Kinderen met een ondernemersgeest worden vaak als ongeduldig bestempeld. Ze kunnen niet stil zitten. Ze hebben een lage aandachtsspanne. Maar naarmate deze kinderen ouder worden, ontwikkelen ze wat beter kan worden omschreven als het vermogen om geduldig ongeduldig te zijn. Ze willen niet vertragen - en dat zouden ze ook niet moeten doen. Maar ze zijn ook erg goed in het wachten op het juiste moment om de trekker over te halen bij beslissingen.

Als je beide tegelijk kunt zijn -- geduldig ongeduldig -- dan ben je precies waar je moet zijn.

3. Je neemt geen nee als antwoord.

Er is een verschil tussen onaangenaam volhardend en nederig volhardend. De mensen die nee te horen krijgen en weigeren nuttige feedback te erkennen, zijn grootse dromers, niet gegrondvest op de realiteit. Maar de mensen die nee te horen krijgen en vervolgens de tijd nemen om te luisteren, te leren, zich aan te passen en vooruit te blijven gaan, bezitten een echte gave voor doorzettingsvermogen.

4. Je 'bezit' je werk graag.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen met een ondernemersgeest worstelen in zakelijke omgevingen, is omdat ze het gevoel hebben dat ze niet de eigenaar van hun werk zijn. Het is een combinatie van ofwel niet genoeg creatieve vrijheid krijgen, ofwel zoveel checks and balances hebben dat er eigenlijk niets effectief wordt gedaan.

Ondernemer zijn is zwaar, maar het vermogen om de leiding te nemen over je werk is de echte beloning.

5. Je bent niet op zoek naar geld. Je bent op zoek naar vrijheid.

Je intentie bepaalt je pad. Je moet weten wat je drijfveren en doelen zijn, anders jaag je op de verkeerde dingen en kom je ergens terecht waar je niet enthousiast over bent.

Echte ondernemers zoeken vrijheid -- en de definitie van vrijheid is subjectief. Het gaat meer om een ​​levensstijl dan om een ​​voordelenpakket of een eindejaarsuitkering.

Jaag de levensstijl na, niet het salaris.

Brian D. Evans

Brian D. Evans is de oprichter van BDE Ventures and Influencive. Hij is een bekroonde serie-ondernemer, online marketeer, adviseur voor mobiele apps en ervaren schrijver. Evans bouwt en adviseert al meer dan tien jaar startups.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Onderzoekers weten hoe ze beton CO2-neutraal kunnen maken

En daarbij krijgen we een overvloedige bron van koolstofnanobuisjes.

11 manieren waarop succesvolle mensen omgaan met mensen die ze niet mogen

Iedereen moet af en toe contact hebben met iemand met wie ze niet goed kunnen opschieten, dus wees voorbereid als het je de volgende keer overkomt.

AMD beweert dat zijn Ryzen 5 een betere waarde heeft dan Intel's Core i5

Voor dezelfde prijs biedt het 'enorm meer' vermogen, zegt het.

Gratis online cursussen leren iedereen DNA-sequencing

Als je de gist in bier wilt veranderen of genen in een organisme wilt splitsen, dan is dit de introductieles voor jou.

Hoe u kunt achterhalen welke versie van Microsoft Office u gebruikt (en of het 32-bits of 64-bits is)

Velen van ons gebruiken dagelijks Microsoft Office-programma's, maar u vergeet misschien welke versie van Office u gebruikt. Als je wilt weten welke editie van Office je hebt en welke architectuur (32-bits of 64-bits), laten we je zien hoe je deze informatie snel kunt vinden op Windows en Mac.