5 manieren om meldingen van websites te krijgen met alleen uw browser

5-manieren-om-meldingen-van-websites-met-alleen-uw-browser-foto-

Browsers voegen zo snel functies toe dat het moeilijk is om ze bij te houden. Internet Explorer biedt live tegelmeldingen en taakbalkbadges, Safari biedt pushmeldingen, Chrome heeft een eigen meldingscentrum en Ubuntu biedt webapp-meldingen.

Alle onderstaande functies werken alleen op websites die specifiek ondersteuning voor hen hebben geïmplementeerd. Meldingen zijn een andere krachtige nieuwe browserfunctie die steeds wijder wordt.Internet Explorer Live-tegels

Op Windows 8.1 kan Internet Explorer 11 nu live-tegels weergeven voor websites die u vastzet op uw startschermen. Hierdoor kunt u de nieuwste updates van uw vastgezette websites op het startscherm zien op dezelfde manier als native apps in Windows 8-stijl live-tegels gebruiken. Om dit te gebruiken, moet u een site vastzetten die ondersteuning voor live tegels heeft ingeschakeld.

Open hiervoor een website in de Windows 8-stijl versie van Internet Explorer 11 op Windows 8.1. Tik op het sterpictogram op de navigatiebalk, tik op het speldpictogram en zet de site vast op uw startscherm. Als de site live-tegels ondersteunt, wordt deze automatisch bijgewerkt.

Hier is bijvoorbeeld een Techmeme live-tegel in actie.

5-manieren-om-meldingen-van-websites-met-alleen-uw-browser-foto te krijgen

Safari-pushmeldingen

Met Safari kunnen websites nu pushmeldingen gebruiken en updates rechtstreeks naar uw bureaublad verzenden. Wanneer u een website bezoekt die pushmeldingen ondersteunt, ziet u een prompt met de vraag of u deze wilt inschakelen.

Als u hiermee instemt, ziet u meldingsballonnen op uw Mac-bureaublad wanneer de website meldingen verzendt. Deze verschijnen ook in het meldingscentrum, zodat u op één plek de laatste updates van uw favoriete websites kunt zien.

Deze meldingen kunnen worden beheerd vanuit het meldingenvenster in de app Systeemvoorkeuren. Als u wilt voorkomen dat een website meldingen volledig verzendt, moet u de website verwijderen uit het meldingenvenster in het voorkeurenvenster van Safari.

5-manieren-om-meldingen-van-websites-met-alleen-uw-browser-foto te krijgen

Chrome-meldingencentrum

Chrome heeft nu een eigen meldingscentrum dat wordt weergegeven als een systeemvakpictogram en al uw Chrome-meldingen op één plek verzamelt. Websites kunnen vragen om meldingen weer te geven en deze worden hier weergegeven. Dit werkt alleen als de website is geopend in een tabblad op de achtergrond.

U kunt bijvoorbeeld Gmail-meldingen inschakelen door naar de Gmail-website te gaan, uw instellingenpagina te openen en omlaag te scrollen naar het gedeelte Meldingen. Selecteer meldingen voor chatberichten, nieuwe e-mail of alleen belangrijke nieuwe e-mail. De meldingen verschijnen als bubbels op uw bureaublad, maar alleen als Gmail op de achtergrond is geopend.

Chrome-apps kunnen dergelijke meldingen gebruiken zonder enige configuratie. We zullen waarschijnlijk zien dat Chrome-apps in de toekomst meer profiteren van het meldingscentrum naarmate ze ouder worden.

5-manieren-om-meldingen-van-websites-met-alleen-uw-browser-foto-

Internet Explorer vastgezette sites

Op het bureaublad van Windows 7 en Windows 8 kan Internet Explorer bureaubladmeldingen weergeven via de functie voor vastgezette sites. Maak een website vast aan uw taakbalk en de website kan een pictogramoverlay weergeven om u op de hoogte te stellen van nieuwe inhoud. Dit werkt alleen als de website daadwerkelijk als venster op de achtergrond is geopend.

Ga hiervoor naar een website in Internet Explorer voor de desktop en sleep het pictogram van de website van de adresbalk naar uw taakbalk. De vastgezette site krijgt een eigen taakbalkpictogram en een apart browservenster. U ziet ook meldingstellers op het pictogram verschijnen als de website ze ondersteunt.

De e-mailservice Outlook.com van Microsoft geeft bijvoorbeeld een melding weer om u op de hoogte te stellen van nieuwe e-mails. Facebook ondersteunt deze functie ook.

5-manieren-om-meldingen-van-websites-met-alleen-uw-browser-foto-

Ubuntu-webapp-integratie

Ubuntu heeft sinds Ubuntu 12.10 een webapp-integratie. Wanneer u een ondersteunde site bezoekt, wordt u gevraagd of u integratiefuncties wilt installeren. U kunt bijvoorbeeld de BBC News-site in uw browser bezoeken en webapp-integratie inschakelen. U ontvangt dan bureaubladmeldingen met nieuwe BBC-nieuwskoppen.

5-manieren-om-meldingen-van-websites-alleen-uw-browser-foto-gebruiken 7


Als u Firefox gebruikt en in-browsermeldingen wilt zien voor websites, e-mail en andere zaken die u belangrijk vindt, moet u een extensie installeren die deze meldingen levert.

Hoewel Firefox HTML5-bureaubladmeldingen lijkt te ondersteunen, lijken ze niet compatibel met het meldingssysteem van Chrome. Meldingen op sites als Gmail werken bijvoorbeeld in Chrome, maar niet in Firefox. Hoewel dit waarschijnlijk niet de schuld van Firefox is en Chrome mogelijk iets niet-standaards doet, is het eindresultaat dat Firefox achterloopt.

Meer verhalen

Hoe kan ik het wissen van een beveiligde schijf versnellen?

Het veilig overschrijven van een grote schijf is een langdurig proces; kan het proces worden versneld?

Geek Trivia: welk symbool van de media-afspeelknop is afgeleid van muzieknotatie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nieuwe Google Voice Search-extensie nu beschikbaar voor Chrome

Ben je ooit in een positie geweest waar je handen vol waren, of bedekt waren met 'iets' dat je weg wilde houden van je toetsenbord, maar tegelijkertijd iets op Google moest zoeken? Of het nu is om erachter te komen wat het vergeten ingrediënt is van het gerecht dat je aan het koken bent, of het volgende

Wat is de maximale hoeveelheid RAM die u theoretisch in een 64-bits computer zou kunnen plaatsen?

De meeste mensen upgraden van 32-bit computing naar 64-bit computing om door de 4 GB RAM-limiet te blazen, maar hoe ver kun je door die limiet blazen als je eenmaal het rijk van 64-bits computers hebt betreden?

Geek Trivia: welk ingrediënt voor het brouwen van bier zit in de marihuanafamilie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat BCC is en waarom je een vreselijk persoon bent als je het niet gebruikt?

Weinig voorzieningen in de moderne digitale workflow zijn zo algemeen beschikbaar, maar zo wijdverbreid genegeerd (of ronduit misbruikt) als de e-mail BCC-functie. Als u zich schuldig maakt aan misbruik of verwaarlozing van de kracht ervan (en de kans is groot dat u dat ook bent), is het tijd om u te bekeren en, in het proces, spam en

Meerdere contactpersonen importeren in Outlook 2013 vanuit een enkel vCard-bestand (.vcf)

Als u meerdere contactpersonen hebt opgeslagen in één .vcf-bestand en u probeert dat bestand in Outlook te importeren, wordt alleen de eerste contactpersoon geïmporteerd. Er is een manier om deze beperking te omzeilen waarmee u alle contacten uit één .vcf-bestand kunt importeren.

Geek Trivia: welke videogame bevatte het eerste algemeen bekende paasei?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Contactpersonen importeren in en exporteren vanuit de Windows-map met contactpersonen

In Windows 7 en 8 is er een map Contactpersonen in uw gebruikersmap. Deze map kan handig zijn als u uw contacten in een enkel .vcf-bestand hebt en ze naar een .csv-bestand wilt verplaatsen om te importeren in programma's zoals Outlook 2013.

Geek Trivia: De eerste pop-cd met uitgelicht Welke band?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!