5 fouten die geen enkele ondernemer ooit heeft overleefd

Als ondernemer is uw uiteindelijke doel om uw merk te laten groeien, de markt te domineren en winst te maken met uw bedrijf. Dit gaat echter nooit gemakkelijk. Er moet een strategische benadering worden gevolgd om de maximale groei en productiviteit van elk bedrijf of merk te garanderen.

Maar meestal, terwijl ze proberen de juiste aanpak te volgen en de beste beslissing te nemen als ondernemer, doen de meeste merkeigenaren uiteindelijk precies het tegenovergestelde van wat ze eigenlijk van plan waren: ze maken kritieke fouten waardoor hun merk wegspoelt in een mum van tijd uit het bedrijfsleven.

Om u te behoeden voor deze cruciale fouten die uw merk geleidelijk kunnen elimineren, volgt hier een lijst met vijf veelvoorkomende fouten die de neiging hebben om een ​​lelijke kop op te steken, zelfs voor wereldberoemde zakelijke titanen. De meeste van de onderstaande zakenmensen danken hun late succes aan deze fouten.1. Klachten/feedback van klanten negeren.

'Luister en leer van uw klanten', zegt Sadiq Samji, CEO van Allure HBF, een leider in de branche voor haarverliesoplossingen voor zowel mannen als vrouwen. 'Probeer niet het wiel opnieuw uit te vinden en een product of dienst op de markt te brengen zonder eerst naar uw klantenbestand te kijken. Voordat je de winst kunt bepalen, moet je ervoor zorgen dat je klanten blij en tevreden zijn met je product of dienst.'

Hoe verrassend het ook mag klinken, opmerkingen van consumenten kunnen de groei of ondergang van uw bedrijf bepalen. Uit een analytisch bedrijfsonderzoek blijkt namelijk dat voor elke klacht van een consument er 26 anderen zwijgen. Dat betekent dat voor elke negatieve feedback die u als ondernemer negeert, u gerust kunt stellen dat u 27 klachten hebt genegeerd.

Als alle 27 klanten besluiten om negatieve beoordelingen over uw product achter te laten, kunt u zich alleen maar voorstellen hoeveel potentiële klanten u heeft afgeschrikt als gevolg van uw passiviteit. Het creëren van een sfeer waarin consumenten vrijelijk hun ervaring kunnen uiten met het gebruik van uw product(en) staat voorop. Je moet hun eisen en ongemakken nooit negeren.

2. Winstgericht zijn.

Het doel van elk bedrijf is zeker om winst te maken. De meeste zakenmensen maken echter van dit doel hun enige prioriteit en negeren de juiste manieren om dit te doen. Dientengevolge bevuilen ze hun merken met producten van slechte kwaliteit, zij het mooi verpakt.

Hoewel dit proces misschien weinig kosten met zich meebrengt en onmiddellijke winst oplevert, gaan dergelijke merken op de lange termijn nooit mee. Niemand keert terug om zijn zuurverdiende geld uit te geven aan een product van lage kwaliteit, vooral niet als ze iets beters verwachtten. Zodra uw klanten de onechtheid van uw producten leren kennen, zullen ze ook negatieve opmerkingen maken en nog meer klanten wegjagen.

Naast het streven naar snelle verkoop, moet u ernaar streven kwaliteitsproducten te maken die uw consumenten op zo'n manier zullen verleiden dat ze onvoorwaardelijk blijven komen voor meer.

3. Streven naar de perfecte start.

De meeste aspirant-ondernemers staan ​​stil omdat ze wachtten op de perfecte gelegenheid om hun bedrijf een vliegende start te geven. Na het bestuderen van de levens van top zakenmagnaten zoals Warren Buffett, Bill Gates, Jeff Bezos en anderen, is het duidelijk dat geen van hen alle middelen binnen handbereik had toen ze begonnen. In feite begonnen de meesten van hen hun reis met kleine baantjes, zoals kranten verkopen, voordat ze de zakenwereld volledig omarmden.

Het is een feit dat er nooit een perfect moment is om een ​​bedrijf te starten. En als het er echt is, is het nu. Evenzo is er ook nooit een perfecte start.

De beste manier om een ​​bedrijf te starten, is door uzelf vertrouwd te maken met de basisprincipes. Je kunt dat doen via de media -- intelligente boeken, enz. -- die de levens van succesvolle zakenmensen centraal stellen en hoe ze de top hebben bereikt.

4. Negeren van kennis.

Sommigen denken misschien dat het runnen van een bedrijf vrij eenvoudig is. Het resultaat is dat ze uiteindelijk geloven dat ze alle kennis al hebben die nodig is om een ​​succesvol bedrijf te runnen. Ze zijn zich echter niet bewust van het feit dat de zakenwereld voortdurend verandert en dat er elke dag nieuwere trends ontstaan. Dagelijks komen er nieuwe startups bij, die elk aandacht zoeken en proberen hun respectievelijke markt te domineren.

Om een ​​dominant en succesvol merk in deze staat te laten groeien, is het niet alleen verstandig, maar ook relevant, om de laatste gebeurtenissen in uw markt te leren kennen en met strategische benaderingen te komen om uw bedrijf te laten opvallen.

Verlaat je comfortzone en leer nieuwe dingen. Lees inzichtelijke boeken van succesvolle zakenmensen die het pad al hebben bewandeld. Oefen flexibiliteit bij het runnen van uw bedrijf en streef er altijd naar om de nieuwste trends uit de steeds veranderende zakenwereld op te nemen.

5. In je eentje een merk proberen te laten groeien.

Als oprichter van een startup is het belangrijk om onnodige uitgaven te vermijden - dit houdt ook in dat u met zo min mogelijk werknemers werkt. Voor een groeiend merk is het echter volkomen absurd om te proberen het gewicht van uw bedrijf in zijn eentje te dragen en op te treden als de enige opzichter van elk onderdeel van uw bedrijf ter wille van een hogere nettowinst.

Een succesvol bedrijf bestaat uit verschillende sectoren -- van de productiesector tot de marketingsector, die allemaal cruciaal zijn voor het succes van een bedrijf. Als gevolg hiervan kan het proberen om al deze sectoren alleen te runnen - of onvoldoende in termen van personeel - om kosten te besparen, op zijn beurt uw productiviteit vertragen en het runnen van het bedrijf moeilijker maken dan zou moeten.

U kunt beginnen met enkele gekwalificeerde medewerkers die de kritieke sectoren efficiënt kunnen dekken. Naarmate uw bedrijf vordert, moet u echter nooit aarzelen om meer werknemers toe te voegen om voldoende personeel te creëren.

Conclusie.

De zakenwereld kan worden vergeleken met een slagveld, waarbij elke merkeigenaar op zoek is naar dominantie. De meeste startups brokkelen af ​​omdat ze geen rekening houden met algemene kennis. Ze realiseren zich niet hoeveel verschil kleine acties of passiviteit voor een bedrijf kunnen maken.

Leer van de bovenstaande fouten, prent hun oplossingen in en u zult snel merken dat uw merk een referentiepunt wordt voor nieuwere startups.

Lanre Onibalusi

Lanre Onibalusi is een digitale marketingexpert / consultant met bijna tien jaar ervaring. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Ibadan en is momenteel zelfstandig ondernemer. Een groot deel van zijn expertise betreft...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Nog niet dood: 5 voicemail-alternatieven

Haat wat Apple deed met de voicemail op je telefoon? Wilt u meer functies, zoals het blokkeren van robocalls? Probeer deze apps.

Cisco's plug-in voor webvergaderingen voor Chrome heeft een enorme fout

Elke site kan WebEx gebruiken om stilletjes malware te laden in een 'driveby'-aanval.

Rapport: Feds sluiten Tesla Autopilot Probe, geen terugroepactie vereist

UPDATE: Regelgevers 'vonden geen bewijs van een defect' waarvoor een veiligheidsterugroepactie nodig zou zijn, meldt Reuters.

4 dure fouten die u moet vermijden bij het starten van een smart device

Het internet der dingen voedt de 'slimme revolutie' en vrijwel elk bedrijf in de techsector springt op de kar. Hoewel er nooit een...

4 dingen die elke ondernemer moet doen in de eerste week van het nieuwe jaar

Ga de komende 12 maanden niet alleen aan de slag, maar doe wat de basis is voor groei.