5 echte technische wearables die je supermens kunnen maken

Engadget vacaturebank

Engadget Backend Developer bij Engadget

Engadget - San Francisco, CA, Verenigde Staten

Technisch Project Manager bij Ampersand & AmpersandAmpersand & Ampersand - Londen, Verenigd Koninkrijk

Senior Developer (Full stack, Node.js, Angular) bij Ampersand & Ampersand

Ampersand & Ampersand - Londen, Verenigd Koninkrijk

Op een bepaald moment in ons leven hebben we allemaal gedroomd over hoe het zou zijn om de klimvaardigheid van Spiderman, Supermans röntgenvisie of de goddelijke kracht van Thor te bezitten. Voor generaties techneuten voor ons was dit verlangen naar bovenmenselijke vermogens misschien niets meer dan een luchtkasteel, maar nu is het mogelijk om in de schoenen van onze favoriete misdaadbestrijders te treden met draagbare technologie.

Deze 5 echte technische wearables zijn de eerste stappen om te begrijpen hoe technologie ons kan helpen onze zintuigen te versterken en ons lichaam beter te gebruiken.

1. H.U.L.C. exoskelet
De H.U.L.C. (Human Universal Load Carrier) Exoskeleton, gezamenlijk ontwikkeld door Lockheed Martin en Berkley Bionics, stelt soldaten in staat tot 200 pond te dragen terwijl ze nauwelijks zweten. Het hydraulisch aangedreven antropomorf exoskelet kan 48 uur of 480 mijl functioneren op een enkele lading en zorgt voor volledige bewegingsvrijheid. Er zijn ook modellen beschikbaar die zijn ontworpen voor medische en industriële toepassingen - als je het geld hebt, is dit zo dicht mogelijk bij het hebben van bovenmenselijke kracht en uithoudingsvermogen.

2. GeckSkin
Gekko's zijn natuurlijke klimmers, die hun hele lichaamsgewicht met één teen kunnen dragen. Draper Laboratories, gefinancierd door DARPA's Zmen Project, ontwikkelde een materiaal-polymeer-microstructuurtechnologie op basis van de teenkussentjes van Geckos waarmee mensen muren kunnen beklimmen met behulp van slechts twee zelfklevende handpanelen. De zelfklevende panelen van GeckSkin werken alleen op gladde oppervlakken zoals glas en metaal en stellen klimmers in staat om het gewicht van hun eigen lichaam en beperkte voorraden te vervoeren. Niet helemaal Spider Man, maar best netjes.

3. Bionische lens van Ocumetics
Hoewel de Lasik-technologie de afgelopen jaren aanzienlijk is vooruitgegaan, moet de wetenschap nog een oplossing bieden die ons een beter zicht dan 20/15 kan geven. Wat als u met een eenvoudige procedure van 8 minuten tot 3x beter kunt zien dan 20/20? Ocumetics Technology Corporation heeft een 'bionische lens' ontwikkeld die in het oog wordt geplaatst via een eenvoudige operatie die vergelijkbaar is met de behandeling van staar. Hoewel de bionische lenzen van Ocumetics nog steeds medisch worden getest, zullen ze binnen twee jaar op de markt zijn als ze veilig zijn bevonden.

4. Camera Xaver door de muur aangebrachte radar
Met behulp van 3D, ultrabreedbandstralingstechnologie, stelt Camero's Xaver-productlijn militaire en wetshandhavers in staat door muren te kijken. De technologie wordt momenteel gebruikt door het Department of Homeland Security voor beveiligingsonderzoeken op luchthavens - elke keer dat je door de beveiligingslijn op de luchthaven loopt, ben je getuige van de technologie die ons in staat zou kunnen stellen om röntgenzicht te hebben zoals Superman.

5. Hier oordopjes
Stel je voor dat je tijdens je favoriete concert de bas harder kunt zetten, je moeder kunt dempen als ze je de les leest, en het volume harder kunt zetten voor de meiden die in de hoek op het werk roddelen. Hier kunnen oordopjes uw oplossing zijn. De oordopjes werken met behulp van een set naar buiten gerichte microfoons die geluid vastleggen en zonder vertraging door een Digital Signal Processor (DSP) naar uw oren sturen. De oordopjes zijn verstelbaar en kunnen achtergrondgeluid wegfilteren, specifieke geluiden versterken of zelfs geluiden versterken en verbeteren. Hier zijn oordopjes nu beschikbaar voor pre-order en worden verzonden in maart 2017.

Technologie biedt momenteel tal van geweldige manieren om je zintuigen aan te vullen, je fysieke kracht te vergroten en de zwaartekracht te trotseren. De grenzen van wat ons lichaam kan doen, zullen blijven worden uitgedaagd, en onze dromen om net als onze favoriete superhelden te zijn, zullen steeds dichter bij de realiteit komen. Deze 5 technische wearables zijn nog maar het begin, en u kunt de meeste binnen de komende 2 jaar kopen - trek uw kleren aan en bereid u voor.

Aanbevolen verhalen

Wetenschappers kunnen DNA sequencen met een smartphone

Een nieuwe microscoopbevestiging zou kankerscreening in de meest afgelegen gebieden van de wereld toegankelijk kunnen maken.

CES 2017: wat te verwachten van de grootste technische expo?

Techoholics hebben een reden om zich te verheugen met het feit dat CES slechts veertien dagen verwijderd is. Voor niet zo technisch ingestelde mensen, laat me die CES-afkorting voor 'The Consumer El ...

GOQii voorspelt dat wearables onze mobiele toekomst zullen zijn

'Wearable is niet alleen een fitnessapparaat of een band, in de komende 3-5 jaar worden wearables je mobiele apparaten.' - Vishal Gondal, oprichter GOQii Als je '...

De 5 fasen die startups moeten doorlopen om die eerste $ 1 miljoen te verdienen

In welke bedrijfsfase bevindt uw startup zich?

Geek Trivia: de echte inspiratie voor de Hall of Justice van de Super Friends bevindt zich in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!