5+ coole toepassingen voor de Daydream-modus van Android

5-cool-uses-for-android-and-8217;s-daydream-mode foto 1

De Daydream-functie van Android is een interactieve screensaver-modus die automatisch kan worden geactiveerd wanneer uw apparaat is gedockt of wordt opgeladen, waardoor uw scherm aan blijft en informatie wordt weergegeven. De Daydream-modus kan uw apparaat een altijd-aan informatiedisplay geven.

Ontwikkelaars kunnen hun eigen Daydream-apps maken en Android bevat verschillende ingebouwde opties. We bespreken wat u moet weten over de Daydream-modus en hoe u deze kunt gebruiken om uw Android-apparaat nuttige informatie weer te geven.Wat is de dagdroommodus?

Wanneer u uw Android-telefoon of -tablet in het dock plaatst of oplaadt, blijft het scherm normaal gesproken uit. Wanneer u de Daydream-modus inschakelt, blijft het scherm van het apparaat ingeschakeld en wordt de Daydream-app weergegeven die u kiest. U kunt dit gebruiken om de tijd, het weer, citaten, foto's, nieuws, tweets of iets anders weer te geven waarvoor ontwikkelaars een Daydream-app schrijven.

Deze functie is toegevoegd in Android 4.2. Als je een oud Android-apparaat hebt dat je niet rondslingert, kun je proberen er een aangepast ROM zoals Cyanogenmod op te installeren. U kunt dan de Daydream-modus inschakelen en deze gebruiken om informatie weer te geven.

Deze functie is niet standaard ingeschakeld. Om het in te schakelen, opent u het scherm Instellingen van Android, tikt u op Weergeven en tikt u op Dagdromen. Tik op de optie Wanneer dagdromen en selecteer wanneer je de dagdroommodus wilt gebruiken.

5-cool-uses-for-android-and-8217;s-daydream-mode foto 2

U kunt vervolgens de Daydream-app selecteren die u wilt gebruiken. Veel Daydream-apps hebben instellingen die u kunt configureren - tik gewoon op de instellingenknop rechts ervan.

5-cool-uses-for-android-and-8217;s-daydream-mode foto 3

Klok

De Daydream-modus debuteerde samen met Android 4.2 en de Nexus 4. Om het te demonstreren, liet Google de Nexus 4 op zijn draadloze oplaadbol zitten en informatie weergeven. Als je een Nexus 4 en een draadloze oplader hebt, kun je de Daydream-modus inschakelen, deze op de oplader plaatsen en deze zal als een klok werken. De klok gebruikt standaard een nachtmodus-instelling om erg zwak te lijken - perfect om midden in de nacht naar de tijd te kijken als je je oude wekkerradio wilt vervangen door je telefoon.

De tijd vervaagt langzaam en beweegt over het scherm wanneer u deze Klok-app gebruikt, waardoor het inbranden van het scherm op sommige apparaten wordt voorkomen.

5-cool-uses-for-android-and-8217;s-daydream-mode foto 4

Dashclock - bijna alles weergeven

We hebben het eerder gehad over het gebruik van Dashclock om de klokwidget op het vergrendelscherm van Android uit te breiden met veel meer informatie, van het weer tot het aantal e-mails, berichten en gemiste oproepen die je hebt. Dashclock is oneindig uitbreidbaar met een verscheidenheid aan verschillende extensies.

Dashclock heeft ook Daydream-ondersteuning, dus je kunt het installeren en selecteren als je Daydream-app om veel meer informatie te zien dan met een standaard klokwidget. Het is hier handig om dezelfde reden dat het handig is op je vergrendelingsscherm. U kunt normaal gesproken slechts één Daydream-widget selecteren, maar als u de Dashclock-widget selecteert, kunt u met deze enkele widget veel stukjes informatie zien.

5-cool-gebruik-voor-android-en-8217;s-dagdroom-modus foto 5

Foto's

Google biedt Photo Frame en Photo Table Daydream-apps die fungeren als diavoorstellingen van foto's. U kunt albums uit uw galerij selecteren en uw apparaat bladert door de foto's in die albums, waardoor uw telefoon of tablet in feite een digitale fotolijst wordt. De Photo Frame-app functioneert als een standaard fotodiavoorstelling, waarbij één foto tegelijk wordt weergegeven, terwijl Photo Table meerdere foto's tegelijk weergeeft in een kleinere, miniatuurweergave.

5-cool-gebruik-voor-android-en-8217;s-dagdroom-modus foto 6

Citaten

Daydream Quotes geeft willekeurige aanhalingstekens weer wanneer uw apparaat in de Daydream-modus staat. De wit-op-zwart-tekst is eenvoudig en niet te storend - het kan je iets geven om over na te denken als je toevallig naar je telefoon kijkt terwijl deze zich in de Daydream-modus bevindt.

5-cool-gebruik-voor-android-en-8217;s-dagdroom-modus foto 7

Flipboard

Google biedt een Google Currents-app, maar de kans is groot dat je Flipboard gebruikt in plaats van Google Currents. Gelukkig bevat Flipboard Daydream-ondersteuning, zodat je je apparaat door de nieuwste inhoud van Flipboard kunt laten bladeren, voor het geval je wilt dat een ander apparaat constant nieuwe en interessante inhoud naar je uitzendt.

Meer opties

Dit zijn niet de enige opties. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  • Zoum Twitter Daydream, een Twitter-client voor Daydream die nieuwe tweets weergeeft.
  • Website Daydream, waarmee elke website op het scherm wordt weergegeven in de Daydream-modus. Het is onduidelijk voor wie dit nuttig zou zijn, maar het is zeker flexibel.
  • Weather Daydream Screensaver, die het weer weergeeft. Het is een betaalde app die $ 3 kost, dus je kunt in plaats daarvan Dashclock proberen te configureren om het weer te laten zien. Beautiful Widgets bevat ook een Daydream-app die zowel de tijd als het weer weergeeft.

Er is ook een verborgen Daydream-app ingebouwd in Android-jellybean, die jelly beans op het scherm van uw apparaat laat rondzweven. Om het te ontgrendelen, krijg je toegang tot het verborgen jelly bean-paasei. De verborgen BeanFlinger-optie verschijnt in uw lijst met Daydream-apps.

5-cool-uses-for-android-and-8217;s-daydream-mode foto 9


De Daydream-modus is een vrij recente functie, dus er zijn niet zoveel opties van derden als voor zaken als de startschermwidgets van Android. Het is ook moeilijk om goede Daydreams te ontwerpen die nuttige informatie op een onopvallende manier weergeven zonder de gebruiker te overweldigen - wat kan er nog meer worden weergegeven in de Daydream-modus?

Meer verhalen

[Gesponsorde] Giveaway: WinX MediaTrans laat je gemakkelijk iOS-bestanden beheren, importeren en exporteren

iPhone 7 deed eindelijk zijn intrede, gebundeld met veel nieuwe functies en verbeteringen. De eisen van mensen voor iPhones met grote capaciteit werden beantwoord met 128 GB en 256 GB om uit te kiezen. Het is duidelijk dat ze ons veel meer ruimte geven om bestanden op te slaan, dus waarom zou je niet wat films, muziek, eBooks en . overzetten?

Geek Trivia: Welke iconische Star Trek leende zijn stem aan een Decepticon in de Transformers-film uit 1986?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Waarom wordt Cortana nog steeds op de achtergrond uitgevoerd nadat u het hebt uitgeschakeld?

Schakel Cortana uit en Windows 10 schakelt over naar het gebruik van lokaal zoeken voor alles. Maar als u Taakbeheer opent, ziet u Cortana toch op de achtergrond draaien - waarom is dat?

Geek Trivia: werden moderne metrokaarten geïnspireerd door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Vijf aanpassingen aan de Nest Thermostat-instellingen die u geld kunnen besparen

Slimme thermostaten zijn niet alleen handig, maar ze worden ook geleverd met een handvol instellingen die u mogelijk geld kunnen besparen. De Nest Thermostat is een van de meest populaire opties en wordt geleverd met een hele reeks instellingen waarvan je moet profiteren als je je telefoon wilt verlagen.

4 manieren om Android op uw pc te gebruiken en uw eigen dubbele besturingssysteem te maken

Intel is nu geïnteresseerd in het pushen van Dual OS-pc's - apparaten met zowel Windows 8 als Android erop. Maar u hoeft hiervoor geen nieuwe pc te kopen - u kunt Android-apps en zelfs het Android-besturingssysteem op uw huidige pc uitvoeren.

Moet u upgraden naar de professionele editie van Windows 10?

U krijgt echter Windows 10 - hetzij met de gratis upgrade-aanbieding of op een nieuwe pc - u krijgt waarschijnlijk Windows 10 Home. U kunt betalen om dat Windows 10 Home-systeem te upgraden naar Windows 10 Professional, maar zou u dat ook moeten doen?

Moet u een verwijderprogramma van derden gebruiken?

Als u net als de meeste Windows-gebruikers bent, verwijdert u waarschijnlijk programma's door hun de-installatieprogramma's te starten vanuit het Configuratiescherm Programma's toevoegen/verwijderen. Maar als je een nerd bent, is er een kans dat je hebt geploeterd met een de-installatieprogramma van derden.

Waarom je Rise of the Tomb Raider (en andere pc-games) niet in de Windows Store moet kopen

Microsoft concurreert met Steam. Voor $ 60 kun je Rise of the Tomb Raider krijgen via de Windows Store of Steam. Maar de versie van de game in de Windows Store is erger en het nieuwe app-platform van Microsoft is de schuldige. Het is nog niet klaar voor krachtige games.

Hoe u uw verloren Windows- of Office-productsleutels kunt terugvinden

Als u van plan bent Windows opnieuw te installeren maar uw productsleutel niet kunt vinden, heeft u geluk omdat deze is opgeslagen in het Windows-register. Het is gewoon niet gemakkelijk te vinden en het is onmogelijk om te lezen zonder enige hulp. Gelukkig zijn we hier om te helpen.