De 5 carrièrepaden naar een rijk leven

'Beslis precies wat je wilt en besluit om door te zetten, wat er ook gebeurt totdat je het hebt bereikt', zegt Brian Tracy, partner van Entrepreneur Network.

In deze video bespreekt Tracy de vijf carrièreroutes die je moet nemen om rijk te worden.

Zijn eerste punt is om ondernemer te worden. Van landbouw en vrachtwagenvervoer tot onroerend goed en computers, er zijn een aantal bedrijfstakken om een ​​bedrijf in op te bouwen. Begin, net als Henry Ford en Bill Gates, met een idee voor een product of dienst en bouw dit vanaf de grond op.Een andere plausibele route is om je omhoog te werken in een bedrijf. Je zou een goedbetaalde executive kunnen worden voor een succesvol bedrijf, of een werknemer met aandelenopties, legt hij uit.

De derde manier om rijk te worden -- hoewel deze veel ervaring en scholing vereist -- is om een ​​professional te worden, zoals een tandarts, dokter, advocaat of architect. Mensen in deze vakgebieden halen hogere graden en vragen hoge prijzen voor hun diensten.

In de verkoop komen is een andere geweldige manier om veel geld te verdienen. In feite is 5 procent van de zelfgemaakte miljonairs experts in de verkoop voor hun branche, zegt Tracy.

De laatste groep die Tracy noemt, zijn mensen die hun geld verdienen op de aandelenmarkt, artiesten, loterijwinnaars en andere beroemdhedenachtige prestaties. Deze groep is behoorlijk ver weg, maar begrijp dat het maar een klein deel van de mensen in de top 1 procent is.

Klik voor meer informatie op afspelen.

Bekijk meer YouTube-video's van Brian Tracy op zijn kanaal.

Entrepreneur Network is een premium videonetwerk dat entertainment, educatie en inspiratie biedt van succesvolle ondernemers en opinieleiders. We bieden expertise en kansen om de merkgroei te versnellen en effectief geld te verdienen met video- en audio-inhoud die wordt gedistribueerd over alle digitale platforms voor het zakelijke genre.

EN werkt samen met honderden top YouTube-kanalen in de zakelijke branche en biedt partners distributie op Entrepreneur.com, evenals onze apps op Amazon Fire, Roku en Apple TV.

Brian Tracy

Brian Tracy is voorzitter en CEO van Brian Tracy International, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de opleiding en ontwikkeling van individuen en organisaties. Hij is de leidende coach op het gebied van leiderschap, verkopen, zelfrespect, doelen, strategie...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Top 5 interessante apparaten van CES 2017

Onlangs werd in Las Vegas de jaarlijkse CSE-gadgetexpo gehouden. Weinig van de beste bedrijven die tot de huishoudelijke apparaten, de auto-industrie en de technische industrie behoren, namen deel aan...

5 stappen die u nu kunt nemen om in 2017 rijk te worden

De eerste stap die u kunt zetten in de richting van financiële onafhankelijkheid, is uw gevoel voor wat mogelijk is vergroten.

Hoe Windows 10 bestandspaden van meer dan 260 tekens te laten accepteren

Met de jubileumupdate van Windows 10 kunt u eindelijk de maximale padlimiet van 260 tekens in Windows opgeven. U hoeft alleen een kleine wijziging aan te brengen in het Windows-register of het groepsbeleid. Hier leest u hoe u het kunt laten gebeuren.

Hoe u uw freelancecarrière een boost kunt geven met deze handige websites

Volgens een recent rapport van de Freelancer's Union zijn er in 2015 ongeveer 53 miljoen mensen in de Verenigde Staten die freelancen beschouwen als een onderdeel (of de kern) van hun werk-cv. Dankzij de kracht van internet is de taak van telewerken bijna de tweede geworden