5 Android-navigatie-apps voor wie Google Maps beu is

Begrijp me niet verkeerd: Google Maps is de koning van de online kaartenindustrie, maar dat betekent niet dat de Google Maps-app de beste navigatie-app is voor je Android-telefoon. Er zijn tal van andere navigatie-apps op de markt, en de meeste zijn net zo snel en nauwkeurig als Google Maps (sommige zijn dat meer). Google Maps is een goede algemene kaarten-app, maar als je de hele dag pendelt of voornamelijk gebruik maakt van het openbaar vervoer, is dit misschien niet de beste app voor jou.

Hier zijn vijf andere Android-navigatie-apps die u misschien wilt bekijken:

Waze

Waze is technisch eigendom van Google, maar deze 'sociale' navigatie-app staat volledig los van Google Maps. Hoewel Google Maps een algemene navigatie-app is, is Waze gericht op het rijden, wat betekent dat het een aantal coole functies biedt, zoals door de gebruiker gerapporteerde benzineprijzen en afslag-voor-afslag aanwijzingen naar parkeerplaatsen in de buurt van je bestemming. De app heeft ook een robuuste gebruikersgemeenschap en gebruikt deze om realtime verkeersgegevens en door gebruikers gemelde incidenten te verzamelen, zoals ongevallen, wegafsluitingen, snelheidscamera's en politiecontroles.Als je op zoek bent naar een vriendelijke rijgemeenschap die zich inzet om het publiek op de hoogte te houden van aankomende snelheidscontroles, dan is Waze de app voor jou. Deze app draait helemaal om sociale netwerken, dus je kunt ook reizen plannen met vrienden, evenementen synchroniseren vanuit de agenda van je telefoon en je Facebook-account en de ETA's bekijken van vrienden die naar dezelfde plaats reizen als jij.


Daar gaan we

Hier is WeGo (oorspronkelijk ontwikkeld voor het Windows Phone-platform door Nokia) een gratis app die afslag-voor-afslag aanwijzingen biedt voor automobilisten, voetgangers, fietsers en OV-rijders. De app biedt ook realtime verkeersinformatie, bezienswaardigheden in de buurt, de mogelijkheid om uw locatie (of de locatie van een bezienswaardigheid) te delen met vrienden en familieleden en offline kaartdownloads voor als u geen dataverbinding heeft .

Hier biedt WeGo zo ongeveer alles wat Google Maps doet, en iets meer. De fietsaanwijzingen en de overlays van het openbaar vervoer zijn handig, en het POI-systeem van de app is ook behoorlijk sterk (de app haalt informatie op van plaatsen als Wikipedia, TripAdvisor, BlaBlaCar, Expedia, Car2go en GetYourGuide).


Moovit

Als u vaak met het openbaar vervoer reist, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat de routebeschrijving van Google Maps erg eenvoudig is. Moovit is een gratis, speciale OV-app die verschillende functies biedt die je niet zult vinden in Google Maps, zoals stap-voor-stap routebeschrijvingen die je vertellen hoeveel haltes je nog hebt en je waarschuwen wanneer het tijd is om uit de bus te stappen , trein of veerboot die u berijdt. Moovit heeft ook een hele sectie gewijd aan informatie over vertragingen, onderhoud en serviceonderbrekingen. Het linkt je ook naar de Twitter-accounts van de lokale vervoersbedrijven, zodat je je echt een local kunt voelen.

De routebeschrijving voor het openbaar vervoer van Google Maps werkt in een mum van tijd, maar Moovit - die beschikbaar is in 1.200 steden over de hele wereld (waaronder meer dan 100 steden in de VS) - is de app die je nodig hebt om het lokale metrosysteem echt te begrijpen. De app is zelfs begonnen met het integreren van informatie over lokale fietsaandelen in geselecteerde steden.


BackCountry Nav Topo Kaarten GPS

Als Moovit voor stadsbewoners is, is BackCountry Nav Topo Maps GPS -- dat $ 12 kost (ongeveer omgerekend naar £ 10 in het VK en AU $ 15 in Australië), maar een gratis proefperiode van 21 dagen biedt -- voor het tegenovergestelde. BackCountry Nav Topo Maps GPS is een offline navigatie-app die is ontworpen voor mensen die door de wildernis trekken. Deze app biedt een verscheidenheid aan kaarten die gebruikers kunnen downloaden, waaronder topografische kaarten, zeekaarten en luchtvaartkaarten. De app heeft ook straatkaarten (via OpenStreetMap en Bing World Street Maps) beschikbaar, hoewel het primaire doel is om niet-straatgebieden te navigeren.

Andere navigatie-apps (waaronder Google Maps) begrijpen de waarde van downloadbare, offline kaarten, maar de meeste van die apps besteden niet veel aandacht aan topografie of navigatie buiten steden en voorstedelijke gebieden. BackCountry Nav Topo Maps GPS is echter de app die je nodig hebt voor die ultra-buitenactiviteiten.


Maps.me

Maps.me is een gratis navigatie-app die zich richt op offline navigatie. Met deze app kun je hele steden (of, nou ja, delen van steden) tegelijk downloaden voor wanneer je gegevens moet opslaan of als je geen internettoegang hebt. Maps.me gebruikt OpenStreetMap voor zijn offline kaarten (maar, in tegenstelling tot BackCountry Nav Topo Maps GPS, is Maps.Me volledig gratis). De app biedt stapsgewijze routebeschrijvingen en een uitgebreide lijst met nuttige punten -- inclusief overlays voor plaatsen in de buurt met wifi en toiletten -- maar biedt geen realtime verkeersinformatie, aangezien het tenslotte een offline app.

Maps.me is een handige app als je geen internet hebt, en, in tegenstelling tot sommige andere apps die offline kaarten aanbieden als een bijzaak, maakt Maps.me het downloaden van apps snel en gemakkelijk.

Ontspan 5 Android-navigatie-apps voor degenen die Google Maps-verhalen beu zijn

8 tips voor het gebruik van de camera van de Google Pixel

We hebben al bewezen dat de camera van de Pixel een van de beste op een smartphone is, nu vertellen we je hoe je er het maximale uit kunt halen.

Vine-video's op uw computer opslaan

Twitter sluit de Vine-app af -- de video's van 6 seconden blijven zoals ze zijn, maar niet voor altijd...

15 verborgen Facebook Messenger-tips

Er zijn verborgen Messenger-games, leuke emoji-animaties en meer waar je waarschijnlijk niets vanaf weet.