4 tips om burn-out van werknemers voor te blijven

Het is geen geheim dat werk stressvol kan zijn, maar het maakt het niet makkelijker om het feit onder ogen te zien dat burn-out de oorzaak is van de helft van het personeelsverloop per jaar. In een dergelijke werkomgeving is het voor bedrijven absoluut noodzakelijk om te begrijpen hoe ze hun werknemers gelukkig, tevreden en productief kunnen houden om dit soort massale exodus te bestrijden.

Soms zijn er onvermijdelijke obstakels op de werkplek die werknemers afschrikken, zelfs als ze een baan hebben waar ze van houden en waar ze gepassioneerd over zijn. We moeten deze obstakels overwinnen, ook al lijkt het een ontmoedigende taak. Het kan eenvoudig beginnen. Tussen aanmatigende bazen, kantoorconflicten en zelfs verouderde werkplektechnologie zijn er een aantal factoren die werkgevers kunnen en moeten bijhouden om het algehele geluk te meten en, op hun beurt, de retentie in hun kantoren te vergroten.

Gerelateerd: Waarom lange werkdagen uw bedrijf niet helpenOp zoek naar een antwoord heeft Teem onlangs zijn tweede jaarlijkse Employee Happiness Index 2017 uitgebracht, waarin de belangrijkste factoren worden vergeleken die ervoor zorgen dat werknemers elke dag op het werk verschijnen - en degenen die hen wegjagen. Dit is wat we hebben geleerd en hoe we deze lessen kunnen gebruiken om medewerkers tevreden en betrokken te houden.

Vergeet de mensen niet.

Zoals Neil Diamond heeft gezongen, praat Money, maar het kan niet zingen en dansen en het kan niet lopen - maar weet je wie dat wel doet? Mensen. De reden waarom 48 procent van de werknemers enigszins gelukkig of ongelukkig is, is omdat ze zich ondergewaardeerd voelen of een gebrek aan evenwicht tussen werk en privéleven. Hoewel geld een grote invloed heeft, zijn mensen sociale wezens die kameraadschap en een gevoel van verbondenheid vereisen. Voor het personeel is het leuk vinden van de mensen waarmee ze werken een van de belangrijkste factoren die leiden tot het geluk van werknemers, en overtreft zowel een goede reputatie bij het management als een collaboratieve werkomgeving als de belangrijkste motivator. Maar houd er rekening mee dat het niet gaat om het maken van groepen beste vrienden. Het gaat om het omarmen van een omgeving die wederzijds respect en vertrouwen bevordert.

Dit kan moeilijk zijn met de toegenomen aanwezigheid van nieuwe technologie op de werkplek die vaak interpersoonlijke activiteiten kan elimineren die tot dit gevoel van verbondenheid leiden. Met alle discussies over AI en de toekomst van werk, gaat soms het belang van goede peer-to-peer-interacties verloren omwille van technologisch gedreven efficiëntie en productiviteit. Maar de inspanning kan niet scheef zijn. We hebben nog steeds productieve menselijke teams nodig achter de machines.

Gerelateerd: Het geheim van verhoogde productiviteit: vrije tijd nemen

Automatiseer mij.

In het licht van de technologische overname zijn de spreekwoordelijke vragen op de werkvloer nu geworden: Welke technologie kunnen we introduceren om de efficiëntie te verhogen? Welke gevolgen heeft dit voor ons personeelsbestand? Hoewel kwaliteitsvolle kameraadschap met collega's belangrijk is voor het bevorderen van geluk en loyaliteit, wil dat niet zeggen dat organisaties nieuwe technologieën kunnen of moeten schuwen. Laten we eerlijk zijn, wie wil er geen tools die het leven gemakkelijker maken?

Technische automatisering, zoals AI en machine learning, heeft de mogelijkheid om workflows te verbeteren, de efficiëntie te verhogen en alledaagse taken op te vangen. Het is geen wonder dat 41 procent van de respondenten enthousiast is over het feit dat AI hun werk gemakkelijker maakt, in plaats van zich zorgen te maken dat AI het elimineert. Organisaties moeten ervoor zorgen dat de juiste technologie aanwezig is om het leven van hun personeel gemakkelijker te maken, maar mogen niet vergeten dit te doen op een afgemeten manier die de werknemer comfort biedt (geen angst voor verplaatsing).

Gerelateerd: 4 stappen om uzelf te redden van een burn-out

Vermijd de strijd om de ruimte.

Werknemers geven aan dat ze een derde (34 procent) van hun dagen aan vergaderingen besteden, wat kostbare tijd opslokt en een tijdsdruk veroorzaakt voor dagelijkse taken. De angst die dit veroorzaakt, wordt versterkt door de constante congestie en concurrentie om gedeelde werkruimten zoals vergaderruimten, huddle rooms, telefoonbanken, enz. Gehaaste en angstige werknemers die worden geconfronteerd met slecht beheerde ruimtes en tools kunnen een uiterst ontevreden team vormen. En als de situatie verkeerd wordt beheerd, kunnen de wrok die eruit voortvloeit leiden tot conflicten op het werk en moeten ze worden genoemd als een belangrijke oorzaak van onenigheid en ongemak op het werk.

Werkgevers moeten ervoor zorgen dat respect en professionaliteit behouden blijven. In dit geval moeten werkgevers hun best doen om ervoor te zorgen dat ruimtes en hulpmiddelen op de juiste manier worden gebruikt en beschikbaar zijn voor degenen die dit het meest nodig hebben om succesvol te zijn. Het kan met zoiets eenvoudigs als tools die duidelijk maken wanneer vergaderingen moeten beginnen en eindigen.

Gerelateerd: 7 manieren om het moreel van werknemers te stimuleren

Tune in, turn on = burn-out.

Dit is een no-brainer. Tenzij het een noodgeval is, mogen werknemers nooit gedwongen worden of voelen om 24/7 aangesloten te zijn. Uit onze Index bleek dat een van de weinige dingen waar alle ondervraagde generaties het over eens waren, was dat hun minst favoriete aspect van de moderne werkplek het gevoel is dat ze altijd aan staan. HR-beleid kan een lange weg gaan om dit gevoel tegen te gaan.

Bijvoorbeeld HR-beleid dat een grens trekt over klantcommunicatie. Werknemers zullen zeker gelukkiger zijn als klanten hen tot laat in de avond of in het weekend niet kunnen sms'en of chatten. Voortbouwend op deze gedachtegang moet vrije tijd ook als vrije tijd worden beschouwd. Organisaties moeten hun best doen om werknemers met rust te laten tijdens PTO en vakantie; niemand wil zich buiten kantoor gezeurd voelen. Er zullen zich noodsituaties voordoen en er zullen momenten zijn waarop dergelijke regels moeten worden overruled, maar werknemers zullen veel eerder aan boord springen, wetende dat als het niet kritiek was, er geen contact met hen zou worden opgenomen.

Uiteindelijk komt het allemaal neer op het idee van balans. Nieuwe tools en technologie maken het werken gemakkelijker, maar zorgen tegelijkertijd voor belemmeringen voor het werk. Het resultaat zijn werkomgevingen met een hoog churn-percentage, omdat werknemers naar schijnbaar groenere weiden gaan. Onthoud dat organisaties niet alle tools hoeven te implementeren of een altijd actief team hoeven te hebben. Wat ze wel nodig hebben, is gelukkig personeel in een ruimte die wordt ondersteund door gestroomlijnde workflows. Biedt u wat uw medewerkers nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze terugkomen?

Zach Holmquist

Zach Holmquist, CTO en mede-oprichter van Teem, bouwde Teem 1.0 en hielp het om te vormen tot een krachtig ondernemingsplatform dat de werkplek voor de spraakmakende klanten van Teem opnieuw uitvindt.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

10 tips om dit jaar miljonair te worden

Om miljonair te worden, moet je je mindset veranderen en enkele veranderingen doorvoeren.

EU: sociale netwerken worden steeds beter in het beoordelen van haatzaaiende uitlatingen

Facebook was de beste in het beoordelen van gevallen van haatzaaien, maar YouTube heeft nog werk te doen.

Start uw bedrijf: 4 apps die echt helpen

Wil je een bedrijf starten? Daar is een app - of vier - voor.

Facebook verwijdert duizenden nepprofielen voorafgaand aan de Britse verkiezingen

Facebook heeft in het VK 'tienduizenden' accounts verwijderd die verband houden met nepnieuws.

Waarom zoveel bedrijven de ontwikkeling van werknemers verknoeien

Te vaak slagen bedrijven er niet in de sterke punten van hun werknemers te identificeren en geld te steken in opleidingen die niet nodig zijn.