4 stappen om jezelf opnieuw uit te vinden nadat je op de bodem bent geraakt

Het raken van de bodem -- als energieke, slimme en zakelijke ondernemers -- types, deze vreselijke uitdrukking staat gewoon niet in onze woordenschat.

Maar het gebeurt - zelfs voor de besten van ons die denken dat we volledig zijn voorbereid op deze achtbaanrit in het streven naar succes. En als je geen carrière-zelfmoord wilt plegen door terug te gaan naar die negen-tot-vijf-baan waardoor je in de eerste plaats in het ondernemerschap bent gesprongen, moet je door de moeilijke tijden navigeren. Dus, hoe doe je dat? Waar ga je heen als je wordt overspoeld door de verwarring, angst, twijfel aan jezelf en zorgen van een dieptepunt?

David Schloss, nu mede-oprichter en CEO van het digitale-marketingbedrijf rampify.com en een van de meest gerespecteerde namen als het gaat om Facebook-advertenties, kan je vertellen hoe je door die ongewenste wereld navigeert -- want in 2014 raakte hij rock zelf onderuit. Hij had net de bewegingen doorgenomen, herinnerde hij zich. Hij had geen echt doel voor ogen. Ik had gewoon geen richting, zei hij. Ik voelde me helemaal verloren.Op Halloween dat jaar had David $ 0 op zijn bankrekening staan. Hij was slechts 72 uur verwijderd van zijn huurbetaling of om eruit gegooid te worden. Zijn auto was twee weken verwijderd van beslaglegging. Het voelde alsof muren dichterbij kwamen. Zijn bedrijf brokkelde af -- en hij stond op het punt de handdoek in de ring te gooien en weer aan het werk te gaan.

Gelukkig kon David de zaken omdraaien. Hij ging niet terug naar een werknemer en richtte in plaats daarvan zijn eigen bloeiende marketingbedrijf op. Hier zijn vier tips van David die je door de moeilijke tijden heen helpen, weer op het goede spoor komen en groeien in het bedrijf waarvoor je bedoeld was:

1. Stel jezelf kwetsbaar op.

Het leven is niet altijd zonneschijn en rozen. We raken muren. Soms verliezen we. Wij worstelen. Als ondernemers verbergen we die worstelingen maar al te vaak. Het probleem is dat als je jezelf niet echt en kwetsbaar laat zijn als je het moeilijk hebt, het je ervan weerhoudt om door de moeilijke tijd heen te komen.

In Davids periode van onzekerheid deed hij iets dat een krachtige sleutel bleek te zijn voor zijn ommekeer: hij liet zich kwetsbaar opstellen. David had honderden zakenvrienden op Facebook. David realiseerde zich dat hij hulp nodig had en reikte naar elk van hen uit voor advies en begeleiding. Er gebeurden twee dingen.

Eerst ontdekte ik dat ik niet de enige was, zei hij. Andere ondernemers hadden soortgelijke dingen meegemaakt. Wetende dat andere mensen er ook doorheen waren gekomen, hielp David het vertrouwen te ontwikkelen dat hij er ook doorheen zou komen. Ten tweede konden ze me praktisch advies geven om op het juiste spoor te komen. Het was dat advies dat hem in de goede richting bracht.

Als David opgesloten was gebleven, zou hij niet de steun hebben gehad die hij nodig had van anderen om hem vooruit te helpen. Als u zich in een moeilijke situatie bevindt, wees dan niet bang om hulp te vragen. De strijd delen is het moedigste wat je kunt doen. Kwetsbaar zijn is geen teken van zwakte - het is een teken van kracht.

2. Ontwikkel een visie.

Het is moeilijk om te weten of je vorderingen maakt als je niet weet waar je naartoe gaat. In 'Zeven eigenschappen van zeer effectieve mensen' heeft Stephen Covey het over beginnen met het einde in gedachten. Weet waar je wilt eindigen aan het begin van de reis - het is je leidende noorderster. In Davids comeback vroeg hij zichzelf af: Wat wil ik creëren? bleek machtig.

Het stellen van die vraag, zei hij, heeft me geholpen een visie te ontwikkelen voor de toekomst die ik wilde.

David gebruikte het advies van zijn collega's om hem superduidelijk te maken over de visie en richting die hij wilde inslaan. Het is die visie die hem hielp om 's ochtends uit bed te komen en aan het werk te gaan.

Visie is cruciaal. Als je niet weet waar je heen gaat, hoe weet je dan wanneer je er bent?

3. Maak een actieplan.

Visie is weten waar je heen gaat. Actie is hoe je er komt. Je hebt gehoord dat als je faalt om te plannen, je van plan bent te falen. Hoewel dat waar is, moet er een belangrijk onderscheid worden gemaakt: uw plan moet gebaseerd zijn op actie in plaats van op resultaten.

In mijn eerste boek, 'Fish Out of Water', leg ik uit hoe succesvolle mensen zich concentreren op wat binnen hun controle ligt, in plaats van buiten hun controle. Hoewel het resultaat niet altijd direct binnen uw controle is, is actie dat wel.

David kreeg duidelijk waar hij heen wilde en maakte vervolgens een dagelijks, wekelijks, maandelijks en driemaandelijks actieplan van hoe hij daar zou komen. Voor hem was zijn succes niet gebaseerd op de hoeveelheid geld die hij verdiende - het was gebaseerd op de acties die hij ondernam om dat geld te verdienen. Hij maakte tijd vrij om zich te concentreren op persoonlijke ontwikkeling. Hij beloofde elke dag minstens drie mensen te contacteren om een ​​gesprek op gang te brengen zonder iets te pitchen of te verkopen. Hij maakte elke week twee trainingsvideo's om van waarde te zijn voor zijn publiek. David geloofde dat als hij de juiste acties ondernam, de resultaten zouden komen als een bijproduct van die acties - en dat deden ze.

4. Volhouden.

Het is geen verrassing dat dingen niet altijd gaan zoals je had gepland. Doorzettingsvermogen is een beslissing om in de richting van de visie te blijven gaan, ongeacht de haperingen onderweg. Het doet niet alleen wat nodig is - het doet wat nodig is. Het is vallen en toch weer opstaan, zoals David deed.

Elke keer als ik tegen een muur botste, zei David, herinnerde ik mezelf eraan waarom ik deed wat ik deed. Ik maakte verbinding met mijn visie. En ik realiseerde me dat, ongeacht de haperingen onderweg, het nog steeds veel beter was dan 'carrière-zelfmoord' te plegen en weer werknemer te worden. Het was geen optie.

Planning is wat je in de richting van je visie brengt, maar doorzettingsvermogen is wat je op de been houdt.

Ondernemerschap is een bevredigende reis, niet alleen een bevredigende bestemming. Het gaat niet alleen om waar we naartoe gaan, maar om wie we worden. Gedurende het hele proces van omhoog en uit de gevreesde rotsbodem kruipen, begon David te beseffen dat hij niet eens meer dezelfde persoon was. Dus onthoud dat als je als ondernemer in een moeilijke positie zit, dit gewoon betekent dat je herboren wordt in de nieuwe jij. Omarm de nieuwe jij.

Meer verhalen

Mysticgeek maakt de Linux-switch - Kubuntu

Ik heb de afgelopen 5 jaar met verschillende distributies van Linux gespeeld. Ik zou dobberen in Red Hat met een webserver, Mandriva (toen Mandrake) installeren in een dual-boot met XP, en eigenlijk een kiosk bouwen voor een technische school in mijn omgeving met Suse Linux. Ik heb ook verschillende versies gedraaid op

Keyboard Ninja: pop-up van de Vista-kalender met een enkele sneltoets

We hebben besproken hoe u toegang krijgt tot de Windows Vista-agenda met het toetsenbord, maar wat als u een enkele toetsaanslag wilt toewijzen om de agenda te openen? Ja, natuurlijk, je kunt er gewoon op klikken met de muis, maar waar is het geekplezier daarin?

Uw pictogrammen aanpassen in Windows XP

Mijn nieuwe vriend Sue vroeg me onlangs hoe ik pictogrammen op Windows XP kon aanpassen, dus ik dacht dat ik alle manieren zou opschrijven om de pictogrammen te veranderen, zowel door de ingebouwde methoden te gebruiken als ook met aanvullende software.

Omgaan met Windows Vista Explorer Verpest de automatische detectie van maptypen

Een van de weinige dingen aan Vista waar ik gek van wordt, zijn de problemen met Windows Verkenner. Ik gebruik liever de detailmodus voor bepaalde mappen, maar het lijkt alsof Vista constant beslist dat de map een andere reeks kolommen moet tonen dan wat ik eerder had gekozen.

Verberg die irritante Google Experimental Search Survey Box (in Firefox)

Als je je hebt aangemeld voor een van de Google Experimental Search-programma's, zoals het experiment met sneltoetsen, heb je waarschijnlijk het vervelende enquêtevenster gezien dat niet lijkt te verdwijnen, zelfs niet nadat je de enquête hebt ingevuld. Maar goed dat Firefox aanpasbaar is, dus we kunnen het gemakkelijk verwijderen met een stijlvol script.

Meerdere vensters selecteren op de taakbalk

Als je op mij lijkt, heb je waarschijnlijk tientallen vensters open op een bepaald punt, dus als je slechts een paar vensters wilt betegelen, moet je alles minimaliseren en dan twee van de vensters tonen, en ze dan betegelen... dus hoe doe je dat? we gewoon snel twee taakbalkknoppen samen selecteren?

Vrijdagpret: instructievideo's in overvloed!

Heb je je ooit afgevraagd wat de beste manier is om interessante instructievideo's te vinden? (Ja, ik ook niet) Zoals de meeste mensen zou ik gewoon op YouTube of Google hebben gezocht, maar er is een veel snellere manier om alle instructievideo's te vinden die je je maar kunt voorstellen ...

Vind nieuwe muziek op Stage.FM

Ik vond vandaag een toffe site terwijl ik aan het rondneuzen was op het internet. Stage.FM is een geweldige site om nieuwe niet-ondertekende artiesten en bands te vinden. Deze site is een sociaal netwerk voor onafhankelijke, ongetekende muzikanten en fans. Er zijn verschillende muziekgenres om uit te kiezen, en veel ervan is gratis beschikbaar

Maak een snelkoppeling om recente items te verwijderen in het Startmenu van Windows Vista (of XP)

Heb je ooit geprobeerd alle menu's te doorlopen die nodig zijn om de recente items in het XP-startmenu te verwijderen? Het duurt een eeuwigheid, vooral als je wilt verbergen wat je niet had moeten doen. Zoals gewoonlijk is er een eenvoudigere manier om het te doen.

Eenvoudig een Word 2007-document samenvatten

Dit artikel is geschreven door MysticGeek, een tech blogger bij de How-To Geek Blogs.