4 sleutels tot het schrijven van inhoud waar lezers dol op zullen zijn

4-toetsen om inhoud te schrijven waar lezers dol op zullen zijn fotoDit verhaal verscheen oorspronkelijk op Personal Branding Blog

Als uw inhoud lezers geen waarde biedt, een probleem oplost, een vraag beantwoordt of vermaakt, dan heeft het niet echt een doel. Heb je ooit een idee gehad waarvan je dacht dat het een geweldig idee was, maar het niet aansloeg of, nog belangrijker, werd gedeeld? Het is frustrerend, maar het hoeft niet zo te zijn. Het schrijven van inhoud waar lezers dol op zullen zijn, gaat niet alleen over wat je schrijft, maar ook over hoe je het schrijft. Hier zijn vier sleutels om u te helpen uw creatieve sappen te ontsluiten en uw kansen te vergroten om inhoud te schrijven waar lezers - en Google - dol op zullen zijn.

Wees onweerstaanbaar

Bij geweldige content draait alles om de kunst van het verleiden. Elke kop, alinea en regel die u schrijft, moet onweerstaanbaar zijn, zodat de lezers niet alleen voor het moment worden vermaakt, maar ook hongerig wachten op het volgende bericht dat ze kunnen delen met de mensen die ze kennen. Het schrijven van onweerstaanbare content is niet zo moeilijk als je denkt.  • Het moet een eenvoudige, maar praktische manier bieden om een ​​specifieke taak uit te voeren. Volgens een onderzoek van de New York Times zegt 94 procent van de mensen dat de reden dat ze inhoud delen, is omdat ze denken dat het nuttig zal zijn. Daarom presteren berichten die 10 eenvoudige, handige manieren bieden om iets te doen zo goed.
  • Een van de meest voorkomende emoties die verband houden met virale inhoud is verrukking. Onweerstaanbare inhoud vermaakt, dus vind een manier om zelfs de meest praktische inhoud een vleugje humor te geven.
  • Geloofwaardigheid is belangrijk. Als u een back-up maakt van wat u schrijft, zullen mensen u gaan vertrouwen en is de kans groter dat uw inhoud naar anderen wordt verspreid. Geloofwaardige bronnen zijn goed voor uw merk en reputatie, en verhogen ook uw domeinautoriteit en Google-paginarangschikking.

Schrijf mobielvriendelijke tekst

In 2015 kondigde Google aan dat meer mensen mobiele apparaten gebruiken voor zoekopdrachten dan computers. Tegenwoordig neemt de zoekgigant mobielvriendelijkheid op als onderdeel van zijn rangschikkingsalgoritme, dus om lezers te geven wat ze willen, moet inhoud mobiele gebruikers een betere ervaring bieden. Hoe maak je een voor mobiel geoptimaliseerde kopie waar lezers dol op zijn? Probeer om te beginnen niet de oude paradigma's te gebruiken. De mobiele leeservaring is een heel andere ervaring.

  • Beknopt schrijven is hard werken, maar het is essentieel. Dat betekent niet dat je kortere inhoud moet schrijven, maar het betekent wel dat je woorden, zinsdelen, zinnen moet verwijderen die je niet nodig hebt. Het doel is om uw schrijven strakker te maken door korte alinea's te gebruiken, vette woorden zoals zeer en rechtvaardig te elimineren en de passieve stem waar mogelijk opnieuw te formuleren. Met andere woorden, schrijf niet minder, maar schrijf beter.
  • Kortere koppen zijn gemakkelijker te lezen tijdens het scannen, dus houd de koppen kort en krachtig.

'How-to'-berichten voegen waarde toe

Iedereen houdt van how-to-berichten. Ze zijn waardevol, nuttig en ze zorgen voor geweldige stukjes vermakelijke groenblijvende inhoud. Hier zijn een paar instructies voor het schrijven van how-to-berichten.

  • Kies onderwerpen door in de schoenen van je buyer persona's te stappen en je voor te stellen wat ze willen leren.
  • Kies een eenvoudige werktitel die specifiek is voor waar uw les over gaat.
  • Introduceer het onderwerp dat de basis vormt voor de te volgen inhoud.
  • Vervolgens komen de daadwerkelijke instructies. Schrijf in de tweede persoon en wees specifiek en beschrijvend. Voeg voorbeelden toe en gebruik links naar andere bronnen om meer details in te vullen.

Als je lezers iets geeft dat ze echt kunnen gebruiken, willen ze dat delen met anderen die het ook nuttig zullen vinden. Blijf bij het schrijven van how-to-berichten niet stilstaan ​​bij uw product of dienst. Overweeg in plaats daarvan wat uw publiek de tijd zal nemen om te lezen en te delen.

Gebruik krachtwoorden

Sommige schrijvers hebben de gave om content te creëren die de lezer meteen emotioneel raakt. Ze doen dit gedeeltelijk door gebruik te maken van zogenaamde machtswoorden. Als je krachtige woorden in je eigen schrijven integreert, kun je niet anders dan boeiendere inhoud produceren. Terwijl goede schrijvers de feiten op een rijtje hebben, betrekken grote schrijvers van inhoud hun publiek emotioneel, terwijl ze feiten benadrukken met bepaalde woorden die emotionele alarmen veroorzaken. Er zijn letterlijk honderden krachtige woorden die je kunt gebruiken om lezers in een specifieke mindset te krijgen.

Als u inhoud wilt schrijven waar lezers dol op zullen zijn, vergeet dan niet om beknopte, doelgerichte inhoud te maken en altijd vanuit het hart te schrijven. Een van de beste manieren om dit te doen, is door te spelen met uw inhoudsindelingen. Probeer ze door elkaar te halen om degenen te vinden die contact maken met uw lezers, en u zult snel een formule hebben voor het schrijven van inhoud die waardevol en zeer deelbaar is.

Steve Lazuka

Steve Lazuka is de oprichter van Interact Media, de makers van de contentmarketingplatforms Zerys Content Marketplace en Zerys for Agencies.

Lees verder

Ontspan 4 sleutels tot het schrijven van inhoud waarvan lezers dol zullen zijn op verhalen

Zul je gedijen in de Trump-economie?

Als je eerlijk leeft, zul je van Trumponomics houden. Zo niet, dan wordt het tijd om te beginnen.

8 krachtige manieren om uw bedrijf op de markt te brengen met een beperkt budget

Als het geld krap is, denk dan buiten de gebaande paden.

Google onthult waar we het meest nieuwsgierig naar waren in 2016

De zoekgigant heeft zijn beste zoekopdrachten van het jaar vrijgegeven.

Honderden Amazon-medewerkers gebruikten een anonieme app om te vertellen hoe een recente zelfmoordpoging werd afgehandeld

Meer dan 200 mensen plaatsten hun gedachten over de zelfmoordpoging via de anonieme chat App Blind.

Top 8 marketingtrends die 2017 zullen bepalen

Serieuze marketeers gebruiken elke tool in de kit, van native ads en influencer-kanalen tot visuele verhalen en nu-of-nooit verlopende inhoud.

De best betaalde ster van YouTube heeft zojuist iedereen geplaagd. Dit is wat je kunt leren.

De reden waarom zou duidelijk moeten zijn, maar velen vielen voor PewDiePie's stunt.

Apple verliest van Samsung in smartphonegevecht bij Hooggerechtshof

Ontwerpoctrooizaken bereiken zeer zelden de Hoge Raad. Zo'n zaak had het in meer dan 120 jaar niet gehoord.

6 bewezen manieren waarop contentmarketing uw kleine bedrijf ten goede komt

Het kan u niet alleen de mogelijkheid bieden om uw bedrijf uit te breiden, maar ook om uw reputatie op te bouwen en een plaats te veroveren als een vertrouwde leider in de branche.

Let op deze Cyber ​​Monday-deals van 2016

Bedrijven maken zich op voor de 'vakantie' van online winkelen. Kijk wat we hebben opgegraven.

Klanten vervolgen Chipotle over '300 calorieën' burrito die te mooi was om waar te zijn

Blijkt dat burrito's met varkensworst, kaas en rijst geen dieetvoeding zijn.

Visums voor technische werkers worden geconfronteerd met onzekere toekomst onder Trump, sessies

H-1B-visa laten jaarlijks 65.000 werknemers en nog eens 20.000 afgestudeerde student-werkers toe.

Hier leest u hoe Amazon hun fulfilmentbedrijven waardevoller maakt

Externe verkopers en degenen die dropshippen, zullen wijzigingen moeten aanbrengen.

De CEO van dit speelgoedbedrijf dat dit jaar tot nu toe $ 400 miljoen verdiende, wil dat je iets doet waar je van houdt

Brian Mariotti spoort ondernemers aan om niet bang te zijn om fouten te maken.

10 onconventionele manieren om uw persoonlijke merk op te bouwen

Ooit gedacht om je op een influencer te richten en een relatie op te bouwen? Inhoud direct promoten? Mensen op hun donder noemen****?