4 manieren om UAC minder irritant te maken op Windows 7 / Vista

De grootste ergernis in Windows 7 en Vista is het UAC-systeem (User Account Control), vooral voor mensen die veel tweaken. Wanneer u configuratiewijzigingen probeert aan te brengen, lijkt het alsof u om de paar seconden een andere UAC-prompt krijgt. Natuurlijk, het is veiliger... maar welke opties hebben we om het minder vervelend te maken?

Er zijn ten minste 4 verschillende manieren waarop we UAC kunnen aanpassen om minder irritant te zijn, waarvan ik de meeste eerder heb beschreven.

Opmerking: het uitschakelen of wijzigen van UAC is een beveiligingsrisico. Als u zo veilig mogelijk wilt zijn, moet u de zaken waarschijnlijk met rust laten.1) Schakel UAC volledig uit

Het eerste dat u altijd kunt doen, is UAC volledig uitschakelen ... het enige probleem hiermee is dat u het systeem uiteindelijk minder veilig maakt als u ook het type persoon bent dat veel software downloadt en test. Ik kan je dit niet aanraden, maar je weet tenminste dat je de mogelijkheid hebt.

  • Schakel UAC op de gemakkelijke manier uit
  • Schakel UAC uit vanaf de opdrachtregel

2) UAC-prompts automatisch accepteren, alleen voor beheerders

Als u UAC ingeschakeld wilt laten, maar wilt voorkomen dat de prompts worden weergegeven onder uw beheerdersaccount, kunt u een instelling aanpassen die Elevate zal verhogen zonder dat u daarom hoeft te vragen, zodat u de prompt nooit ziet verschijnen. Dit is veiliger dan het volledig uitschakelen van UAC, omdat een applicatie die is gestart als een gewone gebruiker, geen actie kan uitvoeren die bedoeld is voor beheerders. Internet Explorer kan op deze manier bijvoorbeeld nog steeds in de beveiligde modus worden uitgevoerd.

UAC-prompts alleen voor beheerders uitschakelen

3) Schakel het verduisteringsscherm uit (Secure Desktop)

Het meest irritante deel van UAC voor mij is het scherm dat alles zwart maakt behalve de UAC-prompt ... omdat het meestal een eeuwigheid duurt om te verschijnen, en afhankelijk van je videokaart kan het rare dingen doen met je bureaublad. U kunt de beveiligde desktopfunctie uitschakelen, maar de UAC-prompts laten zoals ze zijn ... dit is natuurlijk ook een beveiligingslek, omdat een toepassing frauduleus op de prompt voor u kan klikken. (Secure desktop voorkomt dat applicaties dit doen)

Zorg ervoor dat UAC het scherm niet meer zwart maakt in Windows Vista

4) Maak snelkoppelingen in de beheerdersmodus zonder UAC-prompts

In plaats van UAC op enigerlei wijze uit te schakelen, kunnen we een paar snelkoppelingen instellen die UAC volledig omzeilen. Dit is vooral handig als u een bepaalde applicatie in de beheerdersmodus tientallen keren per dag opent. De truc hiervoor is om de taakplanner te gebruiken om de applicaties te starten en vervolgens de taakplanner te vertellen om de taak uit te voeren. Dit is veiliger dan de andere opties, omdat alleen onze speciale snelkoppeling UAC zal omzeilen.

Snelkoppelingen voor beheerdersmodus maken zonder UAC-prompts

Extra: zorg ervoor dat u (minimaal) Vista Service Pack 1 installeert

Als u Service Pack 1 of hoger nog niet hebt geïnstalleerd, moet u ervoor zorgen dat u het installeert ... een van de meegeleverde fixes beperkt het aantal UAC-prompts dat u moet doorklikken om systeembestanden te wijzigen.

Ik ben benieuwd welk percentage van onze lezers UAC daadwerkelijk heeft uitgeschakeld. Persoonlijk gebruik ik methode #4, omdat dit de beste is in termen van beveiliging, maar ook de ergernis wegneemt voor de paar applicaties die ik een tiental keer per dag start.

Meer verhalen

Er komt een game over butt-sniffin'-mopsjes naar PS4 en pc

Butt Sniffin Pugs is een stadssimulator voor honden die in het eerste kwartaal van 2018 uitkomt.

Valve test DualShock 4-ondersteuning in het bètakanaal van Steam

Nu is er een meer traditionele Steam Controller.

'Watch Dogs 2'-webapp probeert geheimen in je selfies te onthullen

Maar geen paniek.

Hoe de vulhendel in Excel uit te schakelen?

Als u veel opeenvolgende waarden invoert in uw Excel-werkbladen, kan de vulhendel u helpen tijd te besparen door cellen automatisch te vullen met verhoogde waarden. Wat als u merkt dat de vulgreep niet werkt?

Indie-lieveling 'Bastion' komt volgende maand naar Xbox One

Heb je Bastion nog niet gespeeld? Het is tijd om dat recht te zetten.

Jouw gids om sterker te worden, je beter te voelen en terug te stuiteren na een mislukking

Het is niet de fout die telt, maar hoe je terugkaatst.

Bedrijfsplannen: een stapsgewijze handleiding

Verbeter een businessplan met stapsgewijze handleidingen over marketing, financiën, investeringen en het plannen van artikelen.

Hoe schrijf je een businessplan?

Essentiële tips en advies voor het schrijven van een businessplan om uw bedrijf te laten groeien.

Hoe start je een bar/club?

Wees de toast van de stad, het leven van het feest - en een succesvolle ondernemer? Ja. Je kunt het allemaal hebben als je een bar opent.

Hoe start je een restaurant?

Of u nu fastfood, steak, pizza of koffie wilt serveren, begin uw restaurantreis naar het lanceren van uw eigen horecadienst.