4 manieren om ouderlijk toezicht op uw thuisnetwerk in te stellen

4-manieren-om-ouderlijk-toezicht-op-uw-thuisnetwerk-foto in te stellen 1

Ouderlijk toezicht kan het web filteren en onbedoelde toegang tot ongepaste websites blokkeren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, van het configureren van ouderlijk toezicht voor het hele netwerk op uw router tot het gebruik van ouderlijk toezicht dat is ingebouwd in Windows of software van derden.

Webfiltering wordt het best gebruikt om het internet voor jonge kinderen te beperken, zodat ze niet per ongeluk naar de louche hoeken van het internet kunnen dwalen. Tieners zijn bedreven in het vinden van hun weg rond ouderlijk toezicht als ze dat willen.Op uw router

Een van de gemakkelijkste manieren om ouderlijk toezicht in te stellen, is door ze op uw router te configureren. Je router fungeert als het choke point waar al het internetverkeer voor je netwerk doorheen stroomt. Door hier ouderlijk toezicht in te stellen, kunt u webfiltering uitvoeren voor alle apparaten in uw netwerk: computers, smartphones, tablets en zelfs gameconsoles met ingebouwde browsers.

Sommige routers worden geleverd met ingebouwd ouderlijk toezicht. Als uw router over deze functie beschikt, wordt deze vaak op de doos vermeld en wordt deze in het algemeen uitgelegd in de handleiding. U kunt naar de webgebaseerde configuratiepagina's van de router gaan en het ouderlijk toezicht voor uw netwerk instellen.

Veel routers bevatten geen ouderlijk toezicht, maar u kunt OpenDNS gebruiken om ouderlijk toezicht op elke router in te stellen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de DNS-serverinstellingen van uw router te wijzigen om OpenDNS te gebruiken. Met OpenDNS kunt u een account instellen en webfiltering configureren - u kunt verschillende soorten categorieën websites selecteren om te blokkeren. Websites die u blokkeert, worden omgeleid naar een bericht Deze site is geblokkeerd wanneer ze op uw netwerk worden bezocht.

Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over het wijzigen van de instellingen van uw router.

4-manieren om ouderlijk toezicht-op-uw-thuisnetwerk in te stellen foto 2

Als u wilt dat een apparaat in uw netwerk niet wordt gefilterd, kunt u de DNS-server handmatig wijzigen, zodat het geen OpenDNS gebruikt. Dit betekent natuurlijk dat iedereen in uw netwerk zijn DNS-server kan wijzigen en de filtering kan omzeilen. Zoals we al zeiden, kunnen dergelijke filters nuttig zijn voor uw kinderen, maar een tiener kan er omheen.

Op Windows 7

Windows 7 heeft een aantal ingebouwde ouderlijk toezicht waarmee u kunt bepalen hoe laat een gebruikersaccount kan inloggen op de computer en welke programma's het kan gebruiken. Dit is handig als uw kinderen afzonderlijke gebruikersaccounts op uw computer gebruiken.

4-manieren om ouderlijk toezicht-op-uw-thuisnetwerk in te stellen foto 3

Windows 7 bevat echter geen webfilter. Microsoft biedt nog steeds Family Safety, een gratis programma waarmee u webfiltering op Windows 7 kunt instellen. Installeer het Family Safety-programma op uw Windows 7-computer en u kunt de instellingen beheren via de Family Safety-website van Microsoft. Het programma is beschikbaar als onderdeel van het Windows Essentials-pakket van Microsoft.

4-manieren om ouderlijk toezicht-op-uw-thuisnetwerk-foto in te stellen 4

Op Windows 8 of Windows 10

Windows 8 en Windows 10 hebben geïntegreerd ouderlijk toezicht dat de tijdslimieten van Windows 7 en toegangscontroles voor programma's combineert met de webfiltering van Family Safety en meer nieuwe functies. U kunt uw instellingen beheren en rapporten bekijken vanaf dezelfde Family Safety-website. Het enige dat u hoeft te doen, is het selectievakje Is dit een kinderaccount? wanneer u een nieuw gebruikersaccount instelt op Windows 8. Het account wordt gemarkeerd als een kinderaccount en kan online worden beheerd vanaf de Family Safety-website.

Lees meer over het gebruik van ouderlijk toezicht op Windows 8.

4-manieren-om-ouderlijk-toezicht-op-uw-thuisnetwerk-foto in te stellen 5

Met software van derden

U kunt zich ook wenden tot ouderlijk toezicht van derden. Veel internetbeveiligingssuites worden geleverd met ingebouwd ouderlijk toezicht. Als je een beveiligingssuite op je computer hebt geïnstalleerd, controleer dan of deze ingebouwde ouderlijk toezicht heeft.

Er zijn ook speciale oplossingen voor ouderlijk toezicht waar u voor kunt betalen, zoals de beroemde Net Nanny waar iedereen van heeft gehoord. U hoeft echter niet te betalen voor een oplossing voor ouderlijk toezicht. Er zijn veel andere gratis webfilteroplossingen die u kunt gebruiken. Norton biedt bijvoorbeeld een gratis Norton Family-toepassing voor ouderlijk toezicht die algemeen wordt aanbevolen. Probeer online een zoekopdracht uit te voeren en u zult veel andere opties vinden die aan uw behoeften voldoen.

4-manieren-om-ouderlijk-toezicht-op-uw-thuisnetwerk-foto in te stellen 6


Natuurlijk is geen enkel ouderlijk toezicht perfect. Ze zullen niet alles wat slecht is blokkeren en kunnen af ​​en toe iets goeds blokkeren. Voldoende gemotiveerde tieners kunnen er ook omheen, al was het maar door de deur uit te gaan en ergens anders te internetten of hun smartphone te gebruiken.

Image Credit: St. Joseph's Library op Flickr

Meer verhalen

Gebruikt mijn computer meer elektriciteit bij het opladen van USB-apparaten?

Uw computer verbruikt een grote hoeveelheid stroom terwijl hij daar gewoon inactief is in afwachting van uw bevel, dus vraagt ​​het opladen van een smartphone of tablet via een van de USB-poorten veel van uw computer?

Google Now is een stap dichter bij actief worden in Google Chrome

Veel mensen wilden graag dat Google Now in hun Chrome-browsers werkte en deze week kwam die droom een ​​stap dichter bij de realiteit. De eerste teasers dat de nieuwe functie actief wordt, zijn begonnen te verschijnen, dus dit is een goed moment om de schakelaar ervoor te activeren en klaar te zijn voor zijn komst.

Hoe te voorkomen dat OS X de helderheid van het scherm automatisch wijzigt?

Nadat ik een nieuwe MacBook Air had gekocht en besloot OS X een tijdje uit te proberen, begon ik me af te vragen waarom de batterij ineens zo snel leeg zou gaan, maar alleen als ik aan de keukentafel zat. Toen merkte ik dat de helderheid van het scherm vanzelf bleef veranderen ... en realiseerde ik me het probleem.

Hoe rijen en kolommen in Excel te bevriezen en ongedaan te maken?

Als u aan een groot werkblad werkt waar niet alle rijen en kolommen met gegevens op het scherm passen, zou het handig zijn om de koprijen en kolommen stil te kunnen houden, zodat u door de gegevens kunt bladeren.

Het startscherm overslaan en opstarten naar het bureaublad in Windows 8.1

Voor bijna iedereen die de upgrade maakte, bleek Windows 8 om de een of andere reden een teleurstelling. Windows 8.1 (of Windows Blue) werd uitgebracht om veel van de problemen aan te pakken waarover gebruikers hadden geklaagd, waaronder de herintroductie van de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf de desktop op te starten.

Geek Trivia: Welke dag van de week is het regenachtigst?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Windows 8.1 Preview uitgebracht: wat het betekent en hoe u het kunt krijgen

Microsoft heeft vandaag een preview van hun update voor Windows 8 uitgebracht en we hebben alle details, te beginnen met hoe u deze in handen kunt krijgen.

Een bijschrift toevoegen aan een afbeelding in Word 2013

Als u een lang Word-document schrijft dat veel afbeeldingen bevat, wilt u misschien bijschriften aan die afbeeldingen toevoegen. U kunt vervolgens naar de afbeeldingen verwijzen met hun nummer in de tekst en een tabel met figuren genereren.

Hoe het nutteloze dashboard op Mac OS X uit te schakelen?

Nadat ik mijn nieuwe MacBook Air had gekregen met een geweldige batterijduur, besloot ik OS X een tijdje te laten draaien om te zien hoe ik het leuk vond. Ongeveer 34 seconden later kwam ik mijn eerste irritatie tegen: de stomme Dashboard-functie is gewoon volledig nutteloos. Hier leest u hoe u het kunt uitschakelen.

Wat betekent het dat software native wordt uitgevoerd?

Als mensen verwijzen naar het draaien van native software, emulatie en softwarecompatibiliteit, waar verwijzen ze dan precies naar? Lees verder terwijl we ingaan op het concept van native software.