4 dingen die elke ondernemer moet doen in de eerste week van het nieuwe jaar

Nu de feestdagen voorbij zijn en het nieuwe jaar in volle gang is, is het tijd om terug naar het lab te gaan om frisse, slimme en effectieve ideeën te formuleren die je organisatie zullen laten groeien.

Ongeacht de grootte van uw bedrijf, of u nu B2B of B2C bent, en ongeacht de branche waarin u actief bent, hier zijn vier must-do's die u moet starten als u de komende 365 winst en marktaandeel wilt vergroten dagen:

1. 100-dagenplan.

Sinds de jaren 1930, toen Franklin Roosevelt het pionierde als een middel om zijn effectiviteit in het Oval Office te meten, is het 100-dagenplan een traditie geworden voor nieuw gekozen Amerikaanse presidenten. Het plan bestaat uit haalbare kortetermijndoelen die aansluiten bij de langetermijnvisie van een president voor het land. Ondernemers moeten hun eigen 100-dagenplannen schrijven als blauwdrukken om de productiviteit en winstgevendheid van hun organisatie te verbeteren. Een dergelijk plan stelt 100 taken vast en vereist van bedrijfseigenaren dat ze de specifieke stappen en middelen overwegen die nodig zijn om ze te verwezenlijken. Hoewel er een tijd en plaats is voor visionaire langetermijnplanning, stelt het 100-dagenplan ondernemers in staat om haalbare doelstellingen te formuleren en na te streven en het jaar met een uitbarsting van energie te beginnen. Wanneer half april de finish van 100 dagen wordt bereikt, weten ondernemers of ze feest moeten vieren of dat ze hun inspanningen moeten herijken.2. Opruimen

Of u nu de feng shui van uw kantoor wilt verbeteren of het gewoon gemakkelijker wilt maken om uw spullen te vinden en op te slaan, een uitgebreide opruiming van de werkruimte van uw bedrijf is een moeizame maar noodzakelijke taak. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u een zaterdag reserveren waarop uw team binnen kan komen, een afvalcontainer en een papiervernietiger met hoge capaciteit huren, onnodige documenten, presentaties en bestanden vernietigen en oude apparatuur, brochures, boeken, productmonsters en andere onproductieve spullen weggooien. artikelen. Zodra uw ruimte is krapper en opgeruimd, implementeert u een back-upsysteem in de cloud waarmee u de elektronische bestanden van uw organisatie snel en gemakkelijk kunt herstellen. Door het opruimen kan uw team niet alleen efficiënter werken, maar ziet uw kantoor er ook gestroomlijnder en professioneler uit.

3. Ontsla de persoon waarvan je weet dat je hem moet ontslaan.

Misschien heb je geprobeerd in te grijpen om dingen te veranderen, of je hebt het probleem genegeerd in de hoop dat het zichzelf uiteindelijk zou oplossen. Maar hoe u ook de uitdaging aangaat om zwakke leden in uw team te hebben, u weet dat ze er zijn en dat ze gevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw bedrijf. Als u het hart niet had om tijdens de vakantieperiode te zuiveren, wacht dan niet langer. De kosten voor uw bedrijf in verminderde productiviteit, laag moreel van de werknemers, extra toezicht, beschadigde klantrelaties en verloren inkomsten die worden veroorzaakt door ondermaatse werknemers kunnen oplopen tot $ 190.000 per jaar, dus neem nu een beslissing om ofwel een situatie te verhelpen die kan worden opgelost --- of om het huis schoon te maken.

4. Word high of hoger.

Terwijl 26 staten en het District of Columbia wetten hebben die marihuana legaliseren, is de suggestie hier niet dat ondernemers meer zouden moeten oplichten. In plaats daarvan is de eerste week van het nieuwe jaar een perfect moment om de prijzen van uw producten of diensten te herzien en mogelijk te verhogen. Te veel eigenaren van kleine bedrijven proberen te concurreren door hun prijzen te verlagen, en dat is vaak een vergissing. Bedenk in plaats daarvan een plan door uw concurrentielandschap te bestuderen; kijken naar de prijsgeschiedenis van uw bedrijf; het bekijken van de kalender om de beste tijd te bepalen om uw tarief, vergoedingen of prijzen te verhogen; en nadenken over hoe u de waarde van uw aanbod kunt verhogen om prijsherzieningen te rechtvaardigen. Als u een witruimte ontdekt die kleine maar winstgevende verhogingen mogelijk maakt, moet u deze absoluut benutten.

Na de vreugde en razernij van de vakantie is het begrijpelijk als het even duurt voordat bedrijfseigenaren weer in de aandacht komen en hun schepen vooruit laten gaan, maar het voordeel om aan de slag te gaan is aanzienlijk. Ondernemers die de discipline hebben om deze vier stappen te benutten als een jaarlijkse herstart van de organisatie begin januari, zullen helpen hun teams energie te geven, inspirerende ideeën te inspireren en nieuwe kansen voor innovatie en groei te genereren.

Lyneir Richardson

Lyneir Richardson is instructeur, professionele praktijk bij de afdeling Management en Global Business aan de Rutgers Business School in Newark, NJ. Hij is tevens directeur van het Centre for Urban Entrepreneurship and Economic...

Lees verder

Ontspan 4 dingen die elke ondernemer moet doen in de eerste week van het nieuwe jaar verhalen

3 Sollicitatietactieken die nepkandidaten niet aankunnen

Alleen vragen uit de echte wereld onthullen de gegevens die u nodig hebt om een ​​juiste beslissing te nemen.

3 dingen die succesvolle leiders doen om uit een sleur te komen

als u de principes van uw bedrijf niet begrijpt, kunt u merken dat u steeds weer dezelfde fouten maakt.

5 mensen die je moet ontmoeten als je een bedrijf wilt starten

mentoren. Gemeenschap mavens. Leeftijdsgenoten. Ze hebben allemaal iets te bieden voor jou en je bedrijf, als je weet hoe je dat moet vragen.

Frontier Airlines leert op de harde manier dat waarde koning is

Het debacle van Frontier in Denver laat zien dat het aanbieden van de goedkoopste prijs een verliesgevende strategie is als klanten niet tevreden zijn met wat ze hebben gekocht.

7 nevenactiviteiten om deze vakantie wat extra geld te verdienen

Haal wat uit de rekeningen van januari door nu een extra bron van inkomsten te plannen.

5 serieuze zakelijke boeken om te lezen tijdens de feestdagen

Door boeken leren we van slimme mensen die we waarschijnlijk nooit zullen ontmoeten.

Een stomme zin van drie woorden die je geloofwaardigheid meteen ruïneert

Als iemand je vertelt dat de prijs niet belangrijk is, zijn ze waanvoorstellingen.

6 vaardigheden die u online kunt leren voor een lucratief en productief 2017

Breid je vaardigheden uit om wenselijk te zijn op de arbeidsmarkt.

Hoe deze moeder meerdere 6-cijferige bedrijven vanuit huis liet groeien

Ontdek hoe de Barefoot Executive, Carrie Wilkerson, haar imperium opbouwde.

Waarom moet je ongevraagd bellen?

Succes vereist wel dat je je comfortzone verlaat. Begin met het ongevraagd bellen van potentiële klanten.

De 7 zakelijke lessen die u voor 30 jaar moet leren

Begin met het inzicht dat 'de juiste mensen alles waard zijn'.

8 tekenen dat u een werknemer moet ontslaan

Onderscheid maken tussen een medewerker die hulp nodig heeft en een medewerker die geen kansen meer heeft, hoort bij het runnen van een eigen bedrijf.