De 4 vaardigheden die nodig zijn om een ​​goede indruk te maken

Een goede eerste indruk maken is cruciaal -- niet alleen in je professionele leven, maar ook op sociaal vlak. Maar een eerste indruk is niet altijd gemakkelijk, en als je er niet in slaagt om iemands aandacht te trekken, is het misschien game over voor jou.

Bekijk deze tips om u te helpen altijd een blijvende indruk te maken op iemand die u ontmoet.

Doe je handen omhoog!

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 1Ik ben een TED Talk-junkie, en ik heb me vaak afgevraagd waarom sommige talks enorm veel bezoekers trekken en andere plat vallen, ook al zijn de talks zelf even interessant. Zou het te maken kunnen hebben met de eerste indruk? Om daar achter te komen, ontwierp ik een experiment. Ik heb een team van programmeurs honderden uren aan TED Talks laten analyseren, op zoek naar verschillen tussen de minst en meest bekeken video's. We telden handgebaren en maten vocale variatie, glimlachen en lichaamsbewegingen.Dit is wat we hebben gevonden: de meest populaire TED-talkers gebruikten handgebaren om direct vertrouwen op te bouwen bij hun publiek. De meest populaire gebruikten gemiddeld 465 handgebaren (ja, onze programmeurs hebben ze allemaal geteld). De minst populaire TED Talkers gebruikten gemiddeld 272 handgebaren. En TED-supersterren Temple Grandin, Simon Sinek en Jane McGonigal stonden bovenaan de hitlijsten met meer dan 600 handgebaren in slechts 18 minuten.

Dit effect is niet specifiek voor TED Talks. Meer dan 30 jaar geleden ontdekten onderzoekers Robert Gifford, Cheuk Fan Ng en Margaret Wilkinson dat sollicitanten die tijdens hun sollicitatiegesprekken meer handgebaren gebruikten, onder andere meer kans hadden om aangenomen te worden.

Waarom hebben handgebaren zo'n impact? Ze kunnen intentie tonen. Denk terug aan de tijd van de holbewoners. Toen een vreemdeling onze voorouders van de holbewoner naderde, was de beste manier om te zien of de vreemdeling goede of slechte bedoelingen had, door naar hun handen te kijken. Dragen ze een steen of een speer? Toen de vreemdeling zich voorstelde, keken onze voorouders naar hun gebaren om er zeker van te zijn dat ze niet zouden uitreiken om kostbare bezittingen aan te vallen of te stelen. Mijn theorie: hoewel we tegenwoordig niet vaak lichamelijk letsel oplopen, blijft dit oude overlevingsmechanisme bestaan.

Wanneer iemand je handen kan zien, voelen ze zich meer op hun gemak en zullen ze eerder vriendschap met je sluiten. Ik heb ontdekt dat het absoluut gemakkelijkste dat u kunt doen om uw eerste indruk te verbeteren, is om uw handen zichtbaar te houden. Dus als je een kamer binnenloopt of wacht om iemand te ontmoeten, houd dan je handen uit je zakken. Zakken zijn moordenaars van rapport. Laat ze ook niet blokkeren door bureaus, portemonnees of laptops. En sla nooit een handdruk over. Op het moment dat we huid-op-huidcontact met iemand hebben, maakt ons lichaam iets aan dat oxytocine wordt genoemd. Onderzoeker Paul Zak ontdekte de kracht van dit kleine hormoon om vertrouwen te vergemakkelijken. In één experiment was hij in staat om het vertrouwen van deelnemers te manipuleren door ze simpelweg een dosis oxytocine te geven. Denk erover na. Ze noemen het niet voor niets het verbindingshormoon.

Hoe geef je een perfecte handdruk?

de-4-vaardigheden-benodigd-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 2

Niets is erger dan een slijmerige handpalm. Als je op een feestje bent, wikkel dan wat extra servetten om je drankje. De binnenste zal condensatie absorberen; de rest is jouw doekje.

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 3

Het aanbieden van je handpalm naar boven wordt door sommigen beschouwd als een onderdanig of zwak gebaar, terwijl iemand in de handpalmpositie dwingen door je hand met de palm naar beneden uit te steken, als dominant kan worden gezien.

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 4

Hoe weet je of een perzik rijp is? Je knijpt tot je een klein beetje weerstand voelt. Hetzelfde geldt voor mensen. Knijp totdat je voelt dat hun spieren zich aanspannen en stop dan. En geef nooit iemand een slappe hand - het is dodelijk voor de verstandhouding.


Sta als een winnaar

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 5Een sfeer van vertrouwen uitstralen is absoluut van cruciaal belang bij het ontmoeten van iemand die nieuw is. Waarom? Het is makkelijk. Omdat we als mensen geassocieerd willen worden met winnaars, niet met verliezers. We willen ons laten leiden door winnaars, niet door verliezers. En in de eerste paar seconden van een interactie zoeken we naar aanwijzingen van vertrouwen. We proberen te beslissen of de persoon met wie we praten eruitziet als een winnaar of een verliezer. En die persoon zoekt precies hetzelfde in ons.

Dus hoe ziet een winnaar eruit? Onderzoekers Jessica Tracy en David Matsumoto wilden erachter komen. Om dit te doen, vergeleken ze hoe verschillende ziende en blinde Olympische atleten zich gedroegen nadat ze een race hadden gewonnen of verloren. Getoonden die mensen dezelfde vormen van trots en schaamte? Het antwoord was ja -- in alle culturen, en ongeacht of een atleet ooit andere atleten met eigen ogen had gezien, het gedrag van winnen en verliezen was identiek. Winnaars heffen doorgaans hun armen boven hun hoofd, breiden hun borstkas uit en kantelen hun hoofd naar de hemel. Verliezers buigen hun hoofd, laten hun schouders zakken en houden hun armen stevig op hun zij.

Het feit dat atleten instinctief dezelfde lichaamstaal gebruiken, laat ons zien hoe aangeboren we zijn om non-verbaal overwinningen en nederlaag uit te zenden. Als we trots zijn, willen we dat mensen ons opmerken, dus nemen we ruimte in. Als we ons verslagen voelen, proberen we de aandacht af te leiden door zo min mogelijk ruimte in te nemen.

Hoe graag ik ook wil dat je eruitziet als een winnaar, de traditionele winnaarshouding is een beetje veel voor alledaagse interacties. In plaats daarvan gebruik ik iets dat ik de lanceringshouding noem. Dit is een enigszins afgezwakte versie van de houding van de winnaar: houd je schouders naar beneden en naar achteren; richt je kin, borst en voorhoofd recht voor je uit of iets omhoog; houd ruimte tussen je armen en romp - niet te veel - en, nogmaals: houd die handen uit je zakken.


Kijk ze recht in de ogen

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 6Als we eenmaal hebben besloten dat iemand een winnaar is, willen we weten of we ons bij hen moeten aansluiten - of ze, om zo te zeggen, in ons team zouden moeten zitten. Dit is het onderscheid tussen een goede eerste indruk en een geweldige. Dus stellen we onszelf vragen: Vindt deze persoon mij leuk? Zou deze persoon mijn mening respecteren? Zal deze persoon mij omvatten? Zal deze persoon mij helpen? Als de antwoorden nee zijn, zullen we nooit warm voor die persoon.

En als jij degene bent die wordt geëvalueerd, hoe communiceer je dan dat het de moeite waard is om je bij aan te sluiten? Makkelijk: oogcontact.

Een van de krachtigste voorbeelden van oogcontact is in een video gemaakt door activist Jae West en haar team bij Liberators International, een organisatie die maandelijkse wereldwijde daden van vrijheid wil coördineren, opnemen en distribueren, en wiens YouTube-kanaal gevuld is met vele gedurfde daden van vriendelijkheid en bewustmaking. De video heet The World's Biggest Eye Contact Experiment. In deze video wordt aan vreemden gevraagd om een ​​minuut lang aanhoudend oogcontact te hebben met een andere vreemdeling. We waren absoluut nerveus om erin te gaan, zegt West. Het is best confronterend om een ​​vreemdeling in de ogen te staren en je kwetsbaar op te stellen.

De resultaten waren overweldigend. Meer dan 100.000 mensen namen deel aan het experiment in 156 steden over de hele wereld. Na slechts één minuut oogcontact eindigde vreemdeling na vreemdeling hun moment in tranen, knuffels en verbazing.

Waarom is oogcontact zo krachtig? Net als een handdruk, zijn we geprogrammeerd om de juiste hoeveelheid oogcontact te interpreteren als een non-verbaal signaal van goede wil -- want als je iemand leuk vindt, kijk je meer naar hem of haar. Overdrijf het gewoon niet. Lichaamstaalexperts Barbara en Allan Pease zeggen dat het ideaal is om iemand 60 tot 70 procent van de tijd dat je met hem omgaat in de ogen te kijken. Als je veel minder doet, kun je verlegen en nerveus overkomen. Meer, en je bent onaangenaam. Maar op die goede plek maak je een blijvende verbinding.


Hoe te bewegen?

Wat zeg je als je niets zegt? Lillian Glass, Ph.D., lichaamstaalexpert en communicatieadviseur, vertelt ons zes dingen om op te letten.

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 7

Je moet voorkomen dat je met je vingers tikt, met je been schudt, met je voeten tikt, zegt ze. Dat zijn signalen dat je onzeker en ongemakkelijk bent. En als je onzeker overkomt, zijn anderen minder geneigd om met je om te gaan.

de-4-vaardigheden-benodigd-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 8

Als je tijdens een gesprek wegleunt van iemand, is dat een enorme lichaamscode die zegt: 'Ik wil niets met je te maken hebben.' Leun in het gesprek om je comfortniveau te tonen.

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 9

Je autonome zenuwstelsel gaat in overdrive als je nerveus bent of liegt, waardoor je jeuk krijgt. Aan je neus trekken of je wang krabben kan duiden op bedrog, terwijl kauwen op een pendop een gevoel van veroordelend zijn geeft.

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 10

Als we nerveus zijn, knipperen we meer dan normaal, zegt Glass. Je zenuwen schieten razendsnel op, je onderbewustzijn draait overuren en je ogen drogen ter compensatie.

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 11

Mensen hebben de neiging om onbewust hun geslachtsdelen te bedekken als ze opstaan. Je natuurlijke menselijke instinct is om de meest kwetsbare delen van het lichaam te beschermen, zegt Glass. Maar dit verzwakt je positie en maakt je onzeker.

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 12

Soms als je niet weet hoe je je handen goed moet gebruiken, begin je overal te zwaaien, zegt Glass. Maar wees niet te stijf. Je moet stromen, rustig zijn aan de pols en de elleboog, wat zal laten zien dat je de situatie onder controle hebt.


Prullenbak het script

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 13Soms zijn we lui of gewoon bang om nieuwe onderwerpen in sociale situaties aan te pakken. Ik begrijp het. We hebben onze scripts -- Waar kom je vandaan? Wat doe je? -- en we houden ons eraan. Maar wat heeft het voor zin om bijna identieke sociale scripts te volgen elke keer dat je met iemand praat? Wat heeft het voor zin om met een nieuwe cliënt te praten als het gesprek zo saai is dat ze het zich toch niet meer herinneren?

Een goed gesprek heeft tonnen vonken: kleine uitbarstingen van plezier die we ons herinneren. In de hersenen worden vonken gemarkeerd door dopamine, een neurotransmitter die vrijkomt wanneer we plezier voelen. Belangrijk is dat die kleine chemische stof ook je langetermijngeheugen helpt. Je kunt het zien als een post-it met de tekst 'Onthoud dit!', zegt moleculair bioloog dr. John Medina. Iemands hersenen ertoe brengen een chemische Post-it Note op een bepaald stuk informatie te plaatsen, betekent dat informatie robuuster zal worden verwerkt. Met andere woorden, gedenkwaardig zijn komt neer op het opwekken van chemisch genot. Wanneer je tijdens een gesprek dopamine aanmaakt, bezorg je niet alleen je partner meer plezier; je krijgt ook meer betekenis, wat je memorabiliteit vergroot.

Hoe activeer je dopamine? Door nieuwe vragen te stellen die nieuwe ideeën aanwakkeren, onderwerpen te introduceren waar we nog niet aan hadden gedacht en diepgaande discussies te stimuleren. Om dit beter te begrijpen, werkte mijn bedrijf in 2016 samen met de organisaties Mercy Corps, Society for Information Management en Girls Inc. We werkten willekeurig samen met meer dan 300 deelnemers en gaven elk paar zeven stukjes papier. Op elk strookje verscheen een van de volgende vragen:

  • Wat is jouw verhaal?
  • Hoe is het met je?
  • Wat was het hoogtepunt van je dag?
  • Wat doe je?
  • Is er iets spannends gebeurd in je leven?
  • Wat brengt jou hier?
  • Aan welk persoonlijk passieproject werk je?

Toen iedereen zat, namen we ze door wat in wezen de netwerkversie van speed-dating was. Toen we aanbelden, pakten ze een van de slips op en hadden er een gesprek op gebaseerd. Na drie minuten belden we opnieuw en ze beoordeelden de kwaliteit van dat gesprek -- van 1 (voor saai) tot 5 (voor stellair). We wilden zien welke onderwerpen het hoogst zouden scoren.

En hier zijn de resultaten, in volgorde van meest naar minst interessant. 1. Wat was het hoogtepunt van je dag? 2. Aan welk persoonlijk passieproject werk je? 3. Is er iets spannends gebeurd in je leven? 4. Wat is jouw verhaal? 5. Wat brengt je hier? 6. Wat doe je? 7. Hoe gaat het met je?

Merk op dat de minst effectieve sparkers degene zijn die mensen het meest gebruiken. Toeval? Nee. We houden ons uit gewoonte aan sociale scripts. We gebruiken steeds weer dezelfde saaie gespreksstarters omdat ze zich in onze comfortzone bevinden. Maar daar moeten we mee stoppen. Er gebeurt niets sprankelends in je comfortzone.

Al dit advies leidt in feite tot één ding: wanneer we nieuwe mensen ontmoeten, moeten we snel beslissen of we ze in ons leven willen. Eerste indrukken zijn een overlevingsmechanisme, een manier om instinctief te reageren op externe prikkels en te beslissen of je moet blijven of vluchten. Als je wilt dat iemand blijft, moet je diegene snel voor je winnen. Houd je handen zichtbaar, maak oogcontact, sta als een winnaar en probeer atypische gespreksvonken. Zo maak je van vreemden kennissen, kennissen vrienden en prospects klanten. Zo word je memorabel.


Hoe maak je oogcontact?

Het is absoluut noodzakelijk om een ​​sterke verbinding te maken - maar hoeveel is te veel? Hier zijn drie manieren om je blik te perfectioneren.

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 14

Oogcontact tijdens een gesprek verhoogt de hersenstimulatie en daarmee de herinnering aan het gesprek. Maar er is niet veel voor nodig: uit een onderzoek uit 2006 bleek dat het onderhouden van oogcontact slechts 30 procent van de tijd het geheugen van een luisteraar aanzienlijk verhoogde.

de-4-vaardigheden-nodig-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 15

Onderzoek toont aan dat oogcontact langer dan drie seconden vasthouden zonder pauze te nemen, kan worden geïnterpreteerd als agressief, waardoor luisteraars zich defensief voelen en weerstand bieden aan wat je zegt.

de-4-vaardigheden-benodigd-om-een-geweldige-indruk-foto te maken 16

Oogcontact en woordgeneratie delen cognitieve bronnen, volgens een onderzoek uit 2016. Dat betekent dat te veel oogcontact je hersenen kan verzwakken en je vermogen om verbaal te reageren kan beïnvloeden.

Aanbevolen verhalen

8 kleine veranderingen om je leven 10 keer leuker te maken

Onderschat de cumulatieve kracht van kleine, gestage veranderingen in uw dagelijkse routines niet.

Amazon's hoogst gewaardeerde Alexa-vaardigheden in elke categorie

Amazon Alexa's meer dan 10.000 vaardigheden van derden zijn de manier om je Echo echt tot leven te laten komen. Hier zijn de top 3.000 in 20 categorieën gekozen op basis van gebruikersrecensies.

DJI's Phantom 4 Advanced maakt 4K-video met 60 FPS voor $ 1.349

Het verpakt in 4K 60 frames per seconde video voor $ 1.349.

Waarom is een tussenliggende SMTP-server nodig om e-mail te verzenden?

Naarmate iemand meer leert over hoe e-mailclients, SMTP-servers en het hele online e-mailsysteem werken, kunnen ze zich afvragen waarom er zelfs maar een tussenliggende SMTP-server nodig is. Met dat in gedachten heeft de SuperUser Q&A-post van vandaag de antwoorden op de vragen van een nieuwsgierige lezer.