Een 3D-printer gaf mijn Nintendo Switch een echte D-pad

Nintendo heeft een lange geschiedenis in het bouwen van innovatieve gamecontrollers -- het bedrijf plaatste schouderknoppen op de SNES-gamepad, voegde forcefeedback toe aan de bizarre controller van de N64 en maakte een rage van motion controls met de Wii. De meest duurzame innovatie is echter altijd de bescheiden D-Pad geweest: een eenvoudig plastic kruis waarmee spelers met precisie en gemak acht verschillende richtingsinvoeren kunnen invoeren. Vreemd genoeg is dit iconische bedieningspaneel echter weggelaten uit het standaard controllerontwerp van de Nintendo Switch, en ik mis het elke keer als ik het systeem speel. Dus deed ik wat elke redelijke techblogger zou doen: ik gebruikte een 3D-printer om mijn eigen Nintendo Switch D-pad te maken.

Oké, 'maken' is misschien wat overdreven -- ik heb niets persoonlijk ontworpen of geprint -- maar toen een vriend van mij vroeg of ik iets door zijn nieuwe magische 3D-fabricagemachine wilde laten lopen, wist ik precies wat Ik wilde. Slechts enkele dagen na de onthulling van Nintendo's Switch in januari, uploadde Thingiverse-gebruiker EmperorFaiz de Nintendo Switch D-Pad Mod - een zelfgemaakt plastic kruis dat over de afzonderlijke richtingsknoppen van de linker Joy-con past. Ik had er absoluut geen vertrouwen in dat een zelfgemaakt, zelfklevend accessoire de Switch-controller meer als een traditionele gamepad zou laten voelen, maar ik had ook niets te verliezen: mijn buddy vertelde me dat het printen van het bestand minder dan tien minuten zou kosten en minder zou kosten dan 30 cent. Dus ik heb hem er een laten maken. En het werkte. Het werkte echt goed.

een-3d-printer-gaf-mijn-nintendo-switch-een-echte-dpad-foto 1

De DIY D-pad blijft niet vastzitten aan de Joy-con van de Switch zonder een beetje montageplamuur of plakband, maar als hij eenmaal is geïnstalleerd, voelt hij bijna precies als een traditionele D-pad. Ik gebruikte het om lijnen van vallende blokken te breken in Puyo Puyo Tetris, vliegende ratten uit te schakelen in Shovel Knight en de diepten van de onderwereld te verkennen in Blaster Master Zero. Het voelde natuurlijk aan en na een paar minuten spelen vergat ik dat het er was.Dat komt waarschijnlijk omdat het accessoire van EmperorFaiz op hetzelfde principe werkt als het oorspronkelijke patent van Nintendo: het balanceren van de armen van het kruis van het bedieningspaneel over vier fysieke ingangen en soepel draaien op een bal in het midden van het pad. De ingangen waarop de pad drukt, zijn de externe knoppen in plaats van de interne schakelaars, maar als het accessoire correct op de Switch-controller is geplaatst, maakt het niet uit. Het werkt nog steeds - goed genoeg om consequent speciale bewegingen uit te voeren in Ultra Street Fighter II: The Final Challengers, tenminste.

een-3d-printer-gaf-mijn-nintendo-switch-een-echte-dpad-foto 2

Hoe graag het doe-het-zelf-accessoire me deed verlangen dat de Switch werd geleverd met een officiële D-pad-oplossing, ik begrijp waarom dat niet het geval is. Door de traditionele invoer te elimineren, kon Nintendo de twee Joy-con-controllers min of meer symmetrisch maken wanneer ze zijwaarts werden gehouden - wat het mogelijk maakt ze op te splitsen om als afzonderlijke controllers te gebruiken voor multiplayer-gaming. Het geven van de linker Joy-con traditionele richtingsknoppen zou het als een zelfstandige controller hebben verlamd. Als een gemakkelijk verwijderbare mod lijkt het zelfgemaakte accessoire van EmperorFaiz de perfecte oplossing. Helaas is dat niet zo.

De doe-het-zelf-D-pad is goed ontworpen, eenvoudig te installeren en een genot om te gebruiken, maar als u hem regelmatig gebruikt, kan uw console beschadigd raken. Na ongeveer een week gebruik begon mijn console slijtageplekken te vertonen waar de randen van het kruis de plastic voorkant van de Joy-con raakten, en de omtrek van een cirkel was nu zichtbaar waar het accessoire tussen de gezichtsknoppen van de controller had gedraaid. Deze wrijvingssporen zijn voorlopig klein, maar het is mogelijk dat deze schaafwonden zich bij verder gebruik kunnen ontwikkelen tot diepere littekens.

een-3d-printer-gaf-mijn-nintendo-switch-een-echte-dpad-foto 3

Voor mij zijn de slijtageplekken op mijn Joy-con een dealbreaker, maar als je het niet erg vindt om een ​​beetje slijtage aan je controllers te hebben of als je toevallig een reserveset hebt, is het D-pad-ontwerp van EmperorFaiz een leuke, geeky oplossing voor een van de kleine problemen van de Switch. Het is niet zo mooi als de officiële Pro Controller van Nintendo, of zelfs de 8Bitdo bluetooth-gamepads - maar als je toegang hebt tot een 3D-printer, is dit verreweg de goedkoopste manier om je Nintendo Switch dat klassieke retro-controllergevoel te geven.

Aanbevolen verhalen

Acer's Nitro 5 is een flitsende maar vergeetbare gaming-laptop

Acer wilde een laptop die kan worden gebruikt voor werk en ontspanning, maar het is niet goed voor werk en te traag om te spelen.

De ShapeScale 3D-scanner kan uw lichaamsveranderingen in kleur coderen

Het detailniveau dat deze draagbare bodyscanner vastlegt, is niet geweldig voor je ego, maar het is een grote hulp als je probeert in vorm te komen.

Nintendo Switch heeft mijn gaming-pc bedekt met stof

Ik zal in de toekomst terugkeren naar mijn beest-rig, maar Nintendo Switch is op dit moment mijn go-to-platform.

Kijk hoe een 3D-printer een heel gebouw maakt

De mechanische arm van de bot is uitgerust met sproeiers die een groot aantal stoffen kunnen uitspugen die worden gebruikt in de bouw, zoals beton of isolatie.

Samsung's 'unbox your phone'-evenement gaf ons een telefoon die nog steeds een doos is

Het is een mooie telefoon, maar laten we niet op de zaken vooruitlopen.