31 Google Drive-tips die u niet mag missen

Klik om een ​​diavoorstelling te bekijken De online kantoorsuite en opslagservice van Google heeft een lange weg afgelegd en is voor velen de favoriete tool geworden. Hier is een lijst met tips en trucs om het beste uit Drive te halen.

Steek uw hand op als u zich Writely herinnert. Een vierkoppig bedrijf genaamd Upstartle lanceerde in augustus 2005 de alleen-online tekstverwerker, gebruikmakend van een toen nieuwe browsertechnologie genaamd AJAX. Het stelde gebruikers in staat om inhoud die in de browser is gegenereerd, maar op de server is opgeslagen, onmiddellijk op te slaan en op te halen. En het werkte zo goed dat Google minder dan een jaar later Upstartle kocht.

Een product als Writely was destijds uniek (de software kwam niet op een cd), maar werd nog steeds als een gok beschouwd. Pundit Om Malik zei over de aankoop: 'De massa ervan overtuigen dat hun documenten [online] veilig zullen zijn... kan een hele uitdaging zijn, zelfs als het GRATIS is!'Snel vooruit bijna een decennium. Google's online kantoorsuite met tools is alleen maar gegroeid. Nu onder de paraplu van Google Drive (voorheen Google Docs), vindt u een bestandsbeheer- en opslagservice, evenals de verschillende apps, die nog steeds gezamenlijk Google Docs worden genoemd, zelfs door Google. De apps omvatten: een tekstverwerker (soms eenvoudigweg Docs genoemd: het is Writely, helemaal volwassen), spreadsheet (Sheets), presentaties (Slides), tekenen en formulieren.

Het is een volledige reeks tools die nu het veel volwassener Office van Microsoft overneemt; in feite heeft de aanwezigheid van Google Drive op de markt Microsoft ertoe aangezet om zijn eigen Office Online-versies van Word, Excel en PowerPoint te maken om te werken met zijn OneDrive-opslag / synchronisatieservice.

Google Drive heeft een lange weg afgelegd. Iedereen met een Google-account, zoals je hebt voor Gmail of een andere Google-service, krijgt direct directe toegang tot de tools. Bedrijven, scholen en non-profitorganisaties hebben de mogelijkheid om Google Apps te gebruiken, een versie van Google Drive met alle opslagruimte en tools, plus integratie van Gmail, Agenda, Sites en meer onder hun eigen domeinnaam.

Drive - een Editors' Choice en een van onze weinige vijfsterrenproducten! -is een serieuze set tools voor serieus (of leuk) werk, allemaal helemaal gratis. Maar het loont om meer te weten dan alleen de basis. Daarom hebben we deze 31 tips voor je samengesteld om het meeste uit Google Drive te halen. Deel uw eigen advies voor mede-rijders in de opmerkingen hieronder.

Klik om de diavoorstelling te bekijken

Meer verhalen