$ 30 NanoPi M1 Plus is kleiner dan een Raspberry Pi

Het is moeilijk om de aangeboden waarde met een Raspberry Pi te verslaan. Je krijgt een zeer capabele Linux-pc in een pakket ter grootte van een creditcard. Maar er zijn een paar gebieden waar het kan worden verbeterd, met name het gebrek aan opslag aan boord. Dat is waar de NanoPi M1 Plus van FriendlyElec binnenkomt. Hij probeert te concurreren met de Raspberry Pi door opslag aan boord toe te voegen. Het is ook tweederde van de grootte en kost slechts $ 29,99.

De 64-bij-60 mm NanoPi M1 Plus maakt gebruik van een Allwinner H3 quad-core Cortex A7-processor die draait op 1,2 GHz. Dat wordt ondersteund door een Mali 400MP2 GPU die draait op 600 MHz en 1 GB DDR3 RAM. Opslag kan worden uitgebreid met een micro SD-kaart, maar in tegenstelling tot de Raspberry Pi heeft dit bord standaard 8 GB eMMC-opslag. Dat is meer dan genoeg voor een besturingssysteem.Verwant

  • $ 10 Raspberry Pi Zero W lanceert $ 10 Raspberry Pi Zero W lanceert

Op dat vlak biedt FriendlyElec ondersteuning voor het draaien van Ubuntu MATE, Ubuntu Core en Debian. Er is ook een Gigabit Ethernet-poort, 802.11b/g/n draadloos, een IR-sensor, Bluetooth 4.0, microfoon, HDMI 1.4 met ondersteuning voor een resolutie tot 1080p, drie USB 2.0-poorten, Micro-USB voor zowel voeding als voeding en reset-knoppen. De 40-pins GPIO is ook compatibel met de GPIO van de Raspberry Pi.

Voor je $30 krijg je het bord, een stroomkabel en antenne. Er zijn een aantal optionele extra's te koop, waaronder een 5MP cameramodule, koellichaam, GPS-module, 3-assig digitaal kompas en nog veel meer, wat suggereert dat FriendlyElec van plan is om van start te gaan met de gevestigde Raspberry Pi-line-up.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de NanoPi M1 Plus de dominantie van de Raspberry Pi zal uitdagen, maar dat is niet in de laatste plaats te wijten aan het feit dat de Pi al een zeer goed ingeburgerd ecosysteem eromheen heeft. Als u echter alleen een kleine desktop-pc met één bord wilt, is de NanoPi zeker de moeite van het bekijken waard.

Aanbevolen verhalen

De beste deals van de Wirecutter: bespaar $ 30 op een Google Home-bundel voor slimme luidsprekers

Je kunt ook flink besparen op een Garmin DriveSmart GPS en een Big Agnes Blacktail 3 tent.

PureLiFi plaagt kleinere LiFi-X-stijl dongle

Deze verbinding met zichtbaar licht met hoge bandbreedte is een teler, geen douche.

Huawei onthult zijn Leica-merk P10 en P10 Plus vlaggenschepen

Nog een steek in de kroon van de cameratelefoon.