3 slechtste technologische bijeffecten op menselijk gedrag


Technologie is een wonderbaarlijk iets. Het is ontworpen om verschillende aspecten van ons leven gemakkelijker te maken. Of dat nu winkelen is, games spelen of misschien communiceren met vrienden, de nieuwste technologie heeft een enorme impact op de manier waarop we leven.
Wat we ons misschien niet realiseren, is dat technologie ook enkele negatieve bijwerkingen kan hebben op ons gedrag als mensen.
Maar hoe? En wat zijn deze negatieve neveneffecten op menselijk gedrag veroorzaakt door technologie.

Verminder fysieke activiteit

Obesitas wordt in sommige delen van de wereld een enorm medisch probleem. Hoewel het niet alleen de schuld van technologie is, speelt het een grote rol in het probleem.
De belangrijkste reden hiervoor is dat hoe meer we technologie gebruiken, hoe kleiner de kans dat we actief hoeven te zijn. Zittend zijn is een duidelijke risicofactor voor gewichtstoename, en technologie is de ultieme verleiding om ervoor te zorgen dat we niet opstaan.
Games zoals Pokemon Go zijn gebruikt om te proberen de wereld van technologie en fysieke activiteit samen te brengen en hadden een grote impact, maar er kunnen enkele nieuwe varianten van dit type spel nodig zijn om mensen op de hoogte te houden.

We socialiseren minder

Hoe vaak zie je mensen naar hun telefoon staren? Dit kan zijn tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer, terwijl je langsloopt of nog erger, terwijl je met vrienden zit.
Technologie heeft ons misschien sociale media gebracht, maar het weerhield ons ervan om zo sociaal te zijn. We zijn nu minder geneigd om gesprekken aan te knopen terwijl we onderweg zijn, brengen meer tijd door met onze ogen op ons scherm in plaats van om ons heen te kijken, en we sluiten ons gewoon af van de wereld om ons heen.

Het haalt het slechtste in ons naar boven

Er zijn slechte mensen in de wereld, dit is een feit waar we ons allemaal van bewust zijn. Tot de creatie van internet leek het er echter op dat deze mensen er maar heel weinig waren.
De anonimiteit van internet (of in ieder geval de perceptie die anoniem is) heeft ertoe geleid dat het ergste in ons allemaal naar buiten komt. Cyberpesten, trollen met nog veel donkerder gedrag dan dit, dit is allemaal alleen mogelijk dankzij technologie.
Het is niet alleen het gebrek aan verantwoordelijkheid voor onze acties. Gaming en internetgebruik zijn ook in verband gebracht met een slecht humeur en frustratie, vooral bij kinderen. Wat alleen maar laat zien dat het misschien iets is waar op moet worden bezuinigd.
We weten dat technologie er is om te blijven, en we zeggen zeker niet dat het niet mag worden gebruikt. Wij zijn echter van mening dat technologie iets is waar je van moet genieten en je aan moet overgeven, en niet iets dat onderdeel moet uitmaken van het dagelijks leven.
Dus, in plaats van te beginnen bij het scherm van uw smartphone, waarom zou u het niet mee naar buiten nemen en zien welke verbazingwekkende dingen u kunt zien? Misschien voel je je gewoon beter als je eropuit gaat.

Aanbevolen verhalen

Is het IoT het 'IoC'? Gedachten, voorspellingen en de slechtste exponenten

Internet of Things, zoals door Cisco wordt aangeprezen, wordt naar verwachting het volgende grote ding - in ieder geval tegen 2020. Als voorspellingen moeten worden gespeculeerd, ongeveer 11,6 ...Manieren waarop technologie bedrijven verandert

In de huidige wereld van snel voortschrijdende technologie ontkomt niemand er aan om technologische snufjes te gebruiken. Steeds meer mensen over de hele wereld vertrouwen op smartphones, tablets,...

Tesla gaat Model 3-onderdelen produceren in de Gigafactory

Althans volgens de gouverneur van Nevada.

7 nevenactiviteiten om deze vakantie wat extra geld te verdienen

Haal wat uit de rekeningen van januari door nu een extra bron van inkomsten te plannen.

Een Tilt-Shift-effect toevoegen om uw foto's eruit te laten zien als kleine modellen in Photoshop

Het tilt-shift-effect is een vreemde optische illusie waarbij een gewone foto eruitziet als een foto van een speelgoedmodel. Door verschillende delen van het beeld creatief te vervagen, misleid je de ogen van mensen om alles erin als heel klein te interpreteren.