3 millennial Tech-mythen ontkracht

Bij Creative Strategies doen we al ongeveer vijf jaar onderzoek naar de gewoonten en eisen van millennials op het gebied van technologie. We hebben onlangs een enquête gehouden onder millennials, die enkele ideeën die u mogelijk over deze generatie heeft, op de proef stelde. In een essay dat voor het eerst op onze blog verscheen, deelde mijn zoon Ben wat hij vond. - Tim Bajarin


Een kernthese die we hebben over de toekomst van technologie hier bij Creative Strategies, richt zich op een jongere doelgroep. Daarom leidt veel van ons voortdurende onderzoek naar de industrie ertoe dat we toegewijde studies doen van de millennial demografie om ons te helpen de unieke functie van technologie van dit cohort te begrijpen.We hebben onlangs een onderzoek afgerond dat betrekking heeft op hardwarevoorkeuren, softwaregedrag, samenwerkingstechnieken, communicatietechnieken en meer specifiek op het 18- tot 24-jarige millennial-segment. Deze groep zit grotendeels nog op de universiteit en staat op het punt om het personeelsbestand te betreden met een gevestigde reeks samenwerkings- en cloudgebaseerde workflows. Een essentieel onderdeel van ons onderzoek was om te begrijpen hoe deze demografie de combinatie van hardware, software en cloudservices gebruikt om productief te zijn.

Als onderdeel van ons onderzoek hebben we enkele interessante gegevens ontdekt die veel mythes over deze demografie doorbreken. Ter referentie: dit onderzoek is uitgevoerd door 1.446 respondenten binnen de millennial-demografie en meer dan 90 procent is 18-24 jaar. Deze studie omvat ook meer dan 40 universiteitscampussen.

Mythe #1: Millennials zijn klaar met Facebook

Misschien wel een van de meest populaire mythes is dat millennials Facebook niet meer gebruiken of, als ze dat wel doen, het niet centraal staat in hun gebruik van sociale media of een app die dagelijks wordt gebruikt.

We vroegen millennials welke apps ze dagelijks gebruiken. Tot onze verbazing is Facebook nog steeds koning; 89,35 procent van de millennials gebruikt het dagelijks, de hoogste van alle apps die we hebben getest. De volgende op de lijst was Snapchat met 76,36 procent, gevolgd door Instagram met 73,79 procent.

Hoewel alle huidige gegevens die we hebben suggereren dat de betrokkenheidstijd inderdaad de voorkeur kan geven aan dingen als Instagram en Snapchat boven Facebook, lijdt het geen twijfel dat millennials Facebook nog steeds als een dagelijks onderdeel van hun gedrag hebben. Hoe meer we bestuderen hoe millennials en zelfs Gen Z verschillende sociale netwerken gebruiken, we zien hoe elk een doel lijkt te dienen. Geen enkele lijkt elkaar volledig te vervangen, maar ze bieden allemaal iets anders. Deze demografie heeft er geen probleem mee om ze effectief te jongleren voor hun behoeften.

Mythe #2: De pc is dood voor millennials

Misschien wel de meest interessante hardware-ontdekking die ons onderzoek deed, was hoe belangrijk de pc nog steeds is voor deze doelgroep. Door een verscheidenheid aan vragen en gedragsscenario's die we hebben getest, kwamen we tot het besef dat de pc nog steeds de vormfactor is die deze demografie gebruikt en het liefst 'echt' werk gedaan krijgt.

Hoewel deze demografie zeker het meest comfortabel is om hun smartphone te gebruiken om dingen te doen die classificeren als 'werk', meer dan oudere demografische groepen, geven ze nog steeds de voorkeur aan hun notebooks voor een verscheidenheid aan productiviteits-, creativiteits- en entertainmenttoepassingen.

We legden ze een scenario voor waarin ze op reis gingen en onderweg aan een project moesten werken. Ze mochten maar één apparaat meenemen: notebook, smartphone of tablet. We waren er zeker van dat het een goed idee was en dat de meerderheid hun smartphone zou willen. Tot onze verbazing zei 42,46 procent notebook, met de smartphone op een goede tweede met 42,92 procent.

De scenario's die we hebben getest, toonden de kracht van de laptop-vormfactor wanneer er een 'werk' of 'schoolproject' bij betrokken is. Op basis van veel van de inschreven opmerkingen over waarom ze het apparaat hebben gekozen dat ze hebben gekozen, was het duidelijk dat, als er geen werk was geweest, er geen wedstrijd zou zijn geweest met de smartphone als de duidelijke winnaar.

Mythe #3: Millennials hebben een hekel aan persoonlijke ontmoetingen

Ik hoor deze mythe vaak van senior managers bij grote bedrijven, die ook opmerken hoe wijdverbreid videoconferenties zijn geworden bij deze generatie. Uit ons onderzoek blijkt echter dat millennials persoonlijke ontmoetingen nog steeds zien als de meest efficiënte manier om samen te werken.

Verwant

  • Chrysler's Portal is een zelfrijdende elektrische minibus voor millennials Chrysler's Portal is een zelfrijdende elektrische minibus voor millennials

We onderzochten de voorkeursmethoden voor samenwerking in verschillende stadia van een project voor millennials en ontdekten dat persoonlijke ontmoetingen het nuttigst werden geacht en de voorkeur hadden voor zowel het plannings- en brainstormgedeelte van het project als de controle-/beoordelingsfasen. Samenwerken via zaken als Google Docs of een berichtenclient als iMessage was voldoende om vooruitgang te blijven boeken. Als het er echter toe doet in kritieke stadia, vervangt niets een goede ouderwetse vergadering, zelfs niet met millennials.

Hoe meer we verschillende demografische gegevens bestuderen, hoe meer we duidelijk verschillende gedragspatronen zien, afhankelijk van hun levensfase. De meeste 'mythen' die ik heb gehoord, zijn observaties van jonge millennials of Gen Z die veel meer tijd hebben. Het contrast is behoorlijk groot als je millennials ziet studeren, de arbeidsmarkt betreden of achter in de twintig zijn en al aan het werk zijn en een gezin stichten. Technologie blijft constant in alle stadia. Technologie is bijna altijd het antwoord op veel problemen of uitdagingen met deze demografie. De manier waarop het wordt geïmplementeerd en gebruikt, kan echter sterk verschillen per levensfase en dit kan ook altijd een constante zijn.

Aanbevolen verhalen

Wetenschappers doorzoeken 3 miljoen publicaties om het geheim van zeeverandering te ontrafelen

Ze deden het snel dankzij de nieuwe onderzoekstools die ze creëerden.

Uber is net zo blank en mannelijk als elk ander technologiebedrijf

Het is een beetje beter dan sommige bedrijven, maar dat zegt niet veel.

7 mythes die ondernemers geloven die het alleen maar moeilijker maken om te slagen

Vergeet wat je hebt gehoord. Tot laat werken, je zorgen maken en twijfelen aan jezelf kunnen gewoon tekenen zijn dat je je succes serieus neemt.

7 waarheden over succes Millennial-ondernemers snappen het gewoon niet

Wat er nodig is om als jonge oprichter te slagen op een manier die het verschil maakt en mensen naar uw visie trekt.