3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 1

Als u Windows en Linux dubbel opstart, wilt u waarschijnlijk op een gegeven moment vanuit Windows toegang krijgen tot bestanden op uw Linux-systeem. Linux heeft ingebouwde ondersteuning voor Windows NTFS-partities, maar Windows kan geen Linux-partities lezen zonder software van derden.

Deze lijst is gericht op toepassingen die het Ext4-bestandssysteem ondersteunen, dat standaard door de meeste nieuwe Linux-distributies wordt gebruikt. Deze applicaties ondersteunen ook allemaal Ext2 en Ext3 – en een ervan ondersteunt zelfs ReiserFS.Ext2Fsd

Ext2Fsd is een Windows-bestandssysteemstuurprogramma voor de Ext2-, Ext3- en Ext4-bestandssystemen. Het stelt Windows in staat om Linux-bestandssystemen native te lezen, en biedt toegang tot het bestandssysteem via een stationsletter waartoe elk programma toegang heeft.

Je kunt Ext2Fsd elke keer opstarten of alleen openen wanneer je het nodig hebt. Hoewel je in theorie ondersteuning voor het schrijven naar Linux-partities kunt inschakelen, heb ik dit niet getest. Zelf zou ik me zorgen maken over deze optie - er kan veel mis gaan. Alleen-lezen ondersteuning is echter prima en loopt niet het risico iets te verknoeien.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 3

Met de toepassing Ext2 Volume Manager kunt u aankoppelpunten voor uw Linux-partities definiëren en de instellingen van Ext2Fsd wijzigen.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 4

Als je Ext2Fsd niet hebt ingesteld om automatisch te starten bij het opstarten, moet je naar Tools -> Service Management gaan en de Ext2Fsd-service starten voordat je toegang hebt tot je Linux-bestanden. Standaard koppelt het stuurprogramma automatisch stationsletters aan en wijst het toe aan uw Linux-partities, zodat u niets extra's hoeft te doen.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 5

Je zult zien dat je Linux-partities op hun eigen stationsletters zijn gemount in Windows Verkenner. U hebt vanuit elke toepassing toegang tot de bestanden die erop staan, zonder dat u bestanden naar uw Windows-partitie hoeft te kopiëren voordat u ze opent.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 6

Het bestandssysteem van deze partitie is eigenlijk EXT4, maar Ext2Fsd kan het hoe dan ook prima lezen. Als u op zoek bent naar uw persoonlijke bestanden, vindt u ze in uw /home/NAME-directory.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 7

DiskInternals Linux Reader

Linux Reader is een freeware-applicatie van DiskInternals, ontwikkelaars van software voor gegevensherstel. Naast de Ext-bestandssystemen ondersteunt Linux Reader ook ReiserFS en de HFS- en HFS+-bestandssystemen van Apple. Het is alleen-lezen, dus het kan je Linux-bestandssysteem niet beschadigen.

Linux Reader biedt geen toegang via een stationsletter - het is een afzonderlijke toepassing die u start om door uw Linux-partities te bladeren.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 8

Linux Reader toont voorbeelden van uw bestanden, zodat u gemakkelijk de juiste kunt vinden.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 9

Als je met een bestand in Windows wilt werken, moet je het bestand van je Linux-partitie naar je Windows-bestandssysteem opslaan met de optie Opslaan. U kunt ook volledige mappen met bestanden opslaan.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 10

Ext2explore

We hebben Ext2explore in het verleden behandeld. Het is een open-sourcetoepassing die op dezelfde manier werkt als DiskInternals Linux Reader - maar alleen voor Ext4-, Ext3- en Ext2-partities. Het mist ook bestandsvoorbeelden, maar het heeft één voordeel: het hoeft niet te worden geïnstalleerd; je kunt gewoon de .exe downloaden en uitvoeren.

Het programma Ext2explore.exe moet als beheerder worden uitgevoerd, anders krijgt u een foutmelding – u kunt dit doen vanuit het rechtsklikmenu.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 11

Om in de toekomst wat tijd te besparen, gaat u naar het eigenschappenvenster van het bestand en schakelt u de optie Dit programma uitvoeren als beheerder in op het tabblad Compatibiliteit.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 12

Net als bij Linux Reader moet u een bestand of map op uw Windows-systeem opslaan voordat u het in andere programma's kunt openen.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows foto 13


Voor meer dual-booting tips, bekijk onze beste artikelen voor het opzetten van een dual-boot systeem.

Meer verhalen

Een volledig functionele prullenbak in de taakbalk krijgen op Windows 8 of 10

Wanneer u veel Windows op uw pc hebt geopend, kan het soms lastig zijn om naar de prullenbak te gaan. Gebruik deze snelle tip om een ​​volledig functionele prullenbak in uw taakbalk te maken.

Uit de doos met tips: snel hernoemen van bestanden in Windows 7, snelle toegang tot websites op Android en op GPS gebaseerde takenlijsten

Een keer per week verzamelen we enkele lezerstips en delen deze met het grotere How-To Geek-publiek. Deze week kijken we naar het snel hernoemen van bestanden in Windows 7, snelle toegang tot bladwijzers in Android en een nette op GPS gebaseerde takenlijst.

Geweldige Bookmarklet-collectie Klaar om uit te kiezen en toe te voegen aan uw browser

Bookmarklets zijn uiterst nuttige toevoegingen voor uw dagelijkse browse-behoeften zonder het gedoe (of vertragingseffect) van extensies. Met dat in gedachten heeft techblog Guiding Tech een geweldige collectie samengesteld van 21...

Geek Trivia: welke bijzondere objecten werden in de jaren zestig de ruimte in gelanceerd om militaire communicatie te vergemakkelijken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zelf gebrouwen hoofdtelefoonversterker pronkt met doe-het-zelf harsgietproces

Hoewel het lef van deze doe-het-zelf-build op zich al de moeite waard is om te bekijken, was wat ons echt opviel de prachtige behuizing van hars die de build omringt, omdat het iets is dat kan worden aangepast aan een breed scala aan projecten.

Ochtendroutine is een wekker gedeactiveerd via barcodescan

Android: als je 's ochtends moeite hebt om uit bed te komen, is Morning Routine misschien precies het hulpmiddel dat je nodig hebt: een wekker waarvoor je een streepjescode moet scannen om hem te deactiveren.

eReaderLookup-catalogi en vergelijkt meer dan 100 eBook-lezers

Hoewel de Kindle en Nook de meeste perstijd krijgen, is er een wereld van e-boeklezers; eReaderLookup helpt u te zoeken op prijs, grootte, schermtype, opslag en andere parameters om de perfecte e-boeklezer voor uw behoeften te vinden.

Gebruik Classic Shell om een ​​klassiek startmenu en Explorer-werkbalk te krijgen in Windows 8

Classic Shell is een open-source hulpprogramma dat klassieke Windows-functies naar nieuwere versies van Windows brengt. Het biedt het meest klassieke Start-menu voor Windows 8 tot nu toe, en je kunt het lint vermijden met een Windows Verkenner-werkbalk.

Start de desktopversie van IE vanaf het startscherm van Windows 8

Er zijn twee versies van Internet Explorer in Windows 8, een die u alleen kunt starten vanaf het startscherm en de desktopversie die u alleen vanaf het bureaublad kunt starten. Laten we eens kijken hoe we de desktopversie kunnen starten vanaf het startscherm.

Vraag de lezers: hoe pas je je computer aan?

Of u nu uw energie besteedt aan het aanpassen via case-mods of de doos verlaat en het besturingssysteem een ​​nieuwe skin geeft, we willen graag alles horen over hoe u uw computerervaring aanpast en de machine de uwe maakt.