3 gewoonten van uitzonderlijk productieve leiders

Productiviteit gaat niet over meer gedaan krijgen, maar over krijgen wat er het meest toe doet. Met dit in gedachten zijn hier drie gewoonten die productieve leiders anders doen om zich te concentreren op wat het belangrijkst is.

Productieve leiders dumpen hun takenlijst

Je moet prioriteiten stellen om productief te zijn. De meeste takenlijsten geven echter prioriteit aan de verkeerde activiteiten. Ze hebben de neiging zich te concentreren op belangrijke zaken die dringend aanvoelen in plaats van op waar uw tijd het meest efficiënt kan worden besteed.

Een goed alternatief voor een takenlijst is bijvoorbeeld een 20-80 lijst. Een 20-80-lijst is gebaseerd op het Pareto-principe, dat in feite stelt dat 20 procent van je inspanningen 80 procent van je resultaten opleveren. Voorbeelden van het Pareto-principe zijn overal. Op de werkvloer heb je waarschijnlijk ervaren dat 20 procent van de mensen 80 procent van het werk doet, of dat 20 procent van een verkoopteam 80 procent van de omzet produceert. Een voorbeeld dichter bij huis nodig? Kijk in je kast. Je draagt ​​waarschijnlijk 80 procent van de tijd 20 procent van je kleding.Probeer een lijn door het midden van een stuk papier te trekken. Schrijf 20 procent bovenaan de linkerkant en 80 procent bovenaan de rechterkant. Van daaruit laat je vriendjespolitiek zien door alleen op te sommen wat het belangrijkst is aan de 20 procent-kant. Alle andere items gaan aan de rechterkant. Als je het goed doet, heb je uiteindelijk maar een handvol taken aan de linkerkant van het papier. Dat zijn degenen die jij en je team als eerste moeten behartigen en voltooien! Ze zullen 80 procent produceren van wat het belangrijkst is voor uw organisatie.

Productieve leiders vertragen onder druk

Productieve leiders oefenen een contra-intuïtieve gewoonte uit: ze leiden hun organisaties vanuit een rustige plek wanneer er meer op hun bord komt. Hoewel de implementatie van deze gewoonte er bij elke leider anders uitziet, blijven een paar overkoepelende principes constant bij de meest productieve leiders.

Ten eerste creëren productieve leiders tijd en ruimte om te vertragen voordat dingen op hun bord komen. Deze tijd kan vroeg in de ochtend zijn of voordat ze naar bed gaan. De sleutel is niet wanneer het is gepland, maar dat het al is gepland voordat er iets extra's aan hun agenda wordt toegevoegd. Wanneer er zich lastige problemen voordoen, hoeven ze niet te klauteren om tijd te vinden om ze aan te pakken, omdat ze al elke dag hun rustmoment hebben gepland.

Ten tweede maken ze aanzienlijke hoeveelheden tijd vrij om te leiden vanuit een plaats van kalmte en rust. Hoewel het van grote waarde is om gedurende de dag 10 minuten pauze te nemen, weten productieve leiders dat deze pauzes bedoeld zijn om pauzes te nemen en niet om te werken. Korte pauzes zijn goed om nieuwe energie op te doen, maar niet om diep na te denken over leiderschapskwesties. De meest productieve leiders blokkeren daarom minimaal 30 minuten per keer, zodat ze problemen grondig en diepgaand kunnen verwerken.

Productieve leiders gebruiken eenvoudige wiskunde voor hun moeilijkste problemen

Wat misschien wel de meest productieve leiders onderscheidt, is hoe ze reageren op tegenspoed. De meeste mensen geloven in de mythe dat de gebeurtenissen van uw dag tot uw resultaten leiden. Ze nemen een E = O-mentaliteit aan en denken dat als gebeurtenissen hun gang gaan, hun resultaten goed zullen zijn, maar als gebeurtenissen zuur worden, worden hun resultaten ook zuur.

Het probleem met deze vergelijking is dat het gebaseerd is op wat we niet kunnen controleren: gebeurtenissen. We hebben geen controle over het weer, de economie of de acties van mensen. Individuen die de E = O-vergelijking volgen, kunnen net zo goed = V aan het einde toevoegen, want als je toestaat dat je gebeurtenissen gelijk zijn aan je resultaten, zul je onvermijdelijk een slachtoffer worden. De echte vergelijking wordt dan Gebeurtenissen = Uitkomsten = Slachtoffers.

Productieve leiders weten dat dit niet waar is en nemen de gewoonte aan om de omstandigheden te benaderen door middel van een Evenementen + Reacties = Uitkomsten-vergelijking. Oorspronkelijk gegeven door Dr. Robert Resnick en gedeeld in het boek van Jack Canfield, The Success Principles, stelt E + R = O leiders in staat om de manier waarop ze leiden te transformeren door één letter toe te voegen aan de E=O-vergelijking. Die ene brief stelt hen en hun team in staat om te winnen door hen eraan te herinneren zich te concentreren op het enige waar ze controle over hebben: hun reactie.

Leiders die deze vergelijking gebruiken, verbinden zich ertoe hun antwoorden te bezitten, ongeacht de gebeurtenissen waarmee ze worden geconfronteerd. Door deze ene letter toe te voegen, kunnen deze leiders zelfs de meest uitdagende gebeurtenissen omzetten in positieve resultaten.

Het afmaken

Wilt u als leider de overstap maken van gemiddelde productiviteit naar uitstekende productiviteit? Overweeg dan om je gewoontes te veranderen. Als productiviteit in de eerste plaats gaat over het voor elkaar krijgen van wat het belangrijkst is, oefen dan gewoonten die erop gericht zijn de belangrijkste dingen gedaan te krijgen, te vertragen en je eigen reactie te geven op de gebeurtenissen die de wereld op je pad brengt.

Kent Julian

Toen Kent Julian afstudeerde van de middelbare school, waren zijn SAT-scores zo laag dat hij ontwikkelingsstudies moest volgen om een ​​kans te maken om naar de universiteit te gaan, op proef. Vanaf dat bescheiden begin verdiende hij een BA en MA cum laude, leiden verschillende...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Talent wordt overschat: top 10 gewoonten van mentaal moeilijke mensen

Mensen met een grenzeloze vastberadenheid hebben altijd genoeg talent om te slagen.

Rapporteer tips 3 nieuwe iPhones, inclusief Premium-model

Niet nader genoemde bronnen van Bloomberg zeggen dat Apple een gebogen glazen scherm test dat 'bijna de hele voorkant van het apparaat bedekt', plus 'roestvrijstalen materialen en geavanceerdere camera's'.

Deze ene gewoonte maakt je een meest productieve ondernemer

Zelfstudie duwt je naar nieuwe hoogten.

3 dingen die succesvolle leiders doen om uit een sleur te komen

als u de principes van uw bedrijf niet begrijpt, kunt u merken dat u steeds weer dezelfde fouten maakt.