3 eenvoudige tips om lelijke randen te repareren bij het verwijderen van achtergronden

Als je veel objecten uit foto's knipt, is de kans groot dat je een paar ruwe, lelijk uitziende randen bent tegengekomen. Het kunnen eenvoudige oplossingen zijn, en hier zijn drie geweldige (GIMP-vriendelijke) tips om te helpen in drie verschillende scenario's.

We hebben veel manieren besproken om de achtergrond van afbeeldingen te verwijderen, maar in de juiste situatie is de gemakkelijkste manier om vulhulpmiddelen zoals de emmervulling, toverstaf of magische gum te gebruiken. Het gebruik van dergelijke tools om transparante GIF's, PNG's te maken of gewoon om achtergronden uit te wisselen, kan vreselijke randen geven die er heel duidelijk uitzien en het harde werk dat je in je afbeelding steekt, verpesten. Hier leest u hoe u de juiste look krijgt en ervoor zorgt dat uw afbeelding er op elke achtergrond geweldig uitziet.De juiste vulinstellingen gebruiken

3-eenvoudige-tips-om-lelijke-randen-bij-verwijderen-achtergronden-foto 5

Laten we beginnen met enkele basisprincipes. Eerst gaan we ervan uit dat je een van de vulmethoden gebruikt om je achtergrond te verwijderen, en niet een van de vele andere manieren die we hebben behandeld, inclusief het gebruik van de gum, laagmaskers en het pengereedschap. De verfemmer, toverstaf en gom hebben allemaal verschillende instellingen die ze, afhankelijk van de situatie, beter of slechter kunnen maken. Anti-alias en tolerantie zijn hierbij de hoofdrolspelers.

Zoals we vorige maand hebben geleerd, is anti-aliasing de naturalistische verzachting van afbeeldingen. In dit geval zal het gebruik met de verfemmer, toverstaf of gom in de meeste gevallen een gladdere rand geven.

Tolerantie past de gevoeligheid van de vullingen aan. Deze drie tools werken allemaal door kleuren te vullen of te selecteren die ongeveer lijken op de kleuren waarop u klikt, en dit past de precisie van die vulling aan. Lagere getallen zijn zeer nauwkeurig, terwijl hogere getallen kleuren vullen, selecteren of verwijderen die minder lijken op de kleur waarop u hebt geklikt.

Het verschil is vrij duidelijk; de linkerafbeelding gebruikt een tolerantie van 5 en geen anti-aliasing, terwijl de rechter een tolerantie van 40 gebruikt met anti-aliasing. Door simpelweg de juiste instellingen te gebruiken, kunt u uw objecten beter, zo niet perfect, isoleren.

Vage objecten van de achtergrond verwijderen

Een van de paradepaardjes van Photoshop CS5 zijn de tools voor het verfijnen van maskers met Smart Radiuses, om objecten nauwkeurig en snel te maskeren. Sommige objecten, zoals deze vlinder, hebben zachte randen en zijn notoir moeilijk uit te snijden.

Laten we eens kijken naar de tool voor het bewerken van maskers en kijken hoe we de selectie kunnen verbeteren en die vage randen kunnen behouden.

Om te beginnen zullen we het ruw houden. Dit masker doet duidelijk een vreselijke klus om deze vlinder daadwerkelijk uit te snijden.

3-eenvoudige-tips-om-lelijke-randen-bij-verwijderen-achtergronden-foto 10

Hier is ons lagenpaneel met ons masker. Dit werd gedaan met de verfemmer en geeft gewoon afschuwelijke resultaten. We kunnen onze resultaten verfijnen met het maskerpaneel en maskerrand, maar het lijkt een beetje op bloed uit een steen halen.

De computer worstelt om de juiste delen van de vlinder te maskeren en het object goed te isoleren. Hoewel de randdetectie in Photoshop erg handig kan zijn, is het geen magische, one-size-fits-all oplossing. U kunt het gebruik van het gereedschap Masker verfijnen in het maskerpaneel veilig negeren als uw resultaten zo slecht zijn als deze. Voor onze demonstratiedoeleinden gaan we het gebruiken en laten zien hoe we met succes een goed beeld uit dit slechte masker kunnen halen.

3-eenvoudige-tips-om-lelijke-randen-bij-verwijderen-achtergronden-foto 13

Er is een handige truc om een ​​ruwe selectie als deze te maken en er een overtuigend object met wazige randen van te maken. U wilt het veeggereedschap vinden dat begraven ligt in uw gereedschapskist. Klik en houd de Blur Tool ingedrukt totdat u kunt overschakelen naar de Smudge Tool.

Er zijn veel instellingen en het kan zijn dat u moet experimenteren met de instellingen die het beste bij u passen, maar de belangrijkste is de kracht van de Smudge Tool. Mogelijk hebt u aanzienlijk minder dan 100% nodig als u de muis gebruikt. Als u een drukgevoelige tablet gebruikt, kunt u de sterkte veel nauwkeuriger regelen en wilt u waarschijnlijk een hoge instelling.

Hier is de vlinder geïsoleerd in zijn eigen laag. Het masker is toegepast zodat de laag op deze manier wordt weergegeven, zodat we wijzigingen aan de randen kunnen aanbrengen. U kunt de randen niet op deze manier vegen tenzij het laagmasker is toegepast. Bespaar jezelf de frustratie en zorg ervoor dat je dit doet!

Klik en sleep om een ​​wazige rand uit te vegen en te schilderen, waarbij de zachtheid van de vlinder wordt nagebootst, zonder alle lelijke witte pixels.

Als je dit doet langs alle randen die wazig en zacht moeten zijn, krijg je een zeer overtuigende uitsnede van het object dat er goed uitziet op alle kleuren en achtergronden. Het is misschien niet precies hoe de originele afbeelding eruitzag, maar het ziet er wel hetzelfde uit in een fractie van de tijd die nodig is om kanalen op de juiste manier te gebruiken om de afbeelding te verwijderen.

Snel compenseren voor ruwe, witte randen

Een van de moeilijkste uitdagingen is om een ​​object dat op een witte achtergrond is gefotografeerd, naadloos op een donkere achtergrond te plaatsen. Laten we een paar trucs bekijken om precies dat te doen.

De toverstaf werd hier gebruikt om de witte achtergrond te verwijderen en vervolgens werd de laag met de tijgers op een effen zwarte achtergrond geplaatst om de randen te testen. Jakkes.

3-eenvoudige-tips-om-lelijke-randen-bij-verwijderen-achtergronden-foto 20

Afhankelijk van de situatie en hoe eenvoudig het object is, kan het instellen van een overvloeioptie veel van deze lelijke randen verbergen. Klik met de rechtermuisknop op je laag (in dit geval de laag met de tijgers) om Overvloeiopties te kiezen.

Dit is het effect dat je wilt: Inner Glow. Klik op het selectievakje om het in te schakelen, waarna we aanpassingen maken om het correct te gebruiken.

3-eenvoudige-tips-om-lelijke-randen-bij-het-verwijderen-achtergronden-op te lossen foto 22

U kunt de mengmodus Normaal of Donkerder gebruiken om dit goed te doen. Het basisidee is om een ​​kleur in de afbeelding zelf te gebruiken en de innerlijke gloed te gebruiken om de witte pixelrand donkerder te maken of te maskeren, waardoor deze onzichtbaarder wordt.

Dit kan werken voor eenvoudige objecten. Deze tijgers worden verbeterd door dit laageffect, maar zijn niet perfect - merk op hoe de witte poot oranjebruin wordt in ongepaste gebieden. Als uw object geen probleemplekken als deze heeft, kunt u hier gewoon stoppen. Maar om dit te doen, zullen we ons Inner Glow-effect ongedaan maken en iets anders proberen.

We beginnen opnieuw door terug te keren naar onze ruw uitgesneden tijgers. We maken een laag en schilderen selectief in kleur om die randen op de donkere achtergrond te verbeteren.

3-eenvoudige-tips-om-lelijke-randen-bij-verwijderen-achtergronden-foto 26

We maken een laag (Ctrl + Shift + N) bovenop onze uitgesneden tijger en stellen die laag vervolgens in op een uitknipmasker voor de tijgerlaag. U kunt dit doen door naar Laag> Knipmasker maken te gaan. Stel vervolgens uw Overvloeimodus (rechts weergegeven) in op Donkerder voor het beste resultaat.

We pakken de pipet om een ​​kleur uit het kunstwerk te kiezen.

Schilder vervolgens over de randen die er te wit en duidelijk niet op hun plaats uitzien. Gebruik indien nodig donkere kleuren om te schilderen, vooral als u van plan bent uw afbeelding op een donkere achtergrond te plaatsen.

Gebruik de pipet om lichtere kleuren te pakken wanneer u werkt aan gebieden die er lichter uit moeten zien - gebruik uw eigen discretie over wat er beter uitziet.

3-eenvoudige-tips-om-lelijke-randen-bij-het-verwijderen-achtergronden-op te lossen foto 32

Hoewel velen de Pen-tool (tot de dood zelfs) zullen verdedigen als de perfecte manier om objecten te verwijderen, blijft het een feit dat een combinatie van de toverstaf, emmervulling of magische gum de meest gebruiksvriendelijke manier is om een ​​achtergrond te verwijderen. En als je die tools gebruikt, kun je er bijna zeker van zijn dat je de gum of kwast moet gebruiken om lelijke rommel als deze van je randen op te ruimen. Dit kan je de mogelijkheid geven om die randen verder te verbeteren door een zachte borstel te gebruiken om de ergste, meest grillige delen ervan te verwijderen. Zie onder.

Met de combinatie van deze technieken kun je vrij snel de achtergrond van je afbeelding verwijderen en krijg je ook nog een mooi resultaat.


Heb je vragen over de technieken, of heb je je eigen methodes die je wilt delen? Vertel ons over hen in de comments, of stuur ze naar ericgoodnight@howtogeek.com.

Image Credits: Darter Anhinga Melanogaster door Fir002, beschikbaar onder GNU-licentie. Graphium Macleayanus door JJ Harrison, beschikbaar onder GNU-licentie. Panthera Tigris in de Buffalo Zoo door Dave Pape, in het publieke domein.

Meer verhalen

Blijf op de hoogte van HTG en uw favoriete schrijvers via Twitter

Twitter is een geweldige manier om interessante links, artikelupdates en meer te krijgen van How-To Geek en onze schrijvers. Lees verder om erachter te komen hoe u ons kunt volgen en hoe u enkele Twitter-tips en -trucs kunt oppikken.

Gratis gids voor het Ubuntu Software Center [Download]

Wil je nieuwe trucs leren voor het gebruik van het Ubuntu Software Center of iemand kennen die nieuw is bij Ubuntu? Pak dan een exemplaar van deze gratis gids van 49 pagina's en bereid je voor om te genieten (of te delen) van de goedheid.

Spotify Music Service niet langer alleen uitnodigen; Eerste zes maanden gratis

Na de aankondiging van de Facebook F8-conferentie laat Spotify het alleen-uitnodigingsmodel varen en biedt het 6 maanden gratis onbeperkte service.

Wat je zei: gebruik je sociale netwerk-apps?

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete apps voor sociale netwerken te delen en hoe je ervan profiteerde. Nu zijn we terug om uw tips en trucs uit te lichten.

Wetenschappers zetten herinneringen om in echte videobeelden [Video]

In een nogal verbluffende weergave van wetenschappelijk onderzoek en verwerking hebben Berkley-wetenschappers met succes videobeelden van het geheugen gemaakt.

Krijg de nieuwe tijdlijnfuncties van Facebook eerder dan gepland

Gisteren kondigde Facebook hun nieuwe tijdlijnweergave aan - een radicale afwijking van de huidige profielstructuur. Probeer het nu met deze eenvoudige truc.

Friday Fun: Siege Hero – Viking Vengeance

Je werkweek zit er bijna op, maar waarom zou je, tot je voor de dag kunt vertrekken, niet stiekem wat kasteel kraken? In de game van deze week leid je een leger Vikingen op kruistocht om je vijanden te verslaan, het goud te grijpen en onderweg je bondgenoten te redden.

Verbeter de geluidskwaliteit van uw Android-apparaat met een equalizer

Android-apparaten worden soms bekritiseerd vanwege de geluidskwaliteit, maar de EQ van Gingerbread heeft daar verandering in gebracht. We laten je zien hoe je gebruik kunt maken van audio-equalizers om je muziek en systeemgeluiden een boost te geven, of je nu Gingerbread hebt of vastzit aan FroYo.

Uit de doos met tips: gebruik een oud cd-doosje opnieuw als kabelorganizer

Een keer per week kijken we in de tipsbox en delen we de tips en trucs die je mailt. Deze week richten we ons op een geweldige tip die van een oud (en waarschijnlijk ongebruikt) cd-doosje een kabelorganizer maakt.

DIY RFID-blokkerende portemonnee verijdelt gegevensdieven

Bezorgd over hightech dieven die de inhoud van uw RFID-identificatie- en creditcards in handen krijgen? Creëer een RFID-blokkerende portemonnee om ze op afstand te houden.