De 3 beste manieren om een ​​venster altijd bovenaan te maken op Windows

de-3-beste-manieren-om-een-venster-altijd-op-boven-op-vensters-foto te maken 1

Windows biedt geen ingebouwde manier voor gebruikers om een ​​venster altijd bovenaan te maken. Er zijn hiervoor veel tools van derden, maar ze zijn vaak opgeblazen en onhandig. Sommige werken gewoon niet goed op de moderne 64-bits versie van Windows.

We hebben verschillende tools getest en kunnen de beste en meest betrouwbare aanbevelen. Of u nu een sneltoets of een grafisch menu wilt gebruiken, dit zijn de ideale manieren om een ​​venster altijd bovenaan te krijgen.Met een sneltoets: AutoHotkey

Met behulp van het uitstekende en handige AutoHotkey-programma is het mogelijk om een ​​script van één regel te maken dat elk venster altijd bovenaan zet wanneer u op een bepaalde toetscombinatie drukt. Het resulterende script is lichtgewicht en zal niet veel bronnen gebruiken of onnodige rommel aan uw systeem toevoegen.

Het originele Always On Top-premadescript van Digital Inspiration lijkt niet langer beschikbaar om te downloaden, dus misschien wil je er zelf een maken - het is ook een geweldige manier om AutoHotkey te leren kennen. Maak je geen zorgen; er is slechts een enkele regel code voor nodig.

Download en installeer eerst AutoHotkey. Start AutoHotkey, klik met de rechtermuisknop op het groene H-pictogram in uw systeemvak en klik op Openen. Klik op Bestand > Script bewerken, plak de volgende regel code in het scriptbestand en klik op Opslaan:

^RUIMTE:: Winset, Alwaysontop, , A

Klik op Bestand > Script opnieuw laden in AutoHotkey. U kunt nu op Ctrl + Spatie drukken terwijl AutoHotkey op de achtergrond draait en het huidige actieve venster wordt altijd bovenaan. Druk nogmaals op Ctrl+Space en het venster zal niet langer altijd bovenaan staan.

de-3-beste-manieren-om-een-raam-altijd-op-boven-op-vensters-foto 3 te maken

Als je de combinatie Ctrl+Spatie niet leuk vindt, kun je het ^SPACE-gedeelte van het script wijzigen om een ​​nieuwe sneltoets in te stellen. Raadpleeg de Hotkeys-documentatie op de website van AutoHotkey voor hulp.

Een systeemvakmenu gebruiken: TurboTop

Als u op zoek bent naar een grafische tool waarvoor u geen sneltoetsen hoeft te gebruiken, gebruik dan TurboTop. Dit is niet de meest populaire of meest aanbevolen grafische tool om elk venster altijd bovenaan te maken, maar het was onze favoriet van degenen die we hebben getest.

In tegenstelling tot veel andere tools, probeert het geen mooie functies toe te voegen die niet langer goed werken. In plaats daarvan is het een klein programma dat in uw systeemvak wordt uitgevoerd. Klik er eenmaal op om een ​​lijst met geopende vensters te bekijken. Klik op de naam van een venster om het altijd bovenaan te zetten. Windows die al altijd bovenaan staan, hebben een vinkje — klik nogmaals om ze niet altijd bovenaan te zetten.

Omdat deze tool zo eenvoudig en minimaal is, werkt hij goed, zelfs als andere, mooiere applicaties het moeilijk hebben. Het is indrukwekkend hoe een klein hulpprogramma dat sinds 2004 niet is bijgewerkt, tien jaar later nog steeds zo goed kan werken - het is een bewijs van hoe schoon dit programma zijn werk doet.

de-3-beste-manieren-om-een-venster-altijd-boven-op-vensters-foto 4 te maken

Zonder iets extra's te installeren: ingebouwde applicatie-opties

Veel applicaties hebben ingebouwde opties om altijd up-to-date te zijn. Deze opties zijn meestal te vinden in mediaspelers, systeemhulpprogramma's en andere tools die mogelijk altijd bovenaan moeten staan. Programma's met plug-ins hebben mogelijk ook een altijd-op-top plug-in die u kunt installeren.

Hier leest u bijvoorbeeld hoe u de ingebouwde always-on-top-optie in sommige populaire programma's kunt inschakelen:

  • VLC: Klik op Video > Altijd bovenaan.
  • iTunes: Klik op de menuknop in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster en selecteer Voorkeuren. Klik op het tabblad Geavanceerd en schakel de optie MiniPlayer boven alle andere vensters behouden of de optie Filmvenster boven alle andere vensters behouden in. Schakel over naar het MiniPlayer-venster door op de menuknop te klikken en Switch to MiniPlayer te selecteren.
  • Windows Media Player: Klik op Organiseren > Opties. Selecteer het tabblad Speler en schakel het selectievakje Keep Now Playing bovenop andere vensters in.
  • Firefox: installeer de Always on Top-add-on. Zodra je dat hebt gedaan, druk je op Alt en klik je op Beeld > Altijd bovenaan. U kunt ook gewoon op Ctrl+Alt+T drukken om het huidige Firefox-venster altijd bovenaan te zetten.
  • Pidgin: Klik op Extra > Plug-ins in het Buddy List-venster. Schakel de meegeleverde Windows Pidgin Options-plug-in in, klik op Plug-in configureren en stel een Keep Buddy List-venster als topvoorkeur in.
  • Procesverkenner: klik op Opties > Altijd bovenaan.

Je vindt de optie misschien niet in andere programma's - het is waarschijnlijk beter om een ​​tool te gebruiken waarmee je elke applicatie altijd bovenaan kunt zetten.

de-3-beste-manieren-om-een-venster-altijd-op-boven-op-vensters-foto 5 te maken


Dit zijn niet de enige tools die we hebben getest. DeskPins werkt ook - het plaatst een speldpictogram in uw systeemvak en u kunt op het speldpictogram klikken en een speld op elk venster plaatsen om het altijd bovenaan te zetten. Helaas plaatst dit ook een pin-afbeelding op de titelbalk van het venster, en die pin-afbeelding ziet eruit als iets dat thuishoort in Windows XP. Het leidt af en is gewoon niet ideaal.

4t Tray Minimizer, een ander hulpmiddel dat we hebben getest, probeert een extra knop Altijd bovenaan toe te voegen aan de titelbalk van elk venster. Helaas werkt de knop niet betrouwbaar. Het verschijnt niet in sommige toepassingen en blijft op één plek op uw scherm staan ​​​​wanneer u vensters verplaatst. Tools die te luxe proberen te zijn, breken vaak op deze manier - daarom zijn de barebones-tools hierboven zo ideaal.

PowerMenu, een klassieke tool waar we ooit van hielden, werkt niet meer goed op 64-bits versies van Windows. Het menu dat in de titelbalk van een venster zou moeten verschijnen, verschijnt gewoon niet wanneer u er met de rechtermuisknop op klikt. Deze tool is niet bijgewerkt om 64-bits versies van Windows te ondersteunen - zelfs als dat zo was, is het toevoegen van extra venstertitelbalkopties aan elke applicatie een beetje opdringerig en kan dit bij sommige applicaties problemen of crashes veroorzaken.

Veel andere toepassingen voegen deze optie samen met vele andere opties toe. Maar je bent waarschijnlijk niet op zoek naar een opgeblazen, zware applicatie vol opties die meer geheugen gebruiken en mogelijk meer compatibiliteitsproblemen veroorzaken - je wilt gewoon een manier om een ​​venster altijd-on-top te maken, en de bovenstaande applicaties zullen het doen .

Meer verhalen

Hoe contactfoto's in berichten op de iPhone te verbergen

Standaard worden op een iPhone 6/6 Plus of 6S/6S Plus foto's van je contacten weergegeven in de Berichten-app. Als u die foto's echter niet wilt zien, kunt u ze verbergen met een eenvoudige instelling.

Een oude computer verwijderen uit een Windows-thuisgroep

Windows Homegroup is ideaal voor het delen van documenten, afbeeldingen en printers tussen computers in uw thuisnetwerk. Als je het al een tijdje hebt ingesteld, is het je misschien opgevallen dat de geesten van een oude computer rondhangen in je thuisgroeplijst. Hier leest u hoe u ze kunt verbannen.

Gevoelige meldingen verbergen op het vergrendelscherm van uw iPhone

Als je meldingen hebt ingeschakeld, geven apps je berichten normaal gesproken rechtstreeks op je vergrendelingsscherm weer. Maar u kunt de tekst van die berichten verbergen zonder de meldingen op het vergrendelscherm volledig uit te schakelen, zodat u kunt zien dat u een bericht heeft terwijl u voorkomt dat mensen die berichten over uw

Hoe installeer je Plex op je Apple TV

Hoewel Apple de Apple TV misschien als het centrum van je streaming-video-universum zou kunnen neerzetten, weten we dat er geen plek is zoals thuis als het gaat om inhoud van hoge kwaliteit. Laten we eens kijken hoe u toegang krijgt tot uw uitgebreide selectie van thuismediaservers met Plex.

Het verschil tussen de WeMo Switch van Belkin en de WeMo Insight Switch

De WeMo-reeks smarthome-producten van Belkin maakt het heel eenvoudig om van bijna alles een slim apparaat te maken. Maar als u niet zeker weet wat het verschil is tussen de WeMo Switch en de WeMo Insight Switch, dan is dit wat u moet weten.

Geek Trivia: de meest nauwkeurige manier om de leeftijd van beren te bepalen is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De LED op uw Sonos-speler uitschakelen

Helderwitte LED's hebben geleidelijk hun weg gevonden naar allerlei elektronische apparaten. Als je een Sonos-speler hebt, weet je al dat deze ook wordt geleverd met een helderwitte LED aan de bovenkant, wat storend kan zijn in slecht verlichte kamers.

Aangepaste beltonen instellen voor specifieke contacten in Android

Iedereen wil graag weten wie er belt voordat ze de telefoon opnemen, en de gemakkelijkste manier om dat te bereiken is met aangepaste beltonen voor specifieke bellers. Op die manier, wanneer je telefoon Cherry Pie begint te blazen, weet je dat het je vrouw is. Of wanneer het uitgerold is (Mijn bedrijf), weet je dat het jouw

Hoe u de Google Drive Desktop-app gebruikt om uw bestanden overal te synchroniseren

Google Drive is de afgelopen jaren een van de belangrijkste cloudopslagopties geworden voor miljoenen computergebruikers. Maar het gaat niet alleen om Google Documenten en Presentaties, u kunt het ook gebruiken om uw andere bestanden op verschillende computers te synchroniseren en ze offline te openen, zonder browser.

Hoe u de eigenaar van een verloren iPhone kunt vinden door het aan Siri te vragen

Je hebt iemands verloren iPhone gevonden. Ze waren voorzichtig genoeg om een ​​toegangscode in te schakelen, dus je kunt niet in hun contacten zoeken naar de eigenaar. Als Siri echter is ingeschakeld, kan ze u helpen de iPhone bij de juiste persoon terug te krijgen.