De 3 beslissingen die uw financiële leven zullen veranderen

Er is niets erger dan een rijk persoon die chronisch boos of ongelukkig is. Er is echt geen excuus voor, maar toch zie ik dit fenomeen elke dag. Het komt voort uit een extreem onevenwichtig leven, een leven met te veel verwachtingen en te weinig waardering voor wat er is.

Zonder dankbaarheid en waardering voor wat je al hebt, zul je nooit echte vervulling kennen. Maar hoe cultiveer je balans in het leven? Wat heb je aan prestatie als je leven geen balans heeft?

Bijna vier decennia lang heb ik het voorrecht gehad om mensen uit alle lagen van de bevolking te coachen, waaronder enkele van de machtigste mannen en vrouwen ter wereld. Ik heb gewerkt met presidenten van de Verenigde Staten en met eigenaren van kleine bedrijven.Over de hele linie heb ik geconstateerd dat mensen vrijwel elk moment drie belangrijke beslissingen nemen die de kwaliteit van hun leven bepalen

Als je deze beslissingen onbewust neemt, zul je eindigen zoals de meeste mensen die de neiging hebben om fysiek niet in vorm te zijn, emotioneel uitgeput en vaak financieel gestrest. Maar als je deze beslissingen bewust neemt, kun je de koers van je leven vandaag letterlijk veranderen.

Beslissing 1: Kies zorgvuldig waar u zich op wilt concentreren.

Op elk moment strijden miljoenen dingen om je aandacht. Je kunt je concentreren op dingen die hier en nu gebeuren of op wat je in de toekomst wilt creëren. Of je kunt je concentreren op het verleden.

Waar focus naartoe gaat, stroomt energie. Waar je je op focust en je patroon om dat te doen, bepaalt je hele leven.

Op welk gebied richt je je meer: ​​wat heb je of wat mis je in je leven?

Ik weet zeker dat je aan beide kanten van deze medaille denkt. Maar als u uw gebruikelijke gedachten onderzoekt, waar besteedt u dan het grootste deel van uw tijd aan?

In plaats van je te concentreren op wat je niet hebt en degenen te misgunnen die financieel beter af zijn dan jij, moet je misschien erkennen dat je veel hebt om dankbaar voor te zijn en dat een deel ervan niets met geld te maken heeft. Je kunt dankbaar zijn voor je gezondheid, familie, vrienden, kansen en geest.

Het ontwikkelen van een gewoonte om te waarderen wat je hebt, kan een nieuw niveau van emotioneel welzijn en rijkdom creëren. Maar de echte vraag is: neem je de tijd om je diep dankbaar te voelen met je geest, lichaam, hart en ziel? Dat is waar de vreugde, het geluk en de vervulling te vinden zijn.

Overweeg een tweede focuspatroon dat de kwaliteit van je leven beïnvloedt: heb je de neiging om je meer te concentreren op wat je wel of niet kunt beheersen?

Als je je concentreert op wat je niet onder controle hebt, zul je meer stress in het leven hebben. Je kunt veel aspecten van je leven beïnvloeden, maar je hebt ze meestal niet onder controle.

Wanneer je dit focuspatroon aanneemt, moeten je hersenen een andere beslissing nemen:

Besluit 2: Zoek uit, wat betekent dit allemaal?

Uiteindelijk heeft hoe je over je leven denkt niets te maken met de gebeurtenissen erin of met je financiële toestand of wat er met je is (of niet) is gebeurd. De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de betekenis die je aan deze dingen geeft.

Meestal ben je je misschien niet bewust van het effect van je onbewuste geest bij het toekennen van betekenis aan de gebeurtenissen in het leven.

Als er iets gebeurt dat uw leven verstoort (een auto-ongeluk, een gezondheidsprobleem, een baanverlies), denkt u dan vaak dat dit het einde of het begin is?

Als iemand je confronteert, beledigt die persoon je, coacht hij je of geeft hij echt om je?

Betekent een verwoestend probleem dat God je straft of uitdaagt? Of is het mogelijk dat dit probleem een ​​geschenk van God is?

Je leven krijgt elke betekenis die je eraan geeft. Bij elke betekenis hoort een uniek gevoel of emotie en de kwaliteit van je leven heeft te maken met waar je emotioneel leeft.

Ik vraag altijd tijdens mijn seminars: Hoeveel van jullie kennen iemand die antidepressiva gebruikt en nog steeds depressief is? Meestal steekt 85 tot 90 procent van de aanwezigen hun hand op.

Hoe is dit mogelijk? De medicijnen moeten ervoor zorgen dat mensen zich beter voelen. Het is waar dat antidepressiva worden geleverd met etiketten die waarschuwen dat zelfmoordgedachten een mogelijke bijwerking zijn.

Maar hoeveel iemand zichzelf ook drugs gebruikt, als hij zich constant concentreert op wat hij niet in de hand heeft in het leven en wat er ontbreekt, zal hij niet moeilijk kunnen wanhopen. Als hij daar een betekenis aan toevoegt als het leven is het niet waard om geleefd te worden, dan is dat een emotionele cocktail die geen enkel antidepressivum consequent kan overwinnen.

Maar als diezelfde persoon tot een nieuwe betekenis kan komen, een reden om te leven of een overtuiging dat dit allemaal zo bedoeld was, dan zal hij sterker zijn dan alles wat hem ooit is overkomen.

Wanneer mensen hun gebruikelijke focus en betekenissen verschuiven, is er geen limiet aan wat het leven kan worden. Een verandering van focus en een verschuiving in betekenis kan iemands biochemie letterlijk in minuten veranderen.

Dus neem de controle en onthoud altijd: betekenis is gelijk aan emotie en emotie is gelijk aan leven. Kies bewust en verstandig. Vind in ieder geval een krachtige betekenis en rijkdom in de diepste zin zal vandaag van jou zijn.

Als je eenmaal een betekenis in je geest hebt gecreëerd, creëert het een emotie, en die emotie leidt tot een toestand waarin je je derde beslissing kunt nemen:

Besluit 3: Wat gaat u doen?

De acties die je onderneemt, worden sterk bepaald door de emotionele toestand waarin je je bevindt. Als je boos bent, ga je je heel anders gedragen dan wanneer je je speels of buitensporig voelt.

Als je je acties vorm wilt geven, is de snelste manier om te veranderen waar je je op focust en de betekenis te verschuiven naar iets dat krachtiger is.

Twee mensen die boos zijn, zullen zich anders gedragen. Sommigen trekken zich terug. Anderen dringen door.

Sommige mensen uiten hun woede rustig. Anderen doen dat luid of gewelddadig. Weer anderen onderdrukken het alleen om een ​​passief-agressieve kans te zoeken om de overhand te herwinnen of zelfs wraak te nemen.

Waar komen deze patronen vandaan? Mensen hebben de neiging om hun gedrag te modelleren naar degenen die ze respecteren, genieten en liefhebben.

De mensen die je frustreerden of boos maakten? Je wijst hun benaderingen vaak af.

Maar al te vaak merk je dat je terugvalt in patronen waarvan je in je jeugd keer op keer getuige was en waar je ontevreden over was.

Het is erg handig om je bewust te worden van je patronen als je gefrustreerd, boos of verdrietig bent of je eenzaam voelt. Je kunt je patronen niet veranderen als je je er niet van bewust bent.

Nu je je bewust bent van de kracht van deze drie beslissingen, ga je op zoek naar rolmodellen die ervaren wat je wilt in het leven. Ik beloof je dat degenen die gepassioneerde relaties hebben een totaal andere focus hebben en tot totaal andere betekenissen komen voor de uitdagingen in relaties dan mensen die constant kibbelen of vechten.

Het is geen raketwetenschap. Als je je bewust wordt van de verschillen in hoe mensen deze drie beslissingen benaderen, heb je een pad om je te helpen een blijvende positieve verandering te creëren op elk gebied van het leven.

Dit stuk is een bewerking van het nieuwe boek van Tony Robbins, Money Master the Game: 7 Simple Steps to Financial Freedom.

Ontspan de 3 beslissingen die uw financiële levensverhalen zullen veranderen

15 manieren om $ 1 miljoen te besparen voordat je 50 bent

Bekijk deze eenvoudige manieren om u te helpen sparen voor de toekomst.

Jouw gids om sterker te worden, je beter te voelen en terug te stuiteren na een mislukking

Het is niet de fout die telt, maar hoe je terugkaatst.

Bedrijfsplannen: een stapsgewijze handleiding

Verbeter een businessplan met stapsgewijze handleidingen over marketing, financiën, investeringen en het plannen van artikelen.

Hoe schrijf je een businessplan?

Essentiële tips en advies voor het schrijven van een businessplan om uw bedrijf te laten groeien.

Hoe start je een bar/club?

Wees de toast van de stad, het leven van het feest - en een succesvolle ondernemer? Ja. Je kunt het allemaal hebben als je een bar opent.

9 manieren om geld te verdienen - serieus

Er is geen wondermiddel om het groot te maken, maar het is ook geen raketwetenschap... tenzij je natuurlijk SpaceX en Tesla-oprichter Elon Musk bent.

Hoe een bedrijf te waarderen?

Leer hoe u een bedrijf kunt waarderen en hoe u de beste schattingen kunt maken om de waarde van een bedrijf te berekenen.

6 tips voor een succesvolle marketing van uw crowdfundingcampagne

Voor een succesvolle crowdfundingcampagne is meer nodig dan alleen een paar social shares.

4 eenvoudige strategieën om de welgestelden te beïnvloeden

De zeer rijken zijn zeer beschut. Aan hen verkopen is buitengewoon moeilijk totdat je leert hoe je voor hen kunt komen.

Hoe de brutowinst te berekenen?

Leer hoe u de brutowinst berekent met vaste en variabele kosten. Methoden om brutowinstmarges en markeringen te berekenen om uw bedrijf vandaag te helpen.

Een logo maken

Met een goed ontworpen logo kunnen potentiële klanten direct ontdekken hoe uw bedrijf hen van dienst kan zijn.

Een product verkopen: 5 manieren om zichzelf te verkopen

Leer hoe u op 5 eenvoudige manieren een product kunt verkopen op een drukke markt en u kunt onderscheiden van de rest.