25 manieren om uw nieuwe bedrijf op de markt te brengen met weinig of geen geld

Als u al eerder zaken heeft gedaan, begrijpt u de uitdagingen om klanten door de deur te krijgen. In theorie klinkt het eenvoudig. Maar in de praktijk valt het zwaar.

Geluk heeft niets te maken met uw succes bij het op de markt brengen van een nieuw bedrijf of het maken van verkopen. Het opnemen van creatieve ideeën in uw marketingstrategieën is de beste manier om vooruit te komen.

Gerelateerd: Hoe 5 ondernemers van dieptepunt naar rockster gingenHet internet heeft de mogelijkheden voor nieuwe bedrijven verbreed in de hoop meer klanten te bereiken. Bovendien is het gemakkelijker en betaalbaarder gemaakt. Een simpele Google-zoekopdracht zal talloze casestudies van succesvolle startups onthullen. Velen waren voorspoedig door duizenden verkopen te stimuleren met een klein budget. De succesverhalen onthullen echter niet wat er achter de schermen gebeurt - hoe innovators hun creativiteit gebruikten om klanten aan te trekken.

Of u nu een fysieke operatie of een online bedrijf runt, de volgende ideeën kunnen u helpen klanten binnen te halen. Het plan is om potentiële klanten te verleiden om te informeren naar uw nieuwe bedrijf.

1. Bedenk een virale hashtag.

Merken zullen tegenwoordig waarschijnlijk meer verkopen via sociale media dan welk ander kanaal dan ook. Instagram en Facebook zijn twee platforms die klanten gebruiken om nieuwe merken en producten te ontdekken die ze kunnen volgen. Degenen die een manier vinden om viraal te gaan, hebben de meeste kans om ontdekt te worden.

Een bedrijf dat een trendy hashtag uitvindt, kan de lieveling van sociale media worden die iedereen wil betuttelen. Hier zijn slechts twee soorten hashtags:

  • Controverseel. Als u denkt dat het voor uw merk en klantenbestand zou kunnen werken, treed dan in de voetsporen van Daniela Bregoli. Ze heeft nu meer dan 8 miljoen Instagram-volgers die inspelen op haar slogan #cashmeoutside (nog steeds een populaire meme).
  • Sensueel. Nusret Gökçe staat erom bekend liefdevol met zijn vlees om te gaan. Het leverde hem de bijnaam Salt Bae op. Zijn #saltbae Instagram-video's trokken wereldwijde aandacht toen ze viraal gingen en leverden hem 5,9 miljoen volgers op.

Gerelateerd: Marketeers zoeken 12x meer naar Instagram-services dan die van Snapchat

2. Gastpost gratis.

U kunt uw bereik vergroten door op zoek te gaan naar en contact op te nemen met de beste online publicaties in uw branche. Bied aan om een ​​gastpost te plaatsen in ruil voor het vermelden van je naam en bedrijf in hun bio. Dit zal uw inhoud aan een groter publiek blootstellen en meer aandacht vestigen op uw website of voorkeursplatforms.

3. Ongevraagde potentiële leads.

Rechtstreeks contact opnemen met nieuwe klanten klinkt in eerste instantie misschien eng, maar cold-calling is een bewezen manier om verkopen te doen aan klanten die misschien niet eens weten dat ze uw producten of diensten nodig hebben. Identificeer gewoon uw doelkopers en raak ze aan. Oefen uw verkooppraatje totdat u het perfectioneert.

Gerelateerd: De deal sluiten: 6 slimme ondernemers delen hun geheimen

4. Ontmoet nieuwe klanten op evenementen.

Omdat mensen nieuwsgierig zijn naar nieuwe bedrijven en wat deze bedrijven te bieden hebben, kan het bijwonen van evenementen ongelooflijk voordelig zijn. Bovendien bieden evenementen vaak de mogelijkheid om journalisten te ontmoeten en de broodnodige pers binnen te halen.

Ontdek hoe u uw eigen stand of stand opzet. Toon uw producten, deel visitekaartjes uit en verspreid flyers waarin reclame wordt gemaakt voor uw diensten of producten. Dit is je kans om te chatten met de menigte, te netwerken en contactgegevens uit te wisselen met potentiële klanten.

Gerelateerd: Waarom de beste merken de beste verhalenvertellers zijn

5. Start een blog over uw bedrijf.

Zakelijk bloggen is vergelijkbaar met regulier bloggen. Het verschil is dat u details van de producten of diensten van uw bedrijf deelt met uw lezers.

Uw zakelijke blog is een ideaal platform om vragen van klanten te beantwoorden en kortingen, freebies en speciale aanbiedingen te geven als incentives en beloningen. Het delen van hoogwaardige, boeiende inhoud die is gericht op uw ideale klanten, zal verkeer naar uw website leiden.

Gerelateerd: Hoe ik van ingenieurs bloggers maakte met 50.000 views

6. Gebruik Facebook-advertenties om klanten te bereiken.

Facebook-advertenties zijn een effectief middel om nieuwe klanten te bereiken. Sterker nog, deze advertenties zijn goedkoop. Begin met een dagbudget van $ 5 en richt u op een zeer specifieke doelgroep om uw kosten laag te houden.

Leer hoe u een succesvolle Facebook-advertentiecampagne uitvoert om dit platform te nagelen.

7. Bouw e-mailtrechters.

E-mailmarketing blijft een van de meest effectieve manieren om terugkerende klanten te krijgen. Gebruik uw zakelijke blog om een ​​mailinglijst op te bouwen door uw lezers aan te moedigen zich te abonneren. Door uw abonnees te koesteren, bereidt u hen voor om in de toekomst betalende klanten te worden.

Idealiter begin je met het verzamelen van e-mails voordat je je product of dienst lanceert. Dit stelt u in staat om een ​​relatie op te bouwen met deze potentiële klanten op de begane grond en ze zo snel mogelijk door de verkooptrechter te verplaatsen.

8. Spreek op evenementen.

Oprichters van nieuwe bedrijven kunnen bekendheid krijgen door op evenementen te spreken. Het is gemakkelijk om een ​​sprekend optreden te krijgen als je kunt aantonen dat je het doel van de organisator van het evenement goed begrijpt.

Deze tactiek creëert niet alleen een toegevoegde waarde voor uw bedrijf, maar bouwt ook aan uw geloofwaardigheid als oprichter en vertrouwde bron in uw branche of marktruimte.

Gerelateerd: Hoe dit idee van de keuken van de oprichter naar een bedrijf van $ 20 miljoen ging

9. Huur een festivalstand.

Verzilver lente- en zomerfestivals. Begin met het onderzoeken van lokale festivals en praat met organisatoren om erachter te komen of uw klanten de evenementen waarschijnlijk zullen bijwonen.

Het komt zelden voor dat een bedrijf een stand krijgt op Comic Con en terugkomt zonder overspoeld te worden met verkopen en verzoeken om persinterviews.

Verleid klanten door freebies uit te delen in ruil voor hun e-mailadres. Het promoten van uw merk op een stand terwijl u vindingrijkheid en marketingkennis gebruikt, kan een aanzienlijke ommekeer voor uw bedrijf opleveren.

10. Doe vrijwilligerswerk onder de naam van uw merk.

Goed doen voor uw gemeenschap komt ook uw bedrijf ten goede. Door middel van een campagne voor maatschappelijk verantwoord ondernemen kan uw nieuwe bedrijf nieuwe deuren openen voor kansen.

Geef bijvoorbeeld iets gratis aan uw gemeenschap. Het helpen van mensen in nood krijgt de aandacht van lokale kranten. Ze zullen over u schrijven en uw merk onder de aandacht brengen, waardoor ze nog meer supporters aantrekken voor uw goede doel (en uw leadsbestand).

11. Geef monsters weg.

Costco kent de kracht van het weggeven van samples. De retailgigant heeft door deze praktijk vaste klanten gekregen.

U kunt een gratis proefperiode aanbieden (bijvoorbeeld 'eerste maand gratis') of een gratis voorbeeld per post opsturen. Hapklare versies van het echte werk kunnen mensen ertoe aanzetten nieuws over uw merk te verspreiden, wat resulteert in gratis publiciteit en persoonlijke getuigenissen.

Gerelateerd: De marketingkracht van beloningsprogramma's

12. Huur aangesloten marketeers in.

Als het op de juiste manier wordt gedaan, kan affiliate marketing de verkoop aanzienlijk stimuleren. Het is een van de meest kosteneffectieve vormen van marketing omdat u pas commissie betaalt na een succesvolle verkoop. Affiliate marketeers doen het werk voor u door te linken naar geschikte websites om uw producten of diensten te promoten. U geeft uw geld pas af nadat ze erin geslaagd zijn om bezoekers om te zetten in betalende klanten.

13. Geef monsters aan productrecensenten.

Kritiek wordt meestal als negatief ervaren. Probeer het in plaats daarvan te zien als constructieve input - een positief element. Kritiek kan een effectieve manier worden om uw product te verfijnen of opnieuw uit te vinden. Als u alleen maar goede recensies hoort, hoe weet u dan of uw product defect is of een essentieel onderdeel mist?

Door productmonsters aan critici aan te bieden, kunnen ze een diepe duik maken. Gebruik die feedback om uw product te verbeteren of onderdelen te repareren die niet zo goed werken als zou moeten.

Gerelateerd: Deze website gebruikt feedback van klanten om producten te maken die mensen willen

14. Bied workshops aan.

Workshops brengen je face-to-face met potentiële klanten. Gebruik deze evenementen om uw professionele expertise te delen. Er zijn zeker aspecten van uw bedrijf waar u gebruik van kunt maken om contact te maken met mensen op dit niveau.

Waarde bieden, kennis vergroten en goede praktijken delen, verhoogt de naamsbekendheid en bouwt vertrouwen op. U wordt gezien als een autoriteit in uw branche terwijl u de vaardigheden van potentiële klanten ontwikkelt.

15. Plaats een videoreview van je product.

Een aantal platforms biedt opties voor video- of livestreaming-inhoud om u te helpen potentiële klanten over uw producten te informeren. Facebook Live-video's zijn trending. Een van de voordelen van dit platform: kijkers kunnen in realtime reageren en feedback geven. Terwijl ze je live zien, beginnen ze een relatie met jou en je merk te ontwikkelen.

U kunt ook een YouTube-kanaal maken dat speciaal voor uw product is bedoeld. Neem deze video's op in uw zakelijke blog en creëer kringverwijzingen: genereer verkeer van YouTube naar uw website door een link in de video en de bijbehorende YouTube-beschrijving in te sluiten.

16. Zorg voor een plek op productreviewsites.

Positieve beoordelingen kunnen de geloofwaardigheid van uw merk vergroten. Ze benadrukken uw producten en wekken de interesse van potentiële klanten. Beoordelingen op basis van onpartijdige meningen hebben de meeste kans om potentiële klanten te beïnvloeden.

Investeren in reviewsites zoals Yelp levert doorgaans een gezonde ROI op. Volgens een onderzoek van BCG ontvingen bedrijfseigenaren die betaalden om te adverteren een gemiddelde jaarlijkse winst van $ 23.000, wat $ 15.000 meer opleverde dan degenen die alleen de gratis Yelp-bedrijfspagina gebruikten.

Gerelateerd: 5 manieren om uw e-commercecampagnes te optimaliseren

17. Plaats uw diensten op Craigslist.

Craigslist, opgericht in 1996, is uitgegroeid tot een van de meest populaire advertentiewebsites. De gemiddelde maandelijkse pageviews in november 2016 waren 50 miljard, met een omzet van 60 miljoen gebruikers.

Profiteer van dit gratis platform om uw merk naar buiten te brengen. Plaats uw advertentie onder het gedeelte Services om klanten in uw niche te bereiken. U kunt uw advertentie vermelden onder een specifieke regio, stad en type advertentie.

Houd er echter rekening mee dat u te maken heeft met concurrentie. Bestudeer Craigslist om erachter te komen hoe u zich kunt onderscheiden van de massa en positioneer uzelf dienovereenkomstig.

18. Stuur koude e-mails.

Het mooie van het verzenden van koude e-mails is dat uw klanten ze overal kunnen openen. Ze zijn niet langer beperkt tot een desktopcomputer. Moderne technologieën -- mobiele telefoons, laptops en iPads -- maken het een fluitje van een cent om e-mails onderweg te checken.

Aan de andere kant worden mensen elke minuut bestookt met e-mails. Hoe laat je die van jou opvallen? Ontwikkel een strategie en voer A/B-splittests uit om erachter te komen wat wel en niet werkt. Onderzoek uw doelgroep en gebruik vervolgens de juiste taal en de juiste berichten om ervoor te zorgen dat ze klikken.

Gerelateerd: Dit is de koude e-mail die ik gebruikte om contact te maken met C-Level Execs bij 22 van 's werelds grootste bedrijven

19. Huur een menselijk reclamebord.

Menselijke billboards zijn een groeiende rage. Hoewel ze zeker niet gratis zullen werken, kost parttime hulp geen arm en een been. U wilt zich richten op studenten, gepensioneerden of iedereen die extra geld wil verdienen.

Een menselijk reclamebord in kleurrijke, full-body verf kan de aandacht op uw merk vestigen, op voorwaarde dat het een geschikte zet is voor de persona van uw bedrijf. Zelfs als je een sandwichbord draagt ​​in plaats van de Pantone-regenboog, zal je menselijke reclamebord beschikbaar zijn om vragen van potentiële klanten te beantwoorden.

20. Wikkel je auto in.

Stelt u zich eens voor hoeveel mensen uw merk zullen zien terwijl u door uw lokale straten en drukbezochte gebieden rijdt.

Uw auto wordt een bewegend reclamebord dat overal opvalt. Zelfs als hij geparkeerd staat, trekt hij de aandacht. Voertuigwraps helpen uw merk bekendheid te krijgen, en die top-of-mind-bewustzijn kan een hoog percentage van de directe verkoop stimuleren.

21. Deel flyers uit.

Hoewel bedrijven al in de 18e eeuw strooibiljetten gingen gebruiken om hun merken te promoten, hebben flyers in de 21e eeuw nog steeds een marketingeffect.

Beperk je niet tot het uitdelen van flyers aan voorbijgangers in je buurt. U kunt deze veelzijdige materialen tentoonstellen in etalages, ze mailen naar specifieke contacten of ze achterlaten in winkels waar leden van uw doelgroep zeker komen opdagen. Flyers verhogen de bekendheid van uw merk en zorgen voor voldoende 'vastgoed' op de pagina om de lezer of kijker een beeld te geven van wie u bent. Bovendien, als mensen uw flyer in hun zak stoppen of snel een foto maken met hun smartphone, kunnen ze deze informatie raadplegen wanneer ze contact met u moeten opnemen.

22. Organiseer virale wedstrijden.

Regelmatige wedstrijden kunnen uw bedrijf snel doen groeien en de betrokkenheid bij uw publiek vergroten. Plan ze goed om succes te garanderen.

Gekwalificeerde winnaars zouden gratis producten als prijzen moeten krijgen. Aan wedstrijden moeten deelnemers deelnemen die uw bedrijf op hun socialemediakanalen kunnen uitlichten, zodat shares en likes snel viraal kunnen gaan.

Een andere optie: Nodig deelnemers uit om met hun e-mailadres mee te doen aan een wedstrijd. Follow-up door verkoop-e-mails te sturen.

Gerelateerd: Hoe de regels van Tech Branding Raden hielpen bij het maken van een slimme koffer

23. Bouw een website met productpagina's.

Een website met een productpagina is in wezen een bestemmingspagina. Breng uw product onder de aandacht met afbeeldingen die de beste eigenschappen laten zien. Kies een ontwerp dat bij uw merk past en neem een ​​boeiende kopie op die benadrukt hoe uw product of dienst een probleem oplost.

Een combinatie van professioneel design en aansprekende afbeeldingen zal doelgroepen aantrekken en kan helpen om leads om te zetten in sales. Zorg ervoor dat uw productpagina een opt-in-aanbieding bevat, zodat potentiële klanten toegang hebben tot uw weggeefactie in ruil voor het opgeven van een paar contactgegevens.

24. Creëer een pittige elevator pitch.

Weet hoe u uw merk kunt verkopen en verleid potentiële prospects in 30 seconden of minder. Maak een korte, gedenkwaardige elevator pitch. Oefen dan totdat het perfect is. Maak het pittig, relevant en vol voordelen. Gebruik het om indruk te maken op waarschijnlijke klanten wanneer ze u naar uw merk vragen. Je weet nooit wanneer je de kans krijgt om je producten of diensten te pitchen. Wees altijd voorbereid.

25. Verstuur persberichten.

Welk nieuws kun je delen? Wat is interessant? Hoe onderscheidt u zich van uw concurrenten? Schrijf een pakkend verhaal over uw bedrijf. Dien het in bij verschillende gratis public-relationssites om de wereld op de hoogte te stellen van uw bedrijf.

Gerelateerd: 6 manieren om een ​​verkoopmachine van miljarden dollars te bouwen

Marketing van uw bedrijf hoeft u geen fortuin te kosten. Met creatief denken en een paar tips in dit artikel kun je je bedrijf sneller laten groeien. Kies welke tactieken het meest thuis zijn in uw branche. Plan goed en wees niet bang om een ​​beetje uit je gemeenschappelijke comfortzone te stappen.

Guy Sheetrit

Guy Sheetrit is de CEO van Over The Top SEO, een senior executive met 14 jaar ervaring in de technologie-, marketing- en softwareontwikkelingsindustrie.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Die onhandige AirPods worden automatisch gekoppeld aan je Apple TV

Nu kunt u uw AirPods gebruiken met uw Apple TV.

Een nieuwe Apple iMac kopen of wachten op iMac Pro?

Apple's iMac heeft eindelijk Kaby Lake-processors en Thunderbolt 3, maar later dit jaar komt de iMac Pro van werkstationklasse. Is het nu tijd om te upgraden of te wachten?

Wil je relaties opbouwen? Vind manieren om samen te lachen.

Uit een nieuwe studie blijkt dat lachen de sleutel is tot het creëren van sociale banden.

Werkgevers betalen freelancers veel geld voor deze 25 veelgevraagde vaardigheden

Met de juiste vaardigheden en wat drukte loont freelancen als een fulltime baan.

Geek bouwt eigen iPhone met Chinese marktonderdelen

Je kunt echt je eigen iPhone bouwen met een beetje geduld en een reis naar Shenzhen, China.