21 vrouwen uit Silicon Valley die meer gekwalificeerd zijn om in uw bestuur te zitten dan Mark Cuban

Silicon Valley is niet langer het domein van mannen, omdat enkele van de knapste koppen in de technologie die van de vrouwelijke overtuiging blijken te zijn.

In de zoektocht naar ontwrichtende technologieën en nieuwe manieren om dezelfde zakelijke problemen aan te pakken, blijken vrouwen hier in de Valley game-changers te zijn. Daarom is het logisch dat u zou moeten overwegen om meer vrouwen in uw bestuur te plaatsen, zodat u hun creativiteit, unieke perspectieven en pragmatische benadering van zaken kunt aanboren.

Natuurlijk zijn er Sheryl Sandberg, Marissa Mayer en Meg Whitman, maar er zijn 20 andere vrouwen (en sommigen beweren misschien zelfs meer!) zou kunnen ontbreken. Ter ere van Internationale Vrouwendag morgen (8 maart), hier zijn ze: 1. Ramamurthy is oprichter van Lumoid, een startup die mensen elektronica laat uitproberen voordat ze ze kopen. Daarvoor was ze mede-oprichter van True & Co., een bedrijf dat bh's aanpast. Voordat ze een van de meest gerespecteerde vrouwelijke ondernemers van de Valley werd, werkte ze vele jaren bij Microsoft en ontwikkelde ze software voor Visual Studio en Xbox Live.

 2. Pierson is CEO van Declara, een sociaal-lerende startup die gebruikers helpt bij de inhoud die ze nodig hebben. Haar eerste startup was SynapticMash, dat in 2010 werd verkocht voor $ 10 miljoen. Ze is een seriële ondernemer met aanzienlijke zakelijke en levenservaring, waaronder een geavanceerde reeks overlevingsvaardigheden die verband houden met haar herstel van een bijna-dood-auto-ongeluk.

 3. Sahasi is vice-president van het U.S. Business Innovation Center (BIC) voor Konica Minolta, in Foster City. Haar organisatie werkt samen met toonaangevende technologiebedrijven om nieuwe oplossingen voor Konica Minolta te creëren. Ze is een actieve investeerder in de Valley en begeleidt startups bij het uitbreiden naar Aziatische markten en het overbruggen van de kloof tussen Aziatische en Amerikaanse bedrijven.

 4. : Berman is een verhalenverteller en oprichter van Blackbeard Studios, een digitaal creatief bureau. Ze heeft met alle soorten startups en multinationals in Silicon Valley gewerkt om hen te helpen een merkverhaal en contentstrategie te ontwikkelen. Berman fungeert ook als mentor bij gevestigde durfkapitaalbedrijven en acceleratorprogramma's in de Bay Area en in andere landen.

 5. Carey is mede-oprichter en hoofd marketing van Watsi, een liefdadigheidsstartup waarmee mensen zo weinig of zo veel als ze willen kunnen doneren aan allerlei soorten organisaties over de hele wereld. Ze heeft over de hele wereld gewerkt aan sociale doelen en biedt aanzienlijke non-profit en zakelijke kennis die van waarde zou zijn voor elke Valley-startup, inclusief kennis over het aantrekken van aanzienlijke financiering door investeerders.

 6. Hartz is mede-oprichter en president van Eventbrite, een van de meest succesvolle online evenementenplanning- en ticketingbedrijven ooit opgericht. Hoewel ze het bedrijf samen met haar man heeft opgericht, is ze zelf een slimme zakenvrouw en stuurt ze veel van de strategieën, partnerschappen en financieringsovereenkomsten die verband houden met het succes van Eventbrite.

 7. Broome is mede-oprichter en CEO van HandUp, een sociaal bewuste startup gericht op het verlenen van hulp aan daklozen door hen een crowdfundingplatform te geven waar ze toegang kunnen krijgen tot fondsen om weer op de been te komen. Het geld wordt hen via sms of e-mail bezorgd, zodat ze van de straat kunnen. Het bedrijf werkt ook samen met Tumml om andere sociale problemen aan te pakken door financiering te verstrekken aan innovatieve mensen die ideeën hebben om stedelijke problemen op te lossen.

 8. Miura-Ko is medeoprichter en managing partner van Floodgate, een durfkapitaalbedrijf dat investeringen heeft gedaan voor bedrijven als Lyft, Taskrabbit en Refinery29. Ze geeft les over big data aan de Stanford University en deelt haar expertise met afgestudeerde studenten. Deze kennis kan nuttig zijn voor de besturen van een breed scala aan Valley-startups.

 9. Morin is oprichter van Brit+Co, een huisstijlmerk dat veel geld heeft verzameld om zich te ontwikkelen. Ze wordt een millennial Martha Stewart genoemd en heeft laten zien dat ze de nieuwe demografie van de consument begrijpt.

 10. Zatlyn is mede-oprichter van CloudFlare, een bedrijf dat heeft geholpen bij het bouwen van een wereldwijd netwerk om internetverkeer te vergemakkelijken en snellere pagina-laadtijd mogelijk te maken, om ieders productiviteit te verhogen. Ze richtte het bedrijf samen met Matthew Prince en Lee Holloway op in 2009 en het bedrijf is gestaag gegroeid in zijn leiderschap, om een ​​belangrijke kracht in de technische industrie te worden.

 11. Wojcicki is CEO van YouTube en is de drijvende kracht achter de enorme verandering en groei. Ze heeft talloze innovaties aan YouTube toegevoegd en is verbonden met de sociale en marketingtrends die essentieel zijn voor een technisch zakelijk platform dat voortdurend moet zoeken naar manieren om de inkomsten te vergroten.

 12. Swisher is co-CEO van Revere Digital en co-executive editor van Re/code, een technische mediasite die media naar een hoger niveau tilt en een revolutionaire manier biedt om naar toekomstig nieuws te kijken. Haar inzichten in de tech-industrie en het brede scala aan contacten die ze heeft binnen de Valley maken haar een waardevolle aanwinst

 13. en . . .

 14. Zie Feldman en Pincus als een twee-tegen-een-special voor je board. De twee zijn respectievelijk mede-oprichters, chief strategy officer en chief merchandising van One Kings Lane, een van de snelstgroeiende online home-decorbedrijven. Ze hebben het bedrijf ontwikkeld tot een van de meest populaire online e-commercesites en hebben hun eigen eenhoorn gecreëerd, die nu wordt gewaardeerd op bijna $ 1 miljard.

 15. Lee is mede-oprichter en CEO van Polyvore, een social-shopping site die is gekocht door Yahoo. Beïnvloed door Marissa Mayer tijdens haar tijd bij Google's associate product manager-programma, is Lee doorgegaan met het uitbreiden van de mogelijkheden van Polyvore om de groei te bevorderen. Haar community-gedreven expertise zou een aanwinst zijn voor elk bedrijf dat zijn gebruikerservaringen wil uitbreiden.

 16. Brown-Philpot is de CEO van TaskRabbit, een groeiend online bedrijf dat terrein heeft gewonnen met zijn servicegerichte activiteiten. Ze is officieel de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke CEO in de Valley en schept een precedent voor het voortdurende streven naar diversiteit in onze technische gemeenschap. Hoewel haar bedrijf misstappen heeft gemaakt, ging ze de uitdaging aan, zelfs in het licht van kritiek, om het weer op zijn groeipad te helpen.

 17. Singh Cassidy is oprichter en CEO van Joyus en oprichter van theBoardlist. Door een echte drukte-mentaliteit in de rol van vrouwelijke ondernemer in de Valley te brengen, heeft ze bewezen dat de technische industrie diverser kan worden. Haar bedrijf, theBoardlist, helpt bedrijven en startups om vrouwen te vinden die als onafhankelijke bestuurders in raden van bestuur kunnen dienen.

 18. Saint John is hoofd van de wereldwijde consumentenmarketing voor Apple Music en iTunes bij Apple. Voordat ze bij Apple kwam, werkte ze bij Beats Music en Pepsi, waar ze de muziek- en entertainmentmarketingafdeling van het bedrijf ontwikkelde. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij het aanbrengen van positieve veranderingen in Apple Music, die hebben bijgedragen aan de heropleving ervan.

 19. Bryant is senior VP en algemeen directeur van de Data Center Group van Intel. Ondanks haar werk in de pc-markt, die aan het krimpen is, heeft ze de Data Center Group van het bedrijf op het snelle pad naar groei gehouden, met unieke internetdiensten en toepassingen, zoals autonome auto's, smart grids en drones. Ze helpt het bedrijf nu om zich te concentreren op het internet der dingen (IoT) als de volgende inkomstenstroom.

 20. Greene is oprichter van Bebop en senior VP van cloudbedrijven voor Google. Haar bedrijf, Bebop, werd gekocht door Alphabet, het moederbedrijf van Google, en Greene heeft wijzigingen aangebracht binnen Google, Google for Work verbeterd en een Global Alliance-programma opgezet. Haar samenwerking met klanten helpt om de manier waarop de cloud wordt gebruikt te veranderen, met nieuwe toepassingen en voordelen voor bedrijven van elke omvang.

 21. Catz is co-CEO van Oracle en is een van de best betaalde vrouwelijke executives. Ze heeft aanzienlijke veranderingen aangebracht sinds Larry Ellison, de oprichter en voorzitter van Oracle, zijn functie als CEO neerlegde. Catz is een integrale kracht geweest in de agressieve acquisitiestrategie van het bedrijf en heeft zijn portfolio uitgebreid met een cloudgebaseerd energiebeheerbedrijf en een cloudgebaseerd bedrijf dat zich richt op de bouwsector. Ze is gemakkelijk in een paar grote schoenen gestapt en heeft ze gevuld met haar eigen talent, vaardigheden en leiderschap om Oracle naar een hoger niveau te tillen.

Heb je er ooit aan gedacht dat je een goed afgerond bestuur nodig hebt met verschillende ideeën, gedachten en perspectieven om voor je bedrijf of startup groei-hacking-potentieel te bereiken? Natuurlijk is gender niet de enige manier om diversiteit te bereiken, maar het is een goed begin.

Het zal een hele uitdaging zijn om zelfs maar een van deze ongelooflijk getalenteerde, slimme en gedreven vrouwen voor je bestuur te werven. Maar waarom niet proberen?

Peter Daisyme

Peter Daisyme is de mede-oprichter van Hostt uit Palo Alto, Californië, gespecialiseerd in het helpen van bedrijven met het gratis hosten van hun website voor het leven. Eerder was hij mede-oprichter van Pixloo, een bedrijf dat mensen hielp bij het verkopen van hun...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Snapchat 'viert' vrouwen met meer ongevoelige filters

Zoals gewoonlijk komen de eerbetoon van het bedrijf als geen idee over.

Een universeel basisinkomen? Vertraag je rol, Silicon Valley

AEI-collega James Pethokoukis vertelt waarom een ​​universeel basisinkomen niet meteen een prioriteit is.

The Morning After: dinsdag 21 februari 2017

Hoi!

Conway is 'onduidelijk' wie een racist van haar account heeft geretweet

'Ik weet niet wie toegang had tot mijn account' - Kellyanne Conway

In het onderzoekscentrum van Mercedes in Silicon Valley

Een metalen typemachine zit op een voetstuk en produceert de volgende zin van een gezamenlijk verhaal. Voor elke regel die ik op papier typte, de AI-computer die de...