20 Windows-sneltoetsen die u misschien niet kent

Het beheersen van het toetsenbord zal niet alleen uw navigatiesnelheid verhogen, maar het kan ook helpen bij polsvermoeidheid. Hier zijn enkele minder bekende Windows-snelkoppelingen om u te helpen een toetsenbordninja te worden.

Afbeelding door Remko van DokkumAlgemene Windows-snelkoppelingen

Win+1, 2, 3, 4, enz. zal elk programma in uw taakbalk starten. Het is dan handig om uw meest gebruikte programma's aan het begin van uw taakbalk te houden, zodat u ze direct na elkaar kunt openen. Dit werkt ook in Windows Vista voor de snelstartpictogrammen.

20-vensters-toetsenbord-snelkoppelingen-je-misschien-niet-weten foto 2

Win+Alt+1, 2, 3, enz. zal de springlijst voor elk programma in de taakbalk openen. U kunt dan uw pijlen gebruiken om te selecteren welke jumplist-optie u wilt openen.

Win+T doorloopt taakbalkprogramma's. Dit is vergelijkbaar met het met uw muis over het item bewegen, maar u kunt het programma starten met Spatie of Enter.

Win+Home minimaliseert alle programma's behalve het huidige venster. Dit is vergelijkbaar met de Aero-shake en kan worden uitgeschakeld met dezelfde registersleutel.

Win + B selecteert het systeemvak, wat niet altijd handig is, maar erg handig kan zijn als uw muis niet meer werkt.

Win+Up/Down maximaliseert en herstelt het huidige venster, zolang dat venster de optie heeft om te worden gemaximaliseerd. Het is precies hetzelfde als klikken op de middelste knop op uw vensters.

Alt+Esc lijkt op Alt+Tab, maar schakelt tussen vensters in de volgorde waarin ze zijn geopend en heeft niet de fraaie overlay van het venstervoorbeeld.

Win+Pauze/Break opent het venster met systeemeigenschappen. Dit kan handig zijn als u de naam van een computer of eenvoudige systeemstatistieken wilt zien.

20-vensters-toetsenbord-snelkoppelingen-je-misschien-niet-weten foto 6

Ctrl+Esc kan worden gebruikt om het startmenu te openen, maar zal niet werken als vervanging van de Windows-toets voor andere sneltoetsen.

Ctrl+Shift+Esc opent Taakbeheer zonder eerst op Ctrl+Alt+Del te hoeven drukken.

Alt+Space opent het venstersysteemmenu dat kan worden gebruikt om het venster te maximaliseren (x), te minimaliseren (n), te sluiten (c) of te verplaatsen (m), wat vooral handig kan zijn als uw venster op de een of andere manier buiten het scherm staat. Deze snelkoppeling kan ook handig zijn bij vensters die niet sluiten met de Alt+F4-snelkoppeling, zoals het opdrachtvenster.

Sneltoetsen voor Windows Verkenner

Hier zijn handige snelkoppelingen ingebouwd in Windows Verkenner die vergelijkbare functies in andere programma's kunnen hebben.

Alt+Up navigeert één mapniveau omhoog omdat de pijl omhoog op de menubalk in Windows Vista is verwijderd. Als alternatief kunt u Backspace ook één mapniveau omhoog laten gaan met een handig AutoHotKey-script.

Shift+F10 opent het contextuele of rechtsklikmenu voor een bestand/map. Dit kan erg handig zijn voor snelheid, vooral als je weet welke optie je wilt selecteren. Zoek naar een onderstreepte letter in elke optie om te weten op welke letter u kunt drukken voor snellere toegang.

20-vensters-toetsenbord-snelkoppelingen-je-misschien-niet-weten foto 9

Shift+Del verwijdert een bestand zonder het naar de prullenbak te sturen, want wie wil zijn prullenbak eigenlijk legen?

Ctrl+Shift+N maakt een nieuwe map aan in uw huidige map.

Alt+Enter opent de bestandseigenschappen zodat u de bestandsgrootte, instellingen voor delen en aanmaakdatum kunt bekijken.

20-vensters-toetsenbord-snelkoppelingen-je-misschien-niet-weten foto 10

F2 hernoemt een bestand of map.

F3 opent de verkenner en selecteert de zoekbalk. Als je al een verkennervenster hebt geopend, wordt de zoekbalk gemarkeerd. In sommige programma's zal het ook de zoekdialoog openen om binnen dat programma te zoeken.

20-vensters-toetsenbord-snelkoppelingen-je-misschien-niet-weten foto 11
F6 doorloopt objecten in het huidige venster. In verkenner wisselt dit tussen de locatiebalk, de optiebalk, het linkerdeelvenster en het rechterdeelvenster. Het werkt ook met wisselend succes in andere programma's.

F10 schakelt het bestandsmenu in verkenner.

Meer verhalen

HotPixel

Een hot pixel is een pixel die, in tegenstelling tot een dode pixel, niet inactief is, maar in plaats daarvan vastzit op een enkele kleur en niet reageert op de opdrachten van de aangesloten computer. Gebruikers vinden hete pixels meestal vervelender dan dode pixels, omdat de hete pixel (vaak wit of een felle kleurtint) schokkend is

Week in Geek: ontwikkelaars strijden tegen Android Crapware-editie

Deze week hebben we geleerd hoe je een partitieschema voor een Linux-pc kiest, een indextabel maakt als een professional met Microsoft Word, een complete make-over doet van PowerPoint-dia's met Pptplex, een Wii-afstandsbediening gebruikt als een gyroscopische muis, het verschil kent tussen desktop en professionele printers, en meer.

De handleiding voor geeks om Photoshop te leren, deel 6: digitale kunst

Voor artistieke lezers biedt Photoshop digitale schilderopties die weinig andere schilder- of fotomanipulatieprogramma's kunnen evenaren. Of u nu wilt tekenen voor de kost, of gewoon voor de lol wilt schilderen, het is zeer de moeite waard om de schilderkunstige kant van Photoshop te leren kennen.

Desktop Fun: Thanksgiving Day Wallpaper Collection [Bonuseditie]

Ben je klaar voor Thanksgiving en al dat lekkere eten? Terwijl u wacht tot de vakantie aanbreekt, hebben we een groter dan normaal aantal achtergronden om de sfeer op uw bureaublad te bepalen.

Screenshot Tour: XBMC Media Center 10 heeft add-ons, skins en meer

XBMC is gratis en open source software die is uitgebracht voor Windows, OS X, Linux, AppleTV en als een live image die direct vanaf een cd/USB-drive kan worden uitgevoerd of kan worden geïnstalleerd om van een extra computer een echt HTPC-apparaat te maken. XBMC geeft je de functionaliteit van veel mediastreamers die momenteel op de

Vrijdagpret: Turkije Fling

Het weekend is bijna aangebroken, dus waarom zou u niet wat plezier maken terwijl u wacht om de werkdag af te ronden? Deze week is het jouw missie om een ​​kalkoen te helpen zijn best te doen om te ontsnappen aan het Thanksgiving Day-feest!

De levensduur van de batterij op uw iPad, iPhone of iPod Touch maximaliseren

Wat je ook doet, laat je iPhone of iPod niet in een hete auto zitten - hitte doodt batterijen sneller dan welke andere factor dan ook, en je apparaat dat vroeger urenlang opgeladen bleef, zal uiteindelijk nauwelijks opladen, en je zult om Apple te betalen om het te laten vervangen. Hetzelfde geldt voor iedereen

Google Apps-klanten hebben nu toegang tot de volledige set Google-services

Heeft u geduldig gewacht om toegang te krijgen tot het volledige aanbod van Google-services in uw Google Apps-account? Je wachten is eindelijk voorbij! Google heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van dezelfde services die beschikbaar zijn voor reguliere Google-accounts.

Voeg vakantiestijleffecten toe aan je foto's met Glitterboo

Heb je foto's die je feestelijk wilt maken op zoek naar de aankomende feestdagen? Glitterboo kan speciale effecten aan je afbeeldingen toevoegen en ze iets speciaals maken om naar te kijken.

Leuke sociale netwerken Schoolklas Foto [Afbeelding]

deviantART-lid darkywarky heeft een leuke afbeelding gemaakt met populaire sociale internetnetwerken, afgebeeld als studenten op een klassenfoto.