20 jaar Linux vieren [Video/Infographic]

De Linux Foundation maakt zich op om de 20e verjaardag van het Linux-besturingssysteem te vieren. Bekijk deze video en tijdlijn om enkele van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van Linux te zien.

Linux verscheen voor het eerst in 1991 als het hobbyproject van Linus Torvald en begon, aanvankelijk vrij langzaam, over de hele wereld te kruipen. Twintig jaar later is Linux een populair desktopbesturingssysteem, de ruggengraat van honderdduizenden servers, ingebed in mobiele telefoons en gameconsoles, en het brein van de 10 snelste supercomputers ter wereld.

viering van 20-jarige linux-[videoinfographic] foto 1Bezoek de Linux Foundation via de onderstaande link voor een tijdlijnafbeelding met hogere resolutie en aanvullende informatie over de viering van het 20-jarig jubileum.

Linux Foundation 20e verjaardagsviering [via Mashable]

Meer verhalen

Angry Birds: videocheats voor elk niveau

Je verscheurt het in Angry Birds, vindt elegante smashed-avian-oplossingen voor elk niveau, en dan loop je tegen een muur aan. Wat je ook doet, je kunt het niveau niet achterhalen. Bekijk deze video-walkthroughs om door te blazen naar het volgende niveau.

Bekijk en download uw eigen gratis exemplaar van het kwartaalmagazine van Google

Als je van alles houdt met Google, dan is hier een item dat je zeker voor je verzameling wilt hebben. Google is onlangs begonnen met een publicatie gericht op het onderwerp data voor hun partners en adverteerders genaamd Think Quart...

DIY-verlichtingstrigger maakt foto's wanneer het licht verandert

Het is een uitdaging om prachtige foto's van bliksem in actie te maken. Deze doe-het-zelf-trigger gebruikt de verlichting zelf als een foto-trigger, zodat je je foto nooit zult missen.

Beginner: een virtuele machine maken in Windows 7 met behulp van Virtual PC

Microsoft Virtual PC is een gratis applicatie waarmee u uw eigen virtuele machines kunt maken binnen uw huidige besturingssysteem, zodat u software kunt testen of eenvoudig een nieuwe omgeving kunt leren kennen. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan.

Sendoid biedt directe en veilige P2P-bestandsoverdracht

Sendoid is een client voor het delen van bestanden die is ontworpen om bestanden snel tussen browsers en desktops te wisselen zonder dat configuratie of firewall-aanpassingen nodig zijn.

Bureaubladplezier: WALL-E-aanpassingsset

Of het nu op aarde was of in de verre uithoeken van de ruimte, WALL-E's nooit opgeven houding hielp hem door het ene avontuur na het andere. Nu kun je zijn kosmische avonturen mee naar huis nemen op je desktop met onze WALL-E Customization-set.

Crossfade gebruiken in Audacity voor naadloze overgangen tussen audiotracks

Plotseling van track wisselen in uw audio-/videoprojecten kan erg schokkend zijn voor het publiek. Crossfades kunnen helpen om natuurlijk klinkende overgangen tussen audiotracks te maken, en je kunt er echt van profiteren als je een beetje weet hoe geluid werkt.

Hoe u volledige albumhoezen voor uw muziekbibliotheek kunt krijgen

Als het op muziek aankomt, is albumhoezen een groot deel van het plezier. Maar wat als je honderden albums hebt zonder albumhoezen? Lees verder om te zien hoe u voor elk de juiste kunst kunt vinden.

Vraag How-To Geek: gegevens redden door uw harde schijf te bevriezen, achtergronden te wisselen en tekstberichten te e-mailen

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Deze week bekijken we het opslaan van gegevens op basis van vriezers, het verwisselen van je achtergrond en hoe je sms-berichten kunt e-mailen.

8-bits lettertypen voegen retro flair toe aan moderne computers

Als u op zoek bent naar het juiste lettertype voor uw retro-computerproject, kan deze verzameling 8-bits systeemlettertypen uit de jaren 70 en 80 u helpen.