20 gratis tools die uw kleine bedrijf vandaag zou moeten gebruiken

Hoewel uw kleine bedrijf een behoorlijke hoeveelheid software nodig heeft om activiteiten uit te voeren, hoeft u geen fortuin uit te geven aan webgebaseerde producten. Tijdens onze uitgebreide tests van zakelijke en consumentensoftware zijn we tientallen ongelooflijke en gratis oplossingen tegengekomen die u kunnen helpen de klus te klaren. We hebben gratis tools getest in bijna alle facetten van het bedrijfsleven, van e-mailmarketing tot eindpuntbescherming tot projectbeheer.

Om u te helpen deze week de National Small Business Week te vieren, hebben we deze lijst samengesteld met 20 gratis tools die uw kleine bedrijf zou moeten gebruiken. Gelukkig voor u bieden alle onderstaande software premiumversies waarnaar u kunt upgraden zodra uw bedrijf groeit. Dus schroom niet voor de producten op deze lijst in de valse veronderstelling dat u uiteindelijk uit deze categorie zult schalen.Met dank aan: Amerikaanse Small Business Administration

1. Eindpuntbescherming van Avast
Wat heeft het voor zin om een ​​bedrijf te laten groeien als het kan worden stilgelegd door virussen of hackers? De eindpuntbescherming van Avast wordt geleverd in een gratis en een premium-versie, die beide uw netwerk goed beschermen.

Als je kiest voor de gratis versie, houd er dan rekening mee dat je geen toegang hebt tot proactieve controles, een firewall of datavernietiging. U krijgt echter nog steeds toegang tot solide malwareblokkering, beveiligingsscanning en reddingsschijffunctionaliteit - die allemaal op een gegeven moment van pas zullen komen.

2. Projectbeheer van Wrike
De projectbeheeroplossing van Wrike is een van de beste op de markt, ongeacht het niveau dat u kiest. De gratis versie ondersteunt maximaal vijf gebruikers, een onbeperkt aantal medewerkers en 2 GB gratis opslagruimte. Met dit abonnement kun je taken beheren, bestanden delen en de activiteiten van je groep volgen in een realtime feed.

Als je aanpassingen en rapportage nodig hebt, moet je upgraden naar een hoger niveau. Maar als je net begint en je team is klein, dan is de gratis projectmanagementtool perfect voor jou.

3. Videoconferenties van join.me
Als u in contact wilt komen met klanten, prospects en externe medewerkers, heeft u een betrouwbare oplossing voor videoconferenties nodig om u te helpen de klus te klaren. Join.me biedt een gratis abonnement waarmee je maximaal 10 videodeelnemers kunt uitnodigen, schermen kunt delen en maximaal vijf videofeeds kunt ondersteunen.

Join.me is niet het meest robuuste aanbod op de markt, maar het is zeker een sterke concurrent onder de gratis oplossingen. Als je geen geld te besteden hebt, en je hebt het neusje van de zalm nodig, probeer dan join.me.

4. Sollicitanten volgen vanuit Zoho Recruit
Kleine bedrijven die geen vacatures hebben, zullen vaak dol zijn op Zoho Recruit. Deze tool voor het volgen van sollicitanten geeft je toegang tot één recruiter en tot vijf openstaande vacatures tegelijk. U kunt vacatures invoeren, publiceren en volgen totdat u de juiste kandidaat vindt voor de specifieke behoeften van uw bedrijf.

U kunt ook e-mails naar sollicitanten sturen via vijf gratis e-mailsjablonen, wat uw leven gemakkelijker zal maken als u steeds dezelfde (of vergelijkbare) berichten moet verzenden.

5. Human Resources Management van adjunct
Zodra u de juiste kandidaat heeft gevonden, moet u zijn of haar voortgang volgen via een human resources (HR) managementtool. Deputy biedt een startersplan dat slechts $ 1 per werknemer per maand kost. Ja, ik weet het, dit is niet gratis. Maar voor slechts $ 1 per maand is het een ongelooflijk solide investering.

Met Deputy kunt u ploegendiensten plannen, bedrijfsaankondigingen doen en taken beheren, allemaal binnen één gebruiksvriendelijke tool. Helaas kunt u voor deze prijsklasse geen urenstaten of salarisintegratie toevoegen. Daarvoor moet u $ 2 extra per werknemer per maand uitgeven.

6. Boekhouding van Wave
Uw medewerkers willen zeker betaald worden. Dat geldt ook voor uw verhuurder en uw energieleverancier. Om je boeken in balans te houden, kun je Wave gebruiken. Met de gratis versie van Wave ontvangt u functionaliteit voor boekhouding en rapporten, kunt u facturen maken en scannen en kunt u bonnen rechtstreeks in het systeem scannen.

Nee, dit is geen one-stop-shop voor al uw boekhoudkundige behoeften. Maar als je het simpel houdt, kun je met deze basisservice heel ver komen. Voor zaken als betalingen en automatische integratie met de loonlijst voor directe storting, moet u $ 19 maand betalen.

7. Bedrijfsplanning van EquityNet
Als uw bedrijf nog steeds op zoek is naar investeerders, biedt EquityNet een gratis crowdfundingplatform waarmee u uw bedrijfsplan kunt plannen, analyseren en delen met investeerders. U maakt uw plan met behulp van EquityNet's plan- en analysesoftware, publiceert het op de website en deelt het met iedereen die uw pitch wil lezen.

Hoewel dit meer een financieringstool is dan een planningstool, is de software goed genoeg om je door de eerste ideevormingsfasen te loodsen (en wie weet heb je zelfs geluk en vind je een investeerder met diepe zakken).

8. Luisteren via sociale media vanuit HootSuite
De meeste kleine bedrijven hebben geen mega sociaal luisterplatform nodig. Een gratis, gebruiksvriendelijk dashboard waarmee u op de hoogte blijft van wat uw klanten zeggen, zou voldoende moeten zijn. Gelukkig biedt Hootsuite een gratis versie van zijn software die goed genoeg is om de slag te slaan.

Met HootSuite Free kun je meerdere sociale netwerken beheren, berichten plannen en communiceren met je volgers. Je kunt ook bijhouden hoeveel volgers je hebt op elk van je sociale netwerken en bijhouden welke berichten de meeste klikken genereren. Als uw bedrijf groeit, kunt u overstappen op een van de drie premium-abonnementen, waarmee u toegang krijgt tot extra profielen, analyses en meerdere gebruikers.

9. E-mailmarketing van MailChimp
MailChimp is een van de beste en meest populaire e-mailmarketingplatforms op de markt. Serviceniveaus zijn geprijsd afhankelijk van het aantal e-mails dat u per maand verzendt. Als uw bedrijf minder dan 12.000 e-mailberichten per maand naar minder dan 2.000 abonnees verstuurt, zult u zeker genieten van het Forever Free-abonnement van MailChimp.

Met deze deal kunt u ingebouwde aanmeldingsformulieren gebruiken om abonnees van internet te verzamelen. U kunt de drag-and-drop-ontwerper en e-mailsjablonen van MailChimp gebruiken om het perfecte bericht te maken. U krijgt geen robuuste rapportage over het Forever Free-abonnement, maar u kunt de openstaande tarieven controleren en vergelijken met het gemiddelde bedrijf in uw branche. Niet slecht voor nul dollar.

10. Virtueel particulier netwerk van CyberGhost
Kleine bedrijven die zich grote zorgen maken over beveiliging, zouden persoonlijke VPN-services (Virtual Private Network) moeten overwegen. Deze services verbergen online activiteit voor snuffelaars en beperken wie wel en niet toegang heeft tot netwerkinhoud. De meeste VPN's zijn pay-to-play, maar er zijn een paar services, zoals CyberGhost, die u gratis een beetje bescherming bieden.

CyberGhost is de beste gratis VPN op de markt. Het biedt betrouwbare verbindingssnelheden en uitstekende netwerkbeveiliging, en het werkt op de meeste moderne besturingssystemen (OS'en). Het is enigszins moeilijk te configureren, vooral voor echt kleine bedrijven. En als je Mac- of Linux-ondersteuning nodig hebt, moet je upgraden naar de betaalde versie. Maar als je gewoon iets eenvoudigs, gemakkelijks en gratis nodig hebt, is CyberGhost een geweldige tool.

11. Gegevensvisualisatie van Tableau Public
Als je een tool voor gegevensvisualisatie nodig hebt, maar je hebt niet het geld om op Tableau Desktop uit te geven, dan moet je Tableau Public proberen. Openbaar is in wezen hetzelfde als het volledige Tableau Desktop-product, behalve dat je niet in staat zult zijn om informatie uit zoveel gegevensbronnen te halen als de betaalde versie, en alles wat je maakt wordt opgeslagen in een openbare versie van Tableau's cloud.

Dit product geeft u toegang tot live dashboards, responsieve visuals die kunnen worden gemaakt en bekeken op mobiele apparaten, en toegang tot documentmanagers van Google en Microsoft. U kunt uw beelden zelfs delen op Facebook, LinkedIn en Twitter.

12. Business Intelligence van Microsoft Power BI
Microsoft Power BI is beschikbaar in een betaalde en gratis versie voor selfservice business intelligence (BI). De gratis versie beperkt je tot 1 GB per gebruiker, die je kunt betalen om te verhogen tot 10 GB. Met dit abonnement worden uw gegevens dagelijks vernieuwd, kunt u 10.000 rijen gegevens per uur scannen en kunt u op internet publiceren.

Om live gegevensbronnen te gebruiken, miljoenen rijen gegevens te scannen of toegang te krijgen tot gegevens op een fysieke server, moet u upgraden naar Power BI Pro, wat nog steeds redelijk is voor $ 10 per gebruiker per maand. De Pro-versie van deze software biedt u ook manieren om met collega's samen te werken aan visualisaties in omgevingen zoals Microsoft Office 365.

13. Documentbeheer van Zoho Docs
Zoho Docs is een ideale oplossing voor documentbeheer voor kleine bedrijven met een lichte documentbelasting. Naast plug-ins voor de rest van het software-ecosysteem van Zoho, is het gratis Zoho Docs-abonnement beschikbaar voor maximaal 25 gebruikers en omvat het 5 GB opslagruimte per gebruiker.

Het gratis abonnement omvat ook onbeperkt delen van bestanden en mappen, bureaubladsynchronisatie, bewerkingstools, gebruikersbeheer en versiegeschiedenis. Je kunt ook integreren met Dropbox en tweefactorauthenticatie (2FA) inschakelen voor extra beveiliging. Bovendien biedt elk document u een in-app-chat, zodat u in realtime kunt samenwerken.

14. Helpdesksoftware van Zoho Desk
Zoho maakt ook de lijst met zijn functierijke helpdesksoftware Zoho Desk. De gratis versie biedt uw serviceteam verschillende werkmodi, een aanpasbaar helpcentrum, een kennisbank, communityforums en de mogelijkheid om de visuals aan te passen aan de behoeften van uw bedrijf.

Als uw helpdeskbehoeften wat complexer zijn, wilt u upgraden naar de Pro-versie van $ 12 per gebruiker per maand of de Enterprise-versie van $ 25 per gebruiker per maand, die functies toevoegt die bedoeld zijn voor grotere organisaties.

15. E-commercesoftware van X-Cart
Voor bedrijven die producten te verkopen hebben, maar niet veel geld hebben om een ​​complexe online winkelwagen te ontwerpen, is X-Cart een krachtige oplossing. X-Cart 5, de naam van de gratis versie, biedt geavanceerde functies zoals nieuwsbrieven, delen via social-commerce en een sitebuilder voor het aanpassen van thema's. X-Cart biedt gratis kernupgrades en gratis uitbreidingen zoals ShipStation om verzendlabels te genereren, Magic Slideshow om een ​​diavoorstelling op de site te maken en Diib Analytics.

Houd in gedachten: je hebt een beetje technische bekwaamheid nodig om met X-Cart 5 aan de slag te gaan. Het is geen plug-and-play e-commerce tool, dus zorg ervoor dat er een handige IT-persoon in de buurt is om je door je opstelling.

16. eLearning Authoring van H5P
Hoewel H5P niet de krachtigste eLearning-authoringtool op de markt is, is deze open-sourcesoftware een uitstekende startersoptie als je je alleen maar verdiept in het veld van content authoring, of als je geen budget hebt om aan te besteden een krachtiger instrument.

Het maken van cursussen kan worden gedaan via 20 verschillende architecturen voor het maken van cursussen. De enige cursusarchitectuur in vrije vorm is echter de optie Cursuspresentatie. Dit is vergelijkbaar met een Microsoft PowerPoint-architectuur, hoewel het, in tegenstelling tot andere tools, niet het exacte Microsoft PowerPoint-formaat gebruikt. U kunt tekst, afbeeldingen, video's en vragen invoegen. Knoppen zijn duidelijk gemarkeerd en vervolgstappen zijn duidelijk gearticuleerd. Dit is een van de gemakkelijkere tools om een ​​cursus mee te maken (zelfs met de meest complexe indeling, namelijk de cursuspresentatie-architectuur). Andere inhoudstypen zijn onder meer afbeeldingshotspots, interactieve video, samenvattingen, tijdlijnen en verschillende quizformaten, waaronder quizzen voor rekenen, geheugenkaarten, meerkeuzevragen en korte antwoorden.

17. Documenten scannen vanuit Evernote Scannable
Scannable, een nieuwe app van Evernote, scant snel stapels visitekaartjes, notities van een vergadering en documenten met niets meer dan je smartphone en de camera. Wanneer u meerdere documenten in één sessie scant, wordt elk document in Evernote als een afzonderlijke notitie behandeld in plaats van als één notitie met meerdere ingesloten afbeeldingen. Dit is een geweldig idee voor ontvangstbewijzen en het organiseren van visitekaartjes.

De app maakt ook verbinding met LinkedIn voor extra netwerkcontext, omdat het tekst buitengewoon goed ontleedt. Omdat de tool verbinding maakt met de cloud, is het delen van documenten net zo eenvoudig als het delen van een foto op de harde schijf van je telefoon.

18. Online enquêtesoftware van SurveyGizmo
Er is geen betere manier om de spreekwoordelijke temperatuur van uw klantenbestand te meten dan met een online enquêtetool. Het gratis abonnement van SurveyGizmo stelt geen limiet aan het aantal enquêtes, vragen of antwoorden dat u beheert, wat een enorme waarde is.

Je krijgt toegang tot 25 verschillende soorten vragen, tools voor gegevensvisualisatie en je hoeft nooit informatie te verstrekken (tenzij je van plan bent om te upgraden naar een betaald abonnement).

19. Klantrelatiebeheer van Apptivo CRM
Hulpprogramma's voor klantrelatiebeheer (CRM) zijn vaak complex, duur en zitten boordevol functies die u nooit nodig zult hebben. Apptivo CRM biedt een gratis startersabonnement voor maximaal drie gebruikers dat is ontworpen om u te helpen de gecompliceerde wereld van klantgegevens in te gaan.

Met het startersplan krijgt u toegang tot gedetailleerde rapportage, 500 MB aan gegevens en projectbeheerfuncties zoals het volgen van mijlpalen en projectsjablonen. U kunt uw gratis CRM ook koppelen aan gratis helpdesk-, financieel beheer- en inkooptools, wat vooral handig is als u een startup bent die net een duik neemt in de wereld van cloudservices.

20. Contractbeheer van Agiloft
Als uw behoeften op het gebied van contractbeheer eenvoudig zijn, probeer dan Agiloft. Het gratis abonnement ondersteunt 10 geregistreerde gebruikers en je krijgt toegang tot 30 dagen klantenservice.

Hoewel de gratis versie van de tool voornamelijk wordt gebruikt als evaluatiebron voor grotere organisaties, kan deze ook worden gebruikt door kleine bedrijven die met een paar beperkingen kunnen omgaan. Regels op basis van timers werken bijvoorbeeld alleen met intervallen van 48 uur. U krijgt geen automatische gegevensback-up, toegang tot de Rest API of uw eigen werknemersportal. Als je die problemen aankunt, is het gratis abonnement alles wat je echt nodig hebt.

Aanbevolen verhalen

10 aanpassingen aan je ochtendroutine die je hele dag zullen transformeren

Hoe je je dag begint heeft een enorme impact op je energieniveau en zelfbeheersing.

Amazon's gratis Android-app-programma nadert zijn einde

In de nabije toekomst heb je geen toegang meer tot de gratis apps-winkel van Amazon Underground.

MIT Tools helpen u te leren tijdens inactieve momenten

Onderzoekers van MIT hebben een reeks tools ontwikkeld, WaitSuite genaamd, die je testen op woordenschat in tijden dat je anders niets zou doen.

Waarom klein beginnen kan leiden tot een betere app

Het beperken van uw gebruikersbestand beperkt de schade van uw fouten en maakt van gebruikers merkevangelisten.

De ochtend erna: maandag 20 februari 2017

Welkom in de week. De Stille Oceaan verbergt misschien een heel ander continent, Bill Gates wil de robots belasten en enkele andere robots crashen te midden van...