20 van de beste domme geektrucs om indruk te maken op je vrienden

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 1

Heb je ooit een niet-nerdvriend verrast en indruk gemaakt toen je iets op je computer deed waarvan je dacht dat het eenvoudig was? Zo ja, dan heb je een Stupid Geek Trick uitgevoerd. Dit zijn eenvoudige, soms niet erg nuttige, computertaken.

Of je nu de nerd bent die de Stupid Geek Trick uitvoert en meer geeky tricks wilt leren, of je bent de niet-nerd vriend die zou willen dat je kon doen wat je geeky vriend deed, hier is een verzameling van enkele van de beste van onze Stomme geek-trucs.
Toegang tot geheime items in het menu Verzenden naar Windows 7

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 3Het contextmenu Verzenden naar in Windows 7 kan een erg handig hulpmiddel zijn. Het biedt snelle toegang tot bestanden, mappen en programma's. Er zijn items beschikbaar in het menu Verzenden naar die in eerste instantie niet duidelijk zijn. Dit zijn verborgen items die kunnen worden onthuld door op Shift te drukken terwijl u met de rechtermuisknop op een bestand klikt.

Het volgende artikel laat zien hoe dit werkt en hoe u toegang krijgt tot de map Verzenden naar, zodat u snelkoppelingen aan het menu kunt toevoegen die beschikbaar zijn zonder dat u op Shift hoeft te drukken terwijl u met de rechtermuisknop klikt.

Stomme geektrucs: geheime items in het menu Verzenden naar Windows 7


Hoe de map Start Menu te openen in Windows 7

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 4Houd je je Start-menu graag overzichtelijk? Het is gemakkelijk te doen zodra u toegang krijgt tot de map Startmenu. U kunt mappen maken en snelkoppelingen verplaatsen om de items in het menu Start te categoriseren. Toegang tot de map Startmenu is echter niet zo eenvoudig als in Windows XP. Het volgende artikel toont u de zeer gemakkelijke methode om toegang te krijgen tot uw persoonlijke, gebruikersspecifieke map Startmenu en de systeembrede map Startmenu.

Stomme geektrucs: de map Startmenu openen in Windows 7


Zoek op internet vanuit het menu Start in Windows 7

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om-indruk te maken op je vrienden foto 5In Windows 7 en Vista heeft Microsoft besloten om de zoekfunctie in Windows 7 handiger te maken door een zoekvak toe te voegen aan het menu Start, zodat u snel en gemakkelijk de bestanden en mappen op uw computer kunt doorzoeken. Zou het niet fijn zijn als u ook vanuit het menu Start op internet zou kunnen zoeken? In het volgende artikel leest u hoe u dit doet.

Stomme geektrucs: zoek op internet vanuit het menu Start in Windows 7


Meerdere vensters naast elkaar of in cascade in Windows 7

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 6Als u veel programma's tegelijk uitvoert in Windows 7, kan uw bureaublad rommelig worden met veel open vensters. Als u slechts enkele van de geopende vensters wilt betegelen of trapsgewijs wilt weergeven, is het lastig om alle vensters te minimaliseren, alleen de vensters opnieuw te openen die u wilt betegelen of trapsgewijs te laten lopen, en vervolgens Tegel of Cascade te kiezen in het contextmenu van de taakbalk.

In Windows XP en Vista kunt u gewoon Ctrl + klikken op meerdere taakbalkknoppen en vervolgens een optie selecteren om alleen de geselecteerde vensters te betegelen. In Windows 7 is deze mogelijkheid verwijderd en is Aero Snap toegevoegd, waarmee je een venster naar de zijkant van het scherm kunt slepen en het kunt laten klikken om de helft van het scherm te vullen. Wat wilt u echter verticaal betegelen of meer dan twee vensters betegelen? In het volgende artikel wordt een eenvoudigere methode beschreven om meerdere vensters in Windows 7 naast elkaar te plaatsen of te laten cascaderen.

Stomme geektrucs: meerdere vensters naast elkaar of in cascade in Windows 7


Schakel Aero Peek eenvoudig uit in Windows 7

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om-indruk te maken op je vrienden foto 7De Aero Peek-functie in Windows 7 maakt geopende vensters tijdelijk transparant, zodat u kunt zien wat zich achter de vensters op uw bureaublad bevindt. Als u deze functie niet wilt gebruiken, kunt u deze heel eenvoudig uitschakelen.

In het volgende artikel ziet u hoe u alleen de instelling uitschakelt die een voorbeeld van het bureaublad geeft. U kunt ook de miniatuurversie van de taakbalk van Aero Peek uitschakelen en de vertraging voor Aero Peek uitschakelen of wijzigen.

Stomme geektrucs: schakel Windows 7 Aero Peek in twee klikken uit


Open een opdrachtprompt vanuit het rechtermuisknopmenu op het bureaublad

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om-indruk te maken op je vrienden foto 8Als u de opdrachtprompt veel gebruikt in Windows, hebben we een eenvoudige truc die u in Windows 7 en Vista kunt uitvoeren om snel een opdrachtpromptvenster te openen zonder ernaar te hoeven zoeken in het menu Start of door het menu Start te navigeren om de snelkoppeling.

In het volgende artikel ziet u hoe u een opdrachtpromptvenster opent door met de rechtermuisknop op het bureaublad of een map in Windows Verkenner te klikken. Wanneer de opdrachtprompt wordt geopend, bevindt u zich in de bureaubladmap of in een map waarop u met de rechtermuisknop hebt geklikt.

Stomme geektrucs: open een opdrachtprompt vanuit het rechtermuisknopmenu op het bureaublad


Open een Verkenner-venster vanuit de huidige map in een opdrachtpromptvenster

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 9De vorige stomme nerdtruc liet je zien hoe je een opdrachtpromptvenster opent naar de map die momenteel is geopend in Windows Verkenner. Je kunt ook de andere kant op gaan.

In het volgende artikel ziet u verschillende manieren om de huidige map of een andere opgegeven map in Windows Verkenner te openen vanaf de opdrachtprompt.

Deze truc werkt in Windows 7, Vista en XP.

Stomme geektrucs: open een verkennervenster vanuit de huidige map van de opdrachtprompt


Navigeer in het dialoogvenster Bestand openen/opslaan met het toetsenbord

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 10Als je liever het toetsenbord dan de muis gebruikt, zul je deze stomme geektruc leuk vinden. U kunt het toetsenbord gebruiken om door het dialoogvenster Bestand openen of Bestand opslaan te navigeren.

Het volgende artikel laat zien hoe u verschillende taken uitvoert in de dialoogvensters Bestand openen en Bestand opslaan, zoals één map omhoog navigeren, navigeren op relatief pad en navigeren met UNC-paden, naast andere trucs.

Stomme geektrucs: navigeren in het dialoogvenster Bestand openen/opslaan met het toetsenbord


Een onbedoelde verplaatsing of verwijdering ongedaan maken met een sneltoets

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 11Op een of ander moment heb je waarschijnlijk per ongeluk het verkeerde bestand of dubbele bestanden verwijderd terwijl je ze daadwerkelijk met de muis probeerde te selecteren. Dergelijke fouten kunnen erg vervelend zijn, maar er is een heel eenvoudige manier om ze ongedaan te maken.

In het volgende artikel ziet u een sneltoets waarmee u uw fout ongedaan kunt maken. Deze snelkoppeling werkt in elke versie van Windows.

Stomme geektrucs: een onbedoelde verplaatsing of verwijdering ongedaan maken met een sneltoets


Apps toevoegen aan de favorietenlijst van Windows 7 Explorer

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 12Als u Windows Verkenner vaak gebruikt, zou het handig zijn als u uw favoriete programma's rechtstreeks vanuit het Verkenner-venster kunt starten.

U kunt mappen aan uw favorietenlijst toevoegen voor snelle toegang tot bestanden die u vaak gebruikt; u kunt echter geen programma's toevoegen aan de lijst met favorieten. Het volgende artikel laat zien hoe u deze beperking kunt omzeilen en programma's aan uw favorietenlijst kunt toevoegen.

Stomme geektrucs: apps toevoegen aan de favorietenlijst van Windows 7 Explorer


Windows 7 overschakelen naar de XP-Style Alt-Tab Switcher

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om-indruk te maken op je vrienden foto 13Als je het leuk vindt om tussen programma's in Windows XP te schakelen, kun je de XP-Style Alt-Tab-switcher in Windows 7 terugkrijgen die geen miniaturen gebruikt zoals de Windows 7-versie.

U kunt dit tijdelijk doen met een bepaalde combinatie van sleutels, maar als u de functie permanent terug wilt, laat het volgende artikel zien hoe u dit doet met een registerhack.

OPMERKING: we raden de XP-Style Alt-Tab-switcher niet echt aan of zeggen dat deze beter is dan die in Windows 7. We laten u de methode alleen zien als een extra optie voor het geval u er de voorkeur aan geeft.

Stupid Geek Tricks: Windows 7 overschakelen naar de XP Style Alt-Tab Switcher


Dubbelklik op het linkervensterpictogram om een ​​app in Windows te sluiten

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om-indruk te maken op je vrienden foto 14Er zijn verschillende manieren om een ​​toepassing in Windows te sluiten. U kunt de optie Sluiten of Afsluiten selecteren in het menu Bestand (als er een menubalk beschikbaar is). U kunt op de X-knop in de rechterbovenhoek van het toepassingsvenster klikken. U kunt zelfs met de rechtermuisknop op het pictogram van de toepassing op de taakbalk klikken en Venster sluiten selecteren.

Het volgende artikel beschrijft een andere optie voor het sluiten van een toepassing met behulp van het pictogram in de linkerbovenhoek van het venster van de toepassing.

Stomme geektrucs: dubbelklik op het linkervensterpictogram om een ​​app in Windows te sluiten


Gegevens verbergen in een geheim tekstbestandscompartiment

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 15Er zijn allerlei manieren om uw gegevens te beschermen. Een van de vele manieren is om gegevens in een tekstbestand te verbergen, zodat het niet door iemand anders kan worden gezien, tenzij ze weten hoe je je geheime compartiment hebt genoemd.

In het volgende artikel wordt uitgelegd hoe u gegevens in een tekstbestand kunt verbergen. Houd er rekening mee dat deze methode om uw gegevens te beschermen niet de meest veilige is, maar het is een leuke truc en vereist geen software van derden.

OPMERKING: deze methode om gegevens in een tekstbestand te verbergen, werkt alleen op een schijf die is geformatteerd met NTFS.

Stomme geektrucs: gegevens verbergen in een geheim tekstbestandscompartiment


6 manieren om Windows Taakbeheer te openen

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 16Soms kan een virus de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del uitschakelen om Taakbeheer te openen. Er zijn echter andere methoden om Taakbeheer te openen en in het volgende artikel ziet u zes verschillende manieren om dit te doen.

Sommige methoden zijn efficiënter dan andere, maar als u een virus bestrijdt, is elk van deze methoden een goede optie.

Stomme geektrucs: 6 manieren om Windows Taakbeheer te openen


Het pictogram van een .Exe-bestand wijzigen

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om-indruk te maken op je vrienden foto 17Als sommige van je programma's echt lelijke of saaie pictogrammen hebben, kun je deze pictogrammen veranderen in iets aangenamers, terwijl je ook je nerdvaardigheden verbetert. In het volgende artikel ziet u hoe u het pictogram voor een toepassing kunt wijzigen.

OPMERKING: Zorg ervoor dat u een back-up maakt van het .exe-bestand van de toepassing voordat u het pictogram wijzigt, voor het geval dat.

Stomme geektrucs: het pictogram van een .Exe-bestand wijzigen


Hack de Windows Experience Index

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 18Sommige programma's gebruiken de Windows Experience Index om functionaliteit in of uit te schakelen. Als je te laag scoort, kunnen sommige onderdelen van programma's beperkte functionaliteit hebben of zelfs volledig uitgeschakeld zijn. Er is een manier om de Windows Experience Index te hacken om je score te verhogen zonder een nieuwe pc te kopen en functionaliteit te ontgrendelen in sommige programma's die eerder beperkt of uitgeschakeld waren.

Of, als je gewoon nerd wilt zijn, kun je deze stomme nerdtruc gebruiken om te proberen je vrienden te verslaan met je Windows Experience Index.

In het volgende artikel ziet u twee manieren om de scores in uw Windows Experience Index te wijzigen: door een XML-bestand te bewerken en door een kleine, draagbare toepassing te gebruiken.

Stomme geektrucs: de Windows Experience Index hacken


20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 19Hack de Firefox-profielgegevensopslag

Firefox slaat de geschiedenis van uw vorige browsersessies op, inclusief URL's, opgeslagen wachtwoorden, formuliergegevens en bepaalde voorkeurswaarden in sommige SQLite-databases in uw Firefox-profielmap. In het volgende artikel wordt uitgelegd hoe u een open source-programma, SQLite Database Browser genaamd, gebruikt om de structuur van deze databases en de gegevens erin te bekijken en de gegevens in elk van de tabellen te manipuleren. U kunt zelfs een back-up maken van uw databasetabellen.

Stomme geektrucs: de gegevensopslag van Firefox-profiel hacken


20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om-indruk te maken op je vrienden foto 20Zip-bestanden maken met dezelfde naam als een geselecteerd bestand

Wanneer u de in Windows ingebouwde functie Gecomprimeerde mappen gebruikt om zip-bestanden te maken, heeft het zip-bestand dezelfde naam als het geselecteerde bestand. Dit kan echter raar worden als je meerdere bestanden hebt geselecteerd. Het volgende artikel laat zien hoe u ervoor kunt zorgen dat het de juiste naam kiest wanneer u met de rechtermuisknop op de te comprimeren bestanden klikt.

Stomme geektrucs: zip-bestanden maken met dezelfde naam als een geselecteerd bestand


Gebruik 7-Zip als een razendsnelle bestandsbrowser

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 21Als u niet van de bestandsbrowse-ervaring in Windows Verkenner houdt, heeft u een gratis, krachtige bestandsbrowser tot uw beschikking. We vonden dat het minder buggy en traag was dan Windows Verkenner en de weergavemodus keert niet terug naar een weergave die je niet hebt geselecteerd. In het volgende artikel wordt uitgelegd hoe u 7-Zip als bestandsbrowser optimaal kunt benutten.

Stomme geektrucs: 7-Zip gebruiken als een razendsnelle bestandsbrowser


Hernoem willekeurig elk bestand in een map

20-van-de-beste-domme-nerd-trucs-om indruk te maken op je vrienden foto 22Als u enkele afbeeldingen willekeurig wilt rangschikken wanneer u ze in een diavoorstelling of in een digitale fotolijst laat zien, kunt u gemakkelijk willekeurig elk bestand in een map hernoemen met behulp van een batchscript in het volgende artikel.

Je kunt dit batchscript ook gebruiken als een grapje over iemand. Houd er echter rekening mee dat wanneer het script wordt uitgevoerd, het u waarschuwt dat het verwijderen van het gemaakte vertaalbestand (__Translation.txt) zal voorkomen dat u het hernoemen ongedaan kunt maken. Zorg er dus voor dat u, voordat u het script uitvoert, een back-up van dat bestand maakt naar een andere map, zodat het niet hernoemd wordt.

Het batchscript heeft ook een undo-functie. Zie de opmerkingen in het script voor instructies over hoe u dit kunt doen.

Stomme geektrucs: hernoem willekeurig elk bestand in een map


Nu kun je indruk maken op je niet-nerdvrienden met je nieuwe nerdvaardigheden!

Meer verhalen

DIY Lensbaby Clone geeft je goedkope lenseffecten

Lensbaby biedt een reeks cameralenzen met lensvaten die u kunt verschuiven en draaien voor dramatische foto-effecten. Deze doe-het-zelf Lensbaby-kloon biedt hetzelfde effect als goedkoop.

Documentary.net Catalogi Gratis documentaires van overal op internet

Als u op zoek bent naar volledige en gratis documentaires, biedt Documentary.net een uitgebreide catalogus met documentaires over een breed scala aan onderwerpen.

Vraag HTG: afbeeldingsgrootte weergeven in Google Afbeeldingen, tabbladen behouden tijdens het gebruik van CCleaner en wat u wilt back-uppen op uw Windows-box

Een keer per week ronden we enkele lezersvragen af ​​die we onlangs hebben beantwoord en presenteren ze. Deze week bekijken we hoe u altijd de afbeeldingsgrootte in Google Afbeeldingen kunt weergeven, browsertabbladen kunt behouden tijdens het gebruik van CCleaner en wat u moet back-uppen bij het maken van uw Windows-back-upbestanden.

Evenement-ID's opzoeken in de Event Viewer met een gratis tool

Met de Event Viewer kunt u systeem- en toepassingsproblemen in Windows diagnosticeren. Het is verbeterd in Windows 7; het geeft echter nog steeds niet veel informatie over de gebeurtenissen in de interface.

Spook trick-or-treaters met de Haunted Mansion zingende geesten

Het is niet nodig om het hoogwaardige theater aan Disney over te laten als er doe-het-zelfgidsen zoals deze rondzweven. Breng de Singing Ghosts van het Haunted Mansion naar je veranda.

BestSFBooks Catalogi Bekroonde sciencefictionboeken

Als je een SciFi-fan bent en op zoek bent naar nieuwe boeken om te verslinden, catalogiseert BestSFBooks de winnaars van een dozijn verschillende Science-Fiction-literatuurprijzen - bekijk het beste van het heden tot de jaren vijftig.

Waarom computerstemmen meestal vrouwelijk zijn

Of je nu praat met een geautomatiseerde technische ondersteuningslijn, Star Trek kijkt of speelt met de nieuwe Siri-stemassistent van Apple, de stem van de computer is vrouwelijk. De wetenschap kan uitleggen waarom.

De 20 beste Windows 7 Startmenu en Taakbalk Tips en Trucs

Als u van Windows XP naar Windows 7 bent overgestapt, kan het even duren voordat u gewend bent aan het nieuwe Start-menu en de nieuwe taakbalk. Hier is een lijst met handige tips om u te helpen het meeste uit elk te halen.

Week in Geek: Ubuntu 12.04 krijgt 5 jaar verlengde ondersteuning

Deze week hebben we geleerd hoe je het Windows 8 Explorer-lint in Windows 7 kunt krijgen, ghosts kunt maken in Photoshop of GIMP, op afstand de dvd-drive van een pc via je netwerk kunt gebruiken, Hyper-V-virtualisatie kunt installeren of inschakelen in Windows 8, genoten van de nieuwste set van Geek Aanbiedingen en meer.

Desktop Fun: Halloween 2011 Wallpaper Collection [Bonuseditie]

Het is weer die enge tijd van het jaar en we hebben precies wat je nodig hebt om je favoriete computer klaar te maken voor de vakantie. Voeg het perfecte beetje spookplezier toe aan je bureaublad met onze Halloween 2011 Wallpaper-collectie.