De 16 grootste fastfoodflops van deze grote fastfoodketens

Fastfoodfranchises zijn berucht om het bedenken van gekke brouwsels. Soms zijn ze een hit en andere keren zijn ze een totale flop. We zullen ze echter één ding geven: ze zijn zeker dapper om wat funky voedsel op de markt te testen.

Maar met deze lanceringen moesten fastfoodketens - waarvan er vele op de Franchise 500-lijst staan ​​- de stekker uit sommige items trekken. Verkeerde markt, terugslag of slechte timing zijn slechts enkele redenen om een ​​voedselproduct te schrappen. En naarmate 2017 nadert, kunnen we ze zelfs bedanken voor het verwijderen van sommige van deze niet-zo-gezonde voedingsmiddelen, omdat we niet in de verleiding zullen komen om eraan te overgeven terwijl we ons proberen te committeren aan onze goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Dus voor degenen die hun gezondheid in het nieuwe jaar willen verbeteren, hoeft u zich geen zorgen te maken dat deze fastfoodproducten u in de weg staan.McDonald's

De fastfoodgigant, opgericht in 1940, heeft behoorlijk wat menu-items gehad. Vanaf het begin met het aanbieden van pizza, spaghetti en kipfajita's, heeft de fastfoodleider een tijdje geduurd om het goed te krijgen.

De poging in 1996 om een ​​cheeseburger van hogere kwaliteit aan te bieden, de Arch Deluxe, flopte vrij snel omdat mensen niet bereid waren extra te betalen voor de gastronomische ingrediënten zoals gepeperde bacon en cherrytomaatjes. Het blijkt dat de gevoelens van mensen niet zijn veranderd. In 2013 probeerde McDonald's een ander chique burgeritem, de Sirloin Third-Pound burger, op het menu te introduceren. Het werd als mislukt beschouwd en werd vrij snel verwijderd. (Maar dat weerhield het bedrijf er niet van een tweede poging van de burger te doen, waarbij de Sirloin Third-Pound in 2015 opnieuw werd uitgerold.)

Afbeelding tegoed: McDonald's

In hetzelfde jaar probeerde het bedrijf ook zijn kipspel te vernieuwen. Het probeerde verder te gaan dan zijn klassieke McNuggets met Mighty Wings. De vleugels met been waren uiteindelijk te pittig, duur en onsmakelijk. McDonald's trok vrij snel de stekker eruit. Gedurende deze tijd brak het bedrijf ook de harten van veel van zijn fans toen het Chicken Selects, een liefhebber alternatief voor McNuggets, neerhaalde. Oorspronkelijk gelanceerd in 2006, hadden ze een goede looptijd van negen jaar.

Afbeelding tegoed: McDonald's

Taco Bell

Om Halloween in 2009 te vieren, lanceerde Taco Bell zijn Black Jack Taco, met het klassieke Taco Bell-rundvlees, baja-saus, sla en kaas in een zwarte schaal. Helaas kreeg de vreemd gekleurde taco geen grip bij de consument, en het bedrijf haalde het uiteindelijk van het menu.

Afbeelding tegoed: Taco Bell | Facebook

Ook rond dezelfde tijd -- tussen 2008 en 2009 -- lanceerde de Tex-Mex fastfoodketen zijn volgeladen nacho's -- en ook dat mislukte. De Spicy Chicken Crunchwrap Supreme wist te overleven van 2006 tot 2010, maar raakte uiteindelijk ook in de problemen.

de-16-grootste-fastfood-flops-van-deze-grote-fastfood-ketens foto 1

Afbeelding tegoed: Taco Bell | Facebook

burger King

Fastfoodketens hebben altijd geprobeerd om gezonde alternatieven op hun menu's aan te bieden, en het is best grappig om te zien wat ze bedenken. In 2013 probeerde Burger King zijn frites gezonder te maken met zijn Satisfries - een caloriearm alternatief voor de normale aardappelvetsticks van de franchise. Beweren dat de friet een minder poreus beslag gebruikte, zodat ze minder olie absorbeerden, mensen werden niet verkocht en Burger King schrapte het item in augustus 2014.

Afbeelding tegoed: Burger King

De fastfoodgigant zou moeten weten dat klanten de neiging hebben om naar hun gewone friet te neigen na zijn poging om Shake 'em up-friet in 2002 aan te bieden. kaas, die je zou combineren en schudden in de zak. Het blijkt dat als mensen fastfood willen, ze het nu willen, en ze wilden ze niet mixen, schudden, knabbelen zoals Burger King had opgedragen. Op het menu van Burger King stonden de frietjes nog geen jaar.

pizza Hut

Zeker, millennials houden van lekkere dingen, maar niet als het om fastfood gaat.

In 2014 probeerde Pizza Hut een grote rebranding uit te voeren om meer gastronomisch te worden met een focus op millennials. Samen met een verschuiving in zijn marketingstrategie probeerde het bedrijf het menu te veranderen door ambachtelijke pizza's aan te bieden met luxe opties zoals Peruaanse kersenpepers, Asiago-korst en honing Sriracha-saus. Helaas leek de rebranding te mislukken - en uiteindelijk averechts te werken, waardoor de verkoop verloren ging. Het bedrijf trok in 2015 de stekker uit het hele gastronomische gedoe en besloot terug te gaan naar de reguliere menu-opties.

Afbeelding tegoed: Pizza Hut

Sonic Drive-In

Pickle O's zijn een overblijfsel uit het verleden van Sonic. Ja soort van. Sonic werd in de jaren '60 geïntroduceerd en bood deze gefrituurde augurken in 2003 voor een beperkte tijd aan ter viering van zijn 50e verjaardag. Het optreden was echter van korte duur, waardoor veel fans van streek raakten. Omdat een gerecht meestal in het zuiden wordt aangeboden, hebben ze het waarschijnlijk niet opgepikt in Sonics boven de Mason Dixie.

Nog een blindganger: Sonic's zoete en hartige French Toaster Breakfast Sandwich. De sandwich, gelanceerd in 2015, had eieren, kaas en worst of spek tussen twee sneetjes zoete wentelteefjes. Het bedrijf liet het zoete aspect van het product vallen en begon de ontbijtsandwich met normaal brood aan te bieden.

de-16-grootste-fastfood-flops-van-deze-grote-fastfood-ketens foto 2

Afbeelding tegoed: Sonic

Jack in the Box

Lang geleden (circa 1979) had Jack in the Box een optie voor zijn meest besluiteloze klanten: Frings, een combinatie van gekrulde friet en uienringen. Helaas begonnen ze pas een paar jaar later uit te suizen.

de-16-grootste-fastfood-flops-van-deze-grote-fastfood-ketens foto 3

Afbeelding tegoed: Jack in the Box

Dat weerhield Jack in the Box er echter niet van om enkele andere fastfood-kanten uit te proberen. In 2008 bood de keten Macaroni Bites aan met gepaneerde, gefrituurde driehoeken gevuld met kleverige mac en kaas. Deze gingen niet van de grond en vielen uiteindelijk van het menu, samen met de mozzarella-sticks van Jack in the Box.

Wendy's

Soms moeten merken vasthouden aan waar ze goed in zijn. In het geval van Wendy zijn dat hamburgers en milkshakes. Maar in 2006 besloot het eetcafé om uit te breiden en ambachtelijke Frescata-sandwiches in delicatessenstijl aan te bieden, zoals de club, geroosterde kalkoen, ham en kaas en kipsalade. Het blijkt dat mensen daarvoor de voorkeur geven aan Subway en deze broodjes verdwenen in 2007 van het menu.

de-16-grootste-fastfood-flops-van-deze-grote-fastfood-ketens foto 4

Afbeelding tegoed: Wendy's

Rose Leadem

Rose Leadem is een online redactieassistent bij Entrepreneur Media Inc.

Lees verder

Ontspan De 16 grootste fastfoodflops van deze grote fastfoodketens-verhalen

De 10 populairste franchisebedrijfscategorieën

Elk van deze bedrijven heeft een onuitblusbaar groeivermogen.

Franchise of niet franchise: hoe te beslissen.

Franchising kan een geweldig model zijn, maar het is niet de enige optie.

Dit vakantieklusje hielp een glazenwassersbedrijf groeien

Ze maakten van een karwei een bedrijf.

172 nieuwe franchisebedrijven die hopen het volgende grote ding te worden

Nieuwe kansen die de afgelopen drie jaar zijn ontstaan.

Deze motorrijder dumpte een blah-baan voor de perfecte franchise

Soms kun je alleen maar veranderen waar je werkt.

Deze maker breidde haar bedrijf agressief uit zonder een traditionele lening. Hier is hoe.

Heeft u meer vraag dan u kunt invullen? Deze nieuwe draai aan financiering kan helpen.

Franchise versus start-up: welke werkt voor u?

Hier zijn enkele voor- en nadelen van elk model - beslis welke het beste voor u werkt.

Mensen zeggen dat de nieuwe hamburgertent van Chipotle een rip-off is van In-N-Out en Five Guys

Chipotle opende vorige week de eerste Tasty Made-locatie in Lancaster, Ohio, en er staat veel op het spel.

Hoe start je een restaurant?

Of u nu fastfood, steak, pizza of koffie wilt serveren, begin uw restaurantreis naar het lanceren van uw eigen horecadienst.

Deze millennials runnen franchises met hun ouders. Dit is wat ze hebben geleerd.

Geconfronteerd met verminderde vooruitzichten op een baan, werken millennials steeds vaker samen met hun ouders in de franchisewereld.

6 essentiële eigenschappen van succesvolle ondernemers

Ben je klaar om de sprong te wagen en een franchisebedrijf te runnen?