15 brandende hete wiettechnologiebedrijven om in de gaten te houden

Klik om de diavoorstelling te bekijken Geniet van wat luchtige 4/20-lezingen over enkele van de meest innovatieve, out-of-the-box tech-startups en cannabisbedrijven die lawaai maakten in de legale wietindustrie in 2017.

Nog een 4/20 staat voor de deur. Over het hele land zijn tegenwoordig cannabisenthousiastelingen en wietkenners aan het aansteken, afbranden, hun pennen en vapes aan het blazen, en kauwend op allerlei heerlijke edibles ter ere van onze nationale stoner-vakantie die dateert uit de jaren '70. Het verschil dit jaar is dat in meer dan de helft van het land (26 staten en het District of Columbia) waar cannabis in een of andere vorm is gelegaliseerd, steeds meer mensen het legaal kunnen doen.

De legale wietmarkt is een 'boomin' in 2017, en tegelijkertijd is er een snelgroeiende technologiesector ontstaan ​​rond de snelgroeiende cannabiseconomie. Van de westkust en Colorado helemaal tot aan Massachusetts, er is een overweldigende overvloed aan innovatieve technologiebedrijven en startups die opnieuw bedenken hoe de wietindustrie zaken doet en de groeiende basis van vaste consumenten aanspreken.De verkoop van legale marihuana in Noord-Amerika bedroeg in 2016 $ 6,7 miljard, en het onderzoeksbureau voor cannabismarkt New Frontier Data voorspelt dat de industrie tegen 2019 255.000 banen zal hebben en tegen 2025 een omzet van $ 24,5 miljard. In die bredere context is cannabis gewoon een ander soort product, omgeven door alle mogelijke nevenactiviteiten die u maar kunt bedenken, en verpakt in een ecosysteem van apps, services en software.

Consumenten verwachten dat ze hun favoriete soorten, eetwaren of oliën zo gemakkelijk mogelijk kunnen kopen, hetzij via online on-demand levering, hetzij in apotheken op het verkooppunt (POS). Budtenders en ganjapreneurs hebben klantrelatiebeheer (CRM) en marketingautomatiseringsplatforms nodig om hun productcatalogi bij te houden, de boeken te beheren en ervoor te zorgen dat klanten terugkomen via deals, promoties en loyaliteitsprogramma's. Telers en fabrikanten hebben seed-to-sale-systemen nodig om toezicht te houden op de naleving en ervoor te zorgen dat elke plant en elk product wordt verantwoord. Dit krast slechts het oppervlak van alle apps en technologie die de markt overspoelen.

Kijk op dit moment naar 15 van de meest innovatieve technologiebedrijven en succesvolle startups in de branche. Deze out-of-the-box tech-startups pakken alles aan, van sociale media en business intelligence (BI) tot verdampertechnologie, stam-DNA-mapping en doe-het-zelf kweken voor zowel cannabisbedrijven als THC-liefhebbers.

Klik om de diavoorstelling te bekijken

Aanbevolen verhalen

Hoe legaal wiet te kopen in het online tijdperk

Het zou echt niet zo makkelijk moeten zijn.

Amazon biedt Echo's spraakherkenningstechnologie aan ontwikkelaars

Amazon biedt nu de spraakherkenningshardware en -software van de Echo aan externe apparaatfabrikanten in een poging het bereik van Alexa te vergroten.

The Morning After: woensdag 15 maart 2017

Verberg je portemonnee.

Pandora's radiogegevens nu opgenomen in Billboard Hot 100

De toevoeging schoof negen nummers op in rang met minstens vijf plaatsen.

iPhone 6s is razendsnel en gebruikt nu SSD-opslag

Voorlopige resultaten iPhone 6s en iPhone 6s Plus