15 dingen die u moet weten over de 'Apple Park'-ruimteschipcampus

Deze maand zullen Apple-medewerkers hun intrek nemen in de gloednieuwe, miljoenen cheerio-vormige campus van het bedrijf (sommigen zeggen 'ruimteschip', ik zeg cheerio). Wat een geweldige en originele naam heeft Apple dit toekomstige icoon van Silicon Valley gegeven; het kroonjuweel dat bovenop decennia van cutting-edge design, technologie en branding zit? (*tromgeroffel*) Appelpark.

Een beetje meh, toch?



Wat 'Apple Park' mist in branding pit, maakt het goed met architectonische uitstraling. De campus was een passieproject bedacht door Steve Jobs tijdens zijn laatste jaren en is echt een werk van hoogwaardige structurele engineering. Hier zijn enkele van de coolste feiten over het nieuwe complex.


1) Zodra het stof is neergedaald, zullen de totale kosten van de campus naar verwachting ongeveer $ 5 miljard bedragen (of, voor een referentiepunt, iets meer dan het jaarlijkse BBP van de hele natie Mauritanië).

2) De eerste grondaankoop werd in elkaar geflanst van negen eigendommen uit Cupertino die in 2006 werden voltooid (hoewel er nog meer grondaankopen in de buurt zouden volgen). Naar verluidt hield Apple zijn identiteit geheim tijdens de aanvankelijke aankoop van grond om een ​​biedingsoorlog te stoppen en de prijzen laag te houden.

3) Eenmaal volledig operationeel zal de campus plaats bieden aan maximaal 12.000 medewerkers. Voor wie het bijhoudt, dat is ongeveer de bevolking van Mariehamn, de hoofdstad van het autonome Finse gebied Aland.

4) Het personeelscafé van het Park biedt plaats aan ongeveer 3.000 klanten. Om dat aantal in context te plaatsen: het is ongeveer gelijk aan het aantal momenteel actieve spelers in elk team in de MLB, NFL, NBA en NHL.

5) Het auditorium met 1.000 zitplaatsen van het park krijgt de naam Steve Jobs Theatre. Waarschijnlijk niet opzettelijk, maar de zaal lijkt niet op een coltrui.

Een illustratie van 'Steve Jobs Theater.'

6) De binnenplaats van het park zal een groene ruimte van 30 hectare herbergen, compleet met minifruitboomgaarden, waaronder abrikozen-, olijf- en appelbomen. De ruimte zal ook een kruidentuin en vijver herbergen. Hoe erg zen!

7) De campus wordt bijzonder milieuvriendelijk. Volgens een release van Apple zal de site 'een van de meest energiezuinige gebouwen ter wereld' zijn en 'volledig draaien op hernieuwbare energie'. De energiebronnen zullen afkomstig zijn van zonnepanelen op het dak en aangevuld met Bloom Energy Servers op de campus, die draaien op geoogst methaan.

8) Parkeren wordt zowel ondergronds als in twee grote parkeergarages gerealiseerd voor circa 14.200 medewerkers. Hopelijk heeft Steve Jobs bepaald dat er overvloedige parkeerplaatsen zijn voor gehandicapte chauffeurs - volgens zijn officiële biografie stond de overleden CEO zijn hele leven bekend om te parkeren op gehandicaptenplaatsen op de reg. (Hij was nogal een enorme eikel!)

9) Er zal niet alleen voldoende parkeergelegenheid zijn, maar het zal naar verluidt worden beheerd door sensoren en apps, die het verkeer en parkeerplaatsen zullen beheren.

10) Er komen 300 oplaadpunten voor auto's en 2.000 fietsparkeerplaatsen. Hoe Silicon Valley, toch?

11) Er is veel meer in het park dan het oog kan zien. De structuur zal vier verdiepingen boven de grond zijn, maar zal ook drie verdiepingen onder de grond omvatten.

12) De campus is bedacht door Steve Jobs maar ontworpen door de Britse architect Norman Foster, die de beroemde eivormige 30 Street Mary Axe in Londen ontwierp (naast vele andere opmerkelijke gebouwen).

Verwant

  • De meest irritante functies in iOS 10De meest irritante functies in iOS 10

13) Het ringvormige hoofdgebouw van de campus zal 2,8 miljoen vierkante meter beslaan. Dat zijn ongeveer 49 standaard voetbalvelden.

14) Alle ramen aan de buitenkant van het gebouw zijn gebogen en zijn volgens Apple gemaakt van 'de grootste panelen van gebogen glas ter wereld'.

15) De campus zal twee afzonderlijke gebouwen huisvesten, alleen voor een beveiligde, zeer beveiligde R&D-afdeling.

Aanbevolen verhalen

9 dingen die ervoor zorgen dat goede mensen stoppen

Weinig dingen zijn zo kostbaar en storend als goede mensen die de deur uitlopen.

Ik weet niet hoe ik moet rijden en ik hoef het misschien nooit te leren

Ik ben nauwelijks alleen.

The Morning After: woensdag 15 maart 2017

Verberg je portemonnee.