De 15 beste freelance websites om banen te vinden

Of je nu op zoek bent naar een andere manier om de rekeningen te betalen, op zoek bent naar meer professionele ontwikkelingsmogelijkheden of gewoon dol bent op de vrijheid die freelancen biedt, het lijdt geen twijfel dat miljoenen mensen de voordelen van professioneel freelancen hebben ontdekt. Naarmate trends zoals de levensstijl van de digitale nomade in populariteit toenemen, is ook het aantal freelance-bronnen toegenomen.

Er zijn tal van handleidingen om zelf op pad te gaan, maar als freelancer is het krijgen van beterbetaalde optredens niet alleen een kwestie van aanmelden op populaire platforms. Je zult moeten vertakken, een geweldig portfolio van eerder werk moeten opbouwen en misschien zelfs jezelf moeten bewijzen door middel van tests die je vaardigheden demonstreren. Hier is een lijst met de 15 beste sites om werk als freelancer te vinden.

1. Upwork

Met meer dan 1,5 miljoen klanten biedt Upwork (voorheen oDesk) iets voor elk type freelancer. Het biedt plaats aan zowel korte- als langetermijnprojecten, werk per uur of per project en opdrachten op expert- en instapniveau. Waar je ook bent in je carrière, Upwork heeft waarschijnlijk iets voor jou.2. Toptal

Met een duidelijk andere aanpak dan de andere diensten op deze lijst, is Toptal voor doorgewinterde, getalenteerde freelancers. Als u slaagt voor het screeningproces van Toptal, krijgt u ongeëvenaarde toegang tot zinvolle projecten met geweldige klanten (JPMorgan, Zendesk, Airbnb, enz.) en een eerlijke vergoeding (geen wedstrijden met een laag bod). Je kunt ook lid worden van de Toptal-community voor frequente ontmoetingen en technische evenementen.

3. Elance

Elance neemt een groot deel van het gedoe weg dat gepaard gaat met freelancen. U kunt meteen een profiel maken zonder door hoepels te springen, genieten van betalingsbescherming om ervoor te zorgen dat u altijd wordt betaald voor de uren die u werkt en meer.

Noot van de redactie: Elance is lid geworden van Upwork sinds de publicatiedatum van dit artikel.

4. Freelancer

In tegenstelling tot de meeste andere platforms, kun je met Freelancer, naast het aanbieden van miljoenen projecten, met andere freelancers concurreren in wedstrijden om je vaardigheden te bewijzen. Als je competitief bent en vertrouwen hebt in je expertise, is dit een geweldige manier om je capaciteiten te laten zien en meer klanten aan te trekken.

5. Craigslist

Hoewel de meeste mensen Craigslist zien als slechts een platform voor het kopen en verkopen van diverse dingen, is het eigenlijk een geweldige bron van freelance banen. U kunt eenvoudig naar lokale aanbiedingen bladeren als u liever iets op kantoor heeft, of u kunt zoeken op grote steden als u liever op afstand werkt.

6. Leraar

Op deze site kunt u eenvoudig uw eerdere werkervaring laten zien en biedt een dagelijkse functie voor het matchen van banen om ervoor te zorgen dat u geen goede kansen misloopt. Met de Guru Work Room kun je al je werk eenvoudig beheren.

7. 99designs

99designs, een platform voor freelance ontwerpers, laat je meedoen aan ontwerpwedstrijden en feedback krijgen als klanten de beste kiezen. Het is een geweldige manier voor getalenteerde ontwerpers om hun talenten te bewijzen.

8. Personen per uur

Dit is een geweldig platform, gericht op freelancen voor webprojecten. Als je een ontwerper, webontwikkelaar, SEO-specialist, etc. bent, is peopleperhour zeker de moeite van het bekijken waard.

9. Freelance schrijfoptredens

Of je nu een schrijver, redacteur, blogger, uitgever of een combinatie daarvan bent, Freelance Writing Gigs is een geweldige optie voor freelancers die goed kunnen omgaan met woorden.

10. Vraag media

Demand Media is een platform voor creatievelingen, waaronder schrijvers, filmmakers, producenten, fotografen en meer. Je werkt met de site om unieke inhoud te creëren, doelgroepen te betrekken en je talenten te promoten.

11. College-recruiter

Zoals de naam al doet vermoeden, is College Recruiter bedoeld voor studenten of pas afgestudeerden die op zoek zijn naar freelance banen van welke aard dan ook. Behalve dat het een bron is voor parttime werk, kan het ook een geweldige manier zijn om je carrière een vliegende start te geven.

12. GetACoder

Deze site is voor freelanceschrijvers, webdesigners en programmeurs -- precies wat kleine bedrijven nodig hebben om een ​​website-idee van de grond te krijgen. GetACoder biedt miljoenen kleinere projecten om uit te kiezen.

13. iFreelance

Dit platform biedt plaats aan enkele van de gebruikelijke verdachten van de freelancewereld (schrijvers, redacteuren, programmeurs, enz.), Maar ook aan freelance marketeers. In tegenstelling tot andere sites, kunt u met iFreelance 100 procent van uw inkomsten behouden.

14. Project4hire

Met honderden projectcategorieën maakt Project4hire het gemakkelijk om vacatures te identificeren die bij uw vaardigheden passen, zonder dat u door grote hoeveelheden berichten hoeft te scannen. Het is geweldig voor programmeurs, consultants, ontwerpers en meer.

15. SimplyHired

Met een breder aanbod dan de meeste andere freelance platforms bieden, is SimplyHired perfect voor iedereen, van verkopers tot bouwvakkers. Het bevat een blog met wervingstips, een bedrijvengids en locatiegebaseerd zoeken.

Of je nu een programmeur, ontwerper, expert, student of iets daar tussenin bent, er is een freelance platform voor jou. Bekijk de sites hierboven om vandaag nog aan de slag te gaan!

Anna Johansson

Anna is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in sociale media en bedrijfsontwikkeling.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

De beste goedkope desktopcomputers van 2017

U kunt een verrassend krachtige desktop-pc krijgen voor minder dan $ 500. In feite bellen veel van onze recent geteste favorieten voor minder dan $ 350.

Nieuwe Amerikaanse Executive Branch-websites om HTTPS te forceren

Vanaf dit voorjaar zullen alle nieuwe .gov-websites worden aangeboden aan webbrowsers met HTTPS automatisch ingeschakeld.

6 apps die me helpen om als freelance schrijver te werken

Ik schrijf al meer dan tien jaar als freelancer. Sinds ik begon, zijn de industrie en onze technologie ten goede geëvolueerd. Als je een freel...

Nieuwe Dell XPS 15 lekken met Quad Core Kaby Lake, GTX 1050 GPU

De vermelding werd snel verwijderd, maar het lijkt erop dat power-users begin volgend jaar een traktatie te wachten staan.