11 zakenvrouwen die op uw radar zouden moeten staan

Het afgelopen jaar was er een grote catastrofale verschuiving in de wereld van vrouwelijk ondernemerschap. We vertellen vrouwen niet langer dat ze moeten coderen om in de techniek te werken. We beperken ze ook niet tot 'vrouwelijke' industrieën. En voorbij zijn de dagen dat ze te horen kregen dat ze niet dezelfde dingen konden doen als hun mannelijke tegenhangers.

Gerelateerd: 50 motiverende citaten van ontwrichtende, baanbrekende, inspirerende vrouwelijke leiders

Hoewel ik graag de honderden en honderden vrouwen die ik bewonder in de wereld van ondernemerschap zou willen opnemen, heb ik deze lijst beperkt tot een paar die een aantal specifieke gebieden vertegenwoordigen. De taak was niet gemakkelijk, maar ik geloof dat deze vrouwen de veranderingen die gaande zijn weerspiegelen. Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn enkele regionale en nationale zakenvrouwen om in de gaten te houden in 2017:1. Nancy Almodovar, Nan Properties

Oprichter van Nan and Co. Properties, een van Houstons snelst groeiende vastgoedbedrijven, is Almodovar goed op weg om een ​​topspeler op nationaal niveau te worden.

Na het opmerken van een gebrek aan hoogwaardige makelaars in Houston, richtte Aldomovar Nan Properties op door oud en nieuw te combineren. Haar innovatieve gebruik van technologie in lijsten is op de voorgrond gebleven en haar bedrijf wordt alleen maar groter en groter.

2. Ekta Sahasi, Amerikaans centrum voor bedrijfsinnovatie

Sahasi, gevestigd in Silicon Valley, is vice-president van het North American Business Innovation Center (BIC) en managing director of research voor Konica Minolta. Als zodanig reist ze de wereld rond op zoek naar innovatie en de mensen achter die ideeën, in contact met ondernemers en andere zakenmensen.

Ze is ook een actieve belegger en adviseert startups die verschillende Aziatische markten willen betreden. Sahasi's kennis van verschillende culturen en zakelijke omgevingen heeft ertoe geleid dat ze een brug heeft geslagen tussen Aziatische en Noord-Amerikaanse bedrijven. Ze wordt alom gerespecteerd door tal van Aziatische bedrijfsleiders en helpt haar een nieuwe rol voor vrouwen in dat deel van de wereld op te bouwen.

3. Monxi Garza, SUAVS-schoenen

Na een aantal jaren in de Spaanse mode-industrie te hebben gewerkt, richtte Garva iets meer dan een jaar geleden SUAVS Shoes op om een ​​betere schoenenervaring te creëren. Haar merk belichaamt minimalisme en zorgt voor natuurlijke voetbewegingen in de vochtafvoerende schoen.

Deze focus op gebruikerservaring bij het heroverwegen van schoenen heeft SUAVS tot een van de snelstgroeiende schoenenmerken van 2017 gemaakt.

Gerelateerd: 10 inspirerende citaten van vrouwelijke bedrijfsleiders

4. Tami Fricks, Sassy Bitch Wines

Net zoals bedrijven als Nike en Apple enorm succes hebben kunnen behalen door het creëren van een lifestyle-merkpaar met een kwaliteitsproduct, heeft Tami Fricks, oprichter van Sassy Bitch Wines, een wijnimperium opgebouwd waarin een sterk merk centraal staat, in plaats van willekeurig wijn beoordelingen.

Terwijl de meeste wijnhuizen kiezen voor eenvoudige, strakke labels en vertrouwen op historische wijngaarden en buitengewoon gecompliceerde beoordelingssystemen, richt Sassy Bitch Wines van Fricks zich op het maken van een product waar vrouwen van zullen houden en begrijpen. Haar aandacht voor de klant heeft het bedrijf geholpen om te groeien naar een verkoopstatus van meerdere miljoenen dollars en om een ​​herkenbaar label te worden in een zee van homogene producten.

5. Cindy Lim, Sundae School

Een Aziatisch-Amerikaanse immigrante en dochter van een tijgermoeder, Cindy Lim, oprichter van Sundae School, balanceert haar tijd tussen een Ivy League-opleiding in Wharton en haar 'smokewear'-merk Sundae School.

Dit merk speelt in op de streetwear-cultuur om de schoonheid van het Aziatische traditionalisme te verenigen met de commercie van roken.

Sinds de lancering begin 2017 heeft het merk een reeks succesvolle pop-ups over de hele wereld gehouden, was het te zien in grote modewinkels en werd het opgepikt door de trendy New Yorkse streetwear-winkel V-Files.

6. Anne Byrd, valuta

Van Fortune 500-bedrijven tot start-ups, Anne Byrd, een consultant bij Currency, heeft haar diensten verleend om tal van bedrijven te helpen groeien.

Als iemand met een behoorlijk illustere carrière van haarzelf, had ze de wens om te blijven leren, haar MBA te behalen en ook te werken aan een doctoraat. En hoewel het niet ongebruikelijk is dat mensen in de zakenwereld weer naar school gaan, is Byrd uniek in haar vermogen om bedrijven te blijven helpen groeien, terwijl ze zelf ook hetzelfde doet.

7. Natalie O'Donnell, Leadcrunch

Natalie O'Donnell, Customer Success Manager bij Leadcrunch, is een soort anomalie voor de technische wereld. Ze is tenslotte een van die zeldzame hybriden met een CS-diploma, maar ook een talent voor marketing.

Wat echter nog indrukwekkender is, is hoe ze zichzelf in minder dan een jaar heeft opgebouwd van stagiaire tot leider van een volledig gefinancierde startup. Pas op dat O'Donnell het komende jaar serieuze stappen gaat zetten.

8. Araceli Vizcaino, Azazi

Winkelen voor bruidsmeisjesjurken kan een van de meest slopende en dure processen zijn die vrouwen kennen. Daarom zijn Araceli Fizcaino en haar team bij Azazie er om te helpen. Hun innovatieve platform stelt vrouwen in staat om thuis jurken te passen, met duizenden kleuren en kledingstijlen om uit te kiezen.

De site is een grote disruptor voor de bruiloftsindustrie en is enorm populair geworden, aangezien honderden vrouwen hun Azazie-stijlen overal op internet laten zien. En nu het trouwseizoen voor de deur staat, staan ​​Araceli en zijn team op het punt te bloeien.

9. Stephanie Lampkin, Blendoor

Bij Blendoor is oprichter Stephanie Lampkin erin geslaagd om een ​​van de meest eenvoudige, maar briljante sociaal bewuste producten van de afgelopen jaren te creëren. Gebruikers van de app dienen hun cv in bij werkgevers.

De app verwijdert vervolgens hun naam, waardoor ze uitsluitend op verdienste kunnen worden beoordeeld. De analyses van de site bieden niet alleen een van de meest diepgaande wervingsprocessen, maar de app heeft ook enorm veel succes geboekt.

10. Katy Tripses, Studiesoep

Studysoup is een online veelzijdige marktplaats voor studenten om bankbiljetten te kopen en verkopen, en Katy Tripses, het hoofd van de groei, heeft een voortrekkersrol gespeeld bij de expansieve groei van het bedrijf. De app heeft honderdduizenden gebruikers in de Verenigde Staten gekregen, waarvan velen serieus geld verdienen met de bankbiljetten die ze verkopen.

Op de vraag wat het product in de toekomst in petto heeft, zei Katy dat ze een patroon van onverwacht sociaal gedrag heeft opgemerkt en zegt dat haar app overweegt om dat ook op te nemen.

11. Rita LeBlanc, bucketlist voor avontuur

Rita LeBlanc is niet alleen de mede-oprichter en chief creative officer van Adventure Bucket List; ze is ook de enige vrouw in het team van 10, dat marketing en klantensucces beheert. In de afgelopen vier jaar is LeBlanc veranderd van nauwelijks weten wat de cloud was, naar hackathons en het winnen van de beste pitch tijdens de Women in Tech Week in Vancouver.

Gerelateerd: Power Pedicures: de nieuwe 'golf' voor zakenvrouwen?

Ze heeft partnerschappen gesloten met overheidsinstanties en heeft de technologie van ABL gebruikt om sociaal-economische ontwikkelingsprojecten in Zuid-Amerika te stimuleren. ABL heeft onlangs zijn Enterprise Destination Management Platform gelanceerd en werkt eraan om de verkoop voor zijn gebruikers te verhogen door via zijn API en Affiliate Platform verbinding te maken met OTA's en reisbureaus.

Peter Daisyme

Peter Daisyme is de mede-oprichter van Hostt uit Palo Alto, Californië, gespecialiseerd in het helpen van bedrijven met het gratis hosten van hun website voor het leven. Eerder was hij mede-oprichter van Pixloo, een bedrijf dat mensen hielp bij het verkopen van hun...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

iOS 11 zou de NFC-chip van de iPhone voor meer kunnen gebruiken dan Apple Pay

Dankzij een nieuw framework in iOS 11 kunnen ontwikkelaars profiteren van de onderbenutte NFC-hardware van de iPhone.

Apple's nieuwe iPad Pro: moet je upgraden?

De iPad Pro 10,5-inch en 12,9-inch zijn de nieuwste, krachtigste tablets die je kunt kopen, maar verdienen ze een upgrade als je al een iPad Pro hebt?

VR-headsets kunnen binnenkort half zo groot zijn als de Oculus Rift

Deze prototype VR-headset laat zien dat een virtual reality-bril ter grootte van een zonnebril dichterbij kan zijn dan we denken.

De Nest Cam IQ weet wie je vrienden zijn

De Nest Cam IQ wifi-thuisbeveiligingscamera herkent vrienden en zoomt in op indringers.