11 manieren om nu zuinig te zijn, zodat u later rijk bent

Om eerlijk te zijn, er is niet één zekere manier om rijk te worden. U kunt uw kansen echter vergroten door te beleggen in zaken als aandelen of onroerend goed, plannen voor uw toekomst door zo snel mogelijk voor uw pensioen te sparen en meerdere inkomstenstromen te hebben. Het houdt ook in dat u voorzichtig bent met uw uitgaven door zuinig te zijn.

Wil je zien hoe het moet? Begin met het volgen van deze tien tips.

1. Stop met het bijhouden van de Joneses en leef onder je stand.

Ken je die buren of familieleden die constant een nieuwe auto op de oprit van hun McMansion hebben staan, op vakantie zijn in exotische landen, de laatste mode dragen en alleen in de beste restaurants van de stad eten? Het kan lijken alsof ze alles hebben. Hier gaat het om. Dat doen ze niet. En als ze zijn zoals de meeste Amerikanen, zijn ze slechts één salaris verwijderd van de straat.In plaats van te proberen bij Joneses te blijven, moet u het voorbeeld volgen van rijke individuen zoals Warren Buffett. Hij woont in hetzelfde huis dat hij in 1958 kocht voor slechts $ 32.000 (wat veel geld was in 1958). Hij staat erom bekend om de paar jaar bescheiden geprijsde voertuigen te kopen, zoals een Cadillac uit 2006 die hij voor een goed doel veilde. Buffett leeft, ondanks dat hij meer dan $ 74 miljard waard is, ver onder zijn stand.

2. Elimineer onnodige uitgaven.

Hoeveel geld geef je elke ochtend uit bij Starbucks? Hoeveel heb je deze maand aan ATM-kosten betaald? Waarom betaal je meer dan $ 100 per maand voor een kabelpakket als je zelden tv kijkt? Kortom, we hebben allemaal ontelbare bedragen verspild aan onnodige uitgaven of dingen die we niet nodig hebben.

In plaats van dagelijks koffie te kopen, koop je een zak Starbucks en kom je thuis. Vermijd ATM-kosten door alleen geld op te nemen van machines die geen kosten hebben of begin geld over te maken via digitale portemonnees. Knip het snoer door en betaal ongeveer $ 10 voor Netflix of Hulu.

De gemakkelijkste plaats om te beginnen bij het bepalen van de kosten die u wilt besparen, is door een budget te maken en eraan vast te houden. Hierdoor kunt u gemakkelijk zien waar uw geld elke maand naartoe gaat, zodat u kunt beginnen met het verminderen van het vet en u kunt helpen bij het bereiken van eventuele financiële doelen die u stelt.

3. Stop met het betalen van de volle prijs.

Hier is nog een geheim van 's werelds rijkste individuen? Ze betalen nooit de volle prijs voor iets. Het is zelfs gebleken dat huishoudens met een gemiddeld inkomen van $ 100.000 of meer meer coupons gebruiken dan huishoudens die jaarlijks minder dan $ 35.000 verdienen?

Naast kortingsbonnen staan ​​​​de rijken bekend om het kopen van gebruikte items op Craigslist, eBay of hun lokale kringloopwinkels.

4. Doe-het-zelf.

Je hoeft niet per se een duizendpoot te worden of zelfs een bepaald gebied meester te zijn, maar door te leren hoe je een aantal basisklusjes kunt doen, kun je op de lange termijn veel geld besparen. Ik heb het over alles, van het koken van het avondeten tot het verversen van de olie in je auto tot naaien tot het vervangen van een stopcontact.

Als dit overweldigend lijkt, overweeg dan om te beginnen met voedselbezorgdiensten zoals Blue Apron, Hellofresh, Sun Basket of Home Chef. Ze geven je alle ingrediënten en stapsgewijze instructies voor het bereiden van de maaltijden. Het is een onfeilbare manier om te leren koken van bijna restaurantkwaliteit. Voor huisreparaties hebben veel van de grote doe-het-zelfwinkels zoals Home Depot wekelijkse gratis workshops. En er is altijd een beroep op instructievideo's op YouTube of iemand die bekend is met deze vaardigheden om je les te geven.

5. Verminderen, hergebruiken, recyclen.

Als het om het milieu gaat, kent u waarschijnlijk de drie R's. Maar ze kunnen ook van toepassing zijn op een zuinige levensstijl.

Verminder de hoeveelheid tijd dat u onder de douche staat en de hoeveelheid elektriciteit die u gebruikt. Investeer in gadgets zoals de Nest, zodat je warmte of airconditioning verspilt als je niet thuis bent. Dit alles zal uw kosten voor elektriciteit, water en verwarming en koeling verlagen.

Je kunt die afhaalcontainers hergebruiken in plaats van gloednieuwe Tupperware te kopen. Deze zijn niet bedoeld om lang mee te gaan, maar je kunt er wel wat aan hebben. Persoonlijk red ik huishoudfolie en aluminiumfolie bij het eten van restjes. Ik hergebruik datzelfde stuk niet voor elke maaltijd, maar ik krijg er een aantal toepassingen van.

Als het gaat om recycling, kunt u uw aluminium blikjes, karton en kapotte apparaten verzilveren door ze naar de sloop te brengen. Je kunt ook slim worden en dat kapotte dressoir ombouwen tot een kast of tafel in plaats van een nieuw meubelstuk te kopen.

6. Huur of verkoop de spullen die je niet dagelijks gebruikt.

Heeft u een extra slaapkamer? Huur het op Airbnb. Heeft u een garage, parkeerplaats of oprit, verhuur deze dan ook. Je kunt zelfs je auto, fiets, kleding en huishoudelijke artikelen verhuren als je wilt.

Je kunt alle rommel verkopen die je nooit meer zult gebruiken op eBay, Craigslist, LetGo, een lokale kringloopwinkel of een rommelmarkt houden.

7. Wees verstandig met creditcards.

Gebruik uw creditcard niet als u niet over het geld beschikt om het saldo af te betalen. Je gaat uiteindelijk honderden, zo niet duizenden dollars aan rente betalen.

Creditcards zijn niet helemaal verschrikkelijk. Ze zijn handig bij het opbouwen van uw krediet, dat u nodig heeft als u een bedrijf wilt starten of een huis wilt kopen. Ze komen ook met geld terug en beloningen, zoals gratis hotelbezoeken of luchtvaartmaatschappijen. Wees voorzichtig dat u uzelf niet in een creditcardschuld plaatst.

Hier zijn een paar betalingsstatistieken die interessant kunnen zijn!

8. Zoek naar gratis aanbiedingen.

Het is niet te mooi om waar te zijn! Er zijn echt veel gratis dingen als je een beetje onderzoek doet. De meeste gemeenschappen hebben in het weekend gratis activiteiten voor gezinnen. U kunt mogelijk gratis of tegen lage kosten kapsels, tandheelkundige zorg of olieverversingen krijgen van lokale technische of beroepsscholen.

9. Het is oké om af en toe wat geld uit te geven.

Boone Pickens heeft gezegd: ik ben nergens goedkoop uit, maar ik ben geen shopper. Als ik iets wil, kijk ik ernaar, beslis wat het is, maar het zal meestal het beste product zijn. Ik heb een paar loafers die ik nog steeds draag en die ik in 1957 kreeg.

Er is een misvatting dat zuinig zijn betekent dat je goedkoop bent. In feite geven de meeste zuinige mensen af ​​en toe geld uit. Ik heb bijvoorbeeld een Tesla gekocht. Waarom? Het is een kwaliteitswagen die jaren meegaat. Ik elimineer de kosten van gas en, belangrijker nog, ik kon het betalen zonder mezelf in de schulden te steken.

10. Side drukte en sparen.

Jay Leno heeft naar verluidt elk dubbeltje gespaard tijdens het hosten van The Tonight Show. Hij leefde van aantekeningen en live optredens. Weet je, toen ik een kind was, vertelde Leno aan collega-komiek Jerry Seinfeld over Comedians in Cars Getting Coffee, ik had altijd twee banen, en ik zou er een bankieren, en ik zou de andere uitgeven. Toen ik 'The Tonight Show' kreeg, bleef ik dat gewoon doen.

Er zijn tegenwoordig honderden manieren om de drukte te omzeilen, zoals freelancen, een parttime baan vinden of online producten verkopen. In plaats van dat geld uit te geven aan iets onbeduidends, zet u dat geld opzij in een noodfonds, uw pensioen of om een ​​schuld af te betalen, zoals een creditcard of studielening.

11. Stop met vallen voor snel rijk worden schema's.

Ik haat het om de brenger van slecht nieuws te zijn, maar snel rijk worden bestaat niet. Volgens studies uitgevoerd door Thomas C. Corley, 'gokt 16 procent van de rijken minstens één keer per week op sport, tegenover 52 procent van de armen.' Bovendien speelt slechts '9 procent van de rijken wekelijks mee aan de loterij, tegenover 77 procent van de armen.'

In plaats van uw zuurverdiende geld te verspillen door in korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid rijkdom te verzamelen, kunt u het verstandig beleggen en op een spaarrekening zetten. Je verdient misschien niet dat jackpotbedrag, maar je verhoogt in ieder geval gegarandeerd je vermogen. Onthoud dat miljonair worden discipline en geduld vereist.

John Rampton

John Rampton is een ondernemer, investeerder, online marketinggoeroe en startup-enthousiasteling. Hij is oprichter van het online facturatiebedrijf Due. John is vooral bekend als ondernemer en verbinder. Hij werd onlangs uitgeroepen tot #3 in de Top 50 Online Influ...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Valve gebruikt mogelijk een neuraal netwerk tegen 'Counter-Strike' cheaters

Vecht tegen hacks, één AI-implementatie tegelijk.

NASA crowdsourcet betere manieren om in ruimtepakken te poepen

De Space Poop Challenge zocht een betere oplossing voor het omgaan met menselijk afval.

Nest Cams kunnen nu automatisch deuren herkennen

Gebruikers kunnen al activiteitszones rond deuren tekenen, maar nu is deze functie automatisch.

Bespaar 20 procent op Dell Inspiron 11 3000 2-in-1 laptop

Deze kleine laptop is perfect voor op reis.