11 gewoonten van mentaal sterke mensen

We bereiken allemaal kritieke punten in ons leven waar onze mentale kracht op de proef wordt gesteld. Het kan een moeilijke vriend of collega zijn, een uitzichtloze baan of een moeizame relatie.

Wat de uitdaging ook is, je moet sterk zijn, de zaken door een nieuwe lens bekijken en beslissende actie ondernemen als je er met succes doorheen wilt.

Het klinkt gemakkelijk. We willen allemaal goede vrienden, goede banen en goede relaties.Maar dat is het niet.

Het is moeilijk om mentaal sterk te zijn, vooral als je het gevoel hebt vast te zitten. Het vermogen om de mal te doorbreken en een gedurfde nieuwe richting in te slaan, vereist die extra lef, durf en pit die alleen de mentaal sterkste mensen hebben.

Het is fascinerend hoe mentaal sterke mensen zich onderscheiden van de massa. Waar anderen ondoordringbare barrières zien, zien zij uitdagingen die moeten worden overwonnen.

Toen de fabriek van Thomas Edison in 1914 tot de grond afbrandde, unieke prototypes vernietigde en $ 23 miljoen aan schade veroorzaakte, was het antwoord van Edison eenvoudig: 'Godzijdank waren al onze fouten verbrand. Nu kunnen we weer fris beginnen.'

De reactie van Edison is het toonbeeld van mentale kracht: kansen zien en actie ondernemen als de dingen er somber uitzien.

Er zijn gewoonten die u kunt ontwikkelen om uw mentale kracht te verbeteren. In feite zijn de kenmerken van mentaal sterke mensen eigenlijk strategieën die u vandaag kunt gaan gebruiken.

1. Ze zijn emotioneel intelligent.

Emotionele intelligentie is de hoeksteen van mentale kracht. Je kunt niet mentaal sterk zijn zonder het vermogen om sterke negatieve emoties volledig te begrijpen en te tolereren en er iets productiefs mee te doen. Momenten die je mentale kracht testen, testen uiteindelijk je emotionele intelligentie (EQ).

In tegenstelling tot je IQ, dat vastligt, is je EQ een flexibele vaardigheid die je met begrip en inspanning kunt verbeteren. Het is geen wonder dat 90 procent van de toppresteerders hoge EQ's heeft en dat mensen met hoge EQ's gemiddeld $ 28.000 per jaar meer verdienen dan hun tegenhangers met een lage EQ. Helaas zijn EQ-vaardigheden schaars. TalentSmart heeft meer dan een miljoen mensen getest en we hebben vastgesteld dat slechts 36 procent van hen in staat is hun emoties nauwkeurig te identificeren terwijl ze zich voordoen.

2. Ze zijn zelfverzekerd.

Mentaal sterke mensen onderschrijven Fords idee dat uw mentaliteit een krachtig effect heeft op uw vermogen om te slagen. Dit idee is niet alleen een motiverend hulpmiddel - het is een feit. Een recent onderzoek aan de Universiteit van Melbourne toonde aan dat zelfverzekerde mensen hogere lonen verdienden en sneller promotie maakten dan anderen.

'Of je nu denkt dat je het kunt, of denkt dat je het niet kunt - je hebt gelijk.' -- Henry Ford

Echt vertrouwen -- in tegenstelling tot het valse vertrouwen dat mensen uitstralen om hun onzekerheden te maskeren -- heeft een geheel eigen uitstraling. Mentaal sterke mensen hebben de overhand over twijfelaars en schichtige mensen, omdat hun zelfvertrouwen anderen inspireert en hen helpt om dingen voor elkaar te krijgen.

3. Ze zeggen nee.

Uit onderzoek van UC Berkeley bleek dat hoe meer moeite je hebt met nee zeggen, hoe groter de kans is dat je stress, burn-out en zelfs depressie ervaart. Mentaal sterke mensen weten dat nee zeggen gezond is, en ze hebben het zelfvertrouwen en de vooruitziende blik om hun nee duidelijk te maken.

Wanneer het tijd is om nee te zeggen, vermijden mentaal sterke mensen zinnen als ik denk niet dat ik het kan of ik weet het niet zeker. Ze zeggen met vertrouwen nee, omdat ze weten dat nee zeggen tegen een nieuwe verbintenis hun bestaande verbintenissen eer aandoet en hen de kans geeft om deze met succes na te komen.

De mentaal sterken weten ook hoe ze zelfbeheersing kunnen uitoefenen door nee tegen zichzelf te zeggen. Ze stellen bevrediging uit en vermijden impulsieve acties die schade veroorzaken.

4. Ze neutraliseren moeilijke mensen.

Omgaan met moeilijke mensen is voor de meesten frustrerend en vermoeiend. Mentaal sterke mensen beheersen hun interacties met giftige mensen door hun gevoelens onder controle te houden. Wanneer ze een giftige persoon moeten confronteren, benaderen ze de situatie rationeel. Ze identificeren hun emoties en laten geen woede of frustratie toe om de chaos aan te wakkeren. Ze houden ook rekening met het standpunt van de moeilijke persoon en zijn in staat om raakvlakken en oplossingen voor problemen te vinden. Zelfs als de zaken volledig ontsporen, zijn mentaal sterke mensen in staat om de giftige persoon met een korreltje zout te nemen om te voorkomen dat hij of zij hem of haar naar beneden haalt.

5. Ze omarmen verandering.

Mentaal sterke mensen zijn flexibel en passen zich voortdurend aan. Ze weten dat angst voor verandering verlammend werkt en een grote bedreiging vormt voor hun succes en geluk. Ze zoeken naar verandering die om de hoek loert en maken een plan van aanpak als deze veranderingen zich voordoen.

Alleen als je verandering omarmt, kun je het goede erin vinden. Je moet een open geest en open armen hebben als je de kansen die verandering creëert wilt herkennen en benutten.

6. Ze omarmen mislukking.

Mentaal sterke mensen omarmen mislukkingen omdat ze weten dat de weg naar succes ermee geplaveid is. Niemand heeft ooit echt succes ervaren zonder eerst mislukking te omarmen. Door te onthullen wanneer u op het verkeerde pad bent, effenen uw fouten de weg voor u om te slagen. De grootste doorbraken komen meestal wanneer je je het meest gefrustreerd voelt en het meest vastzit. Het is deze frustratie die je dwingt om anders te denken, buiten de kaders te kijken en de oplossing te zien die je hebt gemist.

7. Toch staan ​​ze niet stil bij fouten.

Mentaal sterke mensen weten dat waar je je aandacht op richt, je emotionele toestand bepaalt. Wanneer je je fixeert op de problemen waarmee je wordt geconfronteerd, creëer en verleng je negatieve emoties en stress, wat de prestaties belemmert. Wanneer u zich concentreert op acties om uzelf en uw omstandigheden te verbeteren, creëert u een gevoel van persoonlijke effectiviteit, wat positieve emoties produceert en de prestaties verbetert. Mentaal sterke mensen distantiëren zich van hun fouten, maar doen dat zonder ze te vergeten. Door hun fouten op veilige afstand te houden, maar toch handig genoeg om naar te verwijzen, kunnen ze zich aanpassen en aanpassen voor toekomstig succes.

8. Ze vergelijken zichzelf niet met anderen.

Mentaal sterke mensen oordelen niet over andere mensen omdat ze weten dat iedereen iets te bieden heeft, en ze hoeven andere mensen niet naar beneden te halen om zich goed te voelen over zichzelf. Jezelf vergelijken met andere mensen is beperkend. Jaloezie en wrok zuigen het leven uit je; het zijn enorme energiestelers. Mentaal sterke mensen verspillen geen tijd of energie aan het beoordelen van mensen en zich zorgen maken of ze zich wel of niet meten. In plaats van je energie te verspillen aan jaloezie, kun je die energie doorsluizen naar waardering. Als je het succes van andere mensen viert, hebben jullie er allebei profijt van.

9. Ze oefenen.

Uit een onderzoek van het Eastern Ontario Research Institute bleek dat mensen die tien weken lang twee keer per week trainden, zich sociaal, intellectueel en atletisch competenter voelden. Ze beoordeelden ook hun lichaamsbeeld en zelfrespect hoger. Het beste van alles is dat in plaats van dat de fysieke veranderingen in hun lichaam verantwoordelijk zijn voor de toename van het zelfvertrouwen, wat de sleutel is tot mentale kracht, het de onmiddellijke, endorfine-aangedreven positiviteit van lichaamsbeweging was die het verschil maakte.

10. Ze krijgen voldoende slaap.

Het is moeilijk om het belang van slaap voor het vergroten van je mentale kracht te overschatten. Als je slaapt, verwijderen je hersenen giftige eiwitten, die bijproducten zijn van neurale activiteit als je wakker bent. Helaas kunnen je hersenen ze alleen adequaat verwijderen als je slaapt, dus als je niet genoeg slaapt, blijven de giftige eiwitten in je hersencellen, die schade aanrichten door je denkvermogen te verminderen - iets wat geen enkele hoeveelheid cafeïne kan repareren.

Mentaal sterke mensen weten dat hun zelfbeheersing, focus en geheugen allemaal afnemen als ze niet genoeg - of de juiste soort - slaap krijgen, dus maken ze van goede slaap een topprioriteit.

11. Ze zijn meedogenloos positief.

Houd het nieuws voor langere tijd in de gaten en je zult zien dat het slechts één eindeloze cyclus is van oorlog, gewelddadige aanvallen, fragiele economieën, falende bedrijven en milieurampen. Het is gemakkelijk om te denken dat de wereld snel bergafwaarts gaat. En wie weet? Misschien is het. Maar mentaal sterke mensen maken zich daar geen zorgen over, omdat ze niet verstrikt raken in dingen waar ze geen controle over hebben. In plaats van te proberen van de ene op de andere dag een revolutie te beginnen, richten ze hun energie op het sturen van de twee dingen die volledig in hun macht liggen: hun aandacht en hun inspanning.

Alles bij elkaar brengen

Geestelijke kracht is geen aangeboren eigenschap die aan een select aantal mensen wordt geschonken. Het kan worden bereikt en genoten.

Een versie van dit artikel verscheen op TalentSmart.

Travis Bradberry

Bekroonde co-auteur van het bestverkochte boek, Emotional Intelligence 2.0, en de mede-oprichter van TalentSmart -- een adviesbureau dat meer dan 75 procent van de Fortune 500-bedrijven bedient en een toonaangevende leverancier is van emotionele inte...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

3 gewoonten van uitzonderlijk productieve leiders

Hoe te leiden zonder een baas te zijn en hoe productief te zijn zonder alles voor elkaar te krijgen.

Twitch opent een manier voor meer mensen om geld te verdienen met uitzenden

Vroeger moest je deel uitmaken van het exclusieve 'Partner'-programma van Twitch om zelf geld te verdienen met uitzenden. Met het nieuwe 'Affiliate' programma komt daar verandering in.

Lenovo Flex 11 combineert een Chromebook en een tablet

Vier modi maken deze 2-in-1 van $ 279 tot een zeer flexibele laptop/tablet-hybride.

Talent wordt overschat: top 10 gewoonten van mentaal moeilijke mensen

Mensen met een grenzeloze vastberadenheid hebben altijd genoeg talent om te slagen.

Bent u psychologisch sterk genoeg om ondernemer te zijn?

Hier zijn zes tests die je moet ondergaan om het cijfer te halen.