100 yen is een intrigerende kijk op de Japanse videoarcadecultuur

100-yen-is-een-intrigerende-blik-op-japan-en-8217;s-video-arcade-cultuur foto 1Hoewel de video-arcadecultuur van de jaren zeventig en tachtig grotendeels uit het Amerikaanse landschap is verdwenen, leeft het nog steeds in Japan-100 Yen: A Japanese Arcade Experience is een documentaire die de nog steeds bloeiende arcade-subcultuur van Japan verkent.

De documentaire onderzoekt aspecten van de Japanse arcade-gamingcultuur, variërend van de huidige ervaringen van arcade-gamers tot de factoren die hen samenbrengen (zoals beperkte woonruimtes tot game-in en stedelijke levensstijlen).

Voor meer informatie over de film, klik op de onderstaande link. Voor citaten van de jongens achter de documentaire, klik op dit artikel op Wired magazine.100 Yen: de Japanse arcade-ervaring [via Wired]

Meer verhalen

Hoe u uw netwerk binnendringt, deel 2: bescherm uw VPN (DD-WRT)

We hebben u laten zien hoe u WOL op afstand kunt activeren door Port Knocking op uw router. In dit artikel laten we zien hoe je het kunt gebruiken om een ​​VPN-service te beschermen.

Screenshot Tour: XBMC 11 Eden Rocks Verbeterde iOS-ondersteuning, AirPlay en zelfs een aangepast XBMC-besturingssysteem

XBMC, de razend populaire, gratis en robuuste open-source mediacentersuite, heeft een nieuwe versie. XBMC 11 Eden barst van de nieuwe functies, verbeteringen en is zelfs beschikbaar als een stand-alone XBMC-gecentreerd besturingssysteem.

Geek Trivia: Bubble Wrap is oorspronkelijk uitgevonden om als wat te dienen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nieuwe tabbladen aan het einde Opent nieuwe tabbladen aan het einde van de Chrome-tabbalk

Chrome: als u liever nieuwe tabbladen aan het einde van de rij hebt geopend in plaats van naast hun bovenliggende tabblad, is New Tabs at End een eenvoudige Google Chrome-extensie die uw tabbladen naar de gewenste locatie verplaatst.

Pac-Man schuilplaats maakt hoge scores een fluitje van een cent

Deze interessante bug (functie?) in het originele Pac-Man-spel maakt het gemakkelijk om je voor de geesten te verbergen, wat zorgt voor een langlevende en goed gevoede Pac-Man.

Een aangepaste Ubuntu Live-cd of USB maken op de gemakkelijke manier

Er zijn verschillende manieren om aangepaste Ubuntu live-cd's te maken. We hebben in het verleden het gebruik van de Reconstructor-webapp besproken, maar sommige commentatoren hebben in plaats daarvan de Ubuntu Customization Kit aanbevolen. Het is een open-sourcehulpprogramma dat te vinden is in de softwarerepository's van Ubuntu.

Vraag het HTG: Omgaan met het verlopen van Windows 8 CP, Nintendo DS Save-back-ups, door elkaar gegooide audiotracks in Windows Media Player

Een keer per week verzamelen we enkele geweldige lezersvragen en delen we de antwoorden met iedereen. Deze week bekijken we wat we moeten doen als Windows 8 Consumer Preview verloopt, een back-up maken van je Nintendo DS-saves en hoe je door elkaar gegooide audiotracks in Windows Media Player-films kunt sorteren.

Geek Trivia: Welke gameconsole is ontworpen om drankgerelateerde schade te ontmoedigen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bewustzijn zorgt ervoor dat je niet gestoord wordt tijdens het luisteren naar muziek

iOS: je wilt naar je muziek luisteren, maar je wilt niet helemaal onbewust zijn van je omgeving. Wat doe je? Installeer Awareness, een eenvoudige app die u waarschuwt als de microfoon van uw apparaat harde geluiden oppikt.

Hoe de Window Maker Desktop-omgeving op Ubuntu te installeren en te gebruiken

Window Maker is een Linux-desktopomgeving die is ontworpen om NeXTSTEP te emuleren, die uiteindelijk is geëvolueerd naar Mac OS X. Met zijn focus op het emuleren van NeXTSTEP, vermijdt het de taakbalken en applicatiemenuknoppen die in veel andere lichtgewicht desktopomgevingen te vinden zijn.