10 wetten van marketing via sociale media

Door gebruik te maken van de kracht van content en marketing via sociale media, kunt u uw publiek en klantenbestand op een dramatische manier vergroten. Maar aan de slag gaan zonder enige eerdere ervaring of inzicht kan een uitdaging zijn.

Het is van vitaal belang dat u de basisprincipes van social media marketing begrijpt. Van het maximaliseren van kwaliteit tot het vergroten van uw online toegangspunten, het naleven van deze 10 wetten zal helpen bij het bouwen van een basis die uw klanten, uw merk en - misschien wel het allerbelangrijkste - uw bedrijfsresultaten ten goede komt.


Succes met social media en contentmarketing vereist meer luisteren en minder praten. Lees de online inhoud van uw doelgroep en neem deel aan discussies om erachter te komen wat belangrijk voor hen is. Alleen dan kun je inhoud creëren en gesprekken aanwakkeren die waarde toevoegen in plaats van rommel in hun leven te brengen.
Het is beter om je te specialiseren dan om een ​​duizendpoot te zijn. Een sterk gefocuste social media- en contentmarketingstrategie die bedoeld is om een ​​sterk merk op te bouwen, heeft een grotere kans op succes dan een brede strategie die alles probeert te zijn voor alle mensen.


Kwaliteit gaat voor kwantiteit. Het is beter om 1.000 online connecties te hebben die je inhoud lezen, delen en erover praten met hun eigen publiek dan 10.000 connecties die verdwijnen nadat ze voor het eerst verbinding met jou hebben gemaakt.


Succes op social media en contentmarketing gebeurt niet van de ene op de andere dag. Hoewel het mogelijk is om bliksem in een fles te vangen, is het veel waarschijnlijker dat je je voor de lange termijn moet inzetten om resultaten te bereiken.


Als je geweldige inhoud van hoge kwaliteit publiceert en eraan werkt om je online publiek van kwaliteitsvolgers op te bouwen, zullen ze het delen met hun eigen publiek op Twitter, Facebook, LinkedIn, hun eigen blogs en meer.

Dit delen en bespreken van uw inhoud opent nieuwe toegangspunten voor zoekmachines zoals Google om deze te vinden bij zoekopdrachten op trefwoorden. Die toegangspunten kunnen uitgroeien tot honderden of duizenden andere manieren waarop mensen u online kunnen vinden.


Besteed tijd aan het vinden van de online influencers in uw markt die een kwalitatief publiek hebben en die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw producten, diensten en bedrijf. Maak contact met die mensen en werk aan het opbouwen van relaties met hen.

Als u op hun radar komt als een gezaghebbende, interessante bron van nuttige informatie, kunnen ze uw inhoud delen met hun eigen volgers, waardoor u en uw bedrijf voor een enorm nieuw publiek komen te staan.


Als u al uw tijd op het sociale web besteedt aan het rechtstreeks promoten van uw producten en diensten, zullen mensen stoppen met luisteren. Je moet waarde toevoegen aan het gesprek. Focus minder op conversies en meer op het creëren van geweldige inhoud en het ontwikkelen van relaties met online influencers. Na verloop van tijd zullen die mensen een krachtige katalysator worden voor mond-tot-mondreclame voor uw bedrijf.


Je zou iemand die persoonlijk contact met je opneemt niet negeren, dus negeer ze niet online. Het opbouwen van relaties is een van de belangrijkste onderdelen van het succes van social media marketing, dus erken altijd iedereen die contact met je opneemt.


Publiceer uw inhoud niet en verdwijn dan niet. Wees beschikbaar voor je publiek. Dat betekent dat u consequent inhoud moet publiceren en aan gesprekken moet deelnemen. Volgers online kunnen wispelturig zijn en ze zullen niet aarzelen om je te vervangen als je weken of maanden verdwijnt.


U kunt niet verwachten dat anderen uw inhoud delen en over u praten als u niet hetzelfde voor hen doet. Een deel van de tijd die u op sociale media doorbrengt, moet dus worden besteed aan het delen van en praten over inhoud die door anderen is gepubliceerd.

Meer verhalen

'Futurama'-schrijver leidt de eerste originele animatieserie van YouTube

De komedie van acht afleveringen wordt uitgezonden op 16 november.

Adidas heeft een plastic oceaanschoen gemaakt die je echt kunt kopen

Het bedrijf zal slechts 7.000 paar UltraBoost Uncaged Parley maken.

Google verwerpt de antitrustclaims van de EU tegen AdSense en Shopping

Het kan mensen niet veel beïnvloeden, omdat ze handelaren niet meer alleen via zoeken vinden.

YouTube geeft videomakers meer controle over het commentaargedeelte

Toon wat liefde voor de pindagalerij.

Singapore streeft ernaar om 's werelds eerste 'smart city' te worden

Er zijn maar weinig plaatsen die beter gepositioneerd zijn om een ​​'slimme stad' te worden dan Singapore. Dat is een makkelijke verklaring om te rechtvaardigen. Singapore is een eilandstadstaat op slechts 30...

The New York Times is gratis te lezen voor de verkiezingen

Grijze dame, breek deze betaalmuur af!

FBI onderzoekt eigen Twitter-account naar aanleiding van verkiezingsberichten

Nadat de slapende @FBIRecordsVault een paar dagen geleden begon met het plaatsen van documenten, onderzoekt het bureau de activiteit.

LEGO Dimensions laat me dingen leuk vinden die ik haat

Van Star Wars tot de reboot van 'Ghostbusters', alles is beter in plastic.

Windows Store 'CoD'-kopers kunnen niet spelen met Steam-vrienden

'Modern Warfare Remastered' en 'Infinite Warfare' werken niet eens met andere pc-versies.

Indie-lieveling 'Bastion' komt volgende maand naar Xbox One

Heb je Bastion nog niet gespeeld? Het is tijd om dat recht te zetten.