De 10 slimste manieren om Linux te gebruiken om uw Windows-pc te repareren

U bent misschien nog niet klaar om Linux als uw bureaublad te accepteren, maar u kunt het nog steeds gebruiken om uw Windows-pc op te slaan. Of u nu wachtwoorden opnieuw moet instellen, verwijderde bestanden moet herstellen of moet scannen op virussen, hier leest u hoe u het doet.

Wat we vandaag zullen doen, is u door enkele van de handigste manieren leiden om uw Windows-pc te repareren met behulp van een Ubuntu Live-cd, maar houd er rekening mee dat de meeste van deze taken met elke versie van Linux kunnen worden uitgevoerd.Afbeelding aangepast van Smuggle559's Broken Windows

Maak uw Ubuntu Live-cd

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 2

Het eerste dat u wilt doen, is uw eigen Ubuntu Live-cd maken, en hoewel u gewoon een ISO-image op een schijf kunt branden en het een dag kunt noemen, wilt u misschien nadenken over het maken van een aangepaste live-cd met behulp van reconstructor, die kan aangepaste toepassingen bevatten die niet standaard worden meegeleverd.

Alternatief: maak uw Ubuntu Live USB

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 3

Omdat het meenemen van een cd niet altijd de handigste zaak van de wereld is, wil je misschien ook een Ubuntu Live USB maken, wat niets meer is dan een flashstation waarop een kopie van Linux is geïnstalleerd, die je kunt gebruiken om veel sneller rechtstreeks in Linux op te starten dan met een cd. Als je echt zin hebt, kun je een permanente Ubuntu-flashdrive maken die je instellingen opslaat.

Het enige probleem met deze methode is dat niet elke pc opstarten vanaf een flashstation ondersteunt, en oudere pc's hebben niet alleen meer kans op problemen, maar het is ook minder waarschijnlijk dat ze opstarten vanaf een flashstation. wil ook een live-cd bij de hand hebben.

Tip: U kunt ook een kopie van Windows 7 op een flashstation zetten, wat erg handig is als u Systeemherstel wilt gebruiken om een ​​pc te repareren die niet meer kan worden opgestart.

Wijzig of reset uw wachtwoord

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 4

Misschien is een van de gemakkelijkste manieren om Linux te gebruiken om Windows te repareren, wanneer u een vergeten wachtwoord probeert te herstellen - u hoeft het alleen maar op te starten en een paar opdrachten uit te voeren, en uw wachtwoord wordt opnieuw ingesteld. Het is echt zo simpel als dat. Hier zijn een aantal manieren waarop u dit kunt doen, zowel voor Windows als Linux:

  • Windows-wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen vanaf een Ubuntu Live-cd
  • Reset uw Ubuntu-wachtwoord eenvoudig vanaf de Live-cd
  • Wijzig uw vergeten Windows-wachtwoord met de Linux System Rescue-cd

De laatste gebruikt natuurlijk niet de Ubuntu Live-cd, maar de System Rescue-cd is ook een geweldig hulpmiddel, dus we dachten dat we deze in de lijst zouden opnemen.

Diagnose stellen van Windows- of hardwareproblemen

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 5

Er zijn een aantal manieren waarop je Ubuntu kunt gebruiken om hardwareproblemen te diagnosticeren, maar de eerste is echt duidelijk als je erover nadenkt: start gewoon de Live-cd op en begin met het uitvoeren van enkele applicaties en test alle hardware uit een werkende Linux-omgeving . Als het systeem goed werkt in Linux, is het probleem waarschijnlijk een probleem met Windows, een virus of een stuurprogramma.

U kunt ook een aantal hulpprogramma's uitvoeren om de hardwarecomponenten nauwkeuriger te controleren - memtest86+ kan bijvoorbeeld een aantal serieuze tests uitvoeren op uw systeem-RAM om er zeker van te zijn dat u daar geen problemen ondervindt, of u kunt CPU-burn gebruiken om uit te testen je CPU en moederbord.

Diagnose van pc-hardwareproblemen met een Ubuntu Live-cd

Kloon uw harde schijf

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 6

Als u zojuist uw harde schijf hebt vervangen door een nieuwe, of als u gewoon een back-up van uw hele systeem wilt maken, kunt u de Ubuntu Live-cd gebruiken om een ​​kloon van uw schijf te maken, een schijfkopie te maken of zelfs over te zetten die het beeld over het netwerk naar een andere computer sturen voor bewaring. Hier zijn een paar van de manieren die we hebben behandeld:

  • Een harde schijf klonen met een Ubuntu Live-cd
  • Maak een Drive-image met behulp van een Ubuntu Live-cd
  • Een drive-image overdragen via een netwerk met behulp van een Ubuntu Live-cd

Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat u onze handleiding leest over welke bestanden u precies moet back-uppen vanaf uw Windows-pc, en dat u altijd een back-up van uw pc moet maken, maar in een mum van tijd is het erg handig om een ​​kloon van uw pc te kunnen maken. harde schijf.

Gegevens herstellen (zoals een forensisch expert)

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 7

U hoeft niet naar school te gaan om forensisch expert te worden - lees gewoon ons artikel en u kunt verwijderde bestanden herstellen met een aantal tools rechtstreeks vanaf de opdrachtregel. Als je een serieuze nerd bent, is het een zeer nuttige reeks vaardigheden om toe te voegen aan je geek-cv.

Gegevens herstellen als een forensisch expert met behulp van een Ubuntu Live-cd

Herstel gewiste files

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 8

Per ongeluk enkele bestanden van uw pc verwijderd die u echt terug wilt? U kunt een Ubuntu Live-cd gebruiken om de bestanden met een paar toetsaanslagen vanaf de terminal te herstellen en u in een mum van tijd weer aan het werk te krijgen.

Natuurlijk, als uw pc prima kan opstarten in Windows, moet u waarschijnlijk onze handleiding lezen voor het herstellen van per ongeluk verwijderde bestanden, maar als uw pc niet kan worden opgestart vanwege een virus of iets anders, is het een zeer nuttige techniek om te leren.

Herstel verwijderde bestanden op een NTFS-harde schijf vanaf een Ubuntu Live-cd

Scan uw Windows-pc op virussen

Het opschonen van virussen is een van de meest voorkomende reparatietaken bij het omgaan met een Windows-pc, en de Ubuntu Live-cd kan je hier echt bij helpen, aangezien er tegenwoordig een aantal zeer goede antivirusprogramma's zijn die Linux-versies hebben. Het enige dat u hoeft te doen, is naar de Synaptic-pakketbeheerder gaan, naar Avast zoeken en het in de live-cd-sessie installeren.

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 9

Er zijn eigenlijk nog een paar stappen, maar het is een vrij eenvoudig proces. Maak je geen zorgen over het installeren van software tijdens een live-cd-sessie, want het wordt alleen in het geheugen geïnstalleerd... Zodra je opnieuw opstart, is het verdwenen. Klik op de link voor de volledige walkthrough.

Scan een Windows-pc op virussen vanaf een Ubuntu Live-cd

Veeg de harde schijf van uw pc veilig af

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 10

Als u een pc aan iemand anders moet weggeven of verkopen, of als u er absoluut zeker van wilt zijn dat uw harde schijf schoon is, kunt u de Ubuntu Live-cd gebruiken om de schijf te wissen. Dit wissen is veilig, waarbij elk stukje gegevens wordt overschreven om ervoor te zorgen dat niemand iets kan herstellen.

Natuurlijk, als je schijven vaak moet wissen, kun je in plaats daarvan beter een kopie van boot en nuke maken, alleen omdat het minder stappen vereist, maar als je alleen je vertrouwde Ubuntu live-cd bij de hand hebt, werkt deze methode perfect .

Gebruik een Ubuntu Live-cd om de harde schijf van uw pc veilig te wissen

Beschadigde back-up-cd's repareren

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 11

Heb je een back-up-cd die te bekrast is om goed te kunnen lezen? U kunt de ddrescue-tool vanaf de opdrachtregel gebruiken om zoveel mogelijk informatie van die schijf te herstellen, en het is echt niet zo moeilijk. Start gewoon de Live-cd op en volg onze gids om enkele bestanden te herstellen.

Red oude, beschadigde cd's met een Ubuntu Live-cd

Toegang tot of back-up van bestanden van uw dode Windows-pc

Als uw pc gewoon niet opstart, of u er niet in kunt komen omdat deze overspoeld wordt met virussen, kunt u een Ubuntu live-cd gebruiken als een snelle manier om toegang te krijgen tot uw bestanden en deze naar een andere pc of externe drijfveer. Het proces is eenvoudig genoeg... Koppel de drive gewoon vanuit de live cd-sessie en wijs een drive toe aan een andere machine.

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 12

Als u de bestanden van de pc naar een andere computer in uw netwerk wilt verplaatsen of er gewoon een back-up van wilt maken op een externe schijf, kunt u een van deze tutorials doorlezen om u op weg te helpen.

  • Verplaats bestanden van een defecte pc met een Ubuntu Live-cd
  • Gebruik Ubuntu Live-cd om een ​​back-up te maken van bestanden van uw dode Windows-computer

Opmerking: de twee artikelen behandelen hetzelfde algemene onderwerpgebied, maar de eerste heeft veel meer betrekking op het verplaatsen van de bestanden naar een andere pc, terwijl het tweede artikel enkele handmatige tips behandelt om problemen op te lossen met het installeren van de Windows-schijf.

Bonus: gebruik de Ubuntu Live-cd om te bladeren zonder een spoor na te laten

de-10-slimste-manieren-om-linux-te-gebruiken-om-uw-windows-pc te repareren foto 13

Dit is geen hersteltechniek, maar heb je er ooit aan gedacht dat een Ubuntu Live-cd de ultieme manier is om te browsen zonder sporen achter te laten? Omdat er nergens iets is geïnstalleerd, zijn er geen logboeken, cookies of caches om door te bladeren. Lees onze handleiding om te leren hoe u Flash ook in de Live CD-sessie kunt inschakelen.

Browsen zonder een spoor achter te laten met een Ubuntu Live-cd


We hebben op geen enkele manier alle geweldige manieren besproken waarop u Linux kunt gebruiken om Windows te redden, dus wat zijn uw favoriete tips? Deel ze met je medelezers in de reacties.

Meer verhalen

Muziek, apps en andere gegevens overzetten van een oude generatie iPod naar een nieuwe

Onlangs heeft Apple hun nieuwe 4e generatie iPod Touch & iPhones uitgebracht, en als je de nieuwe generatie krijgt, wil je waarschijnlijk je gegevens overzetten. Hier laten we u zien hoe u dit eenvoudig kunt doen met iTunes.

Draadloos synchroniseren / delen van uw muziekcollectie met elke mobiele telefoon

Heb je een iPhone of Android-telefoon en een muziekcollectie die te groot is om ermee te synchroniseren? Wil je je bibliotheek delen met vrienden? Hier leest u hoe u uw bibliotheek via internet met uw smartphone kunt synchroniseren of in elke browser kunt streamen.

Wat zijn WLIDSVC.EXE en WLIDSVCM.EXE en waarom worden ze uitgevoerd?

Je leest dit artikel ongetwijfeld omdat je je afvraagt ​​​​wat die twee processen doen om Taakbeheer vol te proppen, en je je ook afvraagt ​​​​waarom ze in hoofdletters staan. U bent hier aan het juiste adres.

Leer deze muistrucs in Gnome voor een productievere Linux-ervaring

Hoewel de meeste nerds dol zijn op sneltoetsen, is het ook handig om het meeste uit je muis te halen. Hier zijn een paar tips om het meeste uit uw GNOME-ervaring te halen door het toetsenbord en de muis te combineren voor extra functies waarvan u misschien nog niet wist.

Schakel de herinneringsbel in Outlook 2010 in

In Office 2003 was er een herinneringsbelpictogram dat zou worden weergegeven wanneer u afspraken plant. De bel was niet beschikbaar in Office 2007, maar hier bekijken we hoe u deze kunt inschakelen in Outlook 2010.

Doe meer met deze geweldige plug-ins voor Windows Live Writer

Wilt u sneller bloggen over de dingen waar u van houdt, uw berichten opmaken zoals u dat wilt en uw inhoud publiceren? Hier leest u hoe u van Live Writer een betere blogtool kunt maken met enkele van de beste plug-ins die we hebben ontdekt.

Vraag How-To Geek: hoe maak je ondersteboven tekst?

Heb je ooit iemand ondersteboven tekst op internet zien gebruiken? Vraag je je wel eens af hoe je dat moet doen? Laten we even kijken hoe de karakters in elkaar zitten en je een eenvoudige generator laten zien die het voor je doet.

Dit is waarom u geen Taakbeheer op uw Android-telefoon zou moeten gebruiken

Bij Lifehacker hebben ze een zeer grondige handleiding geschreven over waarom je niet de moeite zou moeten nemen om Task Killer-applicaties op je Android-telefoon te gebruiken, omdat ze echt geen goed doen.

Vraag de lezers: sluit u uw computer af, zet u hem in de slaapstand of zet u hem in de sluimerstand als u hem niet gebruikt? [Opiniepeiling]

Elke persoon heeft zijn eigen manier om met zijn computers om te gaan wanneer hij deze niet gebruikt. Deze week willen we weten wat u met uw computer doet als u hem niet gebruikt.

Hoe u uw professor e-mailt en snel antwoord krijgt

Foto door uniinnsbruck