De 10 onveranderlijke veiligheidswetten

de-10-onveranderlijke-wetten-van-veiligheid foto 1

Als u op zoek bent naar een basisinleiding om te delen met vrienden en familie die een beetje onduidelijk zijn over hun rol in hun eigen computerbeveiliging, kan deze handleiding van Microsoft helpen om dingen op te helderen.

De lijst is een beetje een klassiek Microsoft-aanbod, maar ondanks dat het een paar jaar oud is, is het een echt solide overzicht, vooral voor mensen die onduidelijk zijn over de basisprincipes van computerbeveiliging. Hier is de eerste wet:Wet #1: Als een slechterik je kan overhalen om zijn programma op jouw computer uit te voeren, is het jouw computer niet meer

Het is een ongelukkig feit van de informatica: wanneer een computerprogramma wordt uitgevoerd, zal het doen waarvoor het is geprogrammeerd, zelfs als het is geprogrammeerd om schadelijk te zijn. Wanneer u ervoor kiest om een ​​programma uit te voeren, neemt u de beslissing om de controle over uw computer aan het programma over te dragen. Als een programma eenmaal draait, kan het alles, tot aan de grenzen van wat u zelf op de computer kunt doen. Het kan uw toetsaanslagen volgen en naar een website sturen. Het zou elk document op de computer kunnen openen en het woord wil in niet in alle documenten kunnen veranderen. Het kan onbeleefde e-mails naar al je vrienden sturen. Het kan een virus installeren. Het kan een achterdeur creëren waarmee iemand uw computer op afstand kan bedienen. Het zou een ISP in Katmandu kunnen bellen. Of het kan gewoon uw harde schijf opnieuw formatteren.

Daarom is het belangrijk om nooit een programma uit te voeren of zelfs maar te downloaden van een niet-vertrouwde bron - en met bron bedoel ik de persoon die het heeft geschreven, niet de persoon die het aan jou heeft gegeven. Er is een mooie analogie tussen het draaien van een programma en het eten van een broodje. Als een vreemdeling naar je toe zou lopen en je een broodje zou geven, zou je die dan opeten? Waarschijnlijk niet. Wat als je beste vriend je een broodje geeft? Misschien zou je dat doen, misschien niet - het hangt ervan af of ze het heeft gehaald of op straat heeft gevonden. Pas dezelfde kritische gedachte toe op een programma als op een broodje, en je zult meestal veilig zijn.

Klik op de onderstaande link voor de volledige lijst (en wees niet bang om de link naar een vriend of familielid te sturen die een kleine opfriscursus kan gebruiken).

De 10 onveranderlijke veiligheidswetten [Microsoft TechNet via O'Reilly Radar]

Meer verhalen

DSLR-controller maakt op Android gebaseerde Canon-camerabediening mogelijk

DSLR-controller is een veelzijdige afstandsbedieningstool voor Canon DSLR-camera's die totale controle over de camera in de palm van je hand geeft.

SendToReader stuurt webpagina's en Google Reader-artikelen naar je Kindle

Als je een artikel online leest en het liever comfortabeler en op een later tijdstip op je Kindle leest, zal SendToReader het artikel opmaken en rechtstreeks naar je Kindle verzenden.

Hoe de donkere schaduwen te repareren die geweldige foto's verpesten

Heb je ooit een van die foto's gemaakt die geweldig is, behalve een aantal schaduwen die het beeld verpesten? Hier leest u hoe u die opname kunt redden en de details in een paar snelle seconden uit die schaduwen kunt halen.

Week in Geek: Scareware lucratiever dan virussen

Deze week hebben we geleerd hoe je de opstarttijd van een Linux-pc kunt halveren met E4rat, een Windows-meldingssysteem voor gebeurtenissenlogboeken maken, ontdekken hoe je verbonden blijft als je niet thuis bent, een gratis actiepakket downloaden met de beste HTG Photoshop-effecten, plezier hebben gehad onze desktops versieren met een Google+

Desktop Fun: Enchanted Realms Wallpaper Collection

Ben je een fan van rollenspellen, romans en films die de rijken van fantasie verkennen? Pak dan je uitrusting en bereid je voor op avontuur op je desktop met onze Enchanted Realms Wallpaper-collectie.

De ware wonderen van techniek (en techno-gebrabbel) [Video]

Als je denkt dat je op de hoogte bent van je techno-gebrabbel, bereid je dan voor op een heel nieuw niveau met deze video. De verteller deed deze warming-up presentatie bij de eerste take en hield daarbij een strak gezicht. Nog beter...

Gmail Labs rolt voorbeeldvenster uit

Als je een grote monitor schudt en al die ruimte wilt benutten wanneer je e-mails leest en beantwoordt, ga dan naar Gmail Labs om het voorbeeldvenster in te schakelen.

Wat je zei: hoe blijf je verbonden als je niet thuis bent?

Eerder deze week hebben we u gevraagd uw tips, trucs en technieken te delen om verbonden te blijven wanneer u niet thuis bent met een breedbandverbinding. Nu zijn we terug met een samenvatting van wat je zei.

KindleToDo is een eenvoudige takenlijst, agenda en notitieblok voor Kindle

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om takenlijsten en notities bij te houden en een agenda op je Kindle te controleren, kan KindleToDo helpen.

Friday Fun: Brave Kings – Level Pack

Na weer een lange week in de loopgraven, kan een korte pauze ervoor zorgen dat de rest van de vrijdag veel beter voorbijgaat. Dus open een nieuw browsertabblad en veel plezier! In de game van deze week begin je aan een zoektocht om vijandige koningen te verslaan en hun kastelen te vernietigen terwijl je onderweg je bondgenoten redt.