10 onconventionele manieren om uw persoonlijke merk op te bouwen

Je zult me ​​geen advies vinden zoals: Ga eropuit en doe mee aan netwerkevenementen. Ik ga je absoluut niet vertellen dat je jezelf moet zijn.

Die dingen, en meer, zijn herhaaldelijk gezegd. Wat dacht je van iets meer actiegericht om je te helpen een persoonlijk merk op te bouwen?

Denk dus aan iets dat actiegerichter is: als je wilt opvallen, moet je de norm doorbreken. Hier zijn 10 onconventionele benaderingen van personal branding om te proberen. Nu raad ik niet aan om ze allemaal in dienst te nemen. Kies er in plaats daarvan een of een paar en stem uw aanpak af op wat voor u en uw publiek werkt.1. Richt je op een influencer en bouw een relatie op.

Vind influencers binnen uw branche -- zelfs mensen uit het middensegment die aan hun eigen branding werken. Neem rechtstreeks contact met hen op en bouw een relatie op, maar geen netwerkrelatie. Bouw een relatie op hoog niveau op die uitmondt in een echte vriendschap.

Zelfs maar een klein aantal echte vriendschappen in uw branche kan meer impact hebben dan 100 mensen die uw merk min of meer kennen.

2. Word obsessief goed met één enkel marketingkanaal.

Experts zeggen dat je een robuuste strategie voor contentmarketing en contentpromotie moet hebben via een aantal kanalen. Dat advies is niet verkeerd, maar het ontbreekt een beetje.

Bekijk enkele van de manieren waarop uw publiek inhoud verteert en vervolgens een meester wordt van betrokkenheid en productiewaarde op dat kanaal. Denk in termen van hoe Gary Vaynerchuk zich op video concentreerde om het wijnbibliotheekbedrijf van zijn familie te laten groeien.

Amazon-CEO Jeff Bezos gaf in dit opzicht slim advies toen hij zei: Een merk voor een bedrijf is als een reputatie voor een persoon. Je verdient een reputatie door te proberen moeilijke dingen goed te doen.

3. Oefen vertrouwen.

Dit is ongeveer net zo conventioneel als ik voor aanbevelingen krijg, omdat het een belangrijke is. Hoe zelfverzekerder je bent, hoe gemakkelijker het zal zijn om onbekende wateren over te steken en nieuwe dingen te proberen om je persoonlijke merk te laten groeien. Vind manieren om uw zelfvertrouwen dagelijks te oefenen en stap buiten uw comfortzone.

4. Wees een beetje gek.

Alle anderen zullen je vertellen dat je je beste professionele zelf moet zijn. Dat is geen slecht advies, maar het is wel saai. Mensen willen echt menselijk engagement. Je publiek zal eerder een connectie met je maken als ze een persoonlijke connectie voelen, en iedereen is een beetje gek van binnen.

Ik ben professioneel als het moet, maar ik toon graag mijn gevoel voor humor in de juiste situaties. Te veel mensen onderdrukken en verbergen persoonlijkheidskenmerken en tonen strikte professionaliteit bij het bouwen van een merk.

Wees een beetje dom. Maak gezichten in een Snapchat-profielfoto, zoals ik met de mijne doe. Veel plezier en geef mensen een reden om op te letten.

5. Promoot uw inhoud rechtstreeks.

Identificeer mensen die u wilt volgen. Leer een beetje over hen via hun sociale en gedeelde inhoud. Ga vervolgens op zoek naar inhoud waarvan u denkt dat deze nuttig voor hen zou zijn.

Deel het met hen en vertel hen dat ik zag dat je geïnteresseerd was in X, of een X-probleem had, dus ik denk dat dit stukje inhoud je misschien interesseert/helpt.

Zo verras je klanten en creëer je enthousiaste fans.

6. Start een gemeenschap.

Start een community in plaats van lid te worden, zoals een online (of lokale) communitygroep voor een specifieke niche of een branche waarin je je wilt specialiseren.

Het hoeft niet eens fancy te zijn; elke Facebook- of LinkedIn-groep begon met één persoon met een idee. Wees die persoon.

7. Bouw inhoud rond anderen.

Bouw inhoud rond andere mensen, inclusief influencers, om een ​​positieve associatie te creëren tussen uw eigen groeiende persoonlijke merk en dat van hen. U kunt dit doen door:

  • Sollicitatiegesprekken

  • Mede-auteur van inhoud

  • Content zoals webinars sponsoren

8. Roep mensen op hun donder***.

Ik geef je uitdrukkelijke toestemming om een ​​beetje controverse aan te wakkeren. Soms moet je gewoon naar buiten gaan en wat golven maken.

Zoek iemand in uw branche die niet helemaal over alle feiten beschikt, of een andere mening of perspectief heeft. Ga naar buiten en ga in gesprek met die persoon. Tag hem (of haar), reageer en creëer een buzz. Houd het boven de riem, maar wees niet bang om een ​​​​beetje te buigen.

Zoals Peep Laja van het ConversionXL Institute in zijn sociale bios zegt, ik noem je bullshit.

9. Maak gebruik van verhalen vertellen.

Het idee om aandacht te krijgen door middel van verhalen vertellen is niet nieuw, maar een verrassend aantal mensen maakt er nog steeds geen gebruik van. Meer dan 50 procent van de B2B-marketeers weet nog steeds niet wat voor soort content effectief is. Zelfs als ze via verhalen verbinding proberen te maken, missen ze iets.

Dat is een kans om storytelling in je eigen merkstrategie te verwerken om een ​​persoonlijkere connectie te maken. Het is onconventioneel omdat zo weinig andere mensen het doen.

De beste verhalen hebben een menselijk element, schrijft Patrick Armitage, marketingdirecteur voor BlogMutt. Zonder een persoonlijke connectie is een verhaal slechts informatie.

10. Doe een 'AMA'.

Ga naar sites als Reddit en Quora om vragen te beantwoorden. Een AMA (Ask Me Anything) op Reddit en vergelijkbare communities is een geweldige manier om expertise binnen uw branche op te bouwen. Zorg ervoor dat uw antwoorden juist zijn en dat u authentiek bent zonder te proberen promotioneel te zijn.

Sujan Patel

In zijn meer dan 13 jaar als marketeer en ondernemer heeft Sujan Patel honderden bedrijven geholpen het online verkeer en de verkoop te vergroten en hun online reputatie te versterken.

Lees verder

Ontspan 10 onconventionele manieren om uw persoonlijke merkverhalen op te bouwen

Hoe Trump won met behulp van strategische branding en wat ondernemers van hem kunnen leren

Specialisatie is beter dan generalisatie, leert Trump ons. Daarom hielden blanke arbeidersklasse mannen van hem.

Hoe te kleden voor een zakelijke bijeenkomst. Ja serieus. (Infografische)

Je komt misschien in de verleiding om de look met gekreukt haar en hoodie te proberen - doe het gewoon niet.

4 manieren waarop je je eigen ergste vijand bent

Herformuleer de manieren waarop u uw ondernemer zelf aanspreekt. Je zult verrast zijn door de kracht van je peptalk.

Hoe je jezelf opnieuw kunt uitvinden?

Hier leest u hoe u de sprong kunt maken van het dragen van die grootse maar onvervulde functietitel naar de nieuwe u worden.

Als je een Hillary-supporter bent, is dit het beste advies dat je vandaag zult krijgen

Het maakt niet uit of je nog geen 'President Trump' kunt zeggen. Veel mensen rekenen op jou om het bedrijf open te houden, wat de komende vier jaar ook brengen.

Onderhandelingstactieken voor FBI-gijzelen die u elke dag kunt gebruiken

Een 24-jarige veteraan van het Bureau deelt de 'Jedi Mind Trick' die elke keer werkt.

7 Leiderschapslessen die u kunt leren van het basketbalspel

Winnen op het veld, net als winnen in zaken, vereist dat de som van uw team krachtiger blijkt te zijn dan welke individuele speler dan ook.

7 krachtige tips voor spreken in het openbaar van een van de meest bekeken TED Talks-sprekers

Simon Sinek hield de derde meest bekeken presentatie ooit van TED Talks. Dit zijn zijn topgeheimen voor het vastleggen, boeien en verbinden met je publiek.

3 praktische manieren om contact te maken met miljonairs

Droom je ervan om ongelooflijk succesvolle ondernemers te ontmoeten en hun brein te kiezen? Ga hiervoor aan de slag.

De 80/20-regel van tijdmanagement: stop met het verspillen van je tijd

Dit is wat u onmiddellijk moet doen om efficiënter te werken en echte winst te gaan maken.

Hoe u een gesprek beleefd achterlaat

Netwerken heeft alles te maken met het ontmoeten van die fantastische mensen die uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar wat doe je als je gevangen zit door een windzak?