10 manieren om uw wifi-signaal te versterken

Vertragen van browsen tot kruipen, het onvermogen om te streamen, wegvallende wifi-signalen, draadloze dode zones - al deze problemen zijn gek in een wereld waar online gaan voor sommigen net zo noodzakelijk is geworden als ademhalen. Nou ja, misschien niet zo kritisch, maar belangrijk. Als de enige manier waarop u een goede ontvangst kunt krijgen, is om in dezelfde kamer te zijn als uw draadloze router, dan kunnen deze eenvoudige tips u helpen uw netwerk te optimaliseren.

Afstand is het meest voor de hand liggende probleem: er is een bepaald optimaal bereik dat het draadloze signaal kan afleggen. Als het netwerk een gebied moet bestrijken dat groter is dan waar de router naar toe kan verzenden, of als er veel hoeken zijn om rond te gaan en muren om door te dringen, zullen de prestaties een hit krijgen. Interferentie is ook een groot probleem, vooral voor degenen die in dichtbevolkte gebieden wonen. Signalen van andere draadloze netwerken en elektronica kunnen de snelheid beïnvloeden, evenals fysieke obstakels, zoals muren. Veel telefoonsystemen en andere draadloze apparaten kunnen ook interfereren met signalen. Dit is een goede zaak om te overwegen wanneer u op zoek bent naar een nieuw telefoonsysteem - velen van hen gebruiken tegenwoordig DECT 6.0, dat heel goed samengaat met standaard Wi-Fi-netwerken.Het is ook mogelijk dat het probleem niet de interferentie of andere netwerken zijn. Is er een kans dat ongewenste gasten meeliften op uw netwerk? U kunt altijd in de beheerdersinterface van uw router kijken hoeveel apparaten er zijn aangesloten. Of gebruik een netwerkanalysetool om te zien of u onbekende machines in uw netwerk heeft. Als het een open netwerk is, sluit het dan. Stel beveiliging in, bij voorkeur WPA2, aangezien WEP niet zo sterk is, en voer een sterk wachtwoord in dat voor anderen moeilijk te raden is.

Er zijn veel andere redenen waarom uw verbinding niet ideaal is. Gelukkig hebben we enkele tips voor het oplossen van problemen, en veel daarvan kosten u geen cent.

1. Update uw routerfirmware

Misschien heeft je router gewoon een update nodig. Routerfabrikanten zijn altijd software aan het tweaken om wat meer prestaties en snelheid te krijgen. Hoe gemakkelijk - of hoe moeilijk - het is om uw firmware te upgraden, hangt volledig af van de fabrikant en het model van uw apparaat. De meeste huidige routers hebben het updateproces ingebouwd in de beheerinterface, dus het is gewoon een kwestie van op een firmware-upgradeknop drukken. Bij sommige modellen, vooral als ze ouder zijn, moet je eerst de firmware zoeken en downloaden van de website van de fabrikant van de router. Het is vervelend, maar nog steeds goed om te doen.

Zelfs als uw draadloze netwerk niet defect is, moet u er zelfs een punt van maken om uw firmware regelmatig bij te werken. Op die manier krijgt u prestatieverbeteringen, betere functies en beveiligingsupdates. Hier leest u hoe u toegang krijgt tot de instellingen van uw router.


2. Bereik een optimale routerplaatsing

Niet alle kamers en ruimtes zijn gelijk gemaakt. Het feit is dat waar u de router plaatst uw draadloze dekking kan beïnvloeden. Het lijkt misschien logisch om de router in een kast en uit de weg te hebben, of vlak bij het raam waar de kabel binnenkomt, maar dat is niet altijd het geval. Een bekabelde router kan worden weggestopt, uit het zicht, uit het hart. Een draadloze router daarentegen heeft open ruimtes nodig, weg van muren en obstakels. Het zijn ook niet alleen fysieke belemmeringen; zware apparaten of elektronica die in de buurt draait, kunnen de wifi-prestaties beïnvloeden.

Als uw router externe antennes heeft, richt deze dan verticaal om de dekking te vergroten. Verhoog de router als je kunt. Je kunt hem aan een muur bevestigen of op een plank of tafel zetten om een ​​beter signaal te krijgen. Er zijn tal van hulpmiddelen om u te helpen uw netwerkdekking te visualiseren. Persoonlijk hou ik van Heatmapper, of Editors' Choice inSSIDer voor Office, die je zowel de zwakke als de sterke punten in je wifi-netwerk laat zien. Er zijn ook tal van mobiele apps, zoals Netgear's WiFi Analytics.


3. Wat is uw frequentie?

Bekijk de beheerdersinterface van uw netwerk en zorg ervoor dat u deze hebt geconfigureerd voor optimale prestaties. Als je een dual-band router hebt, krijg je waarschijnlijk een betere doorvoer door over te schakelen naar de 5GHz-band in plaats van de meer gebruikelijke 2,4GHz-band te gebruiken. Als er niets anders is, zult u waarschijnlijk minder interferentie ondervinden van andere draadloze netwerken en apparaten omdat de 5GHz-frequentie niet zo vaak wordt gebruikt. Overstappen is vrij eenvoudig. Kijk of de beheerdersinterface van uw router 5GHz biedt. Als dit het geval is, schakelt u het in en stelt u het netwerk in zoals u dat normaal zou doen.


4. Verander dat kanaal

Ooit als kind met walkietalkies gespeeld? U herinnert zich misschien dat u elkaar niet zou kunnen horen als de units niet op hetzelfde kanaal waren aangesloten. Of als je op een ander kanaal belandt, kun je het gesprek van iemand anders op een heel andere set meeluisteren. Hetzelfde met babyfoons.

In dezelfde geest zijn alle moderne routers meerkanaals, zodat ze over verschillende kanalen kunnen schakelen wanneer ze met uw apparaten communiceren. Je hebt de neiging om de standaardwaarde van de router te gebruiken, maar als aangrenzende draadloze netwerken ook hetzelfde kanaal gebruiken, zul je signaalopstoppingen tegenkomen. Op Windows-pc's kunt u zien welke kanalen aangrenzende wifi-netwerken gebruiken. Als u vanaf de opdrachtprompt (in Windows 7) netsh wlan show all typt, ziet u een lijst met alle draadloze netwerken en de kanalen die in uw omgeving worden gebruikt. Bij PC Labs gebruiken de meeste van onze netwerken en die van onze buren bijvoorbeeld de kanalen 6 en 11.

Als u eenmaal weet welke kanalen in gebruik zijn, kiest u er een die minder overbelast is en schakelt u uw router handmatig over om op dat kanaal uit te zenden. U vindt deze instelling in de beheerdersinterface van uw draadloze netwerk. Hoewel de interface per apparaat en fabrikant verschilt, vindt u de optie over het algemeen onder de categorie draadloze basisinstellingen.


5. Controlekwaliteit:

De meeste moderne routers worden geleverd met Quality-of-Service (QoS)-tools om de hoeveelheid bandbreedte die apps gebruiken te beperken. Dit is handig als u veel videostreamt of vaak Voice over IP (VoIP) gebruikt. Het laatste dat u wilt, is dat uw video- of gesprekskwaliteit achteruitgaat, alleen maar omdat iemand een gigantisch videobestand downloadt van Dropbox. U kunt bijvoorbeeld aangeven welke applicaties en services prioriteit krijgen en downloaders op bepaalde tijden van de dag een lagere prioriteit geven. Natuurlijk duurt het langer om dat bestand te krijgen, maar alle anderen op het netwerk zullen je dankbaar zijn. QoS-instellingen zijn meestal te vinden onder geavanceerde instellingen in de beheerdersinterface van het netwerk. Sommige routers maken het zelfs gemakkelijker door een multimedia- of gaming-instelling aan te bieden, zodat u weet dat die toepassingen voorrang krijgen.


6. Vertrouw niet op verouderde hardware

Tot nu toe waren de tips om het meeste uit uw bestaande apparatuur te halen, maar als u oude hardware gebruikt, kunt u niet de beste prestaties verwachten. We hebben de neiging om ons te abonneren op de 'als het niet kapot is, repareer het dan niet'-mentaliteit met back-end-apparaten, met name netwerkapparatuur. Maar als je je router jaren geleden hebt gekocht, zit je waarschijnlijk nog steeds op de 802.11g-standaard. Er zijn zelfs nog 802.11b-routers in het wild. Deze draadloze standaarden hebben een limiet op vrij lage bandbreedtes. Dus alle aanpassingen die we hierboven hebben geschetst, zullen je niet ver brengen, als je bedenkt dat de maximale verwerkingscapaciteit voor 802.11g 54 Mbps is. Vergelijk dat eens met de modernere 802.11n met 300 Mbps en de nieuwste 802.11ac met 1 Gbps. Onze lijst met de beste draadloze routers is een goede plek om de zoektocht naar een snellere router te beginnen.

U moet niet alleen rekening houden met de leeftijd van uw router. Als je de afgelopen jaren een pc hebt gekocht, heb je waarschijnlijk een 802.11ac draadloze adapter, of op zijn minst 802.11n, dus deze zou compatibel moeten zijn met nieuwere routers. Maar als uw laptop geen geïntegreerde bijgewerkte adapter heeft, kunt u een draadloze USB-adapter krijgen. In sommige gevallen kunnen ze betere prestaties opleveren dan de ingebouwde, dus als uw netwerkrouter 802.11ac gebruikt, maar u nog steeds niet het soort prestaties krijgt dat u verwacht, kijk dan naar een adapter. Ze zijn niet zo duur, en het hebben van een kan een enorm verschil maken.

802.11ac Multi User-Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO) routers beginnen ook op de markt te komen. MU-MIMO-routers, zoals de Linksys EA7500 Max-Stream AC1900, kunnen meerdere datastromen tegelijkertijd naar meerdere apparaten verzenden en ontvangen zonder verslechtering van de bandbreedte en vereisen gespecialiseerde tests met meerdere clients, maar de clients moeten MU-MIMO-compatibel zijn.


7. Vervang uw antenne

Als uw router een interne antenne heeft, is het een goed idee om een ​​externe antenne toe te voegen, omdat deze een sterker signaal uitzendt. Veel routerfabrikanten verkopen omnidirectionele antennes, die een signaal naar alle richtingen sturen, of directionele antennes, die een signaal in één specifieke richting sturen. De meeste ingebouwde antennes zijn meestal omnidirectioneel, dus als u een externe antenne koopt, moet deze worden gemarkeerd als 'high-gain' om echt een verschil te maken. Een directionele antenne is meestal een betere optie, aangezien de kans groot is dat u geen zwakke plekken in uw netwerk in elke richting ervaart. Richt uw externe antenne in de richting van uw zwakke plek en deze zal het signaal dienovereenkomstig uitzenden. Kijk op de website van uw routerfabrikant voor informatie over hoe u deze kunt kopen.


8. Stel een draadloze bereikvergroter in

Misschien is het gewoon een kwestie van de grootte van de kamer. Alle routers kunnen slechts tot een bepaalde afstand betrouwbaar uitzenden. Nog verder, en het signaal wordt zwak. Als je draadloze netwerk een groot gebied bestrijkt, heb je een draadloze range extender nodig, ook wel een draadloze repeater of een wifi-expander genoemd, om je signaal te versterken. Dit is ook een goed idee als er dikke muren of andere fysieke structuren zijn die signalen blokkeren.

Range extenders lijken op standaard routers, maar werken anders. Om te beginnen pikken ze het bestaande wifi-signaal van uw draadloze router op en zenden het eenvoudig opnieuw uit. Wat uw netwerkrouter betreft, is de range extender gewoon een andere client met een IP-adres, net als een laptop. Ook al is het geen router, je moet nog steeds dezelfde regels gebruiken om de plaatsing te bepalen; de extender moet dicht genoeg bij je hoofdnetwerkrouter zijn om een ​​solide signaal op te vangen, maar dicht genoeg bij de zwakke plek zodat hij zijn werk kan doen om dat signaal uit te breiden. U hebt geen extender nodig van hetzelfde merk of model als uw bestaande router, maar u moet er een kiezen die uw signaal kan uitzenden. Koop bijvoorbeeld geen 802.11n-extender als uw router op 802.11ac staat. Voor meer informatie over het kiezen en instellen van een extender, bekijk de beste draadloze range-extenders die we hebben getest.


9. Upgraden naar een op mesh gebaseerd wifi-systeem?

Range-extenders helpen connectiviteit naar dode zones te brengen, maar bieden meestal ongeveer de helft van de bandbreedte die u van uw primaire router krijgt. Toegangspunten bieden meer bandbreedte, maar vereisen een bekabelde verbinding met de hoofdrouter. En beide oplossingen creëren meestal een nieuwe netwerk-SSID waarop u moet inloggen als u van het ene deel van het huis naar het andere gaat. Als je overal in huis naadloze connectiviteit wilt, overweeg dan een wifi-systeem.

Wi-Fi-systemen zijn ontworpen om elke hoek van uw huis te dekken en bestaan ​​uit een aantal netwerkcomponenten. Er is een hoofdrouter die rechtstreeks op uw modem wordt aangesloten, en een reeks satellietmodules, of knooppunten, die u door uw hele huis plaatst. Ze maken allemaal deel uit van één draadloos netwerk en delen dezelfde SSID en hetzelfde wachtwoord. In tegenstelling tot range-extenders, die met de router communiceren via de 2,4GHz- of 5GHz-radiobanden, gebruiken de meeste Wi-Fi-systeemsatellieten mesh-technologie om met de router en met elkaar te praten.

Wi-Fi-systemen worden vaak geleverd met gebruiksvriendelijke mobiele apps die u door het installatieproces leiden met eenvoudig te volgen geïllustreerde instructies. De app vertelt je waar je elk knooppunt moet plaatsen voor maximale dekking en kiest het beste wifi-kanaal en de beste radioband voor optimale doorvoerprestaties. Wi-Fi-systemen zijn eenvoudig uit te breiden en te beheren met uw smartphone, waardoor u de Wi-Fi-toegang tot specifieke apparaten met een druk op de knop kunt uitschakelen en bepaalde apparaten netwerkprioriteit kunt geven zonder dat u hoeft in te loggen op een ingewikkelde netwerkconsole. Het nadeel: Wi-Fi-systemen zijn niet goedkoop, vooral als je een groot huis hebt, waarvoor meerdere knooppunten nodig zijn. Maar als je toch op zoek bent naar een nieuwe router, is het misschien het overwegen waard als alternatief.


10. Stap in het lef van uw router

De avonturiers moeten kijken naar het open-source DD-WRT-routerbesturingssysteem. Veel grote routerfabrikanten, zoals Linksys, Netgear en TrendNET, bieden routers aan die DD-WRT kunnen uitvoeren. Of u kunt eenvoudig DD-WRT downloaden en installeren op elke router die u heeft liggen. DD-WRT kan de prestaties verhogen en u toegang geven tot meer geavanceerde netwerkfuncties, waaronder virtual private networking (VPN), beveiliging en gedetailleerde aanpassing.

Voor meer tips om het surfen te versnellen, bekijk je Router-functies die je zou moeten gebruiken en Hoe je je router instelt en configureert. Heeft u problemen met het krijgen of behouden van een signaal? Dan is Tips voor het oplossen van problemen met uw internetverbinding het lezen waard. Nadat je alle nodige aanpassingen hebt gedaan om je draadloze netwerk te optimaliseren, test je hieronder je internetsnelheid.

Aanbevolen verhalen

Samsung's The Frame TV past perfect bij de kunst aan je muur

Een eerste blik op Samsungs The Frame TV.

Windows 10 Fall Creators Update: 7 dingen om uit te checken

Ondanks de naam hoef je geen creatief type te zijn om te profiteren van het bijgewerkte besturingssysteem van Microsoft.

11 manieren waarop succesvolle mensen anders denken dan jij

Een gedisciplineerde benadering van het doordenken van problemen is van vitaal belang voor iedereen die streeft naar succes.

Comcast Eyes Eenvoudigere, sterkere wifi met xFi

Het geplande Wi-Fi mesh-netwerksysteem van Comcast maakt deel uit van het nieuwe cloudgebaseerde Xfinity Xfi-systeem, waarmee u thuisverbindingen vanaf internet kunt beheren.

Apple belooft $ 1 miljard om 'geavanceerde productie' in de VS te stimuleren

'Zo kunnen we de rimpeling in de vijver zijn', zegt Apple-topman Tim Cook.