10 manieren om het uit te slijpen wanneer onzekerheid je onder druk zet

Leven en succes zijn inconsistent. Dingen waar je hard voor hebt gewerkt, kunnen in een oogwenk veranderen zonder jouw toestemming of toestemming. Onzekerheid is een realiteit, in en door alle aspecten van de sleur naar succes. Wanneer omstandigheden op onvoorspelbare manieren veranderen, zorgt het voor de ontwikkeling van de harde geest die je nodig hebt om je te helpen door tijden van pijn en inconsistentie. Je leert nooit wat uitknijpen betekent totdat je je neus moet neerleggen, tegenslag moet accepteren en hoe dan ook vooruit moet blijven streven. Om te volgen zijn enkele geweldige manieren om erbij te blijven als dingen onzeker zijn.

1. Dankbaarheid.

Om onzekere resultaten productief te maken, kies je ervoor om je dag dankbaar te beginnen. Wanneer je je concentreert op de overvloed die je al hebt, activeert het het beloningssysteem in je hersenen, wat hoop en motivatie inspireert. Als je de hele dag door een golf van angst voelt opkomen uit je onderbuik, vanwege je onzekere omstandigheden, neem dan 30 seconden de tijd om je te concentreren op datgene waar je dankbaar voor bent. Dit houdt je geaard in de stabiele dingen waarop je kunt vertrouwen, en niet overdreven gefocust op wat je bent kwijtgeraakt, wat je nodig hebt en wat je nog niet hebt. Aristoteles stelt dat we zijn wat we herhaaldelijk doen. Excellentie is dus geen handeling, maar een gewoonte. Laat dankbaarheid een verklaring zijn van uw uitmuntendheid.

2. Journaal.

Elke ochtend en avond een paar minuten schrijven heeft bewezen de psyche te stabiliseren en te organiseren. Hun psyche is nooit meer bedroefd dan wanneer ze onder druk van onzekerheid staan. De tennisgrootheid Martina Navratilova gelooft dat het bijhouden van een dagboek van wat er in je leven gebeurt, een goede manier is om je te helpen destilleren wat belangrijk is en wat niet. Een dagboek werkt als de grijze stof in de hersenen. Het helpt je gedachten los te laten die niet nuttig zijn, en houdt je gefocust op de informatie die nuttig is. Als je onder de druk van onzekerheid staat, zal het hebben van een focus je racegedachten kalmeren. Een dagboek bijhouden is een van de beste manieren om uw gedachten te richten op oplossingen die u op een andere manier misschien niet had kunnen ontdekken.3. Voorspellingsvragen.

Als je niet weet hoe je naar de volgende plek in je dag moet gaan, je humeur, je manier van denken of je onzekere situatie, is het een goede oefening om voorspellingsvragen te stellen, zoals: wat zou vandaag geweldig maken? Dit soort voorspellingsvragen hebben de kracht om je houding onmiddellijk te veranderen en je een gevoel van hoop te geven. Als je op deze dag alles zou kunnen hebben om het geweldig te maken, wat zou dat dan zijn? Schrijf het op. De fenomenale Oprah Winfrey gelooft, om te ontvangen, moet je geloven.

4. Positieve afleiding.

Als er niet meteen duidelijkheid komt, profiteer dan van deze wachttijd om productief te zijn met de kleine dingen die u dagelijks doet. Door rommel op te ruimen, blijft u gefocust op wat u wel kunt controleren, in plaats van u zorgen te maken over wat u nog niet in de hand heeft. Suze Orman stelt dat, net als je huiskasten, je zakelijke rommel zo nu en dan een opknapbeurt nodig heeft, en de beloning zal veel verder gaan dan de psychische voldoening van opruimen. Elke keer dat je reinigt, ruim je je foundation op. Het is alsof u schone olie aan uw motor toevoegt. Er zijn veel kleine dingen die je moet afdwingen, maar als ze eenmaal voltooid zijn, voel je je 100% beter. Je voelt je lichter, hoopvoller en alsof je ruimte hebt gecreëerd om nieuwe en betere dingen te laten zien.

5. Bevestigende verklaringen.

Door uitspraken te doen over wat u wilt, worden uw hersenen ertoe aangezet uw geloof op te bouwen in uw vermogen om de gewenste resultaten te creëren. Het zal misschien niet op deze dag gebeuren, maar iets hebben om naar uit te kijken heeft bewezen een gevoel van geluk te vergroten, omdat het je de hoop geeft dat er nog beter in het verschiet ligt. Dit soort hoop motiveert je om in de sleur te blijven. Zet uw bevestigende verklaringen op schrift. Door dit te doen, creëer je alle verandering die je van binnenuit wilt zien. De grote kampioen, Mohammed Ali zegt dat het de herhaling van bevestigingen is die tot geloof leidt, en zodra dat geloof een diepe overtuiging wordt, beginnen dingen te gebeuren.

6. Projectbord.

Door een projectbord te maken, blijf je productief terwijl je bezig bent. Ondernemer en ontwikkelaar van de Lean Startup-beweging Steve Blank gelooft dat projectborden helpen om je ogen op de prijs te houden, niet op de obstakels. Het geeft u een beeld van de benchmarks die uw tijd en aandacht nodig hebben. Het hebben van meer dan één project geeft je opties. Het brein houdt van opties, omdat het je creatief, bezig en in beweging houdt. Zet het project dat voor vertragingen, onzekerheid of frustratie zorgt in de wacht, en steek je energie in andere facetten van datzelfde project, of je kunt aan iets anders werken dat je aandacht nodig heeft. Gefocust blijven op voorwaartse beweging kalmeert je psyche door je een doel te geven wanneer andere dingen buiten je controle lijken.

7. Wees gezond.

Er is niets dat een slechte dag sneller in een goede kan veranderen dan actief gezond zijn. Hoe gezonder je bent, hoe beter je voorbereid bent op de maling. Als je jezelf fysiek pusht, ga je respecteren hoe sterk je emotioneel bent. Alex Toussaint, een spin-coach voor Pelaton, zegt herhaaldelijk: stop niet, haal de top. Houd de mentaliteit vast dat opgeven geen optie is als je onder druk van onzekerheid staat.

8. Praat alleen in het positieve.

Onzekere tijden kunnen niet beter worden als je alleen maar praat over wat er niet gebeurt, wat niet werkt, wat je niet krijgt en hoe het niet eerlijk is. Hoe meer je focust op het positieve, hoe positiever je taal wordt, hoe meer je toevoegt aan de positiviteit van de dag en hoe gemakkelijker het is om het uit te blijven slijpen. Als het een slechte tijd is, zoek dan naar de zegeningen in je tegenslag. Joe Osteen zegt: Praat niet over je problemen, praat over je problemen. Wanneer je zelfpraat actiegericht is, in plaats van hopeloos klagen, heb je de kracht om de kans te zien in je onzekere omstandigheden.

9. Vertrouwen.

Dat iets nu niet gebeurt, wil niet zeggen dat het nooit zal gebeuren. Dingen hebben tijd nodig om op hun plaats te vallen, ze hebben tijd nodig om zich te manifesteren en dingen hebben tijd nodig om duidelijk te worden. Als dingen onduidelijk zijn, laat het los. Gebruik het woord toestaan ​​om door te leven. Wanneer je dingen laat gebeuren, creëer je ruimte in je omstandigheden zodat dingen kunnen landen zoals ze willen. Wanneer je voelt dat je je wilt vastklampen en beheersen, leer dan los te laten en toe te staan. De grote spiritist Ekhart Tolle leert dat er veel kracht voor nodig is om los te laten, en dan vol te houden. De beste dingen gebeuren vaak als ze niet worden gedwongen.

10. Sterkte ermee.

Het leven is moeilijk. Dingen gaan niet altijd zoals je wilt. Positief denken kan niet alles oplossen, maar het kan je wel vooruit helpen. Succes gaat net zo goed over afwijzing en falen als over bereiken en slagen. Falen en onzekerheid geven je een tegenkracht om tegen te werken om je te helpen sterker en veerkrachtiger te worden. Soms gaat succes over doorgaan en niet wachten tot een afwijzing zich omdraait. Als het een afwijzing is, accepteer het dan en creëer een nieuw pad rond de afwijzing om je doel te bereiken. Ken het verschil tussen een slechte dag hebben, een slechte gang van zaken en een slecht leven hebben. Je verhaal is nog niet voorbij.

Sherrie Campbell

Sherrie Campbell is een psycholoog in Yorba Linda, Californië, met twee decennia klinische opleiding en ervaring in het verstrekken van counseling en psychotherapie. Ze is de auteur van Loving Yourself: The Mastery of Being Your Ow...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

4 manieren om video te maken en te bewerken met Camtasia Studio 8 in Trivantis Lectora

De combinatie van deze twee videobewerkings- en eLearning-tools zorgt voor geweldige, interactieve content authoring.

Verbeter de levensduur van de batterij van Windows 10 met de nieuwe Power Slider

Microsoft test een functie waarmee gebruikers de prestaties handmatig kunnen aanpassen om de levensduur van de batterij te verbeteren.

Een paar dingen om te weten bij het transformeren van Windows naar OS X

De waarheid is dat de hele transformatie niet per se uitdagend is, zoals je misschien denkt. Dankzij de webapplicaties is het zelfs een vrij eenvoudig...