10 manieren om een ​​willekeurig wachtwoord te genereren vanaf de opdrachtregel

10-manieren-om-een-willekeurig-wachtwoord-van-de-opdracht-regel-foto te genereren

Een van de geweldige dingen van Linux is dat je hetzelfde op honderden verschillende manieren kunt doen - zelfs zoiets eenvoudigs als het genereren van een willekeurig wachtwoord kan worden bereikt met tientallen verschillende opdrachten. Hier zijn 10 manieren waarop u het kunt doen.

We verzamelden al deze commando's van Command-Line Fu en testten ze op onze eigen Linux-pc om er zeker van te zijn dat ze werken. Je zou in ieder geval enkele hiervan op Windows moeten kunnen gebruiken met Cygwin geïnstalleerd, hoewel we ze niet allemaal hebben getest - de laatste werkt echter zeker.Genereer een willekeurig wachtwoord

Voor elk van deze willekeurige wachtwoordopdrachten kunt u ze wijzigen om een ​​andere wachtwoordlengte uit te voeren, of u kunt gewoon de eerste x tekens van het gegenereerde wachtwoord gebruiken als u niet zo'n lang wachtwoord wilt. Hopelijk gebruik je sowieso een wachtwoordbeheerder zoals LastPass, zodat je ze niet hoeft te onthouden.

Deze methode gebruikt SHA om de datum te hashen, loopt door base64 en voert vervolgens de top 32 tekens uit.

|__+_|

Deze methode maakte gebruik van de ingebouwde /dev/urandom-functie en filtert alleen tekens uit die u normaal gesproken in een wachtwoord zou gebruiken. Vervolgens wordt de top 32 weergegeven.

|__+_|

Deze gebruikt de randfunctie van openssl, die mogelijk niet op uw systeem is geïnstalleerd. Maar goed dat er nog veel meer voorbeelden zijn, toch?

|__+_|

Deze werkt net als de andere urandom, maar doet het werk omgekeerd. Bash is erg krachtig!

|__+_|

Hier is nog een voorbeeld dat filtert met behulp van de opdracht strings, die afdrukbare tekenreeksen uit een bestand uitvoert, wat in dit geval de urandom-functie is.

|__+_|

Hier is een nog eenvoudigere versie van de urandom.

|__+_|

Deze slaagt erin om het zeer nuttige dd-commando te gebruiken.

|__+_|

U kunt zelfs een willekeurig linkerwachtwoord maken, waarmee u uw wachtwoord met één hand kunt typen.

Als je dit de hele tijd gaat gebruiken, is het waarschijnlijk een beter idee om het in een functie te stoppen. In dit geval, als je de opdracht eenmaal hebt uitgevoerd, kun je randpw gebruiken wanneer je maar een willekeurig wachtwoord wilt genereren. Je zou dit waarschijnlijk in je ~/.bashrc-bestand willen plaatsen.

|__+_|

U kunt dezelfde syntaxis gebruiken om elk van deze in een functie te maken - vervang gewoon alles binnen de { }

En hier is de gemakkelijkste manier om een ​​wachtwoord te maken vanaf de opdrachtregel, die werkt in Linux, Windows met Cygwin en waarschijnlijk Mac OS X. Ik weet zeker dat sommige mensen zullen klagen dat het niet zo willekeurig is als sommige andere opties, maar eerlijk gezegd, het is willekeurig genoeg als je het hele ding gaat gebruiken.

|__+_|

Ja, dat is zelfs gemakkelijk genoeg om te onthouden.


Er zijn tal van andere manieren waarop u een willekeurig wachtwoord kunt maken vanaf de opdrachtregel in Linux, bijvoorbeeld de opdracht mkpasswd, die het wachtwoord daadwerkelijk aan een Linux-gebruikersaccount kan toewijzen. Dus wat is je favoriete manier?

Meer verhalen

Artikelen opslaan om later te lezen met Pocket

Bladwijzers zijn zo het laatste decennium. Als je een artikel online vindt dat je voor later wilt bewaren, stop het dan in Pocket - een gratis webservice die artikelen opslaat en synchroniseert met al je apparaten, zonder advertenties of onnodige opmaak. Je kunt ze zelfs offline lezen.

Volledige machtigingen verkrijgen om beveiligde registersleutels te bewerken

We praten hier bij How-To Geek over veel coole dingen die u kunt doen door het Windows-register te bewerken. Af en toe kom je echter een registersleutel of waarde tegen die je niet mag bewerken. Wanneer u het probeert, ziet u een foutmelding Kan niet bewerken _____: Fout bij het schrijven van de

Hoe u al uw eerdere Facebook-berichten privé kunt maken

Als je iets op Facebook plaatst, kun je kiezen wie dat bericht en alle toekomstige berichten te zien krijgt. Maar wat als je wilt beperken wie alle berichten kan zien die je in het verleden hebt geplaatst? Facebook heeft een instelling om precies dat te doen.

Hoe u kunt zien wat ruimte inneemt op uw Chromebook

Ik ben dol op Chromebooks (en Chrome OS in het algemeen), maar ik heb er altijd last van gehad dat er geen gemakkelijke manier is om te zien hoeveel van de interne opslag van mijn apparaat daadwerkelijk wordt gebruikt. Ik krijg het hele leven in de cloud-ding, maar kom op - soms is dat gewoon niet praktisch. En met de beperkte hoeveelheid

Is schade aan statische elektriciteit nog steeds een groot probleem met elektronica?

We hebben allemaal de waarschuwingen gehoord om ervoor te zorgen dat we goed geaard zijn wanneer we aan onze elektronische apparaten werken, maar hebben technologische ontwikkelingen het probleem van schade door statische elektriciteit verminderd of is het nog steeds zo wijdverbreid als voorheen? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft een uitgebreid antwoord op een nieuwsgierige

Geek Trivia: De laagste single-hole golfscore die ooit is gemaakt, staat bekend als A?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de macOS Sierra Public Beta te installeren

Klaar voor een nieuwe versie van het Apple Macintosh-besturingssysteem? Dat is goed, want de nieuwste versie van macOS (voorheen bekend als OS X) is in bèta en brengt een hele reeks nieuwe functies met zich mee. Het beste van alles is dat u het nu kunt installeren.

Hoe aanraak-, vergrendelscherm- en oplaadgeluiden op Samsung Galaxy-telefoons uit te schakelen

Je kraakt de doos voor je nieuwe Galaxy S7, S6 of Note 5 en begint die stoute jongen op te zetten. Na ongeveer drie tikken realiseer je je iets: dit ding maakt geluid elke keer dat je het aanraakt. Als je daar net zo gek van wordt als ik, hebben we goed nieuws: het is gemakkelijk om niet alleen de aanraking uit te schakelen

Door opmerkingen zoeken in Excel

Opmerkingen in Excel zijn geweldig voor het maken van aantekeningen over bepaalde cellen, zodat u uw werk kunt bijhouden. Als je veel opmerkingen aan je werkbladen hebt toegevoegd, kan het moeilijk worden om te onthouden waar je een specifieke notitie in een opmerking hebt geplaatst.

Het Configuratiescherm en de Prullenbak weergeven in het navigatiedeelvenster van Windows Verkenner

Standaard is de zijbalk van Windows Verkenner onderverdeeld in grote categorieën zoals Snelle toegang, Deze pc, Netwerk, enzovoort. Maar een snelle wijziging van de instellingen kan ervoor zorgen dat uw navigatievenster er iets meer uitziet als de traditionele boom die u zou zien in een dialoogvenster Openen/Opslaan als, met een paar normaal verborgen