10 geldgewoonten die u zullen helpen serieus te worden over welvaart

De kracht van gewoonte kan best interessant zijn. In plaats van goede voornemens voor 2017 te maken die misschien niet blijven hangen, is een goed alternatief om dit jaar positieve gewoonten te ontwikkelen. Vooral als de categorie het financiële leven is.

Maak er dus uw doel van om nieuwe gewoonten te ontwikkelen die uw financiële leven naar een hoger niveau tillen.

Van elke dag een nieuwe vaardigheid leren tot regelmatig naar de sportschool gaan, gewoonte neemt het enige bijzondere weg dat ons ervan weerhoudt dingen voor elkaar te krijgen: weerstand. Met goede gewoonten verzetten we ons niet langer. Wij doen het gewoon.U kunt snel financiële vrijheid bereiken door de kracht van gewoonte positief te kanaliseren in de manier waarop u met geld omgaat. Maar laten we eerst eens kijken naar de stappen om nieuwe gewoonten te ontwikkelen.

Auteur James Clear verdeelt gewoontevorming in drie stappen (de drie R's): herinnering (wat leidt tot het gedrag); routine (de gewoonte zelf) en beloning (wat je van dit gedrag krijgt). Om ervoor te zorgen dat een gewoonte blijft hangen, moet deze de regel van de drie R's volgen. Door enkele van de volgende gewoonten te oefenen, zal uw beloning een financieel meer lonende levensstijl zijn.

1. Wees duidelijk over uw financiële doelen.

Een gewoonte die je moet ontwikkelen, is duidelijkheid over je doelen. Uw doelen kunnen uw houding bepalen ten opzichte van wat u ook doet en u in het juiste perspectief plaatsen over uw financiële leven. Gebrek aan duidelijkheid staat gelijk aan helemaal geen doelen hebben.

'Duidelijkheid over uw gelddoelen is de eerste stap om uw financiën op orde te krijgen', vertelde Yasir Khan, oprichter en hoofdredacteur bij WealthKept.com, me. 'Je financiën op orde krijgen - prioriteiten kunnen stellen in wat je met je geld doet - kan alleen worden bereikt door de onnodige verplichtingen uit de weg te ruimen.'

Het ontwikkelen van een gewoonte om duidelijk te zijn over uw financiële doelen zal ook een gevoel van focus creëren, wat het psychologische effect is van het stellen van doelen. Laten we aannemen dat het uw doel is om dit jaar uw eigen bedrijf te starten. U geeft aan hoeveel geld daarvoor nodig is en hoeveel u zelf wilt ophalen.

2. Stop met het associëren van schuld met geld.

Een gewoonte die iemand ervan weerhoudt om financieel te groeien, is hoe hij of zij over geld denkt. Veel mensen voelen zich schuldig, daarom vinden ze het vaak moeilijk om de financiële voorwaarden van een zakelijke relatie te bespreken voordat ze er een beginnen.

Ontwikkel dit jaar een positieve houding ten opzichte van geld door alle schuldgevoelens over geld te overwinnen.

3. Zoek meer inkomstenbronnen.

De beste manier om uw financiële leven dit jaar te verbeteren, is door uw vrije tijd te gebruiken om een ​​extra inkomen te verdienen. Begin door te kijken naar gebieden waar u in een behoefte kunt voorzien en daarbij extra geld kunt verdienen.

En maak van het omzetten van uw vrije tijd in inkomenskansen een gewoonte. Je kunt freelancen voor bedrijven of mensen helpen met dingen die ze zelf niet kunnen. Khan zei dat hij naast zijn hoofdbaan twee kleine bedrijven kon beginnen toen hij merkte dat hij zijn vrije tijd kon gebruiken om anderen te helpen. Nu zijn nevenactiviteiten groeien, neemt hij mensen aan om hem te helpen het bedrijf te runnen.

4. Maak van het aflossen van uw schulden een prioriteit.

Een van de grootste belemmeringen voor financiële groei zijn schulden. Het probleem is dat schulden zich blijven opstapelen, waardoor het uw duurste verplichting wordt. Begin met het afbetalen van uw schuld met elk salaris dat u verdient. Door deze gewoonte aan te leren, zou u eind 2017 schuldenvrij kunnen zijn.

5. Spaar om uw toekomst veilig te stellen.

Maak van sparen een gewoonte in 2017. Hoe meer u spaart, hoe meer u overhoudt als u met pensioen gaat. JPMorgan Chase stelt jaarlijks een pensioengids samen met beleggings- en spaarstrategieën voor alle levensfasen.

6. Scheid vriendschap van zaken.

Benadruk het doel van uw relatie met anderen en maak er een gewoonte van om geld altijd te scheiden van vriendschap en vriendschap van zaken.

Veel relaties zijn stukgelopen vanwege geld. Wees in 2017 voorzichtig bij het aangaan van zakelijke relaties. Zorg ervoor dat je genoeg over iemand weet voordat je zo'n relatie aangaat. Gebruik achtergrondcontroletools zoals Check Them of Check People voor een eerste vergadering. Een relatie aangaan met de verkeerde persoon kan kostbaar of verwoestend zijn voor uw financiële leven.

7. Zie geld als een middel, niet als een doel.

Veel mensen begrijpen het begrip geld heel erg verkeerd. Omdat we geld als het einddoel zien, beïnvloedt het onze oriëntatie erop. Zie geld als wat het is en wat het moet zijn: een hulpmiddel, een middel om een ​​doel te bereiken. Wat het einde voor ieder van ons is, kan anders zijn. Voor de meesten is het misschien geluk, terwijl het voor anderen gewoon een comfortabele levensstijl is.

8. Vraag advies aan geldexperts.

Ontwikkel een gewoonte om advies in te winnen voordat u een belangrijke financiële beslissing neemt. Zo voorkom je dat je een beslissing neemt waar je later spijt van krijgt. Als u er een gewoonte van maakt om financieel advies in te winnen, is de kans kleiner dat u financiële risico's neemt die uw levensstijl kunnen schaden.

9. Beslis tegen impulsaankopen.

Maak er een gewoonte van om alleen uit te geven aan dingen die je nodig hebt. Verminder impulsaankopen door uw opties af te wegen voordat u een aankoop doet. Wanneer u impulsief koopt, krijgt u slechts een tijdelijk gevoel van voldoening. Als deze onmiddellijke bevrediging eenmaal is uitgewerkt, blijft er een gekrompen portemonnee en een vleugje spijt over, of wroeging van de koper.

10. Leef beneden je stand.

Veel rijke individuen hebben zich de gewoonte eigen gemaakt om onder hun stand te leven, zelfs voordat ze enorm succesvol werden. Veel vermogende mensen geven er de voorkeur aan een zuinig leven te leiden.

Zuinig zijn kan u helpen een financiële levensstijl te creëren die gemakkelijk beheersbaar is. Het kan u genoeg geld en tijd geven om in uw bedrijf en relatie te investeren. En dat is waar het bij goede geldgewoonten om draait.

Ayodeji Onibalusi

Ayodeji Onibalusi is een inbound marketingexpert en pleitbezorger van hoogwaardige digitale marketing. Hij heeft meer dan vijf jaar ervaring met het helpen van bedrijven bij het creëren van winnende contentdistributiestrategieën. Je kunt zijn bedrijf bekijken...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Hoe u zich kunt ontdoen van AVG-meldingen en meegeleverde software

AVG Antivirus bevat browserextensies, meldingen en andere functies die u zeker zullen afleiden. Als u gewoon wilt dat een antivirusprogramma uw systeem stilletjes op de achtergrond beschermt, kunt u AVG als volgt verkleinen.

5 oplossingen voor veelvoorkomende Windows 10-problemen

Microsoft heeft een inconsistent trackrecord als het gaat om Windows. Windows Vista en ME waren absoluut verschrikkelijk, terwijl Windows 7 en XP fantastisch waren. Ramen...

Met jouw hulp kan 'Apocalypse Now' een videogame worden

'Wasteland 2'- en 'Fallout: New Vegas'-veteranen brengen het epos van Francis Ford Coppola naar Kickstarter.

Waarom gooit Sprint geld naar Tidal?

Vooralsnog zijn de voordelen onduidelijk.

10 gewoonten die je leven drastisch zullen verbeteren

We moeten heel voorzichtig zijn bij het kiezen van onze bezigheden, omdat onze gewoonten ons maken.