10 eigenschappen van managers wiens teams graag naar hun werk komen

Het laatste wat een manager wil dat zijn teamleden doen, is elke dag bang zijn om naar het werk te komen. Omdat mensen het grootste deel van hun tijd op het werk doorbrengen, is het belangrijk dat managers er alles aan doen om die tijd plezierig, spannend en goed besteed te maken.

Een dictatoriale manager die geen empathie of inzicht heeft, kan produceren, maar een hoog verloop zal ervoor zorgen dat ze uiteindelijk falen. Uitstekende managers doen hun best om 80 procent van het werk lonend te maken, met een balans van 20 procent gezonde stress. Hoewel dit misschien niet altijd mogelijk is, is het toch hun doel.

1. Deskundig

Om een ​​gelukkig en succesvol team te creëren, zorgen uitzonderlijke managers ervoor dat ze goed geïnformeerd zijn op elk gebied van hun vakgebied en dat ze over de middelen beschikken die nodig zijn om de informatie te verzamelen die ze missen. Ze zijn verantwoordelijk en grondig in hun richting van anderen, ze volgen hun inzichten en blijven goed verbonden in hun branche.Deze vaardigheden maken ze de veilige basis en sterke bondgenoot die teamleden nodig hebben. Hoe beter een manager op de hoogte is, hoe beter de coach en hoe inspirerender het is voor teamleden om naar hen toe te komen voor begeleiding.

Gerelateerd: 7 eigenschappen om van goede managers geweldige managers te maken

2. Praktisch

Geweldige managers begrijpen de basisprincipes van management en gebruiken een breed scala van die principes om de unieke en individuele behoeften te sturen die elk teamlid hen presenteert. Deze managers zijn doordacht en meesterlijk bij het nemen van beslissingen en ook bij het vinden van oplossingen voor problemen.

Succes komt met meer gemak wanneer richting en verwachtingen duidelijk worden gecommuniceerd aan teamleden. Deze praktische vaardigheden zijn essentieel voor het creëren van een gelukkige en productieve werkomgeving.

Gerelateerd: Wat slechte managers, goede managers en geweldige managers doen

3. Vrolijk

Goede managers zijn optimistisch en positief. Het is beter voor hen en beter voor het bedrijfsleven op elk niveau. Succesvolle managers zijn veilig in hun eigen welzijn. Elke dag zetten ze een positieve toon voor hun team met een vrolijke, behulpzame houding.

Een manager die koud en mechanisch is, zal zijn team vaker wel dan niet elke dag op het verkeerde been zetten. Succes is moeilijker te behalen door te werken onder benauwende en negatieve omstandigheden.

Gerelateerd: De 6 meest bekende 'slechte baas'-typen en wat u eraan kunt doen

4. Stressbeheersing

Stress is de enige plek waar we allemaal het potentieel hebben om kortsluiting te veroorzaken, geduld te verliezen en anderen slecht te behandelen. Topmanagers zijn er trots op emotioneel intelligent te zijn en in staat tot zelfbeheersing. Omdat ze weten hoe ze met hun eigen stress moeten omgaan, zijn ze beter in het omgaan met de stress van hun teamleden wanneer dat het meest nodig is. Om stress te verminderen, zorgen topmanagers ervoor dat teamleden de nodige tijd hebben om te koesteren en voor zichzelf te zorgen, zowel persoonlijk als professioneel. Dit type managementbenadering is gebaseerd op evenwicht. Als de zaken in balans zijn, is succes gemakkelijker te ontwikkelen en te behouden.

Gerelateerd: Hoe Bill Gates, Elon Musk en Richard Branson omgaan met stress (Infographic)

5. Houd van wat ze doen.

Geliefde managers houden van wat ze doen. Vanwege deze liefde beschouwen ze zichzelf als consequente leerlingen. Ze investeren hun tijd en middelen in zelfontplooiing, opleiding en training.

Het is inspirerend voor iedereen om in de buurt te zijn van een persoon die hongerig is naar hun eigen groei en ontwikkeling. Wanneer een manager deze interesse en passie heeft, is dat onmiskenbaar besmettelijk voor degenen die voor hem werken. Geweldige managers zijn zich ervan bewust dat de enige manier om de concurrentie voor te blijven, is door zichzelf en hun team verder te laten groeien dan de concurrentie.

Gerelateerd: Gebruiken effectieve leiders angst of liefde op de werkplek?

6. Leiderschap

Geweldige managers ontwikkelen hun leiderschapskwaliteiten door deel te nemen aan teamwerkoefeningen en -praktijken die het volledige potentieel van het team dat ze beheren ontketenen. Succesvolle managers richten zich op het leren van hun teamleden hoe ze met elkaar moeten werken in plaats van tegen elkaar. Ze houden hun team samenhangend door kameraadschap boven concurrentie te stellen.

Gerelateerd: Effectieve teams hebben leiders die deze 3 dingen doen

7. Motiveren.

Opvallende managers zijn zelfgemotiveerd en in staat om anderen te motiveren. Ze vragen zich voortdurend af hoe ze het moreel van het team kunnen verbeteren met nieuwe tactieken om de passies op peil te houden.

Succesvolle en geliefde managers cultiveren de relatie tussen geluk en prestatie bij hun teamleden. Ze inspireren hun team door doelen opnieuw te definiëren als onderdeel van iets dat groter is dan het sluiten van hun volgende deal. Hoe meer ondersteunend de omgeving tussen individuele teamleden en tussen teamleden en hun manager, hoe meer samenhang en succes ze allemaal samen worden.

Gerelateerd: 6 dingen die effectieve leiders moeten doen om hun teams te inspireren

8. Toewijding aan uitmuntendheid.

Goede managers verwachten het beste van zichzelf en hun team. Ze weigeren genoegen te nemen met slechte resultaten, wetende dat dit een weerspiegeling is van hun vermogen om goed te managen, net zoals het reflecteert op het vermogen van het team om uit te blinken. De beste managers moedigen het delen van ideeën aan en bieden incentives, zoals bonussen of commissies, om hun team meer buiten de gebaande paden te laten denken. Ze tolereren niet dat teamleden elkaar, hun klanten of leveranciers kwaadspreken. Ze wijzen erop dat alle mensen mensen zijn. Ze zorgen ervoor dat hun team gefocust blijft op oplossingen en niet op problemen. Ze moedigen hun teamleden aan om goede mensen te zijn, niet alleen goede verkopers.

9. Gericht op kwaliteit.

Topmanagers richten zich op de kwaliteit van wat hun team produceert. Hoe belangrijk volume en productiviteit ook mogen zijn aan de voorkant van een deal, het zijn de kwaliteit van de diensten en de betrouwbaarheid van het verkochte product die uiteindelijk de waarde van de deal bepalen.

Succesvolle managers moedigen het productieve gebruik van tijd, vaardigheden en kennis aan. Deze managers begrijpen dat de meest succesvolle en vervulde teams degenen zijn die betekenisvolle resultaten ervaren. Teamleden moeten waarderen wie ze zijn, het product dat ze verkopen, degenen die hun product gebruiken en het belang van het leveren van kwaliteitsresultaten.

Gerelateerd: De ongebruikelijke teambuilding-methoden van beroemde bazen (Infographic)

10. Succes wordt gedeeld.

Geweldige managers willen een betekenisvolle en significante impact hebben op hun team. Succesvolle managers zijn gedreven om een ​​verschil te maken, een emotioneel verschil, in hun teamleden. Om deze reden vieren ze de prestaties van iedereen, in de overtuiging dat iedereen in staat is om het goed te doen. Ze zijn oplossingsgericht en vrijgevig met hun tijd en aandacht wanneer iemand het nodig heeft. Het welzijn van hun teamleden staat centraal in de aanpak van een geweldige manager, omdat ze weten dat wanneer mensen zich belangrijk voelen, ze alles wat ze doen en bereiken belangrijker vinden.

Sherrie Campbell

Sherrie Campbell is een psycholoog in Yorba Linda, Californië, met twee decennia klinische opleiding en ervaring in het verstrekken van counseling en psychotherapie. Ze is de auteur van Loving Yourself: The Mastery of Being Your Ow...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

De belangrijkste eigenschappen van Elon Musk, Mark Zuckerberg en Meg Whitman

Wat onderscheidt deze leiders van de rest? IBM's Watson heeft wat gegraven.

Harvard trekt acceptatie van 10 studenten in voor het delen van obscene memes op Facebook

Hier is nog een herinnering om voorzichtig te zijn met wat u online doet.

Zapier voor Teams zet de 'Mate' terug in 'Automate'

Zapier for Teams combineert Zapier-accounts in één samenhangende facturerings- en beheerconsole.

De beste wachtwoordmanagers van 2017

Een wachtwoord als '123456' of 'aap' is makkelijk te onthouden, maar ook makkelijk te kraken. Met behulp van een wachtwoordmanager kun je voor elke beveiligde website een uniek en sterk wachtwoord hebben. We hebben twee dozijn geëvalueerd om u te helpen kiezen.

Geek Trivia: op wiens verzoek is margarine uitgevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!