10 domme geldfouten die mensen van in de dertig maken

Als je net als veel 30-jarige Amerikanen bent, heb je waarschijnlijk je twintiger jaren doorgebracht met het afronden van de universiteit, het vinden van je eerste echte baan, het nemen van wat risico's, het maken van connecties en hopelijk het hebben van wat plezier.

Nu je in de dertig bent, ga je naar een ander rijk. Dit zijn de jaren om jezelf stevig in je carrière te vestigen en de bedrijfsladder te beklimmen - of misschien door te breken om je eigen weg te banen als miljonair. Misschien denk je er ook over om een ​​leven op te bouwen met een partner, kinderen te krijgen en plannen te maken voor je toekomst op lange termijn.

Dit is ook de periode waarin velen in grote geldvalkuilen terechtkomen die hun financiën jarenlang - of zelfs decennia - ondermijnen. Met zoveel aan de hand met werk en leven, is het gemakkelijk om je te concentreren op het hier en nu en je grotere financiële doelen opzij te zetten. Dit zal je echter later in het leven laten klauteren. Beschouw dit artikel als een kaart om u te helpen die monetaire blunders te omzeilen.Vermijd deze 10 geldfouten als je in de dertig bent, en je zult jezelf klaarstomen voor financiële vrijheid in je veertiger jaren en daarna.

1. Te veel creditcardschuld dragen.

Creditcards kunnen een oplossing zijn als u gewoon wat extra hulp nodig heeft om uw volgende salaris te halen. Creditcards kunnen een handig hulpmiddel zijn om u te helpen krediet te verkrijgen en punten of beloningen te verdienen of om u in staat te stellen online aankopen te doen. Maar creditcardmaatschappijen verdienen hun geld aan je domme financiële fouten, namelijk impulsaankopen en dingen kopen die je echt niet nodig hebt.

Als u uw kaarten niet elke maand afbetaalt of, erger nog, als u alleen de minimale betaling doet, betaalt u uiteindelijk meerdere keren voor die items. Creditcards zijn berucht om hun vergoedingen, rentetarieven en verborgen regels in hun kleine lettertjes, en het zal moeilijk voor je zijn om in te halen als je achterop raakt.

2. Je inkomen niet diversifiëren.

De meesten van ons behandelen werk zoals we een relatie zouden behandelen. We zijn trouw aan een enkele carrière of een enkele werkgever tegelijk. We steken al onze tijd en moeite in het vestigen van onszelf op onze primaire werkplek en schuwen al het andere. Maar als het gaat om geld verdienen, is het prima om iets bij te hebben!

In feite zal het diversifiëren van uw inkomen u een back-up geven als er iets gebeurt, en u merkt dat u uw primaire baan kwijt bent. Zie dit als een kans om je interesses te verbreden of verschillende gebieden te verkennen. Er zijn talloze manieren om een ​​tweede carrière of een winstgevende onderneming op te bouwen. Het hebben van meer dan één bron van inkomsten betekent meer geld om te investeren en te sparen voor toekomstige projecten.

3. Geen financieel plan hebben als je gaat samenwonen met een partner.

Het is geen schok dat meer Amerikanen langer wachten om te trouwen. En meer mensen wonen vóór het huwelijk samen en testen de wateren uit voor langdurig samenwonen en gezelschap. Het klinkt allemaal geweldig -- totdat je moet beslissen hoe je de rekeningen verdeelt.

Een van de grootste fouten die je kunt maken, is dat je geen eerlijke en open discussie voert over financiën, budgettering, schulden en bestedingspatroon voordat je de sprong waagt en je leven samenvoegt. Het kan ongemakkelijk zijn om dit gesprek te voeren, maar het is belangrijk dat u begrijpt waar u financieel staat en hoe uw geldgewoonten kunnen verschillen. Door op dezelfde lijn te komen, voorkom je dat geldzorgen je relatie overschaduwen en beïnvloeden.

4. Plannen voor pensionering uitstellen.

Het is misschien moeilijk om je op je pensioen te concentreren als het nog zo ver weg is, maar je jaren '20 en '30 zijn de beste tijd om je nestei te laten groeien. U moet optimaal profiteren van het 401 (k) -plan van uw werkgever, vooral als ze een matching-programma hebben. En neem de tijd om een ​​IRA, een Roth of traditioneel, op te zetten en terugkerende bijdragen te leveren.

Hoe eerder u geld opzij zet, hoe meer tijd u zult hebben om te profiteren van het wonder van compounding: het is de krachtigste manier om uw geld voor u te laten werken. Overweeg dit: als u tussen de 25 en 35 jaar $ 1.000 per jaar investeert, tegen ongeveer 7 procent rente per jaar, zal deze investering van $ 10.000 u bijna $ 113.000 opleveren tegen de tijd dat u 65 jaar oud bent. Niet slecht, toch?

5. Te hoge uitgaven aan huisvesting.

Je kunt je voorstellen hoe geweldig je leven zal zijn als je in dat appartement woont met uitzicht op de rivier. Of hoe chic je zou zijn om in een trendy, opkomende buurt te wonen. Een op de drie Amerikanen maakt deze fout en leeft op een huizenmarkt waar ze meer dan 30 procent van hun inkomen aan huur besteden.

Zie het als volgt: als je $ 1.000 aan inkomen mee naar huis neemt, maar de helft aan een huis uitgeeft, heb je slechts ongeveer $ 33 per dag om de rest van je uitgaven te betalen - om nog maar te zwijgen van het sparen voor toekomstige aankopen of investeringen. Trap niet in deze overbestedingsval. Het zal geld wegzuigen dat u ergens anders zou kunnen investeren en u constant laten klauteren om uw uitgaven te dekken.

6. Niet op het ergste plannen.

Misschien voel je je nu onoverwinnelijk, maar op een gegeven moment kun je ziek worden of gewond raken. Volgens de Social Security Administration zal 1 op de 4 van de 20-jarigen van vandaag gedurende een bepaalde periode gehandicapt raken voordat ze de leeftijd van 67 jaar bereiken. De meeste mensen hebben niet genoeg spaargeld om maanden, laat staan ​​jaren, aan inkomstenverlies te dekken als ze kunnen niet werken.

U kunt uzelf beschermen door een langdurige arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, waarmee u uw inkomen kunt dekken terwijl u arbeidsongeschikt bent, zodat u zich kunt concentreren op het beter worden. Om ongeveer 60 procent van uw bruto-inkomen te verzekeren, verwacht u ongeveer 2-3 procent van uw bruto-inkomen aan jaarlijkse premies te betalen. Zie dit als bescherming tegen de noodzaak om uw beleggingen voortijdig terug te trekken of om in spaargelden te duiken waar u zo hard aan heeft gewerkt.

7. Geen levensverzekering afsluiten terwijl het goedkoop is.

Niet om een ​​domper te zijn, maar uiteindelijk zullen we allemaal op de een of andere manier onze ondergang tegemoet gaan. Hier is uw vriendelijke herinnering dat er geen tijd zoals het heden is om nalatenschapsplannen te maken, en dat omvat het maken van een testament en het kopen van levensverzekeringen.

Een belangrijke vuistregel: hoe jonger je bent als je een levensverzekering koopt, hoe minder je betaalt. Hoe gezonder u bent, hoe goedkoper en gemakkelijker het is om dekking te krijgen. Spring op deze kar terwijl je kunt. Een beetje vooruitdenken zal je later gemoedsrust geven. Je weet dat er voor degenen van wie je houdt wordt gezorgd, zelfs onder de slechtste omstandigheden.

8. Geen geld sparen voor aankomende uitgaven.

Terwijl u bezig bent met het wegsluizen van geld op uw pensioenrekeningen, vergeet dan niet om geld opzij te zetten voor andere grote, aanstaande uitgaven. Ooit wil je een huis bezitten, een nieuwe auto kopen, een wereldreis maken of je kinderen helpen studeren. Deze belangrijke doelen komen met grote prijskaartjes die onoverkomelijk lijken, en ze kunnen u in ernstige schulden brengen.

Maar een beetje vooruitdenken zal een grote bijdrage leveren aan het realiseren van deze doelen - plus het verminderen van uw stress over financiën. Stel meerdere spaarrekeningen in om geld opzij te zetten voor specifieke aankopen. Laat het geld via automatische overschrijvingen naar buiten komen, zodat u het niet mist.

9. Te veel uitgeven aan kinderen.

Op een bepaald moment in het leven zul je merken dat je een bundeltje vreugde in handen hebt - een klein mensje voor wie je bijna alles wilt doen om hun veiligheid en geluk te verzekeren. Voor veel mensen houdt dat in dat ze het allerbeste van alles krijgen, van eersteklas kinderkamermeubilair tot merkkleding.

Een waarschuwing: controleer uw uitgaven voordat uw geld verdwijnt in een wolk van speelgoed, gadgets en babyaccessoires. Heeft je stuiterende baby echt die hippe kinderwagen nodig? Of zou het op de lange termijn voor jullie allemaal nuttiger zijn als dat geld naar een beleggingsfonds of spaarrekening ging - of om schulden af ​​te lossen? Laat emoties je aankopen niet beheersen, voor de baby of voor jou.

10. Een levensstandaard verwachten die buiten uw bereik ligt.

Ongeacht je leeftijd, het is gemakkelijk om alle geweldige nieuwe dingen te begeren die andere mensen lijken te hebben. Velen van ons zijn verstrikt geraakt in het bijhouden van de Joneses. Maar dit spel is niet duurzaam en leidt niet tot langdurig geluk. Als je probeert de normen van iemand anders bij te houden, kom je nergens.

Een andere valkuil is verwachten op hetzelfde niveau te leven als je ouders in deze fase van je leven. Bedenk dat je ouders (hopelijk) tientallen jaren hebben gespendeerd aan het vergaren van hun rijkdom. U zult er ook komen, als u uw verwachtingen onder controle houdt en nu niet boven uw middelen uitgeeft.

Diepe Patel

Deep Patel is een jonge schrijver en ondernemer. Hij is de auteur van A Paperboy's Fable: The 11 Principles of Success. In het boek interviewde hij 15 beroemdheden uit de industrie, waaronder professoren, ondernemers, CEO's en Gene ...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

De coolste functies in Windows 10 Creators Update

Windows 10 krijgt nu elke paar maanden grote gratis updates. De nieuwste, Creators Update, voegt functies en tools toe, niet alleen voor creatievelingen, maar ook voor gamers en lezers.

9 dingen die ervoor zorgen dat goede mensen stoppen

Weinig dingen zijn zo kostbaar en storend als goede mensen die de deur uitlopen.

Apple-patent beschrijft domme laptop aangedreven door iPhone

Zou de toekomst van de MacBook kunnen zijn als een accessoire dat een iPhone of iPad nodig heeft om te functioneren?

Hoe u veel geld kunt verdienen met een paar klanten

Alleen omdat je geen enorm publiek hebt, wil nog niet zeggen dat je er geen geld mee kunt verdienen.

9 veelvoorkomende cv-fouten die elke jobjager moet vermijden

Loop uw droombaan niet mis vanwege deze cv-fouten.